Konec po třech zápasech? Trenéra polské reprezentace Santose lanaří Al Shabab

25.07.2023, 14:43
Aktuality
Fernando Santos (© AFP)

Realita byla úplně jiná, než čekal. A tak kouč polských fotbalistů Fernando Santos (68) po pouhých třech soutěžních zápasech zřejmě angažmá v táboře nejvážnějšího soupeře českého týmu v kvalifikaci na mistrovství Evropy 2024 opustí a zamíří do Saúdské Arábie. Podle tamních médií je blízko dohody s týmem Al Shabab, aktuálně čtvrtým celkem Saudi Pro League.

Když tyto zprávy prosákly, snažili se zástupci Polské fotbalové federace Santose sehnat. Marně. Nezvedal telefon. "Momentálně je na dovolené," sdělil svaz o víkendu fanouškům, znepokojeným, jak to bude s Lewandowskim a spol. dál. A dodal, že týden před tím byl kouč v Polsku, sledoval finále tamního Superpoháru a nic nenaznačovalo tomu, že by měl zaječí úmysly.

Jenže realita je zřejmě jiná. Uznávaný odborník je podle zpráv z Polska rozladěný nejen spoluprací se svazem, ale také se samotnými hráči, rozkmotřenými po hádce ohledně bonusů z loňského mistrovství světa. Výsledek? Jeho premiéra na lavičce bíločervených na Letné byla za tři minuty rozhodnutá, po domácí výhře nad Albánií přišla šokující porážka 2:3 v Moldavsku.

A to přitom při lednovém nástupu do funkce Santos prohlásil: "Chceme se dostat na Euro a dál vítězit. Počínaje dneškem jsem Polák, jeden z vás," uvedl s dovětkem, že jeho nový tým může konkurovat kterémukoli soupeři na světě. K jeho inauguraci mu dokonce blahopřál polský premiér s nadějí, že přinese tamnímu fotbalu "spoustu krásných chvil"...

To se nestalo a dny kouče portugalských mistrů Evropy z roku 2016 ve funkci se zřejmě chýlí ke konci. Al Shabab v minulých dnech neúspěšně vyjednával s bývalým lodivodem PSG Christophem Galtierem a Philippem Clementem, jenž naposledy vedl Monako.

Předloni přitom udělali Poláci podobnou zkušenost se Santosovým krajanem Paolem Sousou, jenž v jejich službách vydržel necelý rok, než si našel angažmá v brazilském Flamengu a vyplatil se z kontraktu.

Autor: Livesport.cz / Pavel Křiklan

Komentáře (25)

Přidat komentář
fenixLFC

vyrazne posilnenie polskej repre

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Kucka

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Pithivier

Reagovat
Milan.B

Pre prachy osere pšonkov za nula sekund

Reagovat
fenixLFC

stacilo by precitat len ten clanok a vedel by si ze to nie je len o prachoch. a stacilo by vidiet jeho posobenie u portugalcov a vedel by si ze to je traged a psonci mozu byt radi ze by siel do hajzlu

Reagovat
Benfica

Traged, ktory ziskal 2 tituly s repre, historicky najuspesnejsi trener.. taky traged by som chcel byt..

Reagovat
fenixLFC

historicky najuspesnejsi trener je pochopitelne, ked predtym moc uspesni neboli a ake dva tituly? ma jedno euro, kde v riadnej hracej dobe porazili iba wales a kde tazil z uplne dementeho noveho formatu . s kadrom, ktory mal nielen tu, ale aj dalsie rocniky byt jeden z najvacsich aspirantov na vsetky tituly hral uplne hovno. za 3 turnaje porazil iba wales, maroko, madarsko, na poslednom si strihol osobak ked porazil dokonca ghanu, uruguaj a svajciarsko. borec alebo sa uz rataju aj sranda priatelske turnaje ako vazne trofej?

realne byt tam niekto aspon trochu pouzitelny tak maju tych semifinalovych a finalovych ucasti podstatne viac.

Reagovat
Benfica

Euro 2016 - no a čo, že to boli výhry po predĺžení? Boli regulérne výhry, nikto nemôže nič povedať.. žiaden gól z offsidu, žiadne pochybné penalty (vlastne žiadne penalty) čo sa o mnohých víťazoch nedá povedať ani náhodou

Okrem tých čo si spomenul porazi ešte Chorvátsko (finalista a semifinalista MS), Poľsko a Francúzsko (2 finalista MS)

Btw ktotý repre tréner okrem del Bosqueho vyhral viac ako jedno Euro/MS? V poslednej dobe? Nikto (Euro=MS)

A Liga Národov je regulárna trofej.. to že sa tebe nepáči to futbal nezaujíma (btw to isté môžem povedať o FA cupe alebo carabao cupe, čo sú ďaleko viac priajteľské turnaje)

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Benfica

došli argumenty?

Reagovat
fenixLFC

nedosli ale veta ze FA cup je viac priatelsky turnaj ako nejaka liga narodov ma tak rozosmiala ze vlastne akakolvek dalsia diskusia je zbytocna

Reagovat
Benfica

Tak LN aspon nehraju becka ako fa cupy a ine narodne cupy

Reagovat
Modroočko

Toto je dosť častý naratív, že tím nedosiahol toľko, koľko mohol, len kvôli trénerovi. Málokedy je to pravda. Tímy narážajú na svoj strop, chýbajú im historické skúsenosti pri zlomových zápasoch, skôr tam by som hľadal príčinu.

Reagovat
Benfica

Je to jedno s druhým.. jasné Santos mohol spraviť niečo lepšie, ale to sa hovorí po zápase/turnaji ľahko.. navyše pri jeho hodnotení sa často berie ako by bola samozrejmosť, že nejaký tím pravidelene vyhráva tie turnaje (alebo je finalistom) stále dookola.. a navyše ta konkurencia je obrovská, najmä v Európe a keď ktomu pridáš Brazíliu, Argentínu + nejaké ďalšie prekvapnia a podarené turnaje ako malo napríklad Maroko tak je veľmi jednoduché súdiť neúspech..

Reagovat
Kucka

Díky trenére, že jsi nám dobře rozjel kvaldu.

Reagovat
Salfovic

Poláci se ho rádi zbaví a ještě za to dostanou prachy.

Reagovat
kilobyte

Spíše ho ještě rádi pustí zadarmo, aby mu nemuseli platit.

Reagovat
ACSeRw!n

jednou jsme je porazili, tak uz asi muze jit

Reagovat
smetos

Na superligu se bude z celeho sveta litat do pousti a je jiste ze vitezem bude al-nikde

Reagovat
Unai

odkaz na fake “here we go” Fabrizia

Reagovat
Benfica

Ti si vedia vybrat.. Luis Castro sa na nich vysral kvoli Botafogu (na Botafogo sa vysral kvoli Al Nassr )

Fernando Santos ak tiez sa na nich vysere

Stavim sa, ze Portugalca uz hladat nebudu

Reagovat
bartes

Vždyť to tady známe taky v českém provedení. Zdravíme tímto Pavla Vrbu a Ivana Haška.....

Reagovat
zorz767

a já marně čekám, kdy někdo hodí konečně laso Šilhavýmu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele