Ligue 1 - preview 13. kola

08.11.2008, 08:57, aktualizováno 09.11.2008, 08:52
Previews
Týmy z čela tabulky odehrály svá utkání většinou v sobotu. Výjimku tvoří Rennes a Lille, které jedou do St. Etienne respektive Paříže. Valenciennes hostí Nancy.
SM Caen - Le Havre AC  (sobota 19:00)
Desáté Caen v sobotu změří síly s Le Havrem, který je momentálně na předposlední, devatenácté pozici.

Domácí se budou spoléhat především na střelecké schopnosti šestigólového Savidana. O francouzského útočníka už projevila zájem Marseille, mluví se ale i o zájmu španělského Atlética. Prezident Fortin se ale svého nejlepšího střelce rozhodně zbavovat nehodlá a chystá se ho udržet alespoň pro tuto sezonu.

"Situace je více, než jasná: Savidan letošní sezonu dohraje v našem dresu. Rozhodně ho v zimě nehodláme nikam prodávat – naopak, chceme s ním prodloužit smlouvu. Navíc je u nás pouze půl roku, takže by asi ani zatím nechtěl odejít," vyjádřil se k celé situaci Fortin.

Savidan je největší hvězdou domácích – a není se čemu divit, vždyť dokázal v předešlých šesti utkáních vstřelit pět gólů! Díky výhře z minulého kola proti Toulouse se domácí posunuli do horní poloviny tabulky; na příčky zajišťující účast v pohárové Evropě ztrácejí čtyři body.

To Le Havru se začátek soutěže vůbec nepovedl, dokonce se doma ještě ani neradoval z výhry a má tak na svém kontě po 12 kolech pouze osm bodů – o dva více než poslední Sochaux. V posledních třech utkáních navíc tým Jeana Marca Nobila inkasoval devět branek...

Hosté už tento rok dokázali Caen jednou porazit – v ligovém poháru je zvítězili po prodloužení 3:1 a mohli se tak radovat z postupu do osmifinále.

Hosté se budou muset obejít bez zraněného elitního útočníka Lesegeho, do základní sestavy by se naopak mohl vrátit záložník Diueze, který doléčil zranění přitahovače.
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Planté - Seube, Sorbon, Leca, Barzola - Gomis, Proment - Florentin, Nivet, Lemaitre - Savidan
Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Revault - Tixier, Gillet, Sambou, Nestor - Anin, Aït-Ben-Idir - Dieuze, Alla - Alassane, Boli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.20 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Sochaux - Le Mans UC 72  (sobota 19:00)
Poslední v tabulce a na první výhru stále čekající Sochaux hostí ve 13. kole nejvyšší francouzské soutěže Le Mans.

Sochaux nebude mít v sobotním utkání proti Le Mans k dispozici Stephana Dalmata, kterého disciplinární komise potrestala zákazem startu ve čtyřech zápasech. Záložník Sochaux bude pykat za faul na lyonského Miralema Pjaniče, který ze souboje z minulého týdne vyšel s tříštivou zlomeninou nohy. Dalmat bude tak svému týmu chybět až do prosince. Potěšující zprávou pro kouče Gillota není ani seznam zraněných, který je více než obsáhlý. Do hry stále nejsou připraveni Erding, Pichot, Faty, El-Bounadi, Gavanon a Duplus.

Le Mans v posledních 14 dnech dvakrát prohrálo a kleslo na deváté místo tabulky. Ale na soupeřových hřištích znamená velkou hrozbou. Je totiž druhým nejlepším mužstvem na venkovních trávnících a u soupeřů prohrálo pouze jednou, v minulém kole 2:0 v Lyonu. Mužstvu bude chybět zraněný Ben Frej, naopak do sestavy se vrátí Stromstad, který doléčil zranění lýtka.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Daf, Perquis, Afolabi, Jokič - Birsa, Carlao, Pitau, Martin - Privat, Santos
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Pelé - Louvion, Geder, Cerdan, Camara - Gervinho, Coutadeur, Thomas, Stromstad - Helstad, Maiga
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 2.90 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Grenoble Foot 38 - Olympique Marseille  (sobota 19:00)
Vedoucí Marseille se po zisku prvních bodů v Lize mistrů střetne v lize s nepříjemným Grenoble. To už mnohokrát dokázalo potrápit favorita, jenže v poslední době na tom není nijak valně. A hosté potřebují tři body, jinak jim vedoucí Lyon může opět v tabulce hodně poskočit.

Začíná se rýsovat ta samá pohádka jako v předchozích sezónách Ligue 1. Lyon si kráčí za svým sedmým titulem v řadě a už po dvanácti kolech má na ostatní soupeře dostatečný náskok. Druhá Marseille, zřejmě největší chtíč k překonání dominance Lyonu ve Francii, ztrácí v tuto chvíli čtyři body. Takže jestli se Lyonu podaří znovu zvítězit nad Monakem a Marseille zaváhá, rozhodně nebude snadné suveréna Ligue 1 dotahovat.

Podařilo se. Výhra 3:0 nad Eindhovenem zaručila, že by Marseille v evropských pohárech končit nemusela. Ovšem v lize to v posledních kolech není růžové. Hlavně v desátém a jedenáctém kole zaznamenali hosté obrovské ztráty. Domácí prohra s PSG a pouze remíza na hřišti Nantes spravil až poslední zápas, ve kterém Geretsovy hoši porazili St. Étienne 3:1.

Na zápas s Grenoblem jsou sice na osmnáctičlenné soupisce důležitá útočná esa Hatem Ben Arfa s Mamadouem Niangem, ale u obou je start hodně nejistý. Zatímco prvně jmenovaného trápí přitahovač, senegalský útočník má bolesti zad.

Ani Ronald Zubar si utkání kvůli svalovému zranění nezahraje, nakonec by se albánský kapitán Lorik Cana po menších zdravotních problémech měl postavit v obraně vedle Hiltona. "Mluvil jsem o tom s trenérem, vím, že mé problémy nejsou nic vážného," uklidnil marseillské fanoušky, že se v základní jedenáctce objeví. "Od té těžké porážky s PSG se mají věci k lepšímu. Kouč vybírá ten nejlepší tým, abychom měli výsledky. I já jsem se adaptoval," dodal.

Domácímu Grenoble se daří spíše venku. V sedmi utkání na hřištích soupeřů prohrál pouze jednou a hlavně to nováčka ligy pod vršky Alp drží v popředí Ligue 1. V poslední době se ale týmu kolem bosenského trenéra Mehmeda Baždareviče tolik nedaří, za uplynulá čtyři kola doposud ještě nevyhrál. Bez potrestaného Courtoise, jenž zařídil poslední remízu 1:1 na hřišti Lorientu, a zřejmě i zraněného stopera Srba Milivoje Vitakiče se Grenoble bude snažit proti favoritovy zlepšit statistiku na Stade des Alpes, kde prozatím své diváky potěšil pouze dvěma výhrami a dvěma vstřelenými góly.
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Wimbée - Regragui, Flachez, Vitakič, Robin - Romao, Batlles - Feghouli, Akrour, Djadjedje - Moreira
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Bonnart, Cana, Hilton, Taiwo - M'Bami - Ziani, Cheyrou - Ben Arfa - Koné, Niang
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.75 - 3.00 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - OGC Nice  (sobota 19:00)
Lorient až na poslední Sochaux jako jediný tým Ligue 1 doma vyhrál doposud pouze jednou. Tuto nepříznivou statistiku má možnost změnit proti sedmému Nice, které už pět zápasů neprohrálo, i když spíše sbírá pouze body za uhrané remízy. Jenže do zápasu musí vlivem zranění dvou brankářů nastoupit za domácí až třetí náhradník Alban Joinel.

Vzájemná bilance obou týmů na Stade du Moustoir z roku 2007 čítají dvě remízy. Lorient však nyní určitě nemůže těšit fakt, se kterým vstupují do tohoto zápasu. Gólmani Fabien Audard a Lionel Cappone nejsou kvůli zraněné k dispozici, a tak kouč Christian Gourcuff musel šáhnout do rezerv.

Svůj první debut ve francouzské lize zažije devětadvacetiletý Alban Joinel, který ještě v létě chytal za amatéry v Carquefou. "Jsem za to šťastný, ale v mém životě se toho tolik nemění," prohlásil Joinel. "Nebyl to můj cíl podívat se do základní jedenáctky. Do Lorientu jsem přišel jako amatér sbírat jen nějaké zkušenosti," řekl, jako by si ani nevážil, že je hráčem prvoligového klubu. "Je to neobvyklé, co se mi stalo, já do toho dám samozřejmě vše," dodala brankářská trojka.

Nice také hlásí jednu nemalou ztrátu. Problémy s kotníkem má totiž útočník Loic Rémy, reprezentant Francie do 21 let, okolo kterého se točí anglické velkokluby a jenž už nasázel šest gólů. Do tréninku by se měl zapojit příští týden a v následujícím utkání doma proti Nantes by už měl být k dispozici.

Kromě již zmiňovaného Capponeho s Audardem chybí domácím také alžírský útočník Rafik Saifi, který bude mimo na pět týdnů. Vrátit by se tak měl těsně před zimní pauzou.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Joinel - Soro, Marchal, Genton, Le Lan - Namouchi, Amalfitano, Mansouri, Morel - Abriel, Gameiro
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Letizi - Diakité, Kanté, Apam, Rool - Echouafni - Jeunechamp, Faé, Hellebuyck, Mouloungui - Bamogo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.80 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Olympique Lyon  (sobota 19:00)
Do utkání proti svému bývalému zaměstnavateli povede lyonský kouč Claude Puel své hráče v sobotním utkání proti knížecímu klubu z Monaka.

Puel hrál za Monako mezi léty 1977-1996, dvakrát s ním vyhrál ligový titul a jednou i Francouzský pohár. Od roku 1999 tam působil jako kouč a v hned v první sezóně za trenérským kormidlem slavil s Monakem mistrovský titul. Dalším Puelovým angažmá bylo Lille (2002-2008) a v létě 2008 se stal 47letý Francouz trenérem Lyonu.

Hosté z Lyonu vedou tabulku nejvyšší soutěže, na svém kontě mají v letošní sezóně pouze jedinou ligovou porážku. I v Lize mistrů si l'0L nevede vůbec špatně, s osmi body jse v čele skupiny F a společně s Bayernem Mnichov si kráčí pro postup ze základní skupiny.

Monako se po třízápasovém říjnovém výpadku, kdy mužstvo prohrálo i dvakrát na svém hřišti, začíná zvedat. O rostoucí formě hovoří i dvě poslední vítězství a šest vstřelených branek. "Je to tým, který prochází určitými cykly. Mužstvo si teď sáhlo na své minimum a otázkou je, kde je jejich maximum. Osobně si myslím, že Monako má velký potenciál," řekl o domácím celku trenér Lyonu Puel.

Olympique se pomalu začíná připravovat na odchod svého elitního útočníka. Karim Benzema totiž bude podle vlastních slov v příští sezóně působit ve španělské lize. "Příští rok budu hrát buď v Barceloně, nebo v Madridu," uvedl dvacetiletý talent v rozhovoru pro francouzská média. Lyon se v případě, že ho Benzema skutečně opustí, bude snažit získat z Juventusu Davida Trezegueta.

Domácím chybí Šimić a Perez, zatímco hosté nehlásí žádné nové zranění. Naopak Sidney Govou se vrací na zelené trávníky, útočník Lyonu po pětitýdenní přestávce doléčil poraněný kotník a mohl by nastoupit.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Adriano, Šimič, Nkoulou, Cufré - Alonso, Mollo, Leko, Gosso - Park, Meriem
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Réveillére, Cris, Boumsong, Grosso - Delgado, Makoun, Toulalan, Ederson - Fred, Benzema
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.00 - 3.05 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Girondins Bordeaux - AJ Auxerre  (sobota 19:00)
Jeden z aspirantů na titul, třetí Bordeaux, bude v sobotu hostit na svém stadionu dvanácté Auxerre. To nedostalo gól už téměř 400 minut v řadě a drží čtyřzápasovou sérii bez porážky.

Při podrobnějším zhlédnutí série hostů si ale můžeme všimnout, že přestože neprohráli už čtyřikrát v řadě, získali z oněch čtyř zápasů pouze šest bodů – za tři bezbrankové remízy a výhru nad Le Mans.

Bordeaux se zatím drží na třetím místě, v minulém kole ale venku podlehlo papírově slabšímu Nancy 0:1. Pokud chce stále pomýšlet na titul, musí v sobotu proti Auxerre nutně zabrat. Domácí by mohli navázat na výhru v Lize mistrů, kde si poradili s překvapením soutěže z Kluže 2:1.

"Nesmíme dovolit Auxerre, aby si vypracovalo příliš šancí. Musíme především spoléhat na dobrou defenzivní činnost, ale hrajeme doma, takže musíme zároveň předvést atraktivní hru směrem dopředu. Musíme získat tři body – týmy, které jsou pod námi v tabulce, stále stoupají vzhůru a my zákonitě musíme dělat to samé," řekl kanonýr domácích Marouane Chamakh.

Kouč domácích se bude muset opět obejít bez zraněné jedničky Ramého, kterého pravděpodobně opět nahradí Valverde. Narozdíl od Bordeaux bude hostům chybět hned duo klíčových hráčů. Obránce Berthod stále doléčuje zranění kolene, zatímco polský útočník Ireneusz Jeleń má zlomenou klíční kost.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Oliech - Tremoulinas, Diawara, Planus, Chalmé - Diarra - Wendel, Gourcuff, Gouffran - Bellion, Cavenaghi
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Riou - Dudka, Grichting, Mignot, Hengbart - Narry - Lejeune, Coulibaly, Kahlenberg, Oliech - Niculae
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.30 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - Toulouse FC  (sobota 21:00)
Ani zápas mezi Nantes a Toulouse se neobejde bez trenérské pikantnosti. Elie Baup, který ještě nedávno seděl na lavičce Toulouse, nyní vede Nantes. Baup se ale nechal slyšet, že "pomsta" bývalému klubu rozhodně nebude na pořadu dne.

Baup se s Les Violets rozešel po dvou letech, v minulé sezóně se totiž Toulouse pod jeho vedením nedařilo a tým se zachraňoval do posledních kol. To se nakonec povedlo, Toulouse skončilo díky výhře v posledním kole na prvním nenestupovém místě. Nyní je jeho úkolem "udržet" nováčka soutěže z Nantes v nejvyšší soutěži.

Sobotní soupeř z Toulouse nezačal sezónu vůbec špatně, po dvanácti kolech je na 4. místě tabulky a Nantes čeká těžký úkol. "Musíme sbírat body, hlavně na domácím hřišti. Jen tak se vyhneme sestupovým starostem," řekl kouč domácích Baup.

Hostům bude chybět Didot a Capoue, Nantes by mělo být připraveno v plné síle.

Sylvain Wiltord se v Rennes nedostává na hřiště a je jenom otázkou času, kdy klub opustí. Bývalý francouzský reprezentant má spory s trenérem a toho se snaží využít konkurenční Nantes. Jeho sportovní ředitel Christian Lariepe potvrdil informace tamních médií o tom, že by nováček Ligue 1 zkušeného fotbalistu rád angažoval. "Nikdy jsme neskrývali to, že pokud budeme chtít získat nějakého hráče, bude Wiltord jedním z těch, o které budeme usilovat. Je to hráč, který má více zkušeností než kdokoliv jiný, zná dobře ligu a k nám by zapadl velice dobře." Wiltord letos nastoupil jenom ke třem zápasům, celkem má na svém kontě pouhých 46 odehraných minut.
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Alonzo - Moullec, Gravgaard, Pierre, Mareval - N'Daw - Da Rocha, Faty, Bekamenga, Bagayoko - Klasnič
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Carrasso - M'Bengue, Fofana, Cetto, Congré - Paulo Cesar, Berson - Mathieu, Sirieix, Mansaré - Gignac
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.90 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AS Saint-Étienne - Stade Rennes  (neděle 17:00)
Saint-Etienne se v neděli utká s Rennes a z jeho pohledu to bude jeden z vůbec nejdůležitějších zápasů. Ambiciózní celek je totiž až na osmnácté, sestupové příčce, a jeho kouč už dokonce obdržel oficiální ultimátum – buď vyhraje následující tři zápasy, nebo se bude muset z lavičky Saint-Etienne stěhovat...

Domácí fotbalisté věří, že dokáží v lize navázat na výhru v poháru UEFA, kde na svém hřišti přejeli norský Rosenborg 3:0. Ve skupině G tak získali již šest bodů a zajistili si postup do vyřazovací části poháru UEFA. "Musíme vyhrát, aby se nám zvedlo sebevědomí. Přesto, že jsme ve složité situaci, stále věřím, že se dokážeme zvednout a v následujícím zápase vyhrajeme. Musíme hrát jako v pohárové Evropě – odvážně a zároveň agresivně," vysvětlil kouč domácích.

Kouč domácích Laurent Roussey se před nedělním zápasem bude moci rozhodnout, zda nastoupí ve stejné sestavě jako ve čtvrtek proti Rosenborgu – tedy s brazilským útočníkem Gomisem a jeho uzdraveným kolegou z útoku Gomisem.

Do zápasu nenastoupí dlouhodobě zraněný Landrin, záložník Perrin, ani Mouhamadou Dabo. Čtyřměsíční distanc si stále odpykává senegalský záložník Moustapha Bayal Sall, trest mu vyprší až 9. prosince.

Saint-Etienne se ale postaví velice silný soupeř – Rennes dosud prohrálo v lize pouze jednou, a to ve druhém kole proti Grenoblu. Díky skvělé deseti zápasové neporazitelnosti se Rennes stále drží v kontaktu se špičkou tabulky, nyní okupuje sedmou příčku.

Hosté se ale budou muset obejít bez dvou klíčových záložníků, kvůli zranění je mimo playmaker Jerome Leroy, problémy se zádovými svaly má opět Olivier Thomert. Je tedy možné, že šanci dostane nepříliš vytěžovaný Sylvian Wiltord. Právě kvůli častému vysedávání na lavičce by tento francouzský záložník rád změnil působiště, zájem o něho již projevilo Nantes a údajně i některé z anglických klubů.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Viviani - Sauget, Monsoreau, Tavlaridis, Varrault - Dernis, Matuidi, Machado, Payet - Ilan - Gomis
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Bocanegra, Mangane, Hansson, Fanni - Cheyrou, Lemoine - Echiejile, Pagis, Sow - Briand
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.90 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Valenciennes FC - AS Nancy-Lorraine  (neděle 17:00)
Pro Valenciennes i Nancy znamená vzájemný zápas možnost odrazit se k vyšším příčkám. Domácí jsou zatím v pásmu sestupu, o mnoho lépe ne tom nejsou ani hosté, kteří se loni probojovali do pohárové Evropy.

Tam si také ve čtvrtek Nancy připsalo slušný výsledek. Remíza 2:2 v Poznani dává týmu dobrou šanci na postup do vyřazovacích bojů Poháru UEFA.

Na hřišti se Nancy celkem dařilo, ovšem odlet z Polska nebyl bez komplikací. Celá výprava musela čekat na náhradní letadlo, to pro změnu muselo neplánovaně přistát ve Frankfurtu, jelikož ve Francii panovala hustá mlha.

Celá zpáteční cesta tak trvala dlouhých dvaadvacet hodit, během kterých někteří hráči vůbec nespali. Nepřekvapilo proto, že trenér Pablo Correa odvolal páteční trénink. Hráči se tak sešli jen v sobotu odpoledne, Correovi alespoň hraje do karet, že má k dispozici kompletní kádr.

Valenciennes má marodce Djamela Belmadiho (lýtko) a Seida Khitera (přitahovač), do hry se naopak vrací Johan Audel. Domácí budou usilovat o výhru, kterou uhráli naposledy v srpnu. Remízami s Rennes a Auxerre alespoň přerušili sérii pěti proher v řadě.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.85 - 3.10
více informací
Paris Saint-Germain - Lille OSC  (neděle 21:00)
Klub z hlavního města si střed tabulky před sezónou určitě nepřál. Očekával spíše boj o evropské poháry, jenže tým kolem trenéra Le Guena po senzační výhře na Marseille dvakrát prohrál. A podle útočníka Peguyi Luyinduly se neúspěch může opakovat i proti Lille, pokud PSG bude hrát tak naivně jako v předchozích dvou duelech.

Už už to vypadalo, že se pařížský klub zvedne a udrží v popředí Ligue 1. Chyba lávky. Domácí prohra s Toulouse a venkovní s Nice tým opět srazila na kolena. "Naše forma je značně znepokojivá. Nepodařilo se nám potvrdit tři body z Marseille," prohlásil Paul Le Guen po utkání s Nice. "Nedali jsme do toho všechno, máme daleko větší potenciál. Chyběla touha získat míč, hráčům jsem to říkal již v kabině. Nice hrálo daleko kolektivněji, o to je porážka oproti ostatním zápasům více frustrující," dodal.

Podobný názor jako Le Guen má i zkušený útočník PSG Peguy Luyindula. "Opravdu máme možná problém s vedením zápasů," myslí si. "Nemůžeme do nich prostě jít s tím, že je něčím přehrajeme a pak, že se budeme radovat ze tří bodů."

Když hraje Lille venku, je považováno za remízového krále. Už ve čtyřech utkání ze šesti získalo bod. Pouze jednou prohrálo. Celkově mají Dogy na svém kontě z dvanácti zápasů pouze dvě porážky. "Samozřejmě, že na hřiště vběhneme s cílem vyhrát. Jenže pokud nezměníme přístup, tato utkání bude těžké zvládat," prohlásil Luyindula.

Lille opravdu nebude snadným oříškem. Mužstvo kouče Rudiho Garcii, které se bude muset obejít bez De Mela, jehož trápí zraněné koleno, totiž už šest zápasů za sebou neprohrálo. V minulém kole slavilo tři body za vítězství 2:0 nad Nantes. Garcia může navíc počítat s Nicolasem Fauvergueem a Gregory Tafforeau je po problémech s přitahovačem také zpět.

Le Guena určitě těší fakt, že na marodce nemá nikoho. Spíše má dilema, koho z dvojice Sammy Traoré-Mamadou Sakho nasadí na stoperskou pozici vedle Zoumany Camary.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Landreau - Ceara, Camara, Sakho, Armand - Clément, Makelele - Giuly, Sessegnon, Rothen - Hoarau
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Malicki - Chedjou Fongang, Rami, Beria, Emerson - Mavuba - Obraniak, Balmont, Cabaye, Michel Bastos - Fauvergue
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.90 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon1283118:827
2.Olympique Marseille1265124:1523
3.Girondins Bordeaux1263318:1121
4.Toulouse FC1263310:921
5.Lille OSC1255217:1320
6.Stade Rennes1247114:919
7.OGC Nice1254316:1319
8.Grenoble Foot 381254311:919
9.Le Mans UC 721253418:1518
10.SM Caen1245318:1317
11.Paris Saint-Germain1252512:1117
12.AJ Auxerre1244412:1116
13.AS Monaco1244412:1216
14.FC Lorient1234515:1613
15.AS Nancy-Lorraine122649:1312
16.FC Nantes123278:1911
17.AS Saint-Étienne123188:1710
18.Valenciennes FC122378:169
19.Le Havre AC1222810:218
20.FC Sochaux1206610:176

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Proti Monaku to vidím na dost těžký souboj,jelikož domácí určitě utvoří neprostupnou zeď,přes kterou se bude těžko postupovat k jejich brance. Bylo by docela trefné,kdyby v průběhu zápasu nastoupil Piquionne a poslal jim vizitku,ale tomu se nedá moc věřit,takže nezbývá,než věřit Juninhovi při standartkách a Benzemovi vně a kolem vápna. Tip 1:1

Reagovat
božský John

Souhlasim,Monaco hraje v obraně proti silnějším velice dobře(viz zápas s Toulouse,který jsem viděl),ale myslím si,že Lyon je v útoku hodně silný,takže njějaký gól dá. U Monaca toho moc dopředu nečekám. takže 0:1(Karim)

Reagovat
smazaný uživatel

no, proti monacu to urcite budou mit hodne tezky.. ale prece jen monaco ted stale neni moc ve forme, a lyon by mohl zastavit jejich vzestup - vyhraje 2:1..

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem tento zápas tipoval trošku jinak a kdyby tady někdo pracoval tak jak má, bylo to zde vydáno již brzy ráno! Na Monako bych doporučil více gólů, věřím, že jeden minimálně dají!

Reagovat
smazaný uživatel

BJ: Bral bych.

Andulka: Také bych byl velmi spokojen za podobný výsledek.

Ugljan: Uvidíme...

Reagovat
Tomanatura

Proč nemáš u Andulky smajlík?

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá otázka,nějak mi tam nesedl,aby nebylo moc přesmajlíkováno,protože šlo o podobnou reakci jako na BJe...Snad jí tím neurazím.

Reagovat
smazaný uživatel

teda.. beru si to osobne..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

já bejt Tebou tak se moc nesměju....přeci jenom,když si něco ženská bere osboně,tak je zle...

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě,když má dokonce smysl pro ironii.

Reagovat
božský John

Já jsem to asi nepochopil když tam byl ten smajlík...

jenom jsem za svuj zadnej nenapsal...

Reagovat
smazaný uživatel

Teď ti moc nerozumím.

Reagovat
božský John

Že vim,že to bylo myšleno ironicky(poznal jsem to podle smajlu). Já to taky myslel ironicky akorát jsem tam žádnej smajl neuděll...

Reagovat
smazaný uživatel

to je koplikovany..

Reagovat
božský John

že jo...já něco napíšu..nškdo to nepochopí a pak se do toho zamotám sám

Reagovat
smazaný uživatel

Pochopil jsem,že jsi to myslel ironicky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele