Ligue 1 - souhrn 11. kola: Nice zůstává v čele

03.11.2023, 22:58, aktualizováno 05.11.2023, 22:40
Komentáře a souhrny
Oslavy hráčů OGC Nice (© AFP)

PSG se po horším startu prokousalo do čela, OGC Nice však na výhru v předehrávce zareagovalo nedělním triumfem proti Rennes zůstává na prvním místě. Další účastník Ligy mistrů z Lens naopak ztratil při bezbrankové remíze v Lorientu. V Marseille žádná branka nepadla. Monaco si v neděli poradilo s Brestem a nadále okupuje přední pozice...

Montpellier HSC - Clermont Foot 1:1

29.11.2023 19:00

Góly: 87. Téji Savanier (pen.) - 7. Maxime Gonalons

Clermont remizoval v dohrávce osmého kola Ligue 1 před prázdnými tribunami v Montpellieru 1:1. V původně rozehraném utkání, které se nakonec nedohrálo pro výtržnosti domácích příznivců, hosté směřovali k porážce. Tentokrát však do zápasu vstoupili fantasticky po dalekonosné ráně Maxima Gonalonse. Les Lanciers navíc následně dlouho odolávali drtivému tlaku soupeře, z vítězství se ale neradovali, jelikož v 85. minutě srovnal z penalty Téji Savanier.

V úvodním vzájemném zápase zbývalo za stavu 4:2 pro Montpellier odehrát pouhé čtyři minuty, když jeden z příznivců zničehonic hodil přímo pod nohy brankáře Clermontu Moryho Diawa petardu, kvůli čemuž rozhodčí duel předčasně ukončil. Zatímco provinilec z řad fanoušků si na svůj rozsudek musí počkat minimálně do jara, vedení Ligue 1 rozhodlo rychleji a kromě jednobodové penalizace pro domácí klub nařídilo opakování celého utkání. Hosté tak dostali jedinečnou příležitost se na svého soupeře bodově dotáhnout.

"Kopiníci" se po úvodním výkopu dlouho nezdráhali a na nepříjemnou situaci z minulého střetnutí odpověděli, jak nejlépe mohli. Už v sedmé minutě se dobře zorientoval Gonalons a perfektní ranou k levé tyči prostřelil z velké dálky gólmana Benjamina Lecomteho. La Paillade jako by si bez svých energických fanoušků nevěděli rady.

Emoce byly na trávníku znát i nadále a už ve 28. minutě se pro nesportovní chování poroučel na tribunu lodivod týmu z jihu Francie Michel Der Zakarian, který neprožívá zrovna povedené období. Krátce před koncem první půle mohl vyrovnat Savanier, jeho decentní projektil z přímého kopu však zneškodnil gólman Diaw.

Bleskový nástup jako v první půli se po změně stran neopakoval. Do nadějné pozice se v 58. minutě nachomýtl po geniální přihrávce nejlepší střelec Les Lanciers Muhammed Cham, jenže svým pokusem těsně minul pravou tyč soupeřovy brány. V dalších minutách zápasu se Montpellier dral za vyrovnáním a i přes převahu v šancích se musel spolehnout až na nařízený pokutový kop. Konečnou dělbu bodů tak zařídil po jeho proměnění v závěru duelu Savanier.

Montpellier tedy mohlo opakování zápasu mrzet dvojnásob, protože tentokrát duel dotáhl jen k remíze. Příští klání čeká La Paillade v neděli 3. prosince na hřišti Monaka, Clermont ve stejný den zamíří do Brestu.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Paris Saint-Germain 1:3

08.10.2023 20:45

Góly: 56. Amine Gouiri - 32. Vitinha, 36. Achraf Hakimi, 58. Randal Kolo Muani

PSG zvítězilo v osmém kole Ligue 1 na hřišti Rennes 3:1. Výhra favorita se začala rodit v závěru první půle, během níž se dostal do dvoubrankového vedení. Krátce po změně stran sice vsítil kontaktní gól Amine Gouiri, brzy nato však vrátil Pařížanům dvougólový polštář Randal Kolo Muani, který zužitkoval přihrávku Achrafa Hakimiho. Marocký bek navázal na přesnou trefu z úvodního dějství a upevnil si pozici nejproduktivnějšího obránce soutěže.

Hosté tak napravili středeční debakl z utkání Ligy mistrů v Newcastlu a zároveň ukončili děsivou šňůru čtyř po sobě jdoucích ztrát v Roazhon Parku.

Hráči PSG přijížděli na půdu Rennes po ostudném debaklu v Lize mistrů, kde padli v Newcastlu vysoko 1:4. To ovšem nebyl jediný špatný výsledek z posledních týdnů, jelikož Pařížané v minulém kole pouze remizovali s Clermontem. Celkově už od startu nového ročníku čtyřikrát ztratili body, a překvapivě tak po sedmi odehraných ligových duelech scházeli v čele soutěže. Náladu si chtěli alespoň trochu vylepšit proti týmu z Bretaně, který však číhal jen o jeden bod za nimi.

A v utkání začal lépe. Arnaud Kalimuendo vyslal tvrdý projektil, jenž ale vyrazil brankář Gianluigi Donnarumma. Ve 32. minutě se Vitinha odhodlal ke střele z hranice pokutového území, která se nádherně zakroutila až k zadní tyči. Opařené Rennes před změnou stran kapitulovalo ještě jednou. Warren Zaïre-Emery krásně nacentroval za obranu na hlavu Hakimiho, který navýšil vedení hostů. Odpovědět mohl na druhé straně Gouiri, trefil ovšem pouze boční síť. V nastaveném čase ještě tvrdě střílel Kylian Mbappé, tentokrát svůj tým podržel legendární brankář Steve Mandanda.

Druhé dějství začali hosté rovněž aktivně. Opět pálil Vitinha, kvůli teči jednoho z obránců však míč skončil těsně vedle brány. Poté ovšem hosté snížili. Ludovic Blas posadil centr na hlavu Gouiriho, jenž skóroval. V 58. minutě si Pařížané vzali dvougólové vedení zpátky. Hakimi našel před bránou osamoceného Kolo Muaniho, který po minutě na hřišti zamířil přesně pod břevno. Před koncem utkání vyslal Mbappé skvěle načasovanou přihrávkou do samostatného úniku Bradleyho Barcolu, jenž však tváři v tvář Mandandovi selhal. V 86. minutě hlavičkoval obloučkem Bertug Yildirim, k překvapení všech balon skončil na spojnici břevna a tyče. Z následného protiútoku se řítil Mbappé sám na brankáře, kterého sice obehrál, míč pak ale nenamířil do odkryté brány, čímž udělal tečku za zápasem.

PSG tak hodilo za hlavu dva nevydařené zápasy a z Bretaně si odvezlo plný počet bodů. V dalším kole se 21. října střetne se Štrasburkem, Rennes změří o den později síly s Lorientem.

Více informací k zápasu

RC Lens - Lille OSC 1:1

08.10.2023 17:05

Góly: 70. Deiver Machado - 45+3. Benjamin André

Fotbalisté Lille remizovali v osmém kole Ligue 1 na hřišti Lens 1:1. Ačkoliv Dogy tahaly po většinu času za kratší konec, dostaly se v nastavení prvního poločasu zásluhou Benjamina Andrého do vedení. Hostující kapitán se prosadil podruhé z posledních tří ligových klání, a již nyní tak překonal počet svých zásahů z minulého ročníku. Aktivita však nakonec Racing Clubu vynesla zasloužené vyrovnání, o které se zkraje závěrečné dvacetiminutovky postaral střídající Deiver Machado, jenž byl na trávníku pouze několik vteřin.

Hráči Lens se po otřesném úvodu sezony oklepali a dostali se zpět na vítěznou vlnu. Začátek skvělé formy potvrdili také v milionářské soutěži v domácím zápase s Arsenalem, který porazili 2:1. V lize byli ovšem stále součástí bojů o záchranu, a navíc je čekala těžká zkouška v podobě Lille, jež se narozdíl od domácího celku pohybovalo okolo pohárových příček. Oběma týmům ale chyběl hlavní střelec, jehož chtěli hosté znovu probudit v Jonathanu Davidovi, ten ovšem prozatím vsítil pouze dvě branky.

Začátek klání ovšem patřil domácím Les Sang et Or, kteří se rvali o každý balon a daleko nebezpečnější byli i směrem dopředu. Velkou šanci ke vstřelení první branky zápasu nevyužil v 16. minutě Wesley Saïd. Jeho prudká hlavička neskončila v síti jen díky parádnímu reflexivnímu zákroku brankáře Lucase Chevaliera. Dogám se podařilo vytěžit z minima maximum a v nastavení první půle se prokousaly k vedení. To jim hlavičkou zády k brance po rohovém kopu zajistil zkušený středopolař André.

Úvod druhé půle nabídl hezké šance na obou stranách, nicméně domácí i hosté pokulhávali v přesnosti zakončení. Za Racing Club mohl srovnat Salis Abdul Samed, jenže jeho hlavička skončila nad horní tyčí. Břevno druhé branky zase přeletěla střela, kterou ze středu pokutového území vyslal Rémy Cabella. Velice vyrovnaný zápas posléze přinesl i branku domácího celku. Za Les Sang et Or se po centru, jemuž předcházela krásná týmová kombinace, prosadil po minutě na hřišti hlavičkující Machado.

Lens tak nedokázalo prodloužit šňůru ligových výher na tři. Naplno zabodovat se pokusí 20. října na půdě Le Havre. Lille o dva dny později změří síly s překvapením sezony z Brestu.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - FC Lorient 3:3

08.10.2023 15:00

Góly: 21. Ernest Nuamah, 22. Alexandre Lacazette, 41. Alexandre Lacazette (pen.) - 16. Eli Junior Kroupi, 54. Eli Junior Kroupi, 79. Darline Yongwa

Fotbalisté Lyonu v osmém kole Ligue 1 dlouho sahali po první výhře v ročníku, nakonec ovšem na vlastním hřišti jen remizovali s Lorientem 3:3. V dramatickém duelu zazářili především teprve 17letý Eli Junior Kroupi a zkušený kanonýr Alexandre Lacazette, kteří shodně zaznamenali dva přesné zásahy. Olympique tak v tomto utkání vstřelil stejný počet branek jako ve všech předchozích duelech sezony dohromady, ale pozice nejhorší ofenzivy soutěže mu zůstala i nadále.

Někdejší pravidelný účastník Ligy mistrů a velký francouzský klub Lyon si procházel jednou z největších krizí v historii, když od startu nového ročníku nedokázal ani jednou zvítězit a s pouhými dvěma body se nacházel na úplném dně tabulky. Les Gones měl spasit mladý italský lodivod Fabio Grosso, který ovšem spící Děti ve svých prvních dvou duelech neprobral. O první letošní výhru se chtěl Olympique pokusit před vlastními fanoušky proti Lorientu. Ten také nebyl v ideálním rozpoložení, jelikož čtyřikrát v řadě nezvítězil.

Od samého začátku působili hráči Lyonu poměrně nervózně. V zadních řadách se dopouštěli chyb a hru kouskovali nedovolenými zákroky. Převahu Les Merlus tak přetavil v první branku zápasu už v 16. minutě Kroupi, který se za vápnem nádherně odpoutal od soupeře a parádní pumelici nasměroval přímo do pravé šibenice. Domácím ale na srovnání stačilo jen pět minut. K odraženému balonu se v pokutovém území dostal Ernest Nuamah, jenž prostřelil hostujícího brankáře ranou k bližší tyči. Hned vzápětí navíc obráncům Lorientu utekl Lacazette, který vyzrál i na gólmana, a dokonal tak bleskový obrat. Francouzský střelec krátce před pauzou chladnokrevně proměnil penaltu, čímž poslal Lyon do pohodlnějšího dvougólového vedení.

Úvod druhé půle však patřil opět hostům a o úsměvy na tvářích fanoušků Les Merlus se znovu postaral Kroupi. Mladičký útočník si našel prostor mezi obránci a precizně nacentrovaný balon z levé strany usměrnil mezi tři tyče. Lorient pokračoval v aktivnějším herním projevu a nakonec se mu podařilo dvougólové manko smazat. Třetí branku hostů si po chybě v rozehrávce Lyonu připsal pohlednou dalekonosnou střelou v 79. minutě Darlin Yongwa.

Lyon tak opět neprolomil dlouhotrvající krizi a kvůli další ztrátě zůstal na poslední příčce. Oba celky sehrají další ligový zápas 22. října. Les Gones změří síly s Clermontem, Lorient poté přivítá Rennes.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Toulouse FC 1:1

08.10.2023 15:00

Góly: 90+3. Martín Satriano - 27. Frank Magri

Hráči Toulouse remizovali v osmém kole Ligue 1 na hřišti Brestu 1:1. Vyrovnaný duel, který mnoho fotbalové krásy nepřinesl, gólově otevřel v první půlhodině Frank Magri. Diváci domácího celku už se pomalu smiřovali s prohrou, v samotném závěru ovšem udeřil střídající Martín Satriano. Les Pirates tak na poslední chvíli odvrátili druhou porážku v ročníku a nadále se drží mezi nejlepšími.

Brest byl jedním z velkých překvapení v dosavadním průběhu francouzské ligy, když před startem tohoto kola s pouhou jednou prohrou a celkově 14 body okupoval druhé místo v tabulce. Do domácího duelu proti Toulouse vstupoval se sérií čtyř střetnutí bez porážky, přičemž v nich inkasoval pouze jednou. I hosté ale měli důvod k radosti, jelikož minulý víkend prolomili šestizápasové čekání na tři body. Náladu jim však příliš nezlepšoval fakt, že Piráty dokázali skolit naposledy v roce 2014.

První zajímavou šanci zápasu si připsal ve 14. minutě Steve Mounié, hlavičkoval ovšem v záklonu, a jeho pokus z dobré pozice proto mířil vysoko nad branku hostů. O chvíli později se k akrobatickému zakončení odhodlal Jérémy Le Douaron, jeho střela však těsně minula levou tyč. Nakonec ale jako první skórovalo Toulouse, po velkém zmatku ve vápně a chybě Kennyho Laly jednoduše uklidil míč do odkryté sítě Magri. Brankáři obou týmů se tak moc nepředvedli, jelikož jediná střela mezi tři tyče v prvním poločase skončila gólem.

Začátek druhé půle nabídl místo atraktivního fotbalu hodně nepřesností a faulů, což hodně škodilo plynulosti hry. Aktivnější byli hráči Toulouse, jejich snahy ale dlouho nevedly k žádné nebezpečné akci. V 82. minutě se domácí dožadovali penalty po zákroku na Romaina Del Castilla, rozhodčí ale žádný prohřešek nezaregistroval. O chvíli později vypustil svůj projektil Kamory Doumbia, jeho rána však pouze orazítkovala břevno. Až v nastavení uzmul pro svůj tým cenný bod Satriano, který byl ve vápně nejdůraznější a zvládl procpat míč do sítě.

Brest tak udržel svou sérii neporazitelnosti a doma získal alespoň bod. Oba celky sehrají další ligový duel 22. října. Piráti změří síly s Lille, Les Violets se poté střetnou s Reims.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Le Havre AC 3:0

08.10.2023 13:00

Góly: 18. Arouna Sangante (vl.), 21. Pierre-Emerick Aubameyang, 84. Ismaïla Sarr

Hráči Marseille porazili v osmém kole Ligue 1 Le Havre 3:0 a po šesti soutěžních zápasech bez výhry oslavili tříbodový zisk. Významný podíl na úspěchu Olympioniků měl 34letý útočník Pierre-Emerick Aubameyang, který se prosadil ve francouzské nejvyšší lize poprvé od dubna roku 2013, kdy před přestupem do Dortmundu řádil v dresu St. Étienne. Hostům ve stahování dvougólového manka rozhodně nepomohl Rassoul Ndiaye, jenž po dvou zbytečných faulech opustil hřiště ještě před přestávkou.

Domácí fotbalisté se nepyšnili dobrou formou, když v posledních čtyřech ligových zápasech ani jednou naplno nebodovali. Chuť si chtěli spravit proti nováčkovi soutěže z Le Havru, který na jejich půdě vyhrál naposledy v roce 1938. Hosté však zažívali až překvapivě povedený vstup do sezony, ze kterého těžil převážně útočník Nabil Alioui, jenž si v tomto ročníku připsal už čtyři přesné trefy.

Úvod zápasu zvládli hosté poměrně obstojně, vaz jim ovšem zlomila situace z 18. minuty. Iliman Ndiaye převzal míč ve středu hřiště a následně se vydal na sebevědomý průnik do šestnáctky Le Havru, kde zkoušel prudkou nahrávkou před bránu najít někoho ze spoluhráčů. To se mu sice nepovedlo, avšak bránící Arouna Sangante zasáhl balon tak nešťastně, že vlastním gólem otevřel skóre.

Marseille tento moment uklidnil, což se projevilo o pár chvil později, když Amine Harit narýsoval fantastickou přihrávku na Aubameyanga. Ten následně ve velké šanci prokázal ledový klid, neboť vyběhnuvšího gólmana překonal elegantním lobem. V závěru půle ještě zkázu týmu z Normandie dokonal Rassoul Ndiaye, který obdržel druhou žlutou kartu.

Po návratu ze šaten předvedl něco ze svého umění aktivní Harit. Ten další skvostnou přihrávkou vybídl ke skórování Ilimana Ndiayeho, tomu ale gólovou radost sebral včasným výběhem Arthur Desmas. S přibývajícím časem začalo tempo hry postupně vadnout. Domácím stačilo klidnou kombinací kontrolovat výsledek a výrazným držením míče nedat soupeři jakoukoliv příležitost na zdramatizování duelu, což se jim do puntíku podařilo.

V 80. minutě mohl navýšit náskok Olympioniků Iliman Ndiaye, jenže ani ve druhé vyložené šanci nedokázal vyzrát na Desmase. To se však povedlo o chvíli později jinému Senegalci Ismaïlu Sarrovi, jemuž míč před prázdnou branku naservíroval elegantní patičkou Aubameyang.

Souboj týmů ze středu tabulky zvládli lépe hráči Marseille, kteří 21. října vyzvou Nice. Le Havre o den dříve přivítá vicemistry z Lens.

Více informací k zápasu

Stade Reims - AS Monaco 1:3

07.10.2023 21:00

Góly: 57. Teddy Teuma (pen.) - 42. Ismail Jakobs, 46. Folarin Balogun, 49. Wissam Ben Yedder

Monako zvítězilo v osmém kole Ligue 1 na půdě Remeše 3:1. Utkání střelecky otevřel ve 42. minutě Ismail Jakobs, jenž si po příchodu z léta 2021 připsal v knížecím klubu vůbec první zásah. Jeho gól do šatny povzbudil spoluhráče, kteří se pak krátce po přestávce trefili dvakrát v rozmezí tří minut. Jedním z úspěšných střelců byl také Folarin Balogun, jenž si angažmá na Azurovém pobřeží vysloužil díky 21 ligovým brankám z minulé sezony, kdy působil právě v Remeši.

Ambiciózní Monako si dokázalo svou situaci náležitě zkomplikovat, když proti Lorientu i Nice inkasovalo pár desítek sekund před koncem utkání, což jej pokaždé stálo body. Pořádná fuška čekala na knížecí klub i proti Marseille, která dvakrát vedla, nakonec ji ale o body obral 21letý talent Maghnes Akliouche. Ve vítězné náladě vstupoval do zápasu také celek z Remeše, jenž si nedávno připsal skalpy zvučných soupeřů, když nejdříve porazil Lille a následně i doma Lyon.

Domácí začali aktivněji a hned v úvodu si málem zajistili vedení. Keito Nakamura se dostal po průnikové přihrávce do situace jeden na jednoho s brankářem Philippem Köhnem, ten však chytře vyběhl a značně zredukoval střelecký úhel. Na opačně straně se klub z Azurového pobřeží při svých útočných snahách spoléhal zejména na Baloguna. Jeho pokus po standardní situaci však zablokoval jeden z obránců domácího celku. Fotbalisté knížecího klubu se přesto prosadili ještě v úvodním dějství. O prolomení bezbrankového stavu se postaral Jakobs, který chytře číhal na zadní tyči a míč nasměroval do protipohybu gólmana.

Fotbalový klub z Remeše naprosto zaspal start druhé půle. Nejprve zvýšil náskok svého celku Balogun, přičemž neuběhla ani celá minuta. Pokus amerického útočníka rozvlnil síť i s dávkou štěstí, protože jej mírně tečoval jeden z obránců Remeše.

O chvíli později přidal definitivní tečku Wissam Ben Yedder. Možná proto, že není zdaleka nejvyšší postavy, byl ponechán naprosto osamocen a z bezprostřední blízkosti se hlavou nemýlil. V 57. minutě snížil stav duelu Teddy Teuma proměněným pokutovým kopem. Kromě toho se tempo následně uklidnilo a diváci už žádnou další branku neviděli.

Hosté zvládli jeden ze šlágrů kola, a reprezentační pauzu tak stráví na čele tabulky. Oba celky se příště představí až 22. října. Remeš navštíví Toulouse, Monako se doma střetne s Métami.

Více informací k zápasu

FC Metz - OGC Nice 0:1

07.10.2023 17:00

Góly: 14. Hicham Boudaoui

Fotbalisté Nice zvítězili v osmém kole Ligue 1 na půdě Mét 1:0 a v neúplné tabulce se posunuli na první příčku. Nováčka soutěže odsoudil ke druhé domácí porážce v řadě Alžířan Hicham Boudaoui, jenž sporadicky dostal šanci v základní sestavě a ve 14. minutě skóroval po ideálním pasu Melvina Barda před prázdnou bránu. Les Grenats tak po návratu mezi elitu nepotěšili své fanoušky vítězstvím ani na čtvrtý pokus.

Velmi sympatický vstup Mét mezi francouzskou smetánku začal dostávat první trhliny. Nováček soutěže dvakrát v řadě padl, přičemž se mu ani jednou nepodařilo vstřelit gól. Ani tentokrát jej nečekal vůbec jednoduchý úkol. Na jeho hřiště totiž přijelo Nice, které od startu ročníku ještě nepoznalo přemožitele a kromě čtvrtého místa v tabulce se mohlo chlubit také nejlepší obranou v lize.

Orli vlétli do zápasu aktivně a krátce po úvodním hvizdu mohli jít do vedení. Khéphren Thuram vylekal Alexandreho Oukidju nepovedeným centrem, který se snesl na horní tyč. Další příležitostí už hosté nepohrdli a ve 14. minutě se radovali ze zasloužené trefy. Bard předložil míč před prázdnou bránu Boudaouimu, který zblízka jednoduše rozvlnil síť. Vstřeleným gólem se hráči Nice uspokojili a jejich ofenzivní snahy značně opadly. Zároveň pustili více do hry nováčka, který mohl před pauzou srovnat. Dorážku Matthieuho Udola z hranice vápna však na poslední chvíli zblokoval jeden z obránců.

Po změně stran se toho příliš zajímavého na Stade Municipal Saint-Symphorien neodehrávalo a oba brankáři nemuseli řešit žádné nebezpečné situace. Až v 58. minutě měl na kopačce druhý gól Nice Terem Moffi, jenže Oukidja tentokrát změnu skóre nepřipustil. Pojistku mohl přidat i Evann Guessand, ale jeho přízemní střelu vytěsnil alžírský brankář ve službách Mét na rohový kop.

Méty tak favorita z Nice nezaskočily a doma opět padly. V následujícím kole se 22. října střetnou s Monakem, Orli vyzvou o den dříve Marseille.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - FC Nantes 1:2

06.10.2023 21:00

Góly: 90+2. Moïse Sahi Dion - 50. Marcus Coco, 57. Samuel Moutoussamy

Fotbalisté Nantes v osmém kole francouzské Ligue 1 vyzráli na Štrasburk, který porazili na jeho půdě 2:1. Kanárci byli od samého úvodu utkání jednoznačně aktivnějším týmem, čehož dokázali využít po změně stran, kdy během osmi minut vstřelili obě branky. Na trefu Marcuse Coca navázal vítězným gólem Samuel Moutoussamy, jenž se v lize prosadil poprvé od sezony 2018/2019. Hosté tak po čtyřech vzájemných bitvách s týmem z Alsaska bez výhry naplno bodovali a přeskočili jej v tabulce.

Od té doby, co Štrasburk převzali majitelé Chelsea pod záštitou BlueCo, se týmu z Alsaska začalo dařit. Zatímco v minulé sezoně těsně unikl sestupu, v aktuálním ročníku ho od třetí příčky dělily tři body. Jedním ze zapůjčených hráčů z celku Londýňanů byl Angelo, jenž ve svých 18 letech prokazoval potenciál, v čemž mohl pokračovat proti Nantes. Kanárci totiž v posledních dvou duelech inkasovali hned šestkrát.

Byli to ale právě hráči ve žlutých dresech, kteří zahájili utkání mnohem aktivněji. Do první obrovské šance se dostal v osmé minutě Florent Mollet, v souboji tváří v tvář s brankářem Matzem Selsem ale neuspěl. Zkušený Belgičan totiž jeho přízemní střelu bravurně vyrazil na roh. Hráči Nantes byli ale i nadále nebezpeční. Ve 24. minutě dělily Mosese Simona od gólu jen centimetry, když bývalý hráč Trenčína hlavou minul pravou tyč. Po půlhodině hry se osmělili také domácí, do velké příležitosti se dostal Lebo Mothiba, ale i jeho tvrdý pokus mířil vedle.

Kanárci byli jednoznačně lepší i po změně stran a za jejich snahu byli v 50. minutě patřičně odměněni. Po centru do vápna se míč odrazil od Gerzina Nyamsiho přímo na kopačku Coca, jenž už se z bezprostřední blízkosti nemýlil a propálil bezmocného Selse. Velký tlak Nantes ale neutuchal ani po vstřelené brance. Hned o osm minut později totiž žlutozelení zvýšili své vedení. Gólové situaci předcházely dvě obrovské šance. Po skvělém centru nejprve hlavičkoval do pravé tyče Simon, následovala dorážka Molleta, kterou světovým zákrokem vyrazil Sels. Na další střelu od Moutoussamy už však byl 31letý gólman krátký. V závěru střetnutí se hosté prezentovali pevně organizovanou obranou, která však přece jen jednou inkasovala. Alespoň čestný gól vsítil za domácí Moïse Sahi Dion.

Štrasburk tak nedokázal využít výhody domácího prostředí. Tu bude mít v příštím kole Nantes, které vyzve 22. října Montpellier. Alsasané pojedou o den dříve na stadion PSG.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
OGC Nice
11
7
4
0
13 : 4
25
2
Paris Saint-Germain
11
7
3
1
26 : 9
24
3
AS Monaco
11
7
2
2
25 : 14
23
4
Stade Reims
11
6
2
3
17 : 12
20
5
Lille OSC
11
5
4
2
14 : 10
19
6
Stade Brestois
11
4
3
4
11 : 13
15
7
Le Havre AC
11
3
5
3
12 : 13
14
8
FC Nantes
11
4
2
5
16 : 20
14
9
Olympique Marseille
10
3
4
3
12 : 12
13
10
RC Lens
11
3
4
4
12 : 13
13
11
Stade Rennes
11
2
6
3
16 : 15
12
12
Racing Strasbourg
11
3
3
5
9 : 15
12
13
Montpellier HSC
10
3
3
4
15 : 14
11
14
Toulouse FC
11
2
5
4
12 : 15
11
15
FC Lorient
11
2
5
4
15 : 20
11
16
FC Metz
11
2
4
5
9 : 17
10
17
Clermont Foot
10
1
3
6
7 : 14
6
18
Olympique Lyon
10
0
4
6
8 : 19
4

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Israha

Sehranější a takticky lépe připravené Lille přijelo s tím, že remíza není ztrátou a podle toho to vypadalo. Souhra pod Gattusem stále vázne a pořád tam moc nevidím nějaké automatismy a jasný herní plán (a na tohle dost trpí Auba, u kterého mi přijde, že vůbec není herním myšlením na stejné vlně se zbytkem ofenzivy a Gattuso s tím nic nedělá). Nelíbí se mi to . Kondogbia s Haritem aktuálně v nejlepší individuální formě z týmu, naopak příšerný je Correa a zatím se mi nijak zvlášť nelíbí ani Lodi, dopředu i dozadu je horší, než na druhé straně Clauss. S tímhle to na LM nebude ani náhodou, zatím to tak působí na maximálně boj o páté místo a EL...

Reagovat
Godwinson

Super záživný kolo zatím.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Seydou Doumbia

Okey třeba se pomalu smířit se sestupem. Když doma uhrajeme 1 bod s bodově dvěmi nejhoršími týmy ligy tak už není kde je získávat. Do konce roku 2 body max a na baráž bude ztráta v lepším případě 10 bodů v polovině sezony.

Reagovat
Langi

Lyon zase tlak, drzeni mice a jinak neduslednost vzadu a impotence vepredu…nechybelo malo a Mety braly 3 body ciste diky odvaze a mindsetu, jako Clermont…

Reagovat
Seydou Doumbia

Celkem se divím že ještě fanoušci jsou v pohodě, čekal bych že na poměry Ligue 1 už dávno naběhnou s kovovými předměty do kabiny a budou vyhrožovat nebo něco podobného co by jím nahnalo hrůzu.

Reagovat
Rothbard

Co se stalo s Lyonem???

Reagovat
Seydou Doumbia

Sestupná tendence prakticky všeho v Lyonu. Letos je ten kádr nejslabší co sledují Lyon (cca 15 let). Brankář v pohodě, obrana když postavíš to nejlepší tak ještě podle jmen solidní, ale nefunguje, hromada individuálních i taktických chyb, často jsme chovou jako by hráli fotbal poprvé. V záloze nám chybí špičkové DM i kreativní CM, Caqueret je dobrý hráč ale něco mezi tím. V útoku zbyl jen Lacazette, který nám loni dělal spolu s Barcolou a Cherkim výsledky. Jenže Barcola odešel do Pesgay, Cherki nemá formu, podobné jako Tolisso a další hráči, kteří jsou totálně z formy. Laca nemá prakticky žádný servis, tak své kvality nemůže zúročit. Většina hráčů nemá formu nebo to jsou hráči individuální kvalitou tak na spodek tabulky, což vlastně odpovídá naším výkonům. Odchází odchovanci dřív než se stanou v Lyonu opory (Lukeba, Gusto, Barcola), loni se několik hráčů rozhádalo a odešlo. Přišel po 30 letech nový majitele který nedokázal provést adekvátní posily už do tak slabého kádru + odchody v létě čili ten tým je ještě slabší. Už několik sezón v řadě nás dokáže porazit kdejaká dědina co na nás nalitne a jezdí po prdeli, problém je že teď tam ani nejsou hráči, kteří by to individuální kvalitou vzali na svou stranu. Z týmu se v poslední době vytratila jakákoli identita, kterou kdysi měli, koncepce 0. Reálné to letos bude tak 15 místo a asi budeme rádi za udržení v lize. Kam se bude Lyon ubírat v dalších letech to nikdo netuší, nový majitel zatím není citatelny, ale tím co udělal, respektive neudělal v létě a tím kolik klubu má to asi nebude brát nějak extra vážně. Tak asi tak zhruba.

Reagovat
Langi

Ještě bych doplnil, že ze stránky organizační už je to bezradnost...s ohledem na formu už ani není moc kam šáhnout, takže jsou teď k vidění takové situace, kdy v základu třeba hraje 18letý Diawara a Tolisso s Cherkim jsou na lavičce, protože tam aspoň nic nezkurví...systémově se teď hraje nějaké podivné 3-5-2 po jihoamericku, kdy ve tříčlené obraně řádí hvězdy jako Clinton Mata, Diomandé bez formy a nějaký O'Brien, který hrál v Anglii 4. a v Belgii 2. ligu...tolik asi i k letním posilám o kterých se kolega rozepsal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele