8. kolo
06.10.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Nantes (© AFP)

Racing Strasbourg - FC Nantes 1:2

Fotbalisté Nantes v osmém kole francouzské Ligue 1 vyzráli na Štrasburk, který porazili na jeho půdě 2:1. Kanárci byli od samého úvodu utkání jednoznačně aktivnějším týmem, čehož dokázali využít po změně stran, kdy během osmi minut vstřelili obě branky. Na trefu Marcuse Coca navázal vítězným gólem Samuel Moutoussamy, jenž se v lize prosadil poprvé od sezony 2018/2019. Hosté tak po čtyřech vzájemných bitvách s týmem z Alsaska bez výhry naplno bodovali a přeskočili jej v tabulce.

Od té doby, co Štrasburk převzali majitelé Chelsea pod záštitou BlueCo, se týmu z Alsaska začalo dařit. Zatímco v minulé sezoně těsně unikl sestupu, v aktuálním ročníku ho od třetí příčky dělily tři body. Jedním ze zapůjčených hráčů z celku Londýňanů byl Angelo, jenž ve svých 18 letech prokazoval potenciál, v čemž mohl pokračovat proti Nantes. Kanárci totiž v posledních dvou duelech inkasovali hned šestkrát.

Byli to ale právě hráči ve žlutých dresech, kteří zahájili utkání mnohem aktivněji. Do první obrovské šance se dostal v osmé minutě Florent Mollet, v souboji tváří v tvář s brankářem Matzem Selsem ale neuspěl. Zkušený Belgičan totiž jeho přízemní střelu bravurně vyrazil na roh. Hráči Nantes byli ale i nadále nebezpeční. Ve 24. minutě dělily Mosese Simona od gólu jen centimetry, když bývalý hráč Trenčína hlavou minul pravou tyč. Po půlhodině hry se osmělili také domácí, do velké příležitosti se dostal Lebo Mothiba, ale i jeho tvrdý pokus mířil vedle.

Kanárci byli jednoznačně lepší i po změně stran a za jejich snahu byli v 50. minutě patřičně odměněni. Po centru do vápna se míč odrazil od Gerzina Nyamsiho přímo na kopačku Coca, jenž už se z bezprostřední blízkosti nemýlil a propálil bezmocného Selse. Velký tlak Nantes ale neutuchal ani po vstřelené brance. Hned o osm minut později totiž žlutozelení zvýšili své vedení. Gólové situaci předcházely dvě obrovské šance. Po skvělém centru nejprve hlavičkoval do pravé tyče Simon, následovala dorážka Molleta, kterou světovým zákrokem vyrazil Sels. Na další střelu od Moutoussamy už však byl 31letý gólman krátký. V závěru střetnutí se hosté prezentovali pevně organizovanou obranou, která však přece jen jednou inkasovala. Alespoň čestný gól vsítil za domácí Moïse Sahi Dion.

Štrasburk tak nedokázal využít výhody domácího prostředí. Tu bude mít v příštím kole Nantes, které vyzve 22. října Montpellier. Alsasané pojedou o den dříve na stadion PSG.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele