Ligue 1 souhrn - 36. kolo

03.05.2008, 19:08, aktualizováno 04.05.2008, 22:57
Komentáře a souhrny
Bordeaux je stále ve hře o titul. V zábveru otočilo utkání v Marseille a díky remíze Lyonu s Nice se na obhájce titulu dotáhlo už na pohé dva body. Do konce soutěže chybí dvě kola. Nancy bojuje o třetí místo - jasně přehrálo Štrasburk. V boji o záchranu se zrodily většinou remízy, takže v dalších kolech se ještě bude hrát o mnoho. St. Etienne remizovalo s Lille.

OGC Nice - Olympique Lyon 0:0

03.05.2008 17:10

Góly: -

Lyon už podruhé v řadě nedokázal zvítězit, v sobotním podvečeru jen remizoval v Nice 0:0. Pokud se rivalovi v boji o titul z Bordeaux podaří vyhrát v Marseille, přiblíží se vedoucímu Lyonu na rozdíl pouhých dvou bodů.

Do první šance zápasu se dostal domácí Koné, s jeho pokusem si ale brankář Lyonu bez problémů poradil. S plynoucím časem to byli hosté, kdo udával tempo hry. Nejprve Juninho z velké dálky pořádně vystrašil brankáře Nice, o několik chvil později poslal fantastický dalekonosný volej Toulalan, který ale dokázal domácí gólman s vypětím všech sil zlikvidovat. Do konce první půle se ještě zkoušel prosadit průnikem do obrany Nice Benzema, ale jeho střela mířila mimo tři tyče.

Druhá půle už tak zajímavá nebyla, z velké dálky akorát zkoušeli ohrozit branku domácí Balmont a lyonský Kallström. Poslední šanci zápasu měl záložník hostů Bodmer, ale oni on nedokázal vstřelit branku a tak si oba týmy rozdělily po bodu za bezbrankovou remízu.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Paris Saint-Germain 1:1

03.05.2008 19:00

Góly: 77. Mohamed Fofana - 63. Bernard Mendy

Záchranářský souboj mezi Toulouse a PSG neměl vítěze. Hosté sice po hodině hry vstřelili první gól zápasu, ale domácím fotbalistům se minutu před koncem podařilo vyrovnat na konečných 1:1. Oba týmy i nadále zůstávají velmi ohroženy sestupem.

Domácí tým se dlouhou dobu nedokázal prosadit přes záložní řadu hostujícího týmu, PSG přijel do Toulouse hrát hlavně na brejky a vycházel ze zabezpečené obrany. První šanci utkání měl na kopačkách Diané, ale jeho střela mířila mimo branku. Po půlhodině hry měli domácí dvě velké příležitosti ke skórování. Nejprve se Mansareho střela nevešla mezi tři tyče, o několik chvil později Emana jen nastřelil gólmana hostů. Sporná situace přišla těsně před poločasových hvizdem, lyonský obránce Camara v pokutovém území jasně stáhnul Mansareho, ale píšťalka sudího zůstala hluchá...

V druhé půli viděli diváci hned dva góly, po jednom na každé straně. Hosty poslal do vedení v 63. minutě Mendy, který lehkým dotekem tečoval Pauletův centr. Vyrovnání přinesla situace z 89. minuty, Fofana využil zaváhání obrany hostů a z pár metrů uklidil míč do sítě. Na poslední chvíli tak zajistil tak svému týmu bod za remízu 1:1.

Více informací k zápasu

SM Caen - Stade Rennes 2:2

03.05.2008 20:00

Góly: 54. Lilian Compan, 87. Benjamin Nivet - 31. Jérôme Leroy, 90. Jimmy Briand

Zajímavý průběh mělo utkání mezi Caen a Rennes. Tým hostů vstřelil po půlhodině hry vedoucí gól, hosté dokázali v úvodu druhé půle vyrovnat. Poslední tři minuty zápasu ale přinesly pořádné drama. V 87. minutě strhli fotbalisté Caen vedení na svou stranu, hosté na tuto branku našli odpověď v posledních sekundách zápasu a rozhodli o dělbě bodů za remízu 2:2.

Rennnes mohlo jít do vedení hned po dvou minutách hry, ale Leroy prudkou střelou nedokázal gólmana domácího týmu překonat. To se mu povedlo až po půlhodině hry, obrana hostů na Leroye zapomněla ten nikým neatakován otevřel gólový účet zápasu. V 9. minutě druhé půle se Caen podařilo vyrovnat, Compan tvdrou střelou překonal Pouplina v brance Rennes. O rozruch se v 78. minutě postaral hráč hostů Mbia, který byl po druhé žluté kartě vyloučen. Domácí tým využil převahy jednoho muže v poli hned po devíti minutách. Nivet parádní střelou strhl vedení na stranu domácích. Poslední slovo měli ale hosté, několik sekund před koncem zápasu Briand přeloboval domácího brankáře a zajistil konečný výsledek 2:2.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Racing Strasbourg 3:0

03.05.2008 20:00

Góly: 38. Pascal Berenguer, 45. Marc-Antoine Fortuné, 58. Pascal Berenguer

Nancy v utkání proti Štrasburku ukázalo, že to s útokem na místo zajišťující předkolo Ligy mistrů myslí vážně. V sobotním večeru jednoznačně zvítězilo na Štrasburkem 3:0 a posunulo se na třetí příčku tabulky. Jestli si pozici zajišťující předkolo LM udrží, záleží na dnešním výsledku utkání Marseille – Bordeaux. Na fotbalisty Marseille má Nancy nyní v neúplné tabulce dvoubodový náskok.

Domácí tým na soupeře "vlétl" od úvodních minut, gólové odměny se ale dočkal až v 38. minutě hry. Briston našel milimetrovou přihrávkou Berenguera a ten tvrdou střelou otevřel skóre utkání. Druhý gól přidalo Nancy těsně před poločasovou přestávkou. Obrana hostů nechala trestuhodně osamoceného Fortuneho, který si v poklidu míč zpracoval a umístěnou střelou pod břevno zvyšoval na 2:0.

Veškeré naděje na úspěch hostů "pohřbil" v 58. minutě znovu Berenguer, který vstřelil svoji druhou branku v utkání. Za stavu 3:0 se už zápas vyloženě dohrával a domácí si na své konto připsali veledůležité body za cestou po pohárové Evropy. Štrasburk má úplně jiné starosti, tým se nachází na předposlední příčce tabulky a pravděpodobně se nevyhne sestupu do nižší soutěže.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Le Mans UC 72 0:0

03.05.2008 20:00

Góly: -

Naděje Le Mans na pátou ligovou pozici se zhoršily, po bezbrankové remíze v Lorientu. Fotbalisté Le Mans nedokázali využít své herní převahy a hlavně díky bezchybným gólmanům skončil zápas 0:0.

Vidina pohárové Evropy inspirovala Le Mans k dobrému výkonu a už v prvních minutách hry měli hosté převahu. Stephane Sessegnon zahrával volný kop, brankář Lorientu Fabien Audard byl ovšem připraven a míč vyrazil mimo bránu. Na druhé straně zahrával Ciani rohový kop, míč poslal do pokutového území, Yohann Pele ale míč lapil do svých rukavic. Hráč Le Mans Ndri Romaric zkusil dalekonosnou ránou ohrozit Audarda, gólman domácích ale míč znovu skvěle vyrazil.

Druhá půle patřila hráčům Le Mans, jejich šance ovšem končily mimo bránu, nebo v rukou Audarda. Největší šanci měl v 69. minutě Matsui a Audard jen sledoval, jak se míč od Sylvaina Marchala odrazil těsně vedle tyče. V závěru zápasu ještě Audard ukázal své umění, když dvě nebezpečné Le Tallecovi hlavičky dokázal chytit. Lorient tak uhrál doma s Le Mans remízu 0:0.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Valenciennes FC 2:0

03.05.2008 20:00

Góly: 17. Kevin Lejeune, 90. Ireneusz Jeleń

Hráči Auxerre dotáhli napínavý zápas proti Valenciennes do vítězného konce. Vedení Auxerre zajistil v 17. minutě Kevin Lejeune a na druhý, pojišťovací gól, čekali diváci až do poslední minuty, kdy se trefil Ireneusz Jelen.

Případná výhra by Auxerre zajistila jistou záchranu v lize, hráči tak urputně bojovali o tři body. První šanci zápasu měl Julien Quercia, sám proti brankáři ale zaváhal a Penneteau míč chytil. První branka padla v 17. minutě hry. Kahlenberg poslal míč Lejeunemu, který nízkou střelou překonal bezmocného Penneteaua. Zdvojnásobit vedení mohl Quercia těsně před přestávkou, Penneteau ovšem zasáhl a míč vyrazil do bezpečí. Auxerre přehrávalo soupeře, druhého gólu se už ale do přestávky nedočkalo, naopak na druhé straně zkoušel nebezpečnou střelu Roudet, Riou byl ovšem připraven.

Auxerre mělo i v druhé půli jasnou převahu, Penneteau byl ovšem nepřekonatelný, zuby si na gólmanovi Valenciennes vylámal i Niculae. Obrovskou šanci měl Lejeune, který vystřelil na bránu, Mody Traore míč nešťastně tečoval a Penneteau se musel hodně natahovat, aby míč vyrazil přes tyč. Nakonec se mu to povedlo a dál tak dával svému týmu naději na srovnání. Ovšem v nastaveném čase už druhý gól Auxerre padl. Niculae uvolnil Jelena, který neudělal v zakončení žádnou chybu a dopravil míč do sítě. Auxerre vyhrálo nad Valenciennes 2:0.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - FC Metz 0:0

03.05.2008 20:00

Góly: -

Sochaux nedokázalo na svém hřišti porazit již jasně sestupující Méty a získalo pouhý bod za bezbrankovou remízu. Utkání nepřineslo nijak atraktivní fotbal, zajímavá byla pouze úvodní desetiminutovka.

Méty mohl poslat do vedení mladík Pjanic, ale s jeho pokusem si poradil domácí gólman. Odpověď domácích přišla o tři minuty později, Sochaux zahrávalo rohový kop a po skrumáži v pokutovém území střílel Pancrate, jeho pokus ale na posledních chvíli zlikvidoval brankář Mét. Po úvodní desetiminutovce tempo hry výrazně opadlo, za zmínku stojí jen dvě nepříliš nebezpečné střely domácích hráčů Perquise a Dalmata.

V druhé půle byly lepším týmem Méty, hned ve 47. minutě zahrozil opět Pjanic, ale brankář Sochaux s vypětím všech sil jeho pokus zlikvidoval. Rozhodnout o výhře domácího týmu mohl z ojedinělého útoku Isabey, který se řítil sám na branku Mét, ale jeho střela skončila vedle levé tyče. Utkání skončilo bezbrankovou remízou a oko diváka nemohlo příliš potěšit.

Více informací k zápasu

RC Lens - AS Monaco 0:0

03.05.2008 20:00

Góly: -

Zápas mezi Lensem a Monacem skončil bez branek. Domácí jsou tak nebezpečně blízko sestupu, aktuálně sídlí na sedmnácté pozici, se stejným ziskem bodů jako osmnáctý PSG.

Lens se snažil vstřelit vedoucí gól, který se jim ale hlavně kvůli bezchybnému monackému gólmanovi Ruffierovu nepodařil vsítit. Lens se tak stále musí obávat o sestup, Monaco na tom není o moc lépe, jeho bodový zisk by ale měl na záchranu stačit. Lens vstoupili do zápasu velmi aktivně, Carriére zkusil dalekonosnou ránu, která ovšem jen škrtla o tyč z vnější strany brány. Domácí měli o pár minut později další šanci, Biševac ale gólmana Ruffiera nepřekonal. Další šanci měli domácí po chybě Leka a Ruffier ukázal své kvality po nebezpečné střele Monterrubia. Krátce před poločasem měl ještě šanci Maoulida, Ruffier ovšem jeho hlavičku chytil.

Druhá půle už tak bohatá na šance nebyla, v ojedinělé příležitosti Monaca mířil vysoko nad bránu Bakar. V 57. minutě poslal Monterrubio nízkou střelu na Ruffierovu bránu, míč se ale jen otřel o tyč a zamířil mimo hrací plochu. Poslední šanci zápasu měli hosté, střelu Adriana stačil vytěsnit Runje. V zápase mezi Lens a Monacem diváci gól neviděli.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Lille OSC 0:0

04.05.2008 18:00

Góly: -

Nerozhodný výsledek přineslo utkání mezi St. Etienne a Lille, ani jeden z týmů nedokázal skórovat a obě mužstva si tak připsala po bodu za remízu 0:0. Domácí tým byl po většinu utkání lepší, ale nedokázal využít žádnou příležitost ke vstřelení branky.

V první půli měl na kopačkách tři stoprocentní šance domácí Gomis, ale ani jeden z jeho pokusů v brance Lille neskončil. První střela mířila jen do brankáře hostů, odražený balón nedokázal do branky usměrnit Feindouno. V 38. minutě šel Gomis sám na brankáře Lille, ani podruhé ho však nepřekonal. Agilní Gomis se nedokázal prosadit ani v třetí gólové příležitosti a tak fotbalisté šli do kabin za nerozhodného stavu.

Lille se v průběhu zápasu dostalo do několika "pološancí", ale ani jedna z nich brankou nezaváněla. Dobrou příležitost ke skórování měl 15 minut před koncem zápasu Feindouno, ale jeho pokus si cestu do sítě nenašel. Pár chvil před koncem zápasu hlavičkoval domácí Matuidi, jeho pokus mířil mimo tři tyče a zápas tak skončil bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Girondins Bordeaux 1:2

04.05.2008 20:55

Góly: 45. Mamadou Niang - 80. Wendel, 90. Pierre Ducasse

Drama až do posledních okamžiků přineslo měření sil mezi Marseille a Bordeaux. Domácí tým sice od 45. minuty vedl zásluhou Nianga, ale hosté dokázali v poslední desetiminutovce vstřelit dvě branky a na své konto si připsali tři body za výhru 2:1. Fotbalisté Bordeaux se tak přiblížili vedoucímu Lyonu na rozdíl pouhých dvou bodů.

Necelých šedesát tisíc diváků vidělo od prvních minut zajímavé utkání. Úvodní okamžiky patřily domácím fotbalistům, kteří diktovali tempo hry. Vyvrcholením byla první branka zápasu, kterou vstřelil Niang. Útočník domácího celku využil obrovské chyby gólmana Bordeaux a poslal Marseille do vedení. Nepříjemností pro hosty bylo vynucené střídání středopolaře Micouda, který se v jednom ze soubojů zranil.

V druhé půli byli daleko aktivnější hosté, na domácích fotbalistech bylo vidět, jako by je vedoucí gól ukolébal. První "trest" přišel deset minut před koncem. Hosty zpět do zápasu vrátil Wendel, který nádhernou střelou z 25 metrů vykřesal Bordeaux naději na bodový zisk. To ale nebylo ze strany hostů všechno, šok pro domácí publikum připravil pár sekund před závěrečným hvizdem střídající Ducasse. Chamakh přistrčil Ducassovi míč a ten z dvaceti metrů prudkou střelou trefil horní růžek domácí svatyně. Marseille nedokázala na tento stav najít odpověď a prohrála 1:2. Na příčky zaručující předkolo LM domácí fotbalisté již ztrácí dva body, naopak fotbalisté Bordeaux se na dva body přiblížili vedoucímu Lyonu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon36227770:3673
2.Girondins Bordeaux36218761:3671
3.AS Nancy-Lorraine361515642:2660
4.Olympique Marseille3616101054:4258
5.AS Saint-Etienne361591242:3354
6.Olympique Lille361217742:3053
7.Stade Rennes3614101242:4152
8.Le Mans UC 723614101243:4552
9.Olympique Nice361116930:2849
10.FC Lorient3611151029:3348
11.Stade Caen3612121243:4948
12.Valenciennes FC361291540:3645
13.FC Sochaux3610141233:3944
14.AS Monaco361281637:4444
15.AJ Auxerre361281632:4644
16.Toulouse FC368151333:3939
17.Racing Lens369121540:4839
18.Paris Saint-Germain369121534:4339
19.Racing Strasbourg36981930:4735
20.FC Metz36492323:5920

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

škoda,Lyon se začíná před koncem zadrhávat

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux na Marseille nevyhrajou takze se nic nestalo...

Reagovat
smazaný uživatel

to doufám

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeuax hra paradny futbal, ten titul im prajem.

Reagovat
smazaný uživatel

zadnej mit nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

tak ze by preci jenom jo

Reagovat
smazaný uživatel

snad vyhraje marseil a pujdu si do tipace pro 6600

Reagovat
smazaný uživatel

a Plzen teda taky a abych nelhal tak i vilareal

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně lžeš.

Reagovat
smazaný uživatel

nelzu ale stejne to neklapne klasicky mi to zkazi jeden zapas

Reagovat
smazaný uživatel

c sazenky 5096 3671 pobocka 516

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Radin

PSG remíza škoda,zase v posledních minutách dostat gol,ještě v tak důležitém zápase :-((

Reagovat
fantomas

koukám zábavná liga jak nic...4 remízy 0:0 a za 8 zápasu 11 golu

Reagovat
smazaný uživatel

to je v Ligue 1 dost často,jediný koukatelný duely jsou,když hraje Bordeeaux nebo Lyon,pokud tedy nehrajou s Nice,to jsou hnusný betonáři...

Reagovat
smazaný uživatel

klobouk dolů před Bordeaux!

Reagovat
smazaný uživatel

klobouk dolu pred marseille vystrida 3 hrace najednou a zacne jim to tam padat dik frantici

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim Romanos nema dobry nos,nebo je stejne jak ja nakazen virem onemistakeos?Ja jsem se pica nakazil v Argentine.

Reagovat
smazaný uživatel

No..tak diky zku***** Bordeaux ze dali pred par vterin pred koncem gol na 2:1 jsem prisel o vyhru 1000$..to je pech..cekal jsem na posl.zapas a to remizu..a oni to takhle poserou...omg...

Reagovat
Slejdy

mlc

Reagovat
M11

neda se... jsou to kadri

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo není zvědavý na tvoje žalozpěvy, chudáku.

Reagovat
Slejdy

Bordeaux smekam

Reagovat
M11

Titul do Bordeaux

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele