Na jablonecké Střelnici se opravdu střílelo aneb Události 21. kola FORTUNA:LIGY

20.02., 08:04
Názory a komentáře

Ve 21. kole FORTUNA:LIGY si Slavia spravila chuť po remíze 1:1 v dohrávce se Zlínem a na půdě Karviné pohodlně vyhrála 3:0. Sparta tak snadné klání neměla, Liberec ji v Praze potrápil dobrým výkonem. Letenští ale zvítězili 2:1 díky dvěma slepeným gólům z kraje druhého poločasu.

Tři body si do tabulky připsala i třetí Viktoria Plzeň, která nezaváhala v pražském Ďolíčku, kde porazila Bohemians 2:0. Hned sedm branek viděli diváci v Jablonci, kde domácí přestříleli České Budějovice 5:2. První jarní výhru zaznamenal Baník Ostrava, Mladou Boleslav porazil 3:1.

Další důležité body v boji o záchranu vybojoval Zlín, jež si na domácím stadionu poradil 2:1 se Slováckem. Pardubice doma sahaly po vítězství, nakonec se ale musely spokojit po remíze 1:1 s Teplicemi s bodem. Bez branek skončilo utkání mezi Sigmou Olomouc a Hradcem Králové.

Zápas kola

Jablonec - České Budějovice 5:2

Zápas Severočechů s Jihočechy se proměnil v parádní přestřelku, nakonec padlo sedm branek.

Gól kola

1. Tomáš Rigo (Baník Ostrava)

Rigo napřáhl zpoza pokutového území a střela zaplavala mimo dosah Trmala.

2. Jan Suchan (České Budějovice)

3. Ewerton (Baník Ostrava)

Jedenáctka kola

(©Eurofotbal)

Brankář - Adam Zadražil (Hradec Králové)

Udržel čisté konto na půdě silné Sigmy Olomouc, díky čemuž bral Hradec Králové na Hané alespoň bod. Už v desáté minutě lapil pokus Juliše, po půlhodině hry měl také velké štěstí, když jej Novák propálil, ale trefil tyčku. Poradil si také s povedenou ránou Singhateha, ačkoliv nadvakrát.

Pravý obránce - Jakub Martinec (Jablonec)

Stal se autorem druhé branky Jablonce do sítě českobudějovického Dynama. Útočná akce totiž skončila rohovým kopem, jehož exekuce se ujal Nebyla. Centr z jeho kopačky proskákal pokutovým území až k Martinovi, který šikovně balon nasměroval do sítě kolenem. Šípoš už zakročit nestihl.

Střední obránce - Nemanja Tekijaški (Jablonec)

Další z jabloneckých defenzivních hráčů, který se proti Českým Budějovickým dokázal prosadit. A opět to bylo po centru skvěle hrajícího Sebastiána Nebyly. Domácím totiž nevyšel útok, ale to jim nemuselo vadit, protože následný centr precizně hlavou nasměroval do horního rohu Tekijaški.

Levý obránce - Jakub Fulnek (Mladá Boleslav)

Mladá Boleslav sice doma s Baníkem Ostrava padla, jemu se ale jakožto obránci podařilo vstřelit jedinou branku Středočechů. V tu chvíli srovnával stav, když se rychlou kombinací dostal balon přes Marečka k Pulkrabovi. Ten v šestnáctce našel Fulneka, který zamířil přesně ke vzdálenější tyči.

Pravý záložník - Vukadin Vukadinovič (Zlín)

Zlín doma otočil utkání se Slováckem a on svou branku z 80. minuty rozhodl. Situaci započal Bužek, který před pokutovým územím posunul balon doprava právě na Vukadinoviče. Ten se vřítil do šestnáctky a ačkoliv se dostal do docela velkého, vypálil a gólman Heča už se stihl jen ohlédnout.

Střední záložník - Sebastián Nebyla (Jablonec)

Zažil velmi podařený zápas, ve kterém dvě asistence korunoval vlastním gólem. Na góly totiž parádními centry nahrál svým kolegům z obrany Martincovi s Tekijaškim. Sám se trefil po přihrávce od Kratochvíla, kterou dostal v pokutovém území a levačkou zamířil ke vzdálenější tyči.

Střední záložník - Pavel Šulc (Viktoria Plzeň)

ve 12. minutě dal druhou branku Plzně na Bohemians, nakonec to byla i poslední trefa zápasu. Akci na levém křídle začal Souaré, balon se poté po zákroku Köstla dostal k Mosquerovi. Ten utekl po lajně a poté vyslal výborný pas k zadní tyčce, kde už číhal Šulc. Ten se parádně trefil z voleje.

Levý záložník - El Hadji Malick Diouf (Slavia Praha)

V Karviné se prosadil hned dvakrát a výrazně se podílel na vítězství sešívaných. V prvním případně poslal centr ke vzdálenější tyči Schranz, trochu smolně hlavičkoval domácí Memič na vlastní branku, ale gól je připsaný Dioufovi. Ten se poté ocitl sám před Holcemi a balon nasměroval k bližší tyči.

Útočník - Tomáš Zlatohlávek (Pardubice)

Skóre utkání s Teplicemi otevřel už po 23 vteřinách. Teplická obrana totiž předvedla naprosto nevídaný kiks. Při malé domů se totiž nedohodli obránci s gólmanem, Mičevič sebral balon Grigarovi, od Kričfalušiho se balon odrazil ke Zlatohlávkovi a ten jej uklidil do prázdné brány.

Útočník - Quadri Adediran (Baník Ostrava)

Na půdě Mladé Boleslavi si připsal gól a asistenci. Tu si připsal na branku Riga, jenž vyslal dalekonosnou ránu k tyči. Na jeho branku mu přihrál Boula, Adediran si posléze balon navedl na levačku a vypálil. Měl štěstí, míč v letu tečovat stoper Král, čím jej nasměroval přesně k tyči.

Útočník - Victor Olatunji (Sparta Praha)

Z kraje druhého poločasu gólem a asistencí zařídil výhru Sparty s Libercem. Před nahrávkou rozjel akci Wisner, on poté posunul balon na skórujícího Haraslína. Sám poté vstřelil branku, když jej skákavým centrem našel Birmančevič a on lehkým obloučkem překonal padajícího Bačkovského.

Nemělo by vám uniknout

Kanakimana už s radoval z gólu, ale pomezní sudí správně odhalil ofsajd.

Nehezký zákrok Hranáče na Matouška.

Kovařík roztrhnul Vydrovi obočí.

Šípoš dostal jesle od Nováka, balon ale skončil na tyčce.

Ražnatovičovo šlápnutí muselo Douděru bolet.

Byl Horský před gólem v ofsajdu nebo ne?

Pešek si zahrával, za tento zákrok klidně druhou žlutou kartu vidět mohl.

VAR v akci

Daníček šel po intervenci videorozhodčího po červené kartě do sprch.

Změny v tabulce

Na čele ligové tabulky k žádným změnám nedošlo, jen se zvětšil náskok první Sparty. Ta vede s 56 body, druhá Slavia díky dohrávce ve Zlíně dorovnala počet odehraných zápasů, ale ztrácí čtyři body. Třetí Plzeň už je ve velkém závěsu, na letenské totiž ztrácí čtrnáct bodů. Čtvrté je Slovácko.

Na pátou příčku poskočil díky prvnímu jarnímu vítězství Baník Ostrava, šestá Sigma Olomouc však ztrácí jen bod a má utkání k dobru. Sedmá příčka je momentálně obsazena Mladou Boleslaví, bodově stejně je na tom však i osmý Slovan Liberec. O čtyři body méně mají deváté Teplice a desátí Bohemians.

Skupinu o záchranu zahajuje na jedenácté pozici Jablonec, bodově stejně jsou na tom i dvanácté Pardubice. Jen o bod méně pak má třináctý sousední Hradec Králové. Poslední trojka má ztrátu, na čtrnácté místo se vyškrábal Zlín. Předposlední místo patří Karviné, poslední jsou České Budějovice.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
21
18
2
1
52 : 14
56
2
Slavia Praha
21
16
4
1
43 : 17
52
3
Viktoria Plzeň
21
13
3
5
49 : 26
42
4
1. FC Slovácko
21
10
5
6
29 : 23
35
5
Baník Ostrava
21
9
3
9
30 : 25
30
6
Sigma Olomouc
20
8
5
7
28 : 25
29
7
FK Mladá Boleslav
21
8
4
9
37 : 37
28
8
Slovan Liberec
21
7
7
7
31 : 31
28
9
FK Teplice
20
6
6
8
19 : 22
24
10
Bohemians Praha 1905
21
6
6
9
17 : 28
24
11
FK Jablonec
21
5
8
8
26 : 32
23
12
FK Pardubice
21
6
5
10
21 : 27
23
13
FC Hradec Králové
21
5
7
9
23 : 32
22
14
FC Zlín
21
4
6
11
26 : 46
18
15
MFK Karviná
21
4
3
14
20 : 40
15
16
Dynamo České Budějovice
21
4
2
15
20 : 46
14

Autor: Petr Procházka

Komentáře (6)

Přidat komentář
ratusek

Zachyceno na sítích Za mě spokojenost s výběrem

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
db18

Reagovat
GrimeBaller98

Zadrazil? slusna kradez, jednoznacne Backovsky

Reagovat
8lampard8

Jak hrál Souaré?

Reagovat
db18

Na všech videích běží dva tlustý brejlouni...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele