Sparťanská facka v Plzni aneb Události 24. kola FORTUNA:LIGY

11.03., 23:26
Názory a komentáře
Oslavy hráčů Plzně (© Viktoria Plzeň)

Ve 24. kole FORTUNA:LIGY schytala teprve druhou letošní porážku Sparta. Ta nejen, že vyšla na půdě Viktorie Plzeň bodově naprázdno, ale navíc tam prohrála vysoko 0:4. Stejným výsledkem dopadlo také utkání v pražském Edenu, kde Slavia zvítězila nad Teplicemi.

Čtyři góly padly i v dalším zápase, ale oba týmy si je rozdělily rovným dílem. České Budějovice remizovaly se Zlínem 2:2. V Ostravě loupila Sigma Olomouc, která překvapila domácí Baník a vyhrála 2:1. Bez branek skončil duel mezi Bohemians a Mladou Boleslaví.

Východočeské derby dopadlo lépe pro domácí mančaft, Hradec Králové porazil Pardubice 2:0. Penalta rozhodla na severu Čech. Slovan Liberec U Nisy vyzval Karvinou, se kterou zvítězil 1:0. Dlouhou cestu absolvoval Jablonec na stadion Slovácka, kde dokázal vyhrát 1:0.

Zápas kola

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 4:0

Lídr přijel do Plzně po náročném zápase s Liverpoolem, takto tristní výkon ale nečekal nikdo. Sparta nevystřelila na bránu a schytala debakl.

Gól kola

1. Matěj Jurásek (Slavia Praha)

Slávistický mladík se po zpracování s balonem otočil a perfektně jej obstřelem zaslal ke vzdálenější tyči.

2. Jan Suchan (České Budějovice)

3. Matěj Jurásek (Slavia Praha)

Jedenáctka kola

(©Eurofotbal)

Brankář - Petr Mikulec (Mladá Boleslav)

Gólman Mikulec dostává šanci kvůli absenci Matouše Trmala. Proti Bohemians byl klíčovým faktorem hostujícího týmu. Celkem musel likvidovat devět pokusů z kopaček hráčů "Klokanů". Svůj celek podržel především ve dvanácté minutě proti nebezpečné ráně Adama Kadlece.

Pravý obránce - David Štěpánek (Jablonec)

Jablonec obral o všechny body Slovácko a hlavní podíl na tom má stoper hostů David Štěpánek. Ten si po hodině hry naběhl do pokutového území na centr, který vyslal Kanakimana. A levou nohou poslal míč za záda Heči. Jeho tým navíc udržel čisté konto.

Střední obránce - Jakub Černín (Zlín)

Zlín vybojoval bod na hřišti Českých Budějovic. Hlavní moment obránce Jakuba Černína přišel v sedmé minutě, když se po rohovém kopu nejlépe zorientoval v pokutovém území a v obrovské skrumáži se mu podařilo dostat míč do sítě.

Levý obránce - Filip Čihák (Hradec Králové)

Hradec si připsal tři body proti rivalovi z Pardubic. Rozhodující trefu si připsal mladý obránce Čihák. Ten rozvlnil síť po volném přímém kopu z pravé strany, který zahrával Ladislav Krejčí. Zvládl i defenzivní povinnosti, domácí neinkasovali.

Pravý záložník - Matěj Jurásek (Slavia Praha)

Slavia si připsala jasnou výhru čtyři nula díky Matěji Juráskovi, který se dvakrát prosadil v závěru prvního poločasu. Mladík domácích vstřelil první branku po krásném obstřelu na zadní tyč. Druhý gól přidal prudkou ránou z hranice pokutového území, na kterou byl gólman Ludha krátký.

Střední záložník - Pavel Šulc (Viktoria Plzeň)

Plzeň dominovala ve šlágru kola proti pražské Spartě. Kreativní záložník Viktorie definitivně rozhodl zápas, když si seběhl na pas Lukáše Červa, který mu přepustil Chorý. Šulc se z blízka nemýlil a poslal domácí do třígólového náskoku.

Střední záložník - Jan Suchan (České Budějovice)

Hned v úvodu šli domácí po jeho nekompromisním zakončením levou nohou do vedení. V 75. minutě rozehrával volný přímý kop z levé strany. Suchan se rozhodl vyslat přímou střelu, čímž zaskočil gólmana Dostála, kterému propadl míč do sítě. Dva góly domácího záložního však na vítězství Budějovicím nestačily.

Levý záložník - Conrad Wallem (Slavia Praha)

Norský záložník Slavie si v duelu proti Teplicím připsal gól a asistenci. Ve 42. minutě přiťukl balon po rohovém kopu Juráskovi, který skóroval. Ve druhém poločase oklamal hostujícího Chaloupka a pravou nohou poslal míč kolem Ludhy.

Útočník - Lukáš Juliš (Sigma Olomouc)

Olomouc poprvé na jaře získala všechny tři body. Výhru nad silným Baníkem řídil Lukáš Juliš, který vstřelil dva góly. Ve dvacáté minutě poslal Sigmu do vedení, když si jako první našel pas Vodháněla. Bezpečně proměnil také pokutový kop.

Útočník - Václav Jurečka (Slavia Praha)

Útočník sešívaných zpracoval balon pro Conrada Wallema, který dal třetí branku Slavie. V nastavení druhého poločasu přidal definitivní tečku, když si našel odražený míč a ostrou ránou zamířil přesně k pravé tyči mimo dosah teplického gólmana Ludhy.

Útočník - Tomáš Chorý (Viktoria Plzeň)

Na konci prvního poločasu potrestal nejistý zákrok brankáře Vindahla, který vyrazil míč jen před sebe. Plzeňský útočník se natlačil před Panáka a dorazil balon do sítě. V 70. minutě znovu rozvlnil síť, když byl po centru Souarého na zadní tyči zcela osamocen. Výrazný podíl měl i na třetím gólu.

Nemělo by vám uniknout

Fanoušci Baníku vyjádřili svůj názor na další působení trenéra Hapala.

Penalta pro Liberec byla po ruce Bergqvista jasná.

Teplice postavily v 17. minutě kvalitní zeď.

Po zákroku na Chorého viděl Ladislav Krejčí přísnou druhou žlutou kartu.

Pardubičtí fanoušci si v Hradci Králové rozdělali oheň.

VAR v akci

Vraštil dostal od Kpoza kopačkou do obličeje, penaltový faul odhalil VAR.

O penaltě Baníku rozhodl až videorozhodčí, Pokorný stáhl k zemi Lischku.

Petrželův gól nakonec VAR neuznal kvůli ofsajdovému postavení stínícího Reinberka.

Změny v tabulce

Na první příčce ligové tabulky je stále pražská Sparta, nyní už však pouze s náskokem jednoho bodu na druhou Slavii. Třetí Viktoria Plzeň pak na čelo soutěže ztrácí devět bodů. Následuje další třinácti bodová mezera a za ní na čtvrté pozici Slovácko.

Pátá pozice je v režii Baníku Ostrava, který na celek z Uherského Hradiště ztrácí čtyři body. Šestá Mladá Boleslav má o další bod méně. Stejně je na tom i sedmá Sigma Olomouc, na osmé příčce se nachází Slovan Liberec. Deváté jsou Teplice a desítku uzavírá Jablonec.

Jedenácté místo momentálně patří Hradci Králové, který však stejně jako dvanáctí Bohemians ztrácí na desátou pozici pouze bod. S odskokem čtyř bodů následují třinácté Pardubice. Čtrnáctý je Zlín, předposlední České Budějovice a pořadí uzavírá Karviná.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
24
19
3
2
55 : 19
60
2
Slavia Praha
24
18
5
1
50 : 17
59
3
Viktoria Plzeň
24
16
3
5
59 : 28
51
4
1. FC Slovácko
24
11
5
8
33 : 28
38
5
Baník Ostrava
24
10
4
10
33 : 28
34
6
FK Mladá Boleslav
24
9
6
9
40 : 38
33
7
Sigma Olomouc
24
9
6
9
33 : 32
33
8
Slovan Liberec
24
8
8
8
35 : 36
32
9
FK Teplice
24
8
7
9
25 : 28
31
10
FK Jablonec
24
6
10
8
31 : 36
28
11
FC Hradec Králové
24
6
9
9
26 : 33
27
12
Bohemians Praha 1905
24
6
9
9
20 : 31
27
13
FK Pardubice
24
6
5
13
23 : 35
23
14
FC Zlín
24
4
7
13
28 : 52
19
15
Dynamo České Budějovice
24
5
3
16
25 : 52
18
16
MFK Karviná
24
4
4
16
23 : 46
16

Autor: Petr Procházka

Komentáře (8)

Přidat komentář
inferno08

Není to spíš plzeňská facka Spartě? Zbytek článku je nepoužitelný kvůli automatickému přehrávání. Vím, že to tu asi ještě nikdo přede mnou nezmiňoval, ale je to otravné. U některých videí už byl záznam z hokeje, než jsem se k nim dostal.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Zmiňovalo se myslim minulý kolo a já se připojuju, autoplay je mimořádně otravná záležitost. Kazí to zážitek z jinak super připravenýho článku.

Říkam to normálně

Reagovat
naheCZ

iSport už o tu exkluzivitu přišel, takže stačí vydržet a bude toho konec Ale slibovalo se už dávno, že se s tím něco udělá a nic...

Reagovat
naheCZ

Reagovat
10adam

Reagovat
Rothbard

Ihattaren prý konec ve Slavii

Reagovat
Pablos

EF komunita slábne no.... čekám že příjde někdo kdo má premium a sdělí obsah, tak jak tomu vždy bývalo a začne se diskutovat... no asi nic no teda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele