Na příštím srazu musíme udělat více bodů, nabádá Chytil po remíze v Maďarsku

11.09.2023, 12:45
Aktuality

Čeští reprezentanti podle útočníka Mojmíra Chytila remízou 1:1 v přípravě v Maďarsku odčinili čtvrteční domácí výsledek 1:1 s Albánií v kvalifikaci mistrovství Evropy a zvedli si sebevědomí před říjnovým reprezentačním srazem. Autor asistence na gól Václava Jurečky si v rozhovoru s novináři pochvaloval atmosféru v budapešťské Puskás Areně, kam přišlo téměř 55 tisíc diváků.

"Remíza s Albánií nás mrzí. Tímhle zápasem jsme to chtěli odčinit a ukázat fanouškům, že jsme fotbal hrát nezapomněli. Myslím, že jsme to v určitých pasážích zápasu ukázali. Samozřejmě všechno se nepovede, ale myslím, že jsme to odčinili. Výkon měl už nějaké parametry," uvedl Chytil.

"Tuhle remízu víceméně bereme. Řekli jsme si před dnešním zápasem, že příští sraz začíná už teď a pojďme si udělat sebevědomí. To se nám povedlo, ale musíme to přinést do příštího srazu a udělat víc bodů," doplnil čtyřiadvacetiletý útočník.

Krátce po úvodní brance Rolanda Sallaie připravil ideální střeleckou pozici pro slávistického spoluhráče Jurečku, jenž v 63. minutě zaznamenal premiérový gól za národní tým. "Šel jsem do souboje s obránce a dostal se před něj. Potom byl gólman hodně blízko. Viděl jsem periferně Vencu, že je tam sám, tak jsem mu to hlavou přistrčil. Naštěstí obránce do toho nějak nestrčil nohu a Venca to uklidil," popsal Chytil.

"Už jsme si na sebe nějak zvykli a automatismy tam samozřejmě jsou, co po nás chce trenér (Jindřich Trpišovský) ve Slavii. Plus jsme se řídili pokyny od kouče (Jaroslava Šilhavého) tady. Docela nám to šlo," doplnil olomoucký odchovanec.

Atmosféra v Puskás Areně na něj udělala velký dojem. "Fantastické. Před takovou kulisou jsem ještě nehrál. Předčilo to i zápas s reprezentací v Turecku. Byl jsem z toho úplně nadšený," prohlásil Chytil, kterému se líbilo, že utkání bylo místy hodně vyhrocené. "Já to mám rád, lepší, než kdyby to bylo moc kamarádské. Hrajeme fotbal, musí to být válka. Škoda, že jsme ji nevyhráli," podotkl Chytil.

Mrzelo ho, že ve 25. minutě po přihrávce Adama Hložka v nadějné pozici zakončil jen slabě doprostřed branky. "Byl jsem hodně vytočený a trefil to doprostřed. Hložan to tam dával skvěle, moje chyba, měl jsem to trefit líp," dodal hráč s osmi reprezentačními starty a čtyřmi góly.

Autor: ČTK

Komentáře (18)

Přidat komentář
JacoBee

IQ minimálně 600

Reagovat
verv

Proč je tady druhej článek se stejným obsahem? To ta myšlenka o odčinění remízy s Albánií byla tak hluboká, že na ni jeden článek nestačí?

Reagovat
hornito

Stačilo udělat podcast a nikdo by si nevšiml.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Pablos

Stejnej článek rozdělen do dvou titulků... tvl tak to je co zase za novoty

Reagovat
Puskas

Však ještě bude podcast.

Reagovat
kilobyte

Ještě bude jeden: Bod z Maďarska bude na konci cenný.

Reagovat
naheCZ

Ty Mojmo, ty vole, ty seš hlava.

Reagovat
Witcher

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
GabrielBatistuta

Jj, více bodů. Tzn. porazit Faery

Reagovat
Blasphemer

super

Reagovat
jenage

"myslím, že jsme to odčinili"

Může mi tady někdo vysvětlit jak se může remíza 1:1 odčinit další remízou 1:1 a ještě k tomu v přáteláku?

Reagovat
Coutinho10

výkonem a hrou

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Kopyto

Ty vole, jděte už do prdele s těma repre žvástama, to jsou hrozný hovna!

Reagovat
Pablos

takhle jít proti spoluhráčům

Reagovat
OTASi

Mlčeti zlato

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele