Šilhavý si remízy v Maďarsku cenil, zápas nechtěl spojovat s utkáním s Albánií

10.09.2023, 23:05
Aktuality

Přestože šlo pouze o přípravné utkání, trenér českého nároďáku Jaroslav Šilhavý si remízy 1:1 ze hřiště silného Maďarska hodně považoval. S výkonem mužstva byl poměrně spokojený, nechtěl ale dnešní zápas v Budapešti spojovat s nevydařeným čtvrtečním duelem evropské kvalifikace s Albánií, s níž jeho svěřenci ztratili body po výsledku 1:1. Šilhavý na tiskové konferenci věřil, že si jeho svěřenci v říjnové odvetě v Albánii povedou lépe.

Maďaři od 52. minuty vedli, ale již za devět minut srovnal Václav Jurečka. "Byť jsme nevyhráli, jsem celkem spokojený. Hlavně s druhou částí, ale i s některými pasážemi v prvním poločase. V druhém bylo vše - intenzita, agresivita, emoce. Myslím, že útoky se střídaly na obě strany. Střely a statistické údaje byly vyrovnané. Myslím, že pro diváka to muselo být atraktivní utkání, jen možná mohlo padnout více gólů," uvedl Šilhavý.

Remízu s Maďarskem, které od konce loňského září neprohrálo a vede svou skupinu evropské kvalifikace, považoval za cennou. "Maďarský tým se zvedl, v poslední době dosáhl výborných výsledků. Hrají velmi dobré zápasy. Skvělí hráči, za všechny Szoboszlai, je to hráč číslo jedna. Byť to byl jen přípravný zápas, takováhle remíza proti takhle silnému celku se vždy hodí a určitě si jí hodně považujeme. Maďaři téměř vždy postaví to nejsilnější. Pro nás bylo velmi výhodné, že jsme si vyzkoušeli takhle silného soupeře," řekl Šilhavý.

Dnešní výkon nechtěl příliš brát jako reparát za čtvrteční remízu s Albánií, po které si mužstvo zkomplikovalo boj o postup na mistrovství Evropy. "Nechci to spojovat. Ztratili jsme dva body v kvalifikačním utkání, to mě mrzí a ještě dlouho mrzet bude. Byť soupeř byl také silný, ale prostě jsme to měli uhrát za tři body a pozice by byla přívětivější. Nicméně je to sport, fotbal," konstatoval Šilhavý.

"Česká" kvalifikační skupina je nyní velmi vyrovnaná. "Připravíme se poctivě na další zápas. Věřím, že odhodlání, které jsem na klucích viděl i dnes, bude ještě větší. Už budou vědět, do čeho jdou. Všichni věříme, že se nám to podaří," přál si Šilhavý.

Oproti utkání s Albánií udělal hned devět změn v sestavě, v zahajovací jedenáctce zůstali jen kapitán Tomáš Souček a obránce Jakub Brabec. "Taky jsme si říkali - soupeř silný, teď do toho ti noví hráči, trošku nesehranost a tak dále. Ale myslím, že kluci se toho zhostili velmi dobře. Myslím, že všichni snesou měřítko, aby mohli usilovat o příští nominaci," poznamenal Šilhavý.

Byl nadšený z kulisy v Puskás Areně, kam dorazilo okolo 55 tisíc diváků. S národním týmem se Šilhavý v Budapešti představil po dvou letech, předloni v létě reprezentace v maďarské metropoli vyhrála osmifinále mistrovství Evropy nad Nizozemskem 2:0.

"Zažili jsme tu krásný zážitek, když jsme porazili Nizozemce. Těšili jsme se sem, stadion jsme znali. Je obrovský. Když jsme se dozvěděli, že přijde skoro plno, byli jsme rádi. Kulisa byla skvělá. Přes 50 tisíc diváků na přípravný zápas, to je super. Závidím," dodal s úsměvem Šilhavý.

Autor: ČTK

Komentáře (20)

Přidat komentář
kylo ren

Když nepostoupime NA euro tak to bude poprvé od založení ČR ne?

Reagovat
Pablos

Jo

Reagovat
Pablos

A přitom nejvíc týmů

Reagovat
Pablos

Atraktivní utkání… od souboji k souboji a jen doufání jestli to nějákej dřevák z obou stran udrží souvisleji než na dvě přihrávky směr dopředu

Reagovat
kylo ren

Tak hlavně že je Šilhavý spokojený

Reagovat
noustres

My se tam proremizujem

Reagovat
Pablos

"Taky jsme si říkali - soupeř silný, teď do toho ti noví hráči, trošku nesehranost a tak dále.“ zesranej z přáteláku a mnozí by tam nechtěli Vitíka, Buchu, Zmrzlýho, Vlčka apod. …tady je realita

Reagovat
Pablos

*chtěli

Reagovat
Sigma Olomouc

Moc nových hráčů tam nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

A za co by tam měl být Vlček?, se Zarjou se teda zrovna dobře nepředvedl, on má ještě čas, nedostal se do základu ani v létě na malém euru. Vitík by tam být mohl, levého stopera proti Albánii hrál Holeš a proti Maďarům Stronati, který neuhlídal Sallaie, ale jinak špatně nehrál, spíše naopak. Zrovna Jardovy nominace poslední dobou jsou docela vyvážené a třeba Bucha odehrál loňskou a předloňskou sezónu v betonářském systému, letos má 6 až 8 dobrých zápasů a hned se využívá jako argument proti trenérovi. Popravdě už jsem docela alergickej na tahle neustálá fňukání ohledně nominací jak kdyby byli fans agenti, co tam cpou svoje koně.

Abysme si rozuměli, já bych byl taky rád , kdyby v nároďáku bylo víc mladých, ale jsem si jistej, že kdybychom my dva tvořili nominaci tak se určitě taky rozejdeme třeba v pěti jménech a za to samé šiješ do trenéra, přitom je milion důležitějších věcí a relevantnějších za co ŠIlhavého zmrha .. , zmrdat dpč. a nikdo z vyjmenovaných do základu nepatří. A článek jsem nečet.

Reagovat
smazaný uživatel

*Holeš je vlevo napsaný na TM ale proti Albánii tam byl vlastně Krejčí, o důvod víc, proč nemít v týmu Vlčka.

Reagovat
Pablos

Máš to moc dlouhý, upřímně přečetl jsem jen jednu větu... ale to snad neva vzhledem k tomu co chci odpovědět.

Já ty jména nikde nepsal... jen co jsem tu tak četl, si tam dosaď klidně jiný, který ti budou vyhovovat tobě, klidně i stejný co Šilhavý.

Point je někde jinde... váhali, jestli vůbec mají takhle protočit a dát tam kluky co nehráli první zápas... resp. dali je tam a pak měli obavy, jestli to nebylo moc. Tak tvl co to je

Reagovat
Blasphemer

A já myslel, že podle toho co sám řekl, chtěl odčinit remízu s Albánií. A po zápase to s tím vůbec nechce spojovat.

Reagovat
Nihilister

Byl bych asi nasraný, kdyby mě repre fotbal zajímal.

Reagovat
Kaspar

Jeste ta fotka k tomu, si objednam novy pc a pak tenhle roztriskam

Reagovat
VP85

tak a zas z toho bude žít nějaký čas. Ten zmar s Albánií by nesmazala ani výhra 3:0.

Reagovat
Lemond Laws

Ano, nehráli jsme dobře a celkový přístup byl divnej

Ale co všichni čekali? Že smáznem Albánii 5:0? Dávno to není soupeř do počtu. Podívej se na kluby, kde ty hráči hrajou...

Reagovat
bobis21

Spíš tady všichni žijí v představě, že my mámě pořád hráče Chelsea, Arsenalu, Juventusu, AC Milan a Dortmundu v kádru... žijí z nostalgie v době před 20 lety a teď jsou v šoku, že máme reálně kádr někde ve třetí desítce v Evropě.

Reagovat
VP85

Ne, nečekal jsem, že je smazneme. Čekal jsem, že Král po příšerné první půli půjde dolů. Čekal jsem, že Provod nedohraje. A střídání Černého byl krok úplně mimo. Jediný, kdo v prvním poločase něco hrál a navázal na to i v poločase druhém a k tomu dal branku.

Nejde o výsledek, ale o to, že Jarda zřejmě vůbec nevidí, co se na hřišti děje, podle toho, co po zápase řekl.

Ano, souhlasím, že Albánie není žádný trpaslík. Na druhou stranu vystřelili jen jednou na bránu, v tu chvíli jsme nevěděli co máme hrát. A trenér tomu svými kroky nepomohl. A Král tu branku zavinil. Přitom měl být ve sprše a ne na hřišti.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Tyhle články snad vychází jenom proto, abychom si mohli pořádně zaplivat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele