Naposledy proti sobě? Guardiola je nejlepší manažer, kterého jsem zažil, ocenil Klopp

10.03., 10:45
Aktuality
Jürgen Klopp a Pep Guardiola (© Profimedia)

Jürgen Klopp (56) označil svého soupeře a manažera Manchesteru City Pepa Guardiolu (53) za nejlepšího trenéra, jakého kdy zažil. Němec nyní připravuje svůj tým na souboj s Citizens, který by mohl být závěrečnou kapitolou jejich dechberoucí rivality.

Manchester City vyhrál pět z posledních šesti titulů v Premier League. Jeho hlavním rivalem, který mu v roce 2020 korunu vyfoukl, byl v tomto období Liverpool. Oba týmy se nyní opět potkávají na čele tabulky, přičemž vedoucí The Reds mají před nedělním střetnutím na Anfieldu před mistry náskok jediného bodu.

Manažer Liverpoolu prohlásil, že Guardiola, jehož tým usiluje o druhý treble v řadě (Liga mistrů, Premier League a FA Cup), je v mnoha ohledech výjimečný. "Znám ho, sám tu práci dělám, takže když se s ním setkám, vidím výjimečnost. Je to také spousta různých věcí, které za ty roky se svými týmy dokázal. Jak mohu hodnotit manažery z minulosti? Za mého života je to určitě jeden z výjimečných trenérů."

Klopp má proti Guardiolovi mírně pozitivní bilanci - z 29 střetnutí 12 vyhrál a 11 prohrál. "Abych byl upřímný, netuším, jak se to stalo, ale všechno je v pořádku. Vím, že jsem také docela dobrý v tom, co děláme. Ptáte se mě na nejlepšího a pro mě je nejlepší Pep."

Citizens vyhráli na Anfield Road od roku 2003 pouze jednou - před prázdnými tribunami během pandemie koronaviru v roce 2021. Klopp uvedl, že hrát doma bude velkým faktorem, i když dodal, že je příliš brzy na to, aby se zápas označil za rozhodující o titulu.

Německý stratég byl také dotázán na komentáře obránce Trenta Alexandera-Arnolda. Anglický reprezentant řekl, že trofeje získané Liverpoolem znamenají více než úspěch City, které je podporováno finančními prostředky z Abú Zabí.

"Narodil se v Liverpoolu, prošel všemi mládežnickými týmy. Co byste si v této situaci mysleli? Jeden z našich sloganů, který mám rád, zní 'Tohle znamená víc'. Pro nás to prostě znamená víc. Nemáme přesnou představu o tom, co to znamená pro ostatní lidi. Jde jen o to, jak to cítí on, jak to cítíme my a já s tím nemám absolutně žádný problém," vysvětlil Klopp.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (17)

Přidat komentář
772jozef

Ak by vyhral PL a ligu majstrov s Liverpoolskym rozpočtom a net spendom potom ho budem uznávat ako najlepšieho manažéra

Reagovat
O.Giroud

ja ho uznávam aj bez toho

Reagovat
eder

me too

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Lojzík

Reagovat
avicii

Reagovat
VTID94

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
Kucka

Reagovat
MystycMac

Reagovat
Unai

Reagovat
pesky passer-by

Reagovat
J0EL

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
eibe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele