Návrat do Edenu aneb Události 11. kola FORTUNA:LIGY

01.10.2019, 20:09
Názory a komentáře
Dvě pondělní dohrávky jedenáctého kola nejvyšší české soutěže nabídly téměř polovinu branek celého víkendu. Velkou zásluhu na tom má start Baníku, který mátožné Příbrami nasázel tři góly v deseti minutách. Ještě ofenzivnější byl duel mezi Libercem a Českými Budějovicemi, jenž ovládl v šestigólové přestřelce Slovan.

Hned dva zápasy se odehrály mezi aspiranty na evropské poháry. Zatímco při slávistickém vítězství nad Mladou Boleslaví stáli v nastavení všichni svatí, Plzeň si jednogólovou výhru nad Spartou pohlídala ve větším klidu, byť také výsledkem 1:0. A stejným poměrem zvítězil i Jablonec ve Zlíně, nyní je tak on nejbližším pronásledovatelem vedoucí dvojice.

Na šestém a sedmém místě v tabulce jsou Sigma a Slovácko, jejichž vzájemné utkání skončilo remízou. První desítku uzavírají Teplice, které porazily Bohemku a díky tomu ji předskočily, za Klokany už je na dostřel Karviná zásluhou remízy s Opavou.

Zápas kola


Liberec - České Budějovice

Utkání plné zvratů bylo k vidění na libereckém stadionu u Nisy. Brzy se do vedení dostali zásluhou Baluty domácí, avšak díky Ledéckemu a Brandnerovi Jihočeši záhy otočili. Ve zbytku utkání se ale prosadili i Potočný, Musa a z penalty Mara, díky čemuž zůstaly tři body pod Ještědem.



Gól kola


1. Šimon Falta (Olomouc)

Mnoho dalekonosných pohledných střel k vidění v tomto kole nebylo, a tak náš žebříček patří výhradně vydařeným akcím. Tu nejlepší mají starosti olomoučtí Falta s Plškem, první jmenovaný poté nekompromisně zavěsil.



2. Jan Matoušek (Jablonec)



3. Martin Sus (Opava)



Jedenáctka kola



Brankář - Vlastimil Hrubý (Jablonec)

Práci měl už v úvodu utkání, k vítězství nad Zlínem svému týmu pomohl zejména v závěru. Nejvíce se vyznamenal pět minut před koncem základní hrací doby, kdy se vytáhl proti povedené Maškově střele.

Pravý obránce - Radim Řezník (Plzeň)

Stejně jako zbytek plzeňské obrany si své defenzivní povinnosti odvedl na jedničku. V první půli dokonce dostal míč i do sítě, jenže kvůli domnělému faulu mu gól nebyl uznán. Objevil se i v několika dalších nebezpečných akcích Viktorie.

Střední obránce - Jaroslav Svozil (Opava)

I přes zdravotní potíže v samotném úvodu utkání byl základním stavebním kamenem opavské defenzivy v malém slezském derby. Vyznamenal se zejména po necelé půlhodině, kdy z brankové čáry vyhlavičkoval Ba Louův dloubáček.

Levý obránce - Jiří Fleišman (Ostrava)

Byl to právě on, kdo svým přesným centrem na hlavu Roberta Hrubého započal devítiminutovou kanonádu Baníku. Ve druhé půli ještě poslal do šance Kuzmanoviće, navíc se podílel na čistém kontu.

Pravý záložník - Alois Hyčka (Teplice)

Na hřiště se dostal až po deseti minutách jako náhrada za zraněného Ljevakoviće, přesto měl na těsném vítězství nad Bohemians velký podíl. Byl to totiž právě, kdo v osmdesáté minutě parádním centrem vyzval Jakuba Mareše ke skórování jediné branky zápasu.

Střední záložník - Alexandru Baluta (Liberec)

Síť rozvlnil dvakrát, jen první gól mu ale byl uznán. To když se nejrychleji ze všech dostal k odražené střele Musy. Poté díky své aktivitě ještě několikrát nebezpečně pálil, na Staňka si však znovu přišel až v závěru, kdy mu radost zhatil praporek pomezního.

Střední záložník - Ondřej Šašinka (Slovácko)

Už od začátku hýřil aktivitou. V úvodních minutách pálil jen vedle, po pětadvaceti minutách se už branky dočkal. První jeho pokus zblokoval Jemelka, ten však poté výrazně stínil gólmanovi, čehož Šašinka přesnou střelou k tyči využil.

Levý záložník - Roman Potočný (Liberec)

Jeden gól dal, na jeden přihrál a k tomu vybojoval penaltu. Po čtvrtině zápasu zužitkoval Malinského centr a srovnal stav utkání, po pauze přesným rohem asistoval na vedoucí gól. Pětadvacet minut před koncem se nechal zfaulovat ve vápně Kladrubským, což neušlo pozornosti sudího.

Útočník - Jan Matoušek (Jablonec)

Jediným gólem rozhodl duel ve Zlíně. Zhruba po čtvrtině zápasu při protiútoku nerušeně probíhal podél obránců, aby jej završil pěknou technickou střelou přes brankáře.

Útočník - Michael Krmenčík (Plzeň)

Podobně jako Baluta i plzeňský kanonýr dostal míč za gólmanova záda dvakrát, druhý zásah mu ale byl vinou jeho předchozího faulu na Lischku odepřen. Ve statistikách tak zůstane jen jeho moment z první půle, kdy využil právě Lischkova zaváhání a tváří v tvář Hečovi uspěl.

Útočník - Petar Musa (Liberec)

Jeho nebezpečnou střelu dorážel do brány Baluta, což znamenalo úvodní gól zápasu. Po několika neúspěšných pokusech se dočkal, ve čtyřiapadesáté minutě si našel centr z rohového kopu a uklidil balón do sítě.

Co by vám nemělo uniknout


Plzeňští svým vítězstvím proti Spartě završili jedenáctou stovku bodů v nejvyšší české soutěži. I přes čtyři sezóny mimo ni jim v historické tabulce patří páté místo, za dvojicemi pražských a podještědských klubů. Baník jich má na kontě rovných 1000 a je sedmý.

Sparta za Plzní herně příliš nezaostávala, už poněkolikáté v této sezóně ji však srazila individuální hrubka. Čtrnáct vteřin po startu druhé půle totiž dostal Krmenčík pobídku ke skórování od Lischky, kterému vůbec nesedla přihrávka.


Západočeši si koncovku proti Spartě poměrně v klidu pohlídali, vše ale mohlo být jinak, kdyby deset minut před koncem nebyl sudí k Tomáši Chorému tak shovívavý a za jeho zákrok na Sáčka jej vyloučil.


Viktoriáni síť rozvlnili celkem třikrát, kromě uznané trefy jim ale ve dvou případech byla radost překažena sudím. Zatímco v případě Krmenčíkova faulu na Lischku nebylo o porušení pravidel pochyb, situace z první půle naopak patří mezi sporné, ba dokonce i chybně posouzené.


Úvodní desetiminutovka byla pro příbramské fotbalisty plná hrůz. Vše korunoval Tregler, který si naprosto dezorientovaný odhlavičkoval odražený míč do vlastní brány.


V průběhu utkání mu tleskali i vyvolávali jeho jméno. O to více možná Murise Mešanoviće zneklidnil pískot slávistických fanoušků, když si vzal v posledních vteřinách na starost penaltu na vyrovnání. Neuspěl a jeho Boleslav odjela z Edenu s prázdnou.


Zachyceno na sociálních sítích


Taky nesnášíte, když si v pendolinu trochu poskočíte a propadnete se o dva vagóny dozadu?


Stane se tak opravdu?


A Lischku kdo?


Stíhací jízda Sparty začíná


7:0 to sice nebylo, ale i tak slušný počin.


...


How dare you?
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha1192023:229
2.Viktoria Plzeň1182122:1026
3.FK Jablonec1162320:1520
4.FK Mladá Boleslav1161423:1519
5.Baník Ostrava1160518:1318
6.Sigma Olomouc1144317:1516
7.1. FC Slovácko1143411:1815
8.Slovan Liberec1142515:1414
9.Sparta Praha1142518:1814
10.FK Teplice113539:1214
11.Bohemians Praha 19051133514:1912
12.MFK Karviná1125411:1011
13.Fastav Zlín113179:1510
14.1. FK Příbram1131711:2210
15.SFC Opava112367:209
16.Dynamo České Budějovice1122712:228

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (50)

Přidat komentář
ian.rush

Nejlepší je zas ta Greta

Reagovat
Salfovic

Ten poslední skaut to tady vykrádá

Reagovat
Losinho

Je to od TMBK

Reagovat
verv

Ten to taky zkopíroval. Ještě před ním se to objevilo na stránce České sody na fb.

Reagovat
Mass

greténi

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Taiger

Nejhorší aneb v historii

Reagovat
ratusek

Mešanovič

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Bonzující plyšák

Reagovat
frankiefcb

je to chuj, ež na tu penaltu šel. Samozřejmě, že to nedal úmyslně. Ale nemlě na ní vůbec chodit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Reagovat
HorajzmAmmann

Já vůbec nechápu proč se tak moc řeší Mešanovič To je snad první fotbalista, který to kopnul na konci zápasu někam do prdele? Ne není,... prostě jí nedal. Vzpamatujte se !

Reagovat
Bakary3

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
frankiefcb

neměl na ní chodit, ale to je vše. To a´t sei přeberou v Bolce sami.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
verv

Reagovat
wyqinac

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
VejrTorinoFC

co ten třetí gol kola?? :D :D :D

Reagovat
Bakary3

Wau, Olomouc nádhera, a ten střeďáček, jak to už od stopera rozhazoval

Matoušek do repre

Chorý sráč, dodatečnou stopku

Blití na Mešanoviče, že nedal schválně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

hrozný trosky tady

Reagovat
Bakary3

A nejvíc byly ty plačtivý komentáře "tak Slavii dejte ten titul rovnou"

Reagovat
ratusek

Hůř to kopnout nešlo

Reagovat
Bakary3

To asi ne Ale zas... neviděl jsem takovou penaltu poprvé, i od jiných borců, než Mešanovič.

On je nervák a prostě to neunesl.. Nedokážu si představit, že by nedal schválně.

Už je Boleslavi, do Slavie se těžko vrátí...

Neřeknu, kdyby odehrál první půlku sezony za Slavii, pak šel do Bolky a v posledním kole by hrozilo, že ztráta Slavie by ho tak připravila o mistrovskou medaili, tam by asi bylo nad čím dumat, jestli jí nedal schváně, ať má titul.. teď mi to ale přijde jako úplnej nesmysl.

Reagovat
Blasphemer

Mešanovič zabil Gotta.

Reagovat
KingMaster13

Neskoroval v poslední době náhodou Ramsey? Ten rád střílel celebrity

Reagovat
smazaný uživatel

ten podany

Reagovat
db18

Co tam dělá ten Podaný?

Reagovat
mistr129

?

Reagovat
db18

To "zachyceno na soc. sítích" ...nějak nechápu umístění do článku, tak jsem chtěl vědět, co za tím je...

Reagovat
Bakary3

Taky nechápu, jak to souvisí s obsahem webu / článku.

Reagovat
mistr129

Jo tak. Souvisí to akorát tím, že je to Podaný, ale přišlo mi to tak blbý, že jsem to tam hned dal

Reagovat
smazaný uživatel

Cesta ven tu je, ale není na co čekat

Tvrdě bez příkras to na Facebooku popsal bývalý redaktor magazínu HATTRICK, publicista a spisovatel Pavel Skramlík:

„Když máte klub s nejvyšším rozpočtem a nejdražším mužstvem, které má hrát o titul, jste po jedenácti kolech na 9. místě se ztrátou patnácti bodů na prvního, přitom se to jmenuje Sparta. tak už musíte odvolat trenéra, byť je jakkoliv sympatický, přebourat sportovní úsek, pár lidí vyrazit, přenastavit kompetence a ještě před zimou mít jasno, jací hráči musejí pryč a kdo je nahradí. Trenér Jílek špatně pojmenovává jevy a příčiny, chybně hodnotí následky, neví si s hrou týmu a hráči rady, trpí špatné návyky, pomalou hru, sám dělá chyby, fanoušci zuří, hráči jim odevzdávají dresy. To je apokalypsa! Je z toho cesta ven, ale není na co čekat.“

Reagovat
andrew96

Krmenčíkova oslava

Reagovat
mayday

Hrozný vemeno S Chorým to je dvojka tvl

Reagovat
ratusek

OT: na FB jsem četl,,že Teplice nebo teda fanoušci Teplic mají problémy s vedením a dokonce zákaz chodit do kotle nebo něco takovýho. Je to možný?

Reagovat
Hokaido

Co původně psal ten Mádl?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele