Primera Division souhrn - 17. kolo

22.12.2007, 22:02, aktualizováno 23.12.2007, 23:04
Komentáře a souhrny
Real vyhrál v Barceloně a utekl jí na rozdíl sedmi bodů. Espanyol vstoupí do Nového roku na skvělém třetím místě. Vyhrál totiž na Atléticu, které dohrávalo v devíti lidech, a Villarreal jen remizoval s Huelvou. Znovu se trefil Jaroslav Plašil a přispěl k výhře Osasuny nad Mallorkou.

Real Zaragoza - Valencia CF 2:2

22.12.2007 20:00

Góly: 18. Diego Milito (pen.), 30. Juan Mora (vl.) - 76. Nikola Žigić, 82. David Silva

Zajímavé utkání mezi Zaragozou a Valencií na stadionu La Romareda skončilo remízou. Zaragoza sice ještě čtvrt hodiny před koncem vedla 2:0, hosté však poté během pěti minut dokázali srovnat a v závěru utkání dokonce mohli strhnout vítězství na svoji stranu, Arizmendi však trefil tyč. Valencia zůstává v tabulce sedmá, Real se posunul na průběžnou devátou pozici.

Už ve druhé minutě zápasu přišla první střela, Montoro střílel ze střední vzdálenosti metr vedle levé tyče branky Zaragozy. V deváté minutě pálil z hranice pokutového území mimo kapitán domácího mužstva Zapater. V 16. minutě se dostal za obranu Valencie Oliveira, jehož v pokutovém území srazil k zemi gólman Mora a rozhodčí José Luis Paradas Romero odpískal penaltu. Míč si postavil kanonýr Diego Milito a svým devátým gólem v sezoně poslal Real do vedení. Zaragoza se i nadále tlačila do koncovky, se střelou Oliveiry z jednadvacáté minuty si poradil brankář Mora. Ve třicáté minutě přišel druhý gól Zaragozy, Sergio García se uvolnil na pravé straně hřiště a jeho centr se k údivu všech skončil za zády brankáře Mory, jenž si míč srazil nešťastně do vlastní branky. Ve 43. minutě odcentroval na levé straně Diogo, na jehož centr si vyskočil Oliveira, který míč hlavičkou uklidil do branky Valencie, ovšem fotbalista Zaragozy při výskoku fauloval obránce Marchenu a proto branka nebyla uznána. V závěru poločasu střílel z přímého kopu Oliveira doprostřed branky, kde stál připravený Mora.

V 55. minutě střílel tak jako v prvním poločase z dálky Montoro vedle domácí branky. Dvě minuty nato byl vykázán rozhodčím Romerem na tribunu kouč Valencie Ronald Koeman. Po hodině hry si poradil brankář López Vallejo s pokusem hostujícího útočníka Arizmendiho. V 76. minutě přišlo snížení, Arizmendi našel Žigiče, který hlavičkou směřující na zadní tyč překonal gólmana Valleja. O dvě minuty později mohl Žigič vstřelit druhý gól, ovšem Vallejo tentokráte jeho pokus vyrazil, dorážející Joaquin stál poté v ofsajdu. V 82. minutě Valencie vyrovnala, Silva se uvolnil v pokutovém území a krásnou střelou na zadní tyč nedal šanci Vallejovi. V 86. minutě si poradil Vallejo s hlavičkou Joaquina. Na druhé straně vyrazil brankář Mora hlavičku Ayaly, dorážející Oscar hlavičkoval nad branku hostů. V nastaveném čase Valencie spálila obrovskou šanci, Joaquin našel v pokutovém území Arizmendiho, jenž z pěti metrů trefil tyčku domácí branky.

Více informací k zápasu

UD Almería - Getafe CF 0:2

22.12.2007 20:00

Góly: 37. Lucas Licht, 86. Rubén de la Red

Almería prohrála s Getafe 0:2 a začíná koketovat se sestupovými pozicemi. Viditelně unavené Getafe nemělo se svým soupeřem vážnější problémy a když bylv 77. minutě vyloučen domácí Crusat, bylo prakticky po hře.

Hlavní postavou první půle byl mladý Granero, přes kterého šla každá akce hostů. Getafe mohlo jít do vedení už v šesté minutě, jen kdyby Braulio proměnil tutovku, když se ocitl tváří v tvář gólmanu Alvesovi. Krom tohoto momentu se však v první půlhodince žádné velké šance neobjevovaly, až patnáct minut před odchodem do kabin zahrozil domácí Negredo po přihrávce Bruna.

Věci se tou dobou daly do pohybu, ve 34. minutě neuspěl Pablo Hernández a o tři minuty později přišel úvodní gól. Jeho autorem byl po pasu Manu del Morala překvapivou střelou Licht. Zvýšit vedení mohl dvě minuty před přestávkou Braulio, ale ani tentokráte neměl štěstí.

Getafe mělo za sebou jakožto účastník Poháru UEFA náročný program, a tak se není co divit, že jejich výkon ve druhé půli dost ochabl. Jenže Almería na zvrat zkrátka neměla. V 53. minutě zahodil dobrou pozici Negredo, když si příliš dlouho rovnal míč na střelu, neuspěl ani Uche, kterého vychytal Abbondanzieri.

Manu del Moral nastřelil dvacet minut před koncem břevno, pak byl po druhé žluté vyloučen zmiňovaný Crusat a tečku za nepříliš pohledným zápase udělal asi nejlepší hráč utkání Granero, který zvýšil na konečných 2:0.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Racing Santander 4:1

22.12.2007 22:00

Góly: 26. Frédéric Kanouté, 66. Ernesto Chevantón, 85. Jesús Navas, 90. Adriano Correia - 49. Ezequiel Garay

Sevilla přivítala na svém hřišti Santander a vysokou výhrou upozornila na své pohárové ambice. Do domácí sestavy se nakonec přece jen dostal Dragutinovič, na levé straně zálohy vyléčený Diego Capel. Pro červenou kartu v minulém utkání chyběl Luis Fabiano. U hostů se v brance objevil dosavadní náhradník Colcorti, v záloze opět Ayoze, na místě obvykle hrajícího, ale minule suspendovaného Serrana.

Zápas začal v rychlém tempu, hosté byli díky fungujícímu presinku Seville rovnocenným protivníkem. Do šancí se ale žádný z týmů nedostával, obrany stíhaly akce soupeřů zachytávat. Sevilla měla ze začátku 72% držení míče. Pak nebezpečně centroval před branku domácí Capel a jeden z obránců si málem vstřelil vlastní gól. 19letý Capel byl nejnebezpečnějším hráčem Sevilly v první čtvrtině zápasu. V 26. minutě předvedli domácí nádhernou akci. Navas zakombinoval s Alvesem, ve vápně se podařila patička Marescovi a nekonec Alves přenechal míč Kanoutému, který elegantně uklidil míč do sítě.

Dále pálil Jesús Navas, ale trefil jen prostor gólmana Fabia Colcortiho, v další akci mířil Keržakov nad. Racing měl zase standardní situaci, po ní střílel mimo Ayoze. Další možnost měl málem Kanouté, ale ve vápně k němu nepropasíroval přes Garaye míč Navas. Po chybě domácích obránců pak šel ze strany sám na gólmana Munitis, ale vystřelil jen do středu branky. Sevilla měla tlak, nad hlavičkoval Kanouté, ale do poločasu to již bylo vše.

Do druhé půle vstoupil lépe Santander, dělovku z trestného kopu Garaye De Sanctis vyrazil jen na roh, po něm už ale Garay vyhrál hlavičkový souboj s Escudém a nekompromisně poslal míč do sítě. Před opačnou brankou posílal do vápna střílený centr Jesús Navas, ale Kanouté byl daleko. Pěkný oblouček Navase na Capela, byl sudím posouzen jako do ofsajdu. Po hodině hry nahradil domácího Keržakova Chevanton, v dresu hostí Ayozeho Oscar Serrano.

A brzo to bylo 2:1. K trestnému kopou se dostal právě Chevanton a krásnou střelou překonal Colcortiho. Odpověď poslal Colsa, ale De Sanctis neměl s jeho pokusem skoro žádné problémy. Po další rychlé akci Sevilly poslal na branku chytrý oblouček Maresca a Colcorti jen chytil na poslední chvíli.

Pak se skvěle uvolnil Capel, vystřelil, gólman míč jen tečoval a ten okolo tyče prošel na rohový kop. Capel hrál výborně, Pinillos ho vůbec nestíhal. Další průnik Capela zastavil Garay jen za cenu druhé žluté karty, byl vyloučen a obrana hostí se zcela rozpadla. Moratón pak fauloval Kanoutého, trestný kop napálil Alves jen do spojnice tyče a břevna, Maresca sice pak už napálil míč do sítě, ale byl v ofsajdu.

Rozhodnutí přinesl až Jesús Navas, když poslal míč ze strany přesně na vzdálenější tyč. Pěkný individuální průnik ještě předvedl Adriano a vstřelil čtvrtý gól svého týmu. Nakonec trefil po trestném kopu Alvese Poulsen ještě hlavou tyč.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Espanyol Barcelona 1:2

23.12.2007 17:00

Góly: 37. Simão - 53. Raúl Tamudo, 85. Luis García

Espanyol dokázal otočit vývoj utkání na stadionu Vicente Calderona a nakonec po velkém boji porazil Atlético Madrid v poměru 2:1.

Domácí se sice dostali v průběhu prvního poločasu do vedení, to už ovšem hráli bez vyloučeného Aguera, hostům se podařilo vyrovnat v úvodu druhého dějství. Hned poté navíc uviděl Pernía červenou kartu a madridský celek tak dohrával utkání v devíti. Územní převaha Los Pericos se přeměnila ve vítěznou branku Luise Garcii pět minut před koncem utkáním. Espanyol se díky třem bodům posunul v tabulce na třetí pozici, Atlétiko se propadlo na páté místo.

Už ve druhé minutě pálil ze standardní situace Luis García, jeho tečovaný pokus skončil vedle pravé tyče domácí branky. Poté se marně dožadoval Tamudo faulu na svoji osobu po kontaktu se Simaem. Ve 21. minutě se vytáhl domácí brankář Abbiati proti střele úplně volného Corominase z deseti metrů, pár vteřin nato se Corominas dostal do další obrovské šance, tentokráte si z brankářem Atlétika poradil, ovšem jeho gólovou radost zkazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Po půlhodině hry přišel důležitý moment v utkání, Sergio Aguero byl faulovaný na polovině hřiště, mladý argentinec poté ztratil hlavu a loktem udeřil faulujícího Torrejona do hlavy, rozhodčí Fernández Borbalán neváhal a talentovanému útočníkovi ukázal červenou kartu. Ve 32. minutě si poradil brankář Kameni se střelou Pernii z přímého kopu. O pět minut později mělo možnost Atlético zahrávat další přímý kop, tentokráte jej rozehrál Portugalec Simao, jenž krásnou střelou do šibenice poslal domácí tým do vedení. Espanyol poté ve zbývajících minutách prvního poločasu zatlačil o deseti hrající Atlético do defenzivy, branku se však svěřencům trenéra Valverdeho vstřelit nepodařilo.

V úvodu druhé půle se vytáhl proti střele Luise Garcíi z dvaceti metrů pěkným zákrokem Abbiati. V 52. minutě hosté zaslouženě srovnali skóre, rohový kop Luise Garcíi prolítl malým vápnem až na zadní tyč, kde číhal Tamudo, jenž hrudí nasměroval míč do branky Abbiatiho. Dvě minuty nato uviděl druhou žlutou kartu krajní obránce Luis Pernia a domácí mužstvo tak dohrávalo zbytek utkání v devíti. V 68. minutě si klub z hlavního města Španělska dokázal vytvořit šanci i přesto, že hrál proti přesile, Antonio López našel přesným centrem v pokutovém území Forlana, jehož hlavičku na mířící na přední tyč vyrazil pohotovým zákrokem gólman Kameni. O deset minut později předvedl výborný zákrok proti střele Tamuda brankář Abbiati. V 85. minutě dokázali hostující fotbalisté zužitkovat svoji převahu dvou mužů na hřišti, střídající De la Peňa našel pěknou přihrávkou Luise Garcíu, jenž střelou na přední tyč rozhodl o vítězi tohoto důležitého utkání.

Více informací k zápasu

Levante UD - Deportivo La Coruña 0:1

23.12.2007 17:00

Góly: 85. Sergio González (pen.)

Další porážka Levate, tentokráte velmi nešťastná, utvrdila dojem, že možná záchrana valencijského klubu v nejvyšší soutěži je jen v oblasti teorie. Nyní měli Žáby perfektní možnost se chytit, hráli proti předposlednímu Deportivu. Jenže přestože měli v průběhu zápasu mírnou převahu, nešťastná hrubka Serrana pár minut před koncem zajistila tři body Deportivu.

Levante tak v současné situaci ztrácí na předposlední místo propastných deset bodů, další dva body by bylo potřeba přidat, aby se dostalo ze sestupových vod. La Coruňa zůstává předposlední, ale dokonce i dvanáctá Osasuna je ve vzdálenosti jednoho zápasu...

Domácí sice měli úvodní šanci zápasu hned v první minutě, ale zbytek už tak slavný nebyl, nutno říci, že z obou stran. Deportivo La Coruňa si během první pětačtyřicetiminutovky zajistilo větší držení míče, ale těch pár šancí, co bylo k vidění, patřilo Levante. Ta asi největší se naskytla v třinácté minutě, když po akci Juanmy a centru Descargy mířila hlavička Rigana jen pár čísel nad. O něco zajímavější průběh nabídla druhá část hry. Prvně vychytal Munúa Viqueiru, následně tentýž hráč zlikvidoval i šanci Rigy. Za Deportivo kontroval s nepřesnou ranou Cristian. Pak znovu zkoušel štěstí Riga, opět neuspěl, a tak už se pomalu začalo schylovat k remíze. K té ale nedošlo. Pár minut před koncem se pokusil centrovaný míč ve vápně hrudí zpracovat Serrano, avšak místo toho balón skončil na jeho ruce, z čehož logicky vyplynul pokutový kop. Ten bez problémů proměnil Sergio a zajistil pro Los Blanquiazules zlaté tři body.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - RCD Mallorca 3:1

23.12.2007 17:00

Góly: 9. Héctor Font, 47. Jaroslav Plašil, 90. Hugo Viana - 49. Daniel Güiza

Daniel Giuza vstřelil svůj osmý gól v sezoně, ale Mallorce to na body nestačilo, když prohrála v Pamploně s Osasunou 3:1. Za domácí celek se jednou trefil i Jaroslav Plašil.

Skóre se měnilo už v deváté minutě hry. Dady utekl po pravé straně, poslal míč Fontovi, který překonal Germana Luxe. Na druhé straně střílel Giuza, ale zasáhl gólman Ricardo. Až do konce poločasu se hrálo bez dalších šancí, až krátce po změně stran přidal druhý gól domácích Plašil. Napravo se uvolnil Junafran, nacentroval a český reprezentant přízemní střelou zvýšil skóre.

Krátce nato ale došlo ke snížení. Obránce Belenguer našel Guizu a ten se trefil přesně. Plašil byl i nadále ústřední postavou Osasuny, o sedm minut později trefil tyč. V 70. minutě si prostor ke střele si našel Dady, ale Lux jeho pokus vyrazil. Dva pokusy domácího Juanfrana také zmařil Lux. Rozhodnutí přišlo ve čtvrté minutě nastaveného času, když Vela poslal přesnou přihrávku na Vianu a Portugalec zblízka rozhodl. Osasuna je dvanáctá, Mallorca devátá.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Real Betis 0:0

23.12.2007 17:00

Góly: -

Osm hráčů musel odměnit rozhodčí zápasu mezi Valladolidem a Betisem kartami, ale žádnému se nepovedlo dát gól. Největší šanci zápasu spálil šest minut před koncem Rivas z Betisu, když jeho hlavičku reflexivně vyrazil domácí gólman. Ovšem průběh zápasu lépe vystihne spíš statistika faulů. Napočítáno jich bylo 44!

Obě mužstva by ráda přezimovala mimo sestupové vody, ale tvrdými zákroky se jim to jen těžko povede. Přesto se před zápasem očekával atraktivní průběh, neboť šestnáctý Betis pod novým koučem Chaparrem v posledních třech střetnutích nepoznal hořkost porážky, podobně pak Valladolid neprohrál poslední dva zápasy.

Betis byl po celý zápas o něco aktivnější. V úvodu to zkoušel dvakrát hostující Rivera, ale nepochodil. Ve 25. minutě pálil na druhé straně mimo Sisi. Druhou půli ještě zakončil Jose Mari z Betisu dalekonosnou a také výrazně nepřesnou ránou. Očekávalo se, že hosté otevřou v druhé půli více hru a půjdou rázně za třemi body, ale nestalo se tak.

Až v 65. minutě narušil nudnou monotónnost hry střídající Camacho z Valladolidu, ale jeho pokus z necelých dvaceti metrů se mezi tři tyče nevešel. Pak se ještě pokoušel skórovat Parejo, ale se svou slabou hlavičkou nemohl v žádném případě udělat díru do světa. Pak se až v 84. minutě dostavila již výše zmíněná šance Rivase, která byla pravděpodobně tou nejslibnější, kterou nám oba týmy o nedělní noci nabídly. Pak ještě novici na hřišti mezi domácími hráči – Ogbeche a Borja Fernandéz – takovými polovičními šancemi alespoň malinko postrašili soupeřova gólmana a bylo hotovo. Víceméně nudný zápas skončil asi tak, jak měl – bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Recreativo Huelva 1:1

23.12.2007 17:00

Góly: 39. Nihat Kahveci - 37. Javier Camuñas

Nedělní zápas s Huelvou prodloužil domácí mizérii Villarrealu, jenž s třináctým týmem tabulky uhrál pouhý bod za remízu 1:1. Recreativo se tak stalo rázem mimořádně neoblíbeným soupeřem "Žluté Ponorky".

Villarreal vyhrál z prvních šesti domácích zápasů pět, ale minulá dvě představení před domácím publikem mu nevyšla, když jen remizoval s Almerií a Betisem, což ho odsunulo až sedm bodů za vedoucí Real. Teď ho doma čekala Huelva, která Pellegriniho muže porazila loni hned dvakrát.

První branka přišla ve 37. minutě, když Pognolle dosprintoval ke sraženému balonu dříve než brankář a následně ho neomylně poslal do jasné tutovky Camunasovi a ten se také takřka z brankové čáry nemýlil – 0:1. Velký šok pro El Madrigal, jelikož Villarreal byl do této doby jasně aktivnějším týmem. Nejprve totiž Nihat trefil břevno a pak si Sorrentino počíhal i na pokusy Bruna a Pirese.

Ale příznivci domácího týmu nesmutnili nijak dlouho. Odpověď na sebe nenechala čekat ani 60 sekund. Nihat si naběhl na pěknou kolmici Cazorly a bez přípravy propálil Sorrentina. A hned o pár okamžiků později mohl tentýž hráč skórovat z přímého kopu, ale pálil jen do horní tyče.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté s vidinou návratu do vedení. Ovšem Martins hned dvakrát nedal gól v dobrých šancích. Nejprve poslal ze standardky míč jen těsně nad břevno a pak pálil levačkou přímo do Lopeze. Následně opět předvedl své umění zahrávání přímých kopů Nihat, ale Sorrentino jeho nadějný pokus vytáhl nad bránu. Pak prověřil tvrdost břevna soupeřovy svatyně Villarreal ještě jednou. Tentokráte hlavičkoval po rohu Cygan.

Závěr zápasu byl ještě dost vyhrocený, když Capdevilla už oslavoval gól, který následně nebyl pro údajný ofsajd uznán. A tak Villarreal doma opět ztratil body a potřetí za sebou jen remizoval – tentokrát 1:1 s Huelvou.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Real Madrid 0:1

23.12.2007 19:00

Góly: 36. Júlio Baptista

Real Madrid porazil Barcelonu a navýšil vedení již na sedm bodů. Barca sice svého soupeře po většinu zápasu tlačila, ale svých pár šancí neproměnila, čehož Los Merengues perfektně využili v jednom z rychlých protiútoků, který zakončil Julio Baptista.

Barca začala podle očekávání aktivněji, i když se jí z počátku nedařilo vytvořit si tlak trvalejšího rázu. Blaugranas se snažili prosazovat dlouhými pasy na Ronaldinha (většinou od Márqueze), ale to se příliš nedařilo. Ronaldinho měl přesto prsty ve většině akcí svého týmu, přestože jeho forma stále není ideální, se Sergiem Ramosem si většinou dokázal poradit a několikrát ho efektně obehrál.

První střelu na bránu si nicméně připsali hosté, když Sneijderův přímý volný kop našel Pepeho, jehož hlavičku zlikvidoval Valdés. Ruka Sneijdera ve vápně se nepískala. Van Nistelrooy i Robinho se dvakrát dostali sami před brankáře domácích, jenže pokaždé to bylo z jasného ofsajdu. Oba si každopádně následně vyzkoušeli i po odpískání střelu, rozhodčí Mejuto Gonzáles to ignoroval.

Po třiceti minutách kulminoval nápor Barcelony. Iniesta vyslal Eto’oa, u balonu byl sice dřív Iker Casillas, jenže mu míč vypadl a jen tak tak, že nedokázal dobíhající Iniesta dopravit míč do odkryté brány. V 33. minutě si Casillas poradil s nepříliš nebezpečnou střelou Xaviho. Jen o minutu později se na pravé straně skvěle uvolnil Iniesta, poslal před bránu prudký centr, k němu se dostal Ronaldinho a tvrdě vypálil. Rána ovšem letěla doprostřed, Casillas ji parádně dokázal vyrazit a následný zbytek akce utnul rozhodčí odpískáním údajného faulu Ronaldinha, poté, co se bez vnějšího kontaktu svalil na zem Sergio Ramos. Mladý obránce pak ještě několik sekund ležel na zemi, což byl bohužel poměrně častý rys celého zápasu.

Jen chvilku po největší šanci zápasu ze strany Barcelony přišel úder Realu Madrid. Proti proudu hry unikl Julio Baptista, nádherně si narazil s Ruudem van Nistlerooyem a chladnorkevným zakončním nedal Valdésovi šanci.

Barca se i nadále snažila tlačit, ale Madrid ve velkém množství hráčů pečlivě bránil a dokázal tlak z konce poločasu bez problémů zastavit.

Úvod druhé půle nevyšel jinak vynikajícímu Pepemu, jenž podklouzl a dal tím prostor pro Samuela Eto’oa, tomu však střela nesedla. Lepší už to bylo při druhém jeho pokusu, přesto jeho ráně ještě něco málo chybělo. Iniesta zase střílel doprostřed a Casillas nemohl mít problémy. Celkově však příliš šancí k vidění nebylo, Robinhovo teatrální představení ve vápně nechal rozhodčí bez povšimnutí, Raúl sice ostře zasáhl Puyola, ale jednalo se o sportovní zákrok a žlutá karta nebyla udělena právem.

Rijkaard se pokusil situaci vyřešit nasazením Dos Santose za Deca a Zambrotty za Carlese Puyola, přesto hře Barcelony chyběla pověstná jiskra. Real Madrid pečlivě bránil a vyrážel k nebezpečným protiútokům. Ronaldinho mířil nad, Sneijdera vychytal Valdés, Iniestu Casillas.

Na hřiště se dostal i Bojan Krkic a hned se předvedl parádní ranou, kterou před sebe vyrazil Casillas, míč uklidil do zázemí Pepe. Hridnou se mohl stát Touré, když se dostal k míči po zahraném rohovém kopu, ale střela z otočky letěla vedle. V závěrečném tlaku střílel znovu a když se užuž zdálo, že míč míří do sítě, zasáhl nechtěně Pepe nebo dokonce jeden z barcelonských hráčů a míč skončil v zázemí.

A když rozhodčí v největším náporu Barcelony odpískal konec ještě celou minutu před ohlášeným koncem, zvítězil Real Madrid 1:0. Je na čase, aby se v Barceloně daly věci do pohybu, jelikož v nejprestižnějším zápasu sezóny odvedla zcela tristní výkon a i když by zápasu více slušela remíza, výhru si určitě nezasloužila.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Real Murcia 1:1

23.12.2007 21:00

Góly: 45. Koikili - 54. Fernando Baiano (pen.)

Bilbao i Murcia zůstávají jen těsně nad sestupovou propastí, když mají po vzájemné remíze 19 bodů. Domácí se ujali vedení zásluhou Koikiliho, jenž dorazil neúspěšný pokutový kop Orbaize. Ale na začátku druhé půle ukázal Orbaizovi, jak se kope penalta, na druhé straně Baiano, a tak zápas skončil nerozhodně – 1:1.

Athletic vstoupil do utkání o poznání aktivněji a už ve 13. minutě klidně mohl slavit gól. Jenomže to by musel mít Llorente také trochu štěstí. Po průniku Gabilonda dostal totiž dobrou možnost skórovat, ale napálil jen břevno. Po půlhodině hry byla domácí strana také blízko. Ovšem Yesteho kop ze standardky změnil směr po doteku zdi a nestal se tak gólovým. Sudí pak alespoň odměnil aktivitu domácích nařízením pokutového kopu, když už se nemohli prosadit ze hry. Yeste opět trefil z "přímáku" zeď, ale tentokrát konkrétně Movillovu ruku a rozhodčí s odpískáním penalty ani chvíli neváhal. Ten následně neproměnil Orbaiz, ale na odraz balonu nejrychleji zareagoval Koikili a uklidil míč tam, kam patří, tedy do sítě. Pro levého beka Bilbaa to byl jeho první prvoligový gól v kariéře a zatím asi nejsnadnější vůbec.

Druhá půle byla obecně více otevřená, obě strany se snažily hrát útočný fotbal. A už v 54. minutě fauloval ve výskoku Ocio Gomeze a nejen že si vysloužil žlutou kartu, ale také zavinil pokutový kop, kterým následně neomylně srovnal skóre Fernando Baiano. Pak si o deset minut později vybral slabší chvilku domácí golman Aranzubia, když hlavičkoval po zaváhání své vlastní obrany míč přímo k nohám Gomeze, jeho lob však naštěstí pro Bilbao dopadl na břevno a pak se odrazil Aranzubiovi do náruče.

Hosté z Murcie se dostali zásluhou vyrovnávací branky na koně a začali soupeře drtit. A nutno říct, že nebýt výtečného Aranzubii, asi by i vyhráli. Ten v 69. minutě zázračně vytáhl Regueirovu povedenou hlavičku. Pak byl v 86. minutě po druhé žluté kartě poslán do sprch Ocio, ale hosté už výhody jednoho muže navíc nedokázali využít a vezou z Bilbaa pouhý bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid17132237:1441
2.FC Barcelona17104332:1334
3.Espanyol Barcelona1796226:1933
4.Villarreal CF17102530:2432
5.Atlético Madrid1794431:1931
6.Racing Santander1775517:1926
7.Valencia CF1782722:2826
8.Sevilla FC1772832:2323
9.Real Zaragoza1756627:2821
10.Real Mallorca1756626:2721
11.Getafe CF1763819:2121
12.Osasuna Pamplona1755720:2120
13.Recreativo Huelva1755713:2020
14.Athletic Bilbao1747616:1819
15.UD Almería1754814:2019
Real Murcia1747614:2019
17.Real Valladolid1746721:2718
18.Real Betis1746717:2318
19.Deportivo La Coruňa1745816:2417
20.Levante UD17211411:337

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (54)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mora. Koeman to vyhození Canizarese asi špatně načasoval.

Ještě jednou Mora.

Reagovat
-Kopy-

Canizares na začátku sezony dělal to samé.

Reagovat
smazaný uživatel

O to přeci nejde. Poté, co ho Koeman exhumoval na post jedničky chytal dobře.

Reagovat
-Kopy-

Jenže dělal "bordel" v kabině.

Reagovat
-Kopy-

Do 60. minuty špatný výkon - trága. Poté vykázal rozhodčí Koemana na tribunu a hned to šlo. Poslední půl hodinu jsme byli lepší, škoda té tyčky v podání Arizmendiho. Bylo by to zmrtvých stání, ale i tak je to dobrý bod.

Pochvala pro Joaquina a Silvy.

Dutka pro Arizmendiho a Moru.

Reagovat
smazaný uživatel

Zmrtvých stání, hehe, to zavání nekrofílií A dutka taky nic moc, ale chápu, že bod stál za oslavu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem dneska netrpělivě čekal, jestli se dřív potopí Titanic, nebo Valencia . Ale rozhodčí tentokrát podržel .

Zaslouženej bod, ještě by to chtělo někam zavřít Moru a koupit třeba Riesga.

Reagovat
-Kopy-

Příště snad už bude Timo.

Reagovat
Kily

já byl spokojenej už ve chvíli, kdy jsme dali první gól. Sice škoda, že jsme to neotočili, ale ten bod je super a konečně snad první vlaštovka, kterou můžeme pustit do světa.

během zápasu jsem se bavil se spanhelem a kopym a potom, co byl Koeman vykázanej, jsem jim psal, že nám to začne jít. Uvidíme příští zápas, každopádně si už jdu předepsat první odstavec k zítřejšímu článku o tom, jak Koeman říkal, že se pořád zlepšujeme

Reagovat
-Kopy-

Jj měl si pravdu, po jeho odchodu šel náš výkon rapidně nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Asier je můj dávný sen, jak chytá teď?

Reagovat
smazaný uživatel

Prý nejlepší gólman Segundy. Já vím, že jsi ho chtěl, od té doby si ho trošku víc všímám .

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nechytá Timo ??

Reagovat
smazaný uživatel

Protože je zraněný.

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
smazaný uživatel

Zigic pod ultymatom nejak zacal davat goly :D

Reagovat
-Kopy-

Hlavně nevyužíváme jeho přednosti, kdyby měl vedle sebe Munitise, tak už má na kontě deset gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

Canizares nemal odist takto.........

Reagovat
smazaný uživatel

70 minut tragedie...meli sme stesti ze tam ten Milito jeste nahraval v ty sanci tesne pred nasim prvnim golem,kdyby to nenahraval a strilel mohlo byt po zapase...jinak...Koeman...tymu velmi pomohl svym "sportovnim" chovanim...a urcite se ukazal jako spravny priklad pred hraci,kdyz ho museli poslat na tribunu,coz nam vlastne pomohlo...a Kopy...porad tady predhazujes to stim "bordelem"v kabine...nikdo znas tam nevidi a vyjadreni tzv.vedeni valencie jsou podle myho velmi velmi nejasna a nelogicka!!!jinak...bod kdyz vemu v uvahu predvedenou hru...muzeme byt za nej jedine radi...

Reagovat
-Kopy-

Aha, tak ho Koeman vyhodil jen tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevis ty ani ja jak to bylo...jen se mi to zda trosku divny ne?Albeldovo plac,Santiho slova,ze nikomu nic neudelal a neublizil...divny...Angulovo slova...zamejslis se nad tim?nepride ti to trochu lito?takovyhle chovani k takovejm hracum?

Reagovat
-Kopy-

Jistě, že mi je to líta, ale to nemění nic na tom, co jsem řekl ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Txiki si monitoruje situaci kolem Alexandra Hleba. Za určitých okolností bych si ho na Nou Campu dokázal představit.

Reagovat
-Kopy-

By bylo zajímavé

Reagovat
smazaný uživatel

Jde videt ze i v jinych klubech si klepou na celo co se u nas deje...viz Maxi Rodriguez z Atletika...

Reagovat
-Kopy-

Jj ten v té kabině určitě byl a ví co se tam děje, nebuď naivní.

Reagovat
smazaný uživatel

pride mi ze naivni si ty...jakoze Koeman rekne a ty mu to zeres i kdyby rek ze more neni slany?nepride ti ani trochu divny co rikali ty hraci?nebo to,ze to vedeni tam je skoro stejne dlouho jako tam byli ty hraci a celou dobu tam snima byli a najednou hned rikaj jakoze to v ty kabine delali oni?nepride ti to jen jako alibi pro trenera?co?

Reagovat
-Kopy-

Aha, tak podle tebe prostě vyhodil Canizarese, protože potřeboval alibi, stím tedy nesouhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

tak sem to nemyslel,myslel sem to tak,ze to ze rekl,ze i ostatni si to mysli(jako vedeni)tak to mi pride jako alibi...chapes me?

Reagovat
-Kopy-

Jasný, Ruiz ale tvrdil, že je to výhradně jeho rozhodnutí...Je to prostě špatné všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Koeman je trenér na nic, je ve Valencii jenom proto, že má slavný jméno! Nechápu proč chce vyhodit některý hráče, třeba Žigiče, kterej dává skoro nejvíc gólů, nebo Canizarese...

Reagovat
smazaný uživatel

Videl sem to od 65.minuty a nasazeli jim 3 goly,vykartovali par hracu,brevno,tyc a pak dalsi sance.Docela hustá utocna sila ale stejne myslim ze v LM dal nepostoupi..

Reagovat
-Kopy-

Myslíš špatně...btw si mysman a nebo myšman ?

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Vitazstvo!!!! A uz sme treti!!!!!Stastne a vesele Pericos!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Je videt ze ten prestup Plasilovi prospel.Dnes dal dalsi gol a to je pred Euro jen dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem sice zarytý fanoušek realu ale situace ve Valencii mě donutila se zamyslet protože je to muj druhy nejoblibenejsi klub a sleduju ji asi 5 let.Koeman byl zda se spatnou volbou protoze to ze se tymu nedari to neni jen hraci (myslim ze nekteri treneri by i s timhle kadrem dokazali vyhravat) a NIKDY se zadnemu tymu nepodarilo vyresit krizi tim ze vyhodil nektere hrace.A k postu brankare-Canizares je ikona klubu,legenda co vychytala Valencii nespocet vitezstvi a zachytala si i za repre a dokonce i za vyber Evropy.Dokonce byl myslim ze 2 roky kapitanem ve Valce takze tim ze ho Koeman vyhodil si proti sobe postval desetitisice fanousku.Timto reaguju na neustale narazky kopyho na Santiaga.Myslim si ze kdyby byl kopy pravym fanouskem Valencie tak by se tak nezastaval Hildebranta (to spis driv fandil Stutgartu) i kdyz Hildebrant vychytal skvele vitezstvi nas Mallorcou vid? Helda22 ma skvely nazor a souhlasim s nim.

HALA MADRID !!!!!

Reagovat
-Kopy-

Já se žádnýho Hildebranta nezastávám.

V té kabině si nebyl stejně jako já, takže todle jsou stejně jenom dohady o ničem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ueee krasny darcek pod stromcek!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozne me mrzi, ze jsme dneska nekopali penaltu nebo nektery Katalanec nedostala cervenou, protoze to, co by nasledovalo od fanousku Barcy, by bylo k popukani.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca nemá vnitřní sílu. Přeci bylo před zápasem jasné, že v případě výhry se Real dostane do propastného sedmibodového trháku. Ale výkon hráčů nebyl hoden toho, aby tomu zabránili. Jsem po dnešku zklamán z hodně věcí, například z toho, že:

nás Real přehrával.

měl větší touhu po vítězství.

Ronaldinho na víc nemá.

Největší hvězdy zahrály nejhůř.

Je toho hodně.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě je to tak, ale to už se snad ví déle, ne? Viz zápasy venku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem ještě ve skrytu duše doufal, že Ronnie se nějak poblázní alespoň na to El CLásico, ale kde nic není, ani smrt nebere...

Reagovat
smazaný uživatel

Ať žije Real,dneska to Barce pěkně ukázali hoši zlatí milovaní...heeeej skvělej dárek na Vánoce díky dík,není lepší zadostiučinění,než sledovat tupej výraz ve tváři nic nechápajícího Ronaldinha nebo nadávajícího Tourého jinak sudí pískal na obě strany,vy co fandíte Barce nebo nasnášíte Bílý Balet jste pravděpodobně viděli jiný zápas ale hlavní je že to dobře dopadlo ne ? :) special thx to:RAMOS,PEPE,CASSILAS aaaaand JULIO BAPTISTAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

Prumerny fotbal podporeny stejnym vykonem na obou stranach.Rozhodl to stastny gol na strane Realu Madrid,ktery utkani zvladl skvele takticky na coz Barcelona nedokazala odpovedet.Jinak se ptam kde byl Deco,Ronaldinho vic padal jak hral a utok Realu byl asi tak nebezpecny jak tsunami v nasich koncinach.Jinymi slovy cekal jsem od toho vic.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím že valencia tu má svoju silnú fanúškovskú základňu celkom schponý klub to bol...možno sa to opäť zlepší..Juve by im dal tak trojku

Reagovat
-Kopy-

Jestli to půjde tímhle tempem, tak Valencie tu za chvíli bude mít nejvíce fanoušků.(v redakci už má )

Reagovat
smazaný uživatel

Tak todle je to vaše slavny el clasico?? videli ste severolondynske derby - pokud jo tak víte, jaky mač má větší náboj a kvalitu!!

Reagovat
-Kopy-

Jeden strom nedělá les.

Reagovat
smazaný uživatel

Clásico docela fajn.Real vyhrál zaslouženě, od Barcelony jsem čekal daleko víc.Rozhodčí byl strašný a stejně tak v zápase Atlético-Espanyol,ale jakékoli nářky nejsou na místě.Sporné situace byly na obou stranách.Jedno se rozhodčímu povedlo,nežral ty Ronaldinhovi herecké etudy.Z nejlepšího hráče na světě se za dva roky stal jenom nejhorší simulant,je to pro fotbal velká škoda.

A něco podobného by se dalo říct o rozhodčích v Itálii,malá ukázka: http://rojadirecta.com/foros/viewtopic.php?t=32793

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele