Primera División - souhrn 34. kola

02.05.2009, 21:55, aktualizováno 03.05.2009, 22:52
Komentáře a souhrny
"El clásico" mělo jednoznačný průběh, Real Madrid sice dal v obou poločasech první gól, Barcelona jich ale dohromady nasázela hned šest. V souboji o Ligu mistrů vyhrála Sevilla ve Villarrealu a jistě jí udělal radost prohra Valencie s Espanyolem, naopak neztratilo Atletiko...

Real Madrid - FC Barcelona 2:6

02.05.2009 20:00

Góly: 14. Gonzalo Higuaín, 56. Sergio Ramos - 18. Thierry Henry, 20. Carles Puyol, 35. Lionel Messi, 58. Thierry Henry, 75. Lionel Messi, 83. Gerard Piqué

Ve Španělsku je o titulu takřka rozhodnuto. Velké derby mezi Realem a Barcelonou skončilo historickým debaklem Bílého baletu na domácí půdě v poměru 2:6. Real byl po celý zápas o dva kroky za hosty a zaslouženě vypil kalich hořkosti až do dna.

Takový výprask stadion Santiago Bernabéu v utkání "el clásica" ještě nezažil. Kapitán mistrů Evropy Casillas lovil šestkrát míč ze sítě a obrana Bílého baletu často připomínala ementál, jehož děrami se valily barcelonské útoky znamenající převažně pohromu a další dýku do srdcí fanoušků merengues.

Domácí nastoupili v poměrně ofenzivní a očekávané sestavě, což se ukázalo být pro vývoj zápasu rozhodující, křídla se nestačila či nechtěla vracet a střed zálohy si nedovedl poradit proti silnější záloze soupeře vedené Xavim a Iniestou. Hosté nakonec vyběhli na madridský trávník i s Henrym, který byl rovněž jedním ze strůjců triumfálního vítězství Guardiolových svěřenců.

Už první minuta naznačila vývoj utkání, po chybě obrany se k míči dostal Xavi, ale jeho střelu Casillas zneškodnil. Pak se dvakrát uvolnil Robben, ale větší nebezpečí z toho nebylo. Pak se křižnou střelou prezentoval Eto'o, ale i ji Casillas chytil. Po chvíli se dostal Real do vedení. Ve 14. minutě proběhl Ramos kolem Abidala a jeho přesný centr zavěsil hlavičkou do Valdésovy sitě Higuaín.

Barcelona zareagovala velmi rychle, Henry se prohnal kolem Ramose a na jeho křižný pas jen o kousek nedosáhl Eto'o. V 17. minutě však bylo vyrovnáno. Messi pěkně uvolnil Henryho, na kterého opět nestačil Ramos a Francouz placírkou pohodlně skóroval. O minutu později fauloval aktivního Henryho Cannavaro a po přímém kopu Xaviho strhl vedení na stranu Barcelony tvrdou hlavičkou kapitán Puyol nabíhající z druhé vlny.

Z další situace mohl vyrovnat Robben, kterého ale Valdés vychytal, o chvíli poté si centr zprava srazil málem do vlastní branky Alves. Pak zachraňoval dvakrát Casillas, nejprve zneškodnil nájezd Messiho a poté vyrazil bombu Eto'a. Do třetice spasil Casillas Real po výborné souhře Iniesty s Messim. Ve 32. minutě převzal přihrávku Lasse Raúl a po otočce pálil nad bránu.

Následně vyrazil Casillas chytrý centr Messiho, avšak z další šance už udeřilo. Lass udělal chybu na vlastní polovině, Xavi uvolnil Messiho a ten křižnou střelou překonal Casillase. Pak Barcelona rozvinula svou obvyklou technickou hru kombinovanou s dravým presinkem a domácí k ničemu nepouštěla. V nastavené části ještě prověřil Casillase jedovatým přímým kopem Alves.

Druhá půle začala šancí Iniesty, který si obhodil Cannavara a pak jen těsně minul roh branky Realu. Poté udeřili domácí, když v 56. minutě po přímém kopu Robbena snížil na rozdíl jedné branky hlavičkou Ramos. Barcelona s odpovědí neotálela. Po dvou minutách vysunul Xavi zcela volného Henryho, míč v akrobatické pozici minul Ramos a bývalý hráč Arsenalu se nenechal zastrašit naskočením Casillase a prostřelil ho.

Juande Ramos poslal na hřiště Huntelaara a Van der Vaarta, ale ničeho tím nedosáhl. Naopak do šance se natlačil Iniesta, který byl ve vápně přistrčen Lassem, ale penalta se nekonala. V 75. minutě los "azulgrana" uštědřili Realu potupného bůra. Xavi mezi dvěma obránci přihrál Messimu, který se zblízka nemýlil.

Barcelona ani poté nepolevila a její snaha slavila ovoce ovšem s trpkou příchutí pro domácí a prázdnící se stadion. V 83. minutě našel Eto'o přihrávkou výborně hrajícího Piquého, jeho střelu Casillas zneškodnil, ale zadák si pro odražený míč přes rozloženou obranu domácích doběhl a vrátil ho do sítě.

Závěr zápasu už žádnou změnu skóre naštěstí pro domácí nepřinesl, ale i přesto si Barcelona veze ze Santiago Bernabéu historickou výhru a takřka jistý titul španělského mistra. Realu zbyde jen druhé místo a oči pro pláč za hanebný výkon a ukončenou sérii neprohraných ligových zápasů, která začala a skončila proti Barceloně.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Sevilla FC 0:2

02.05.2009 22:00

Góly: 57. Luís Fabiano, 85. Frédéric Kanouté

Sevilla díky skvělé efektivitě porazila na El Madrigal domácí Villarreal a v tabulce tak potvrdila svojí třetí pozici. Villarreal zůstává pátý.

V jedenácté minutě trefili domácí tyč, Nihat Kahveči trefil z přímého kopu břevno hostující branky. Domácí byli lepší a i nadále se tlačili do příležitostí, po půl hodině hry zkoušel útočník Rossi chytře přelobovat brankáře Palopa, ten si ale s jeho pokusem poradil. Na druhé straně hřiště hlavičkoval mimo Kanouté. Další záznamu hodné fotbalové akce nepříliš atraktivní první poločas už nepřinesl.

V 58. minutě se hosté dostali do vedení, z vůbec první střeli na domácí branku se prosadil Luis Fabiano, jenž dostal přihrávku Kanoutého a střelou podél brankáře Diega Lopéze rozvnil síť domácí branky. Villarreal se poté ještě více vrhl do útočení a snažil se o vyrovnání, Eguren hlavičkoval po centru Ibagazy těsně vedle hostující branky. V další šanci domácího celku spálil Cani. V 73. minutě uviděl hostující Konko druhou žlutou kartu a musel předčasně do kabin. Šok přišel pro domácí v 85. minutě, kdy utekl po levé straně hřiště Kanouté a přesnou ranou z dvaceti metrů ke vzdálenější tyči překonal brankáře Lopeze a definitivně tak rozhodl o vítězi utkání...

Více informací k zápasu

CD Numancia - Málaga CF 2:0

02.05.2009 22:00

Góly: 1. Juan Carlos Moreno, 63. Javier Del Pino

O záchranu bojující Numancie se v domácím prostředí pořádně vyhecovala a dokázala tak porazit Malagu, která stále ještě doufá ve vybojování účasti v evropských pohárech, 2:0 brankami Morena a Del Pina.

Hosté přijeli do Numancie s velkým odhodláním ukořistit další body, vždyť vyhráli čtyři z posledních pěti venkovních zápasů. Zato domácí museli naplno bodovat, pokud ještě chtěli pomýšlet na záchranu nejvyšší soutěže a účast i v příštím roce.

Nástup předposledního celku tabulky také tak vypadal. Už v první minutě se k míči v pokutovém území dostal Juan Carlos Moreno a poslal domácí do vedení - 1:0. To však Numancii rozhodně nestačilo. Na jejích hráčích bylo vidět obrovské odhodlání a hned pár minut po úvodní brance zkoušeli své štěstí Aranda a Quero, byli však, bohužel pro ně, neúspěšní.

Fotbalisté Malagy zato vůbec nevypadali jako mužstvo, které bojuje o pohárovou Evropu. V každém osobním souboji byli o krůček později, nedařila se jim kombinace a v koncovce nebyli vůbec nebezpeční. První vážnější střelu vyslal na Colinase až po půl hodince hry Duda, ale domácí brankář jeho střelu hladce zlikvidoval.

Začátek druhého poločasu byl hodně opatrný, domácí se nikam moc netlačili a hosté pokračovali ve svém matném výkonu z prvního dějství. To se divákům na Los Pajaritos určitě nelíbilo, navíc v 53. minutě dostal červenou kartu domácí Etxebarriea. V 62. minutě už diváci důvod k radosti měli. Z dobrých třiceti metrů napřáhl Del Pino a míč "uklidil" do hostující svatyně za záda bezmocného Goitii.

Paradoxně tato branka nastartovala hosty, aby svůj výkon pozvedli a zařadili větší rychlostní stupeň. Své pokusy na domácí branku postupně vyslali Apono, Adrián i Baha. Všechny tyto střely by se s ledovým klidem daly označit za nepovedené, jelikož nijak výrazně Colinase neohrozily. V 80. minutě měli domácí ještě možnost zvýšit své vedení, ale nařízenou penaltu Aranda neproměnil, a tak se Numancie musela spokojit i už s tak příjemným vítězstvím 2:0.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Getafe CF 2:1

03.05.2009 17:00

Góly: 9. José Manuel Jurado, 69. Aritz Aduriz - 46. David Navarro (vl.)

Lék jménem Míchel nezafungoval. Alespoň tedy co se týče první dávky, v níž se Getafe střetlo s Mallorcou, která si ziskem tří bodů definitivně zajistila účast i pro další ročník Primera División.

Getafe si možná zasloužilo za svůj výkon více, ale obrovská chyba brankáře Stojkovice srazila hosty do kolen. Getafe poosmé v letošní sezóně prohrálo na hřišti soupeře, Mallorca má nyní naopak osm domácích výher.

Míchel oproti očekávání příliš nezměnil sestavu, kterou nasazoval Víctor Muňoz - oproti zápasu, v němž Getafe nestačilo na Villarreal, došlo k úpravám jen v obraně, kde Kas nahradil Belenguera a Licht vykartovaného Rafu Lópeze.

Už v deváté minutě se Mallorca dostala do vedení. Prosadil se José Manuel Jurado, jeden z nejlepších hráčů Mallorcy v této sezóně, po přihrávce Venezuelana Juana Aranga. Getafe se poté vrhlo dopředu, zatlačilo ostrovany na jejich půlce, jenže branky to nepřinášelo.

To se změnilo hned na úvod druhého poločasu. Getafe totiž čím dál tím více svého soupeře přehrávalo (Granero s Casquerem dominovali nad Martím se Santanou) a vlastní gól Davida Navarra byl vlastně jen logickým vyústěním toho, co se na hřišti odehrávalo.

Hosté měli na kopačce i vedení, ve velkých šancích byl Albin ve 49. a 52. minutě, jenže neuspěl, a Mallorca tak se štěstím přečkala momenty, během nějž v jejích řadách panoval zmatek a chaos.

Když na tom bylo Getafe nejlépe, přišla fatální individuální chyba. Gólman Stojkovic přichystal gólovou pozici Adurizovi a ten v pohodě poslal svůj tým do vedení. Hosté ještě bojovali, ale gól už nepřišel a boj o udržení mezi Getafe a Sportingem bude ještě hodně zajímavý.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Recreativo Huelva 1:2

03.05.2009 17:00

Góly: 26. Walter Pandiani - 81. Ersen Martin, 90+5. Nasief Morris

Osasuna v poslední minutě nastavení ztratila naději na remízu a počtvrté v řadě nevyhrála. Naopak Huelva oživila své naděje na udržení, když po osmi zápasech dokázala konečně vyhrát.

Před důležitým zápasem o záchranu byla favorizovaná Osasuna, která by se v případě výhry oddálila sestupovým příčkám na pět bodů, nakonec ale prohrála a naposledy tak slavila výhru před necelým měsícem. Kvůli špatným výsledkům z posledních týdnů klesl tým Jaroslava Plašila na šestnáctou příčku s dvěma body náskoku na sestupující Gijón. Naopak Huelva silně posílila své naděje na udržení v Primera Division, když přerušila svou dva měsíce trvající sérii bez výhry. Na poslední nesestupové místo nyní ztrácí jediný bod.

Prakticky po celý zápas vedla domácí Osasuna, za kterou se po pětadvaceti minutách hry trefil uruguajský útočník Walter Pandiani. Ten zaznamenal již svou desátou trefu v sezoně. Hosté se ale probrali v závěru zápasu a nakonec vybojovali všechny tři body. Devět minut před koncem vyrovnával Ersen Martin, v páté minutě nastavení rozradostnil fanoušky Huelvy svým prvním gólem v sezoně obránce Nasief Morris.

Aktivněji do zápasu vstoupili hosté. Již po několika minutách se musel mít na pozoru brankář domácích Roberto, který musel krýt pokusy Sisiho a Javiho Fuega. Nakonec to ale byla Osasuna, která se mohla radovat z úvodního gólu. V 26. minutě se totiž prosadil zkušený střelec Pandiani. Cesar Azpilicueta poslal dlouhý aut do pokutového území, na přihrávku si naskočil právě Pandiani a tvrdou hlavičkou překonal hostujícího brankáře Riesga.

Osasunu vstřelený gól nabudil a málem se radovala ze zvýšení náskoku. Centr zprava ale před Riesgem tečoval obránce těsně mimo svou branku. Po půlhodině hry se opět připomněla Huelva. Adrian Colunga se objevil v nadějné pozici, zblízka ale nepochopitelně nastřelil pouze tyč Robertovy branky. Ke konci zápasu se ještě do šance protlačil Adrian, ale i s jeho hlavičkou si poradil jistý brankář domácích.

Recreativo se nedokázalo vypořádat s dobrou defenzivou svého protivníka, přišla jim ale nečekaná pomoc v podobě druhé žluté karty Sergia. Obránce Osasuny nedovoleným zákrokem zastavil aktivního Adriana a rozhodčí neotálel vytáhnout červenou kartu. Přesto byli domácí stále lepším týmem a v dobré příležitosti se objevil i Plašil, který pálil těsně mimo. O něco lépe zamířil jeho kolega Massoud Shojaei, ten ale trefil pouze levou tyč Riesgovy brány.

Ke konci zápasu ale Recreativo získávalo převahu a ke konci byla Osasuna pod veliký tlakem. Fantastický zákrok předvedl v 77. minutě Roberto, který dokázal na poslední chvíli vystrčit Adrianovu střelu na rohový kop. O čtyři minuty už se ale hosté mohli radovat z vyrovnání. Adrian našel v pokutovém území neobsazeného Martina, který zachoval chladnou hlavu a poslal míč chladnokrevně do dolního rohu brány.

Nakonec bralo Recreativo dokonce všechny body. Téměř všichni hráči hostů se sešli v pokutovém území Osasuny a na dlouhý pas Fuega nejlépe zareagoval Morris, který volejem prostřelil hradbu těl před sebou i smolného hrdinu zápasu Roberta.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Athletic Bilbao 1:1

03.05.2009 17:00

Góly: 61. Mate Bilić - 90+2. Andoni Iraola

Tak přece jen Sporting v letošním ročníku remizoval, nerozhodný výsledek ale přišel v tu nejméně vhodnou dobu. Gijón během celého zápasu přehrával Bilbao, které gólem v 92. minutě získalo jednobodovou odměnu, kterou si určitě za předvedený výkon nezasloužilo. Ale takový je fotbal a Sporting je zase o něco blíže sestupu...

První poločas byl zcela ve znamení domácích, Sporting ovládal hřiště, i když paradoxně největší šanci měli Baskové. Na Gijónu šla vidět obrovská snaha, ale kvalita a štěstí tentokráte nakloněny nebyly. Stadión El Molinón byl přitom narván k prasknutí, diváci hlasitě povzbuzovali své hrdiny již od předzápasové rozcvičky, ale zkrátka to nešlo. Athletic jakoby celý zápas šetřil síly a zdržoval hru... přesto nakonec odjel s bodem, který mu bohatě stačí.

Hostující trenér Capparrós stáhl už po osmnácti minutách Llorenteho, zatímco na druhé straně neúspěšně zkoušeli štěstí Barral (hned dvakrát, přičemž napodruhé mohl místo zakončení volit přihrávku na lépe postavené spoluhráče), Sastre, Míchel či Diego Castro.

Bilbao se soustředilo hlavně na brejky, ale domácí brankář Cuellar neměl až na jednu výjimku příliš práce. Tou výjimkou byla velká šace Toquera, jenž v ideální pozici brankáře domácích nepřekonal.

Začátek druhého poločasu ovládl rozhodčí Teixeira Vitienes, jenž ve velmi krátkém časovém sledu udělil domácím tři žluté karty, za což si vysloužil dlouho trvající pískot tribun, což vyvrcholilo ve chvíli, kdy sudí neodpískal penaltu za ruku Amorebiety v pokutovém území.

Diváci se uklidnili až s úvodní brakou zápasu, kterou po centur Diega Castra vsítil hlavou Bilic. Najednou musel hrát Athletic, zatímco role zdržujícího připadla domácím.

Vyrovnání nakonec přišlo, i když se s tím domácí nemohli smířit. Situace, po níž následoval osudný roh, totiž zaváněla faulem, který ale rozhodčí nechal bez povšimnutí a Iraola následně vyrovnal. Gijón je v problémech, Bilbao se může víc a víc soustředit na finále Copa del Rey.

Více informací k zápasu

Racing Santander - UD Almería 0:2

03.05.2009 17:00

Góly: 3. Juanma Ortiz, 13. Juanma Ortiz

Na El Sardinero se odehrál velmi pohledný duel, v němž si plný bodový zisk odváží hostující jedenáctka. Hrdinou utkání a svého týmu se stal sedmadvacetiletý špílmachr Juan Manuel Ortiz, jenž zařídil v úvodní čtvrthodině hned dvě trefy a dostatečný náskok do dalšího průběhu zápasu.

Ortiz, jenž střelecky nahradil nejlepšího střelce svého týmu Álvara Negreda, se již ve třetí minutě parádně trefil do centru Uche Kalua a poslal svůj tým do vedení. Druhou branku přidal o deset minut později, tentokráte si dobře udělal prostor ve vápně a přízemní střelou překonal Fabia Coltortiho. Almería vedla o dvě branky.

Cantábrijci se však nevzdali, vždyť času zbývalo ještě dosti. Před půlhodinkou hry se dostal do první skutečně vážnější příležitosti Nicola Žigič, ovšem jeho hlavička skončila jen na břevně. Tentýž hráč měl velkou příležitost i po obrátce; Óscar Serrano odcentroval na zadní tyč stojícího Nicolu Žigiče, který i tentokrát v zakončení zklamal, rozumějte minul. Po dnešním utkání bude zpytovat svědomí ještě pár dní, stejně jako Oscar Serrano, jenž neuspěl ve dvou velkých šancích v závěru utkání. Stejně tak dopadl i Mohamed Tchité, jehož vychytal Esteban Suarez.

Almería se tak dostala do klidného středu, její prvoligová příslušnost je zachráněna. Hugo Sánchez nakonec svůj tým k vytouženému udržení dovedl. Racing Santander sice neprožívá dobré období, avšak udržení se je více než pravděpodobné, neboť je jeho náskok na ostatní ohrožené týmy více než dostatečný.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Real Valladolid 1:0

03.05.2009 17:00

Góly: 7. Lassad Nouioui

Deportivo dále sní o Evropě, když si nejtěsnějším rozdílem zajistilo tři body proti Valladolidu, který dále pokračuje v neschopnosti vstřelit branku. Kdo se náhodou o pár minut někde zpozdil a na El Riazor nedorazil včas, přišel o to nejdůležitější - první a jediná branká zápasu totiž padla již po šesti minutách, kdy se trefil Lassad.

Aktivněji přitom začali hosté, odhodlaní nejen zastavit hrozivě narůstající sérii bez vstřelených branek, ale také definitivně si zajistit účast i pro další ročník Primera División. Jenže když neuspěl nadvakrát Medunjanin ani Alvaro Rubio, přišel trest ze strany Deporu.

Ten se prosadil z první akce. Rodolfo Bodipo připravil pozici pro Lassada, který levačkou překonal bezmocného Sergia Asenja. O pár minut později mohl být rozdíl dvojnásobný, Asenjo si ale tentokráte poradil, když s problémy zlikvidoval standardku Sergia.

Pucela se dokázala vzchopit, začala mít větší držení míče a z toho plynula i šance na vyrovnání, jenže v souboji 1 na 1 Aranzubía vychytal Ogbecheho.

Tato akce načala bláznivé minuty na hřišti, během nichž hráči Deportiva reklamovali penaltu za údajný faul Leóna na Filipeho a pak zase na druhé straně Valladolid zaútočil na vyrovnání, proti ale stála konstrukce brány.

Ke konci poločasu se opět roztrhl pytel se šancemi. Bodipo ale Asenja nepřekonal a Canobbiovi chybělo pár centrimetrů, aby se jeho rána dostala až do sítě Aranzubiovi brány.

Aranzubia byl v centru dění i na začátku druhého poločasu, když vychytal Ogbecheho hlavičku. Deportivu se nedařilo zápas rozhodnout druhou brankou a Valladolid málem potrestal, jenže Pedro León v dobré příležitosti nedokázal balón umístit mezi tři tyče.

Nakonec gól už nepadl, i když by si Valladolid možná bodík zasloužil.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Valencia CF 3:0

03.05.2009 19:00

Góly: 65. Román Martínez, 83. Nicolás Pareja, 90. Nenê (pen.)

Valencie po sedmi kolech prohrála, když podlehla na Estadio Olimpico Espanyolu 0:3. Valencie zůstává v tabulce na čtvrtém místě, katalánský celek se po čtvrté výhře v řadě dostal na čtrnácté místo.

První velkou šanci měl po deseti minutách Luis Garcia, jenž pálil z hranice pokutového území těsně vedle hostující branky. Na druhé straně střílel nepřesně Alexis, v sedmnácté minutě Alexise napodobil Miguel. V další šanci hostí zklamal David Villa, jenž trefil jen náruč brankáře Kameniho, který musel zasahovat i o pár minut pozdějí po střele Silvy. Espanyol se zmohl jen na nepřesnou ránu Neného.

Druhý poločas začal ranou Davida Villy z trestného kopu, Kameni jeho pokus vyrazil na roh. Hosté měli další šanci prostřednictvím Joaquina, jehož hlavičku ale chytil Kameni. V 65. minutě se domácí diváci dočkali branky, Román Martinéz prudkou ranou překonal Cesara Sancheze a poslal Espanyol do vedení. Zvýšit mohl vzápěti Luis Garcia, ovšem jeho ránu zlikvidoval Cesar. Deset minut před koncem pálil Nené těsně vedle. V 83. minutě bylo definitivně rozhodnuto, Pareja zatočil trestný kop do šibenice a překonal tak Cesara. V devadesáté minutě upravil z pokutového kopu skóre utkání na konečných 3:0 Nené.

Více informací k zápasu

Real Betis - Atlético Madrid 0:2

03.05.2009 21:00

Góly: 14. Diego Forlán, 89. Diego Forlán

Atlético dál bojuje o Ligu mistrů. Ve hře o milionářskou soutěž drží madridský tým hlavně Diego Forlán, který zařídil dvěma brankami výhru na hřišti Betisu.

Jen na lavičce začal utkání Aguero, který se v týdnu lehce zranil, to ale nevadilo druhému útočníkovi Forlánovi. Ve 14. minutě si vyměnil míč s Maxim Rodriguezem a vzápětí rozvlnil síť.

Atlético bylo lepším týmem a mohlo své vedení několikrát pojistit. Ani autoři první gólové akce, ani Pernia ale své příležitosti nedokázali využít. Betis se dlouho hledal, až před přestávkou zahrozil Cani.

Na začátku druhé půle hlavičkoval těsně mimo tři tyče Raul Garcia, což paradoxně odstartovalo tlak Betisu. Po sedmdesáti minutách domácí neúspěšně reklamovali ruku Ujfalušiho ve vápně.

Tlak Betisu podporovaly centry z obou stran a také nejistota brankáře hostí Franca. Oliveira promarnil dvě dobré příležitosti, a tak nakonec vynikl Franco, který zlikvidoval tutovku Odonkora.

Za nevyužité šance přišel trest. Luis Garcia vyvezl míč daleko od své brány, jediný, kdo jej podporoval, byl Forlán, vysloužil si ale gólovou přihrávku. Letošní nejlepší střelec Atlétika zaznamenal pátou branku v posledních čtyřech zápasech.

Vítězný tým nyní ztrácí jeden bod na Valencii, jejíž čtvrtá příčka zajišťuje předkolo Ligy mistrů. Betis má dál sestupové starosti. Je jen o tři body lepší než osmnáctý Gijon.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona342743100:2885
2.Real Madrid34253679:4178
3.Sevilla FC341861048:3860
4.Valencia CF341681062:5056
5.Atlético Madrid341671169:5455
6.Villarreal CF341510949:4655
7.Deportivo La Coruña341581144:4353
8.Málaga CF341491152:5351
9.RCD Mallorca341291345:5245
10.UD Almería341271542:5243
11.Athletic Bilbao341181545:5541
12.Real Valladolid341251742:5241
13.Racing Santander341091544:4439
14.Espanyol Barcelona349111437:4638
15.Real Betis349101547:5537
16.CA Osasuna348121438:4336
17.Getafe CF348101644:5434
18.Sporting Gijón341112240:7334
19.Recreativo Huelva34891732:5133
20.CD Numancia34942137:6631

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (565)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele