Profily, historie

Představení účastníků MS 2010 - Švýcarsko

Na minulém mistrovství světa Švýcaři jako jediní nedostali branku, přesto se po osmifinálovém penaltovém rozstřelu museli poroučet. Letos se tým, v němž nechybí zkušenost ani dravé mládí, chystá pod taktovkou zkušeného Ottmara Hitzfelda uspět, ačkoliv ho čeká zrádná skupina H...

06.06.2010 Profily, historie 189 komentářů
Zaujalo nás

Představení účastníků MS 2010 - Korejská republika

Již na svůj osmý šampionát celkově a sedmý v řadě vyráží jihokorejský tým. Družina kolem hvězdného Park Ji-Sunga, která zaválela před osmi lety na domácí půdě a v Německu jen tak tak nepostoupila ze skupiny, nyní hodlá překonat minimálně první fázi a ve skupině B má šance poměrně vysoké...

06.06.2010 Profily, historie 68 komentářů
Zaujalo nás

Představení účastníků MS 2010 - Anglie

Angličtí fanoušci věří, že jim jejich reprezentace připraví na mistrovství světa spoustu radosti. Trenér Fabio Capello by měl být zárukou úspěchu, jenže má několik starostí. Z nominace mu vypadl důležitý obránce Rio Ferdinand, klíčový útočník Wayne Rooney má poslední dobou také časté problémy se zdravím.

06.06.2010 Profily, historie 207 komentářů
Zaujalo nás

Představení účastníků MS 2010 - Argentina

Argentina jede do Jižní Afriky s hvězdami nabitým kádrem, ačkoliv trenér Maradona nechal doma hráče takového formátu jako Javier Zanetti nebo Esteban Cambiasso. Přesto jsou Argentinci považováni za jednoho z favoritů celého turnaje, ale je otázkou, jak se s obrovským tlakem vypořádají. Dokáží zopakovat zlatý rok z Mexika, anebo opět zůstanou za očekáváním.

05.06.2010 Profily, historie 191 komentářů
Zaujalo nás

Představení účastníků MS 2010 - Japonsko

Japonci prý jedou na mistrovství světa s nejsilnějším výběrem asijské kopané v historii a míří vysoko. Výběr ze Země vycházejícího slunce, který bude dirigovat Šunsuke Nakamura, by se rád dostal až do semifinále. Dokáže ale Japonsko naplnit vysoké ambice?

05.06.2010 Profily, historie 141 komentářů
Zaujalo nás

Představení účastníků MS 2010 - Kamerun

Jedním z průkopníků afrického fotbalu na světové scéně je bezpochyby národní tým Kamerunu. Po doposud největším úspěchu na MS 1990, kde Kamerunci skončili až ve čtvrtfinále, by se tým pod vedením kouče Le Guena po dvaceti letech opět rád významně zapsal do historie věhlasného turnaje.

05.06.2010 Profily, historie 39 komentářů
Zaujalo nás

Představení účastníků MS 2010 - Francie

Francie bude v Jižní Africe obhajovat stříbrné medaile z posledního šampionátu v Německu, k favoritům turnaje ale nepatří. Svěřenci Raymonda Domenecha už delší dobu neuspokojují náročné fanoušky a na letošní mistrovství světa se málem vůbec nedostali, přes Irsko přešli v baráži díky neregulérnímu gólu Gallase.

05.06.2010 Profily, historie 220 komentářů
Zaujalo nás

Představení účastníků MS 2010 - KLDR

Korejská lidově demokratická republika jeden na jihoafrický šampionát jako totální outsider. Je ve stejné situaci jako před 44 lety, kdy ohromila při mistrovství světa v Anglii, protože ani nyní se od ní nic nečeká. Navíc ji čeká extrémně těžká skupina G, kde by byl každý bod úspěchem.

04.06.2010 Profily, historie 86 komentářů
Zaujalo nás

Představení účastníků MS 2010 - Portugalsko

Eusebio, Paulo Futre, Luis Figo, Rui Costa - žádná z těchto hvězd portugalské minulosti se velkého úspěchu v reprezentačním dresu nedočkala. Dnes nad ostatními ční Cristiano Ronaldo, bude to právě on, kdo dotáhne Portugalsko k vytouženému triumfu? Tým kouče Carlose Queiroze opět patří k těm, které by to na turnaji mohly dotáhnout daleko...

04.06.2010 Profily, historie 228 komentářů
Zaujalo nás

Představení účastníků MS 2010 - Austrálie

Austrálie se na minulém mistrovství světa představila ve velmi dobrém světle a nakonec smolně vypadla s pozdějším vítězem Itálií. Ovšem i na africký kontinent přijíždí tým kolem ostřílených borců Cahilla či Kewella spíš překvapit, jelikož na ně čeká velmi těžká skupina D...

04.06.2010 Profily, historie 68 komentářů
Zaujalo nás

MS 2010 - Port Elizabeth (Zátoka Nelsona Mandely)

Končíme naše putování po Jižní Africe symbolicky. Nelson Mandela je onou osobností, která výrazně přispěla nejen k rozhodnutí o uspořádání MS 2010 v této zemi, ale zejména k její svobodě, nezávislosti. A navíc, Port Elizabeth má přezdívku "sympatické město". A komu není sympatické něco sympatického, že? Zejména když se o Alžbětu jedná!

Představení účastníků MS 2010 - Ghana

S absencí své největší hvězdy Michaela Essiena se reprezentace Ghany musí vypořádat na letošním mistrovství světa. Trenér Milovan Rajevac ale věří, že jeho družině se podaří opět postoupit z náročné skupiny do vyřazovacích bojů a úspěch z předchozího šampionátu se tak bude opakovat.

04.06.2010 Profily, historie 79 komentářů
Zaujalo nás

Představení účastníků MS 2010 - Chile

Chile čeká v Jihoafrické republice osmý světový šampionát a může jen překvapit. Zopakování dosavadního největšího úspěchu, třetího místa z domácího mistrovství, prakticky není možné. Svou kvalitu ale výběr trenéra Marcela Bielsy má, a tak se jihoamerická země popere alespoň o postup ze skupiny.

03.06.2010 Profily, historie 58 komentářů
Zaujalo nás

Představení účastníků MS 2010 - Německo

Jedním z týmů, které již tradičně patří do širšího kruhu kandidátů na vítězství, je bezpochyby Německo. DFB-Team získal na posledních dvou šampionátech stříbro a bronz, zkompletuje nyní sadu medailí a dokráčí k prvenství? Poměrně mladému týmu se až tak nevěří...

03.06.2010 Profily, historie 219 komentářů
Zaujalo nás

Představení účastníků MS 2010 - Slovinsko

Reprezentace Slovinska se chystá na své druhé mistrovství světa. Po neúspěšném šampionátu v roce 2002 se svěřenci trenéra Matjaže Keka pokusí o revanš a v konkurenci Anglie, USA a Alžírska chtějí postoupit ze skupiny. Kek v nominaci vsadil na mezinárodní zkušenosti, ve výběru figurují pouze dva hráči z domácí ligy.

03.06.2010 Profily, historie 38 komentářů
Zaujalo nás

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele