Rozhovory

Arsenal může získat titul, míní analytik Filip Novák

Už dnes večer začíná úvodním zápasem nový ročník anglické Premier League a my vám nabízíme další pohled na to, jak bude sezona vypadat. Tentokrát je hostem podcastu datový analytik Filip Novák ze společnosti 11 Hacks.

Jaký bude nový ročník Premier League, odpovídá komentátor Matúš Lukáč

Od 28. května trvá čekání na návrat anglické Premier League, nejsledovanější fotbalové soutěže na světě. Jak si povedou mezi elitou tři nováčci z Championship? Jak bude vypadat na konci sezony top čtyřka? Kdo bude prvním vyhozeným manažerem? A dočkáme se letos v Premier League nějakého velkého překvapení? To všechno jsme probrali s jedním z nejuznávanějších komentátorů na československé scéně Matúšem Lukáčem, komentátorem stanice Canal+ Sport.

Ve světě velkého fotbalu mi už nebylo dobře, přiznává Martin Graiciar

Během dospívání patřil mezi největší české talenty, dokonce měl blízko k přestupu do Arsenalu. Nakonec v dresu Liberce úspěšně nakoukl do ligy a v 18 letech přestoupil do Fiorentiny. Od té chvíle už ale kariéra Martina Graiciara jen stagnovala a před rokem, ve svých 23 letech, se mladý hráč rozhodl ze světa fotbalu odejít. Proč? A nechybí mu fotbal? O tom je dnešní epizoda Livesport Daily.

S Juráskem a Čvančarou to není lehké, ale mají kvalitu, říká Suchopárek

Před několika týdny vyvrcholil jeden cyklus reprezentační jednadvacítky - národní tým sice ve skupině mistrovství Evropy porazil Německo, v rozhodujícím zápase ale prohrál s Izraelem a ze skupiny nepostoupil. Jak turnaj s odstupem hodnotí trenér Jan Suchopárek (53)? V čem vidí obecné slabiny českých fotbalistů a jaké mladé hráče teď sleduje v lize? I o tom je dnešní vydání podcastu Livesport Daily.

Všechno zlé je k něčemu dobré, hodnotí Jukl dokončený projekt hradeckého stadionu

O víkendu se po dlouhých letech konečně splní sen všech fanoušků fotbalového Hradce Králové. Votroci do sobotního utkání proti Dynamu České Budějovice vyběhnou na svém novém stadionu! Jaký je, v čem je speciální a kdy měli v Hradci při jeho stavbě největší nervy, o tom všem v dnešní epizodě Livesport Daily vypráví generální manažer hradeckého klubu Richard Jukl.

Základem přípravy je hotel, hřiště a přátelská utkání, míní Jan Lokaj

V Česku nejvyšší soutěž už běží, ale TOP evropské ligy na rozjezd teprve čekají. Velkokluby aktuálně absolvují letní turné nejen v Evropě, ale i po Spojených státech nebo Asii. Jaká je organizace přípravných kempů a soustředění velkých týmů?

Změna pravidla o ofsajdu by byla radikální, myslí si Jan Homolka

V nejbližší době se možná dočkáme změny jednoho z klíčových a tradičních pravidel fotbalu. FIFA totiž už v tomto ročníku v mládežnických soutěžích v Itálii, Nizozemsku a Švédsku testuje nové znění pravidla o ofsajdu. Podle něj už by v ofsajdu nebyl hráč, který je za posledním obráncem jen kouskem těla, rozhodující by bylo celé tělo. Co by to do fotbalu přineslo? Nejen o tom jsme dnes v podcastu Livesport Daily mluvili s komentátorem O2 TV Sport Janem Homolkou.

Hráči podléhají dojmu, že jsou hvězdy a že si mají žít na vysoké noze. Nemusejí, říká Šmicer

Stvrzení první velké profesionální smlouvy přinese některým sportovcům velké bohatství doslova za jednu noc. Ti nejlepší si najednou začnou vydělávat i miliony týdně. A vedle toho přibudou také příjmy z reklamy. Podle některých odborníků jsou ovšem zároveň právě díky astronomickým příjmům a mnohdy malému povědomí o financích též terčem podvodníků.

Rebranding v Teplicích? Ohromně se vše posouvá do pozitivna, zní ze severu Čech

Hodně slyšet je v poslední době o Teplicích. Severočeši si v sobotu překvapivě poradili s Plzní a úspěch slaví i na poli marketingu, a to nejenom díky rebrandingu. Více nám o práci v menším ligovém klubu pověděl teplický ředitel marketingu a komunikace Martin Kovařík.

Budějovice sestoupí, titul získá Slavia, odhaduje analytik Tomáš Daníček

Už v sobotu začne nový ročník fotbalové FORTUNA:LIGY. Titul obhajuje Sparta, po dvou letech bez mistrovských vavřínů vstupuje do ročníku 2023/2024 hladová Slavia, zvědaví budeme na notně posílené Baník s Jabloncem i na nového trenéra Miroslava Koubka v Plzni...

Černému by podle Kollera měla Bundesliga pomoci, více očekává od Hložka

Přes třináct tisíc odehraných minut, během nich 152 zápasů, 61 branek a 31 přesných finálních přihrávek. Jan Koller zná velmi dobře prostředí německé nejvyšší soutěže a o to větší radost mu dělá rostoucí počet českých legionářů v 1. Bundeslize.

Berlusconi změnil fotbal, bude se na něj vzpomínat i za 50 let

12. června zemřel Silvio Berlusconi (†86), italský politik, podnikatel a dlouholetý majitel AC Milán. Pod jeho vedením slavil milánský velkoklub úspěchy na evropské i domácí scéně na přelomu 80. a 90. let. Právě Berlusconi také krátce po svém nástupu do funkce jmenoval hlavním trenérem do té doby neznámého Arriga Sacchiho, který následně podle mnohých změnil moderní fotbal. Berlusconiho fotbalové dědictví je tématem nové epizody Livesport Daily.

Chci být důležitou postavou reprezentace, říká Václav Černý

Když v patnácti odešel do akademie slavného Ajaxu Amsterdam a brzy se začal prosazovat i v jeho A-týmu, zdálo se jisté, že Václav Černý (25) před sebou má skvělou kariéru. Jenže přišla dvě těžká zranění kolene, dlouhé pauzy od fotbalu i odchod z mužstva. V dresu Twente se ale v minulé sezoně rozehrál ke skvělým výkonům, které mu vynesly až přestup do bundesligového Wolfsburgu...

Jak se po osobním vyhoření vrátit do formy, popisuje Ondřej Kolář

Po turbulentním období se Ondřej Kolář (28) v uplynulém ročníku vrátil na post brankářské jedničky Slavie a po dvouleté pauze je se spoluhráči připraven vrátit titul do Edenu. Co prožíval těsně před klíčovou penaltou Ladislava Krejčího na Letné? Jak důležitá pro něj byla dlouhá série bez prohry v derby? Co pomohlo k návratu slávistického srdce do kabiny? A jaký je jeho aktuální vztah a postoj k národnímu týmu? To všechno jsme s ním probrali na dálku z herního soustředění v Rakousku.

Každý rok se MS lékařů zvětšuje, říká nejlepší střelec Ladislav Šindelář

Jako lékař pomohl Spartě k návratu na český klubový trůn, nyní bojuje o medaili i s kopačkami na nohou. Ve Vídni se koná oblíbená česká disciplína, a to mistrovství světa lékařů, historicky nejlepším střelcem týmu je Ladislav Šindelář.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele