Rozhovory

Jarolím o přestupu Zimy: Chápu ho, ale byl bych rád, kdyby šel do Hamburku

Z ničeho nic se přestup Davida Zimy z Turína do Slavie stal hlavním tématem zimního přestupového období. Nemuselo tomu tak být, mladý stoper měl blízko k přesunu do Hamburku. Tam by podle Davida Jarolíma, který v přístavním městě strávil skoro deset let, hrál základ. "Chybí jim takový stoper," říká v rozhovoru pro eFotbal.cz.

Policie si opatřeními na fotbalových utkáních protiřečí, myslí si právník Martinec

Přítomnost policistů na zápasech a hlavně míra, v jaké se před utkáními i po nich v okolí stadionu pohybují. To je velké téma pro fotbalové fanoušky, kteří navštěvují zápasy FORTUNA:LIGY. Mezi ně patří i právník Tomáš Martinec, který pravidelně chodí na ligu v Edenu a během podzimu shromažďoval informace o tom, kolik trestných činů a přestupků se na českých stadionech stalo.

Mám od sebe velká očekávání, Itálie mi hodně dala, říká Zima po návratu do Slavie

David Zima vnímá svůj přestup z FC Turín zpět do Slavie jako návrat domů. Během dvou a půl let v Itálii měl pocit, že z pražského týmu vlastně nikdy úplně neodešel. Třiadvacetiletý reprezentační obránce v rozhovoru pro klubový web rovněž řekl, že na jeho výkonech ve Slavii bude muset být znát, že odehrál přes třicet zápasů v elitní Serii A.

Obrovská ztráta pro Premier League, říká Matúš Lukáč o odchodu Kloppa

Všechny fotbalové fanoušky ta zpráva překvapila, možná až šokovala. Oblíbený a úspěšný manažer Jürgen Klopp (56) po skončení této sezony opustí lavičku Liverpoolu. Zkušený kouč své rozhodnutí odůvodnil tak, že mu zkrátka dochází síly a od trénování si musí dát pauzu.

Pro naše talenty je Česko dobrou přestupní stanicí, říká expert z Norska

Hostem podcastu Livesport Daily je po čase zahraniční host. David Weatherston je bývalý profesionální fotbalista ze Skotska, který už osm let žije v Norsku a podrobně sleduje tamní fotbal. A protože právě z Norska v poslední době přichází do českých týmů dost fotbalistů, téma je zřejmé. Na webu Livesport Zpráv je rozhovor s Davidem v originální anglické podobě, v dabované české verzi je k dispozici už teď v podcastových aplikacích.

Bosman změnil fotbal, ale štěstí mu to nepřineslo, říká právník Neruda

Příští rok uplyne třicet let od soudního rozhodnutí, které navždy proměnilo svět fotbalu. Jean-Marc Bosman, jehož spor se táhl dlouhých pět roků, dostal od Evropského soudního dvora za pravdu, že tehdejší praxe, která fotbalistům nedovolovala svobodnou změnu klubu ani po konci smlouvy, není v souladu s právem. A vzniklo takzvané Bosmanovo pravidlo, které umožnilo fotbalistům po vypršení kontraktů změnit klub podle libosti...

Maďaři v roce 2023 neprohráli a zbrojí na Euro. Kouč Rossi o radách Calzonovi, souboji s Italy i receptu na úspěch

Trenér Maďarska Marco Rossi (59), který bude na svém druhém mistrovství Evropy v řadě, hovořil pro Livesport Zprávy a Eurofotbal o tom, jak se připravuje na šampionát, který se bude konat v Německu, kde bude jedním ze čtyř italských trenérů.

Emery je klíčový pro vývoj a cestu, kterou Aston Villa ušla, myslí si komentátor Hájek

Fotbalisté Aston Villy jsou nejpříjemnějším překvapením aktuálního ročníku Premier League. A to nejen kvůli tomu, že se stále v tabulce drží na příčkách, které by jim na konci sezony zajišťovaly účast v Lize mistrů.

Na hřišti chci dělat speciální věci, říká Filip Panák

Filip Panák (28) si po přestupu do Sparty prošel sportovním neštěstím. Kvůli zdravotním problémům vynechal tři roky kariéry a bylo otázkou, zda se do fotbalového kolotoče vůbec vrátí. Díky obrovské osobní vůli a trpělivosti klubu z Letné ale vše překonal a aktuálně patří mezi klíčové muže kádru trenéra Briana Priskeho. Jak ho ovlivnila dlouhá pauza jako hráče i jako člověka? Jak se psychicky vyrovnává s chybami? A jak přemýšlí nad národním týmem a případným zahraničním angažmá? To vše jsme v podcastu Livesport Daily probrali právě s Filipem Panákem.

Situace Dynama se dá popsat pouze slovem chaos, říká Jakub Bartoš

České Budějovice působí v aktuálním českém fotbalovém prostředí jako největší otloukánek. V ligové tabulce jsou poslední, měnily trenéry i sportovní vedení a trápí je finanční problémy, které se majitel snaží řešit hledáním nového zájemce o klub. Zatím marně.

Arabové mají jinou mentalitu, nenechají si poradit, soudí Michal Nagaj

Životní cesty umí být nevyzpytatelné. Své o tom ví i Slovák Michal Nagaj (29), který v současnosti pracuje jako fyzioterapeut u slovenské basketbalové reprezentace žen a u českého mužského národního týmu.

Ve Vietnamu jsou fotbalisté za celebrity, víc se to tu prožívá, říká Nguyen

Brankář Filip Nguyen (31) prožívá nejpřekotnější období života. Začalo to odchodem ze Slovácka do Vietnamu, kde se stal jedničkou Hanoi Police FC. S ním získal titul, tím to ale neskončilo.

Hráče neprodáváme kvůli penězům, jejich odchody se snažíme načasovat, říká Křetínský

Nejoblíbenějším hráčem majitele Sparty Daniela Křetínského (48) je na Letné lídr týmu Ladislav Krejčí (24). Bohatý podnikatel to řekl během prosincové debaty se spolkem Econet. Prozradil také, jaká úskalí řeší letenský klub při odchodech hráčů do zahraničí.

Titul pro Manchester City a pád nováčků, predikuje dění v Premier League expert Pikous

Aktuální ročník fotbalové Premier League se přehoupl do své druhé poloviny, a tak je čas na první bilancování dosavadního průběhu sezony. Boj o anglický titul slibuje dramatickou podívanou až do samotného závěru, naopak začíná to vypadat, že všichni tři nováčci budou mít se záchranou příslušnosti k fotbalové elitě pořádné potíže.

Kam kráčí ženský fotbal, líčí asistentka trenéra Slavie Pěničková

Deset zápasů, samá vítězství a skóre 48:1 -⁠ ženská fotbalová Slavia je v první lize suverénní. Děvčata z Edenu teď ale čekají tři náročné týdny v Lize mistryň. Ve čtvrtek se utkají se St. Pöltenem, o týden později s Brannem a skupinu uzavřou v Lyonu. Cesta k postupu do další fáze soutěže už je přitom hodně klikatá. Nejen o ní hovořila v podcastu Livesport Daily asistentka trenéra Karla Pitáka Blanka Pěničková.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele