Rozhovory

Odrazový můstek? Potřeboval jsem chytat. Teď se těším na každý zápas, říká Holec

Poté, co skončil v Lechu Poznaň a nepokračoval v pražské Spartě, čekal do posledních chvil na nové působiště. Nakonec si k překvapení mnoha fanoušků vybral neobvyklou adresu - Karvinou.

S prioritami vedení FAČR se neztotožňujeme, říkají zástupci F-evoluce

F-evoluce, neboli Fotbalová evoluce, vznikla v roce 2020 s jasným cílem - dát dohromady některé význačné osobnosti českého fotbalu a proměnit způsob, jakým tento sport v Česku funguje. Do voleb o předsedu svazu vyslala F-evoluce Vladimíra Šmicera, ten ale nakonec těsně před koncem svou kandidaturu vzdal a F-evoluce podpořila Petra Fouska. S nadějí, že toužené změny přijdou i tak. Jenže po volbách se všechno změnilo...

Není to jen nafouknutá bublina, říká Jakub Dvořák o Gironě

Španělskou La Ligu vede po sedmnácti kolech katalánský klub. Na tom by nebylo zas až tak nic zvláštního, pokud by se nejednalo o tým z Girony. Klub, který hraje teprve svoji čtvrtou sezonu mezi španělskou elitou v historii, připomíná příběh anglického Leicesteru, který před sedmi lety titulem v Premier League šokoval celý fotbalový svět.

Česká liga jde nahoru. Hráčem podzimu je Panák, hodnotí Jiří Čihák

FORTUNA:LIGA má za sebou poslední podzimní kolo a na téměř dva měsíce se odebírá k zimnímu spánku. V zákulisí se rozjíždějí boje o přestupy hráčů, řeší se také změny klubových majitelů, a tak je zřejmé, že i zimní přestávka nabídne nejeden zajímavý příběh.

Alonso se rozplýval nad návratem Schicka. Chválil i bodujícího Hložka

Trenér Leverkusenu Xabi Alonso po čtvrteční výhře v Evropské lize proti Molde (5:1) pochválil střelce úvodní branky Patrika Schicka i jeho kolegu z útoku Adama Hložka, jenž skóroval dokonce dvakrát. Španělský kouč ocenil nejen kvalitu v zakončení, ale i celkový přístup obou českých reprezentantů.

Postupu jsme věřili, góly se snažím zastavit čímkoli můžu, řekl sparťan Vitík

Stoper Martin Vitík se na vítězství Sparty 3:1 na hřišti Arisu Limassol v závěrečném 6. kole skupiny C Evropské ligy a postupu do úvodního vyřazovacího kola soutěže podílel tím, že za stavu 2:0 hlavou obětavě zakročil proti prudké střele brazilského obránce Cajúa. Podobně zachránil svůj tým od inkasované branky už podruhé v probíhající sezoně. V rozhovoru s novináři řekl, že gólům se snaží zabránit jakýmkoli způsobem. Pochvaly za svůj výkon se dočkal jak od kapitána Ladislava Krejčího, tak i trenéra Briana Priskeho.

Koubek: Šest výher v Konferenční lize je historický počin

Trenér plzeňských fotbalistů Miroslav Koubek označil šest vítězství z šesti zápasů ve skupině Evropské konferenční ligy za unikátní počin a zápis do historie. Na tým byl hrdý, radost mu udělalo, že i při závěrečné domácí výhře 3:0 nad Astanou zazářili hráči, kteří na podzim například v domácí soutěži pravidelně nenastupovali.

Trpišovský by se rád utkal s Kloppem. Unikátního postupu si váží

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský považuje triumf ve skupině Evropské ligy za jeden z největších úspěchů kariéry. Cení si ho o to víc, že na něj on sám i Pražané dosáhli poprvé v historii. Sedmačtyřicetiletý kouč na tiskové konferenci po vítězství 4:0 nad Servette Ženeva uvedl, že by se chtěl v jarní vyřazovací fázi potkat s Liverpoolem a jeho oblíbeným trenérem Jürgenem Kloppem.

Co přinese spojení Pavla Tykače a Slavie, odpovídá Pavel Janega

Jak důležitou roli hraje v plánovaném prodeji Jaroslav Tvrdík? Jak bude vypadat rivalita mezi Spartou a Slavií, potažmo mezi Danielem Křetínským a Pavlem Tykačem? A co celý obchod znamená pro český fotbal? To všechno jsme v dnešní epizodě podcastu Livesport Daily probrali se zakladatelem serveru inFotbal.cz Pavlem Janegou.

Trenér Kováč změnil můj styl a pomohl mi, říká Dominik Janošek

Záložník Dominik Janošek (25) v létě odešel z Pardubic zkusit štěstí do zahraničí, konkrétně do druholigové nizozemské Bredy. Teď tam prožívá nejproduktivnější sezonu v kariéře. Přesto asi leckoho napadne otázka, jestli krok z FORTUNA:LIGY do druhé ligy v Holandsku je opravdu tím ideálním kariérním posunem. I o tom je dnešní epizoda podcastu Livesport Daily, jejímž hostem je právě bývalý záložník Plzně, Pardubic nebo Baníku.

V Česku klubům chybí jasná vize, říká trenér David Oulehla

Jako nejmladší člověk v Česku vystudoval trenérskou profi licenci a byl hlavním trenérem ve Viktorii Žižkov. Pak se ale dobrovolně rozhodl udělat krok zpátky a stal se znovu asistentem - to proto, aby se mohl v Baníku učit od Pavla Vrby. Takový je nedávný příběh Davida Oulehly (40).

Arsenal opět útočí na titul. Je lepší než loni, říká Viktor Freisinger

Dvacet let po legendárním tažení, kdy jejich tým neprohrál během sezony Premier League jediný duel, zažívají fanoušci Arsenalu opět radostné chvíle. K titulu měli Gunners nakročeno už v posledním ročníku, nakonec se z něj ale opět radoval Manchester City. Kanonýři ovšem útočí i tentokrát a zatím drží první příčku tabulky.

Jak se vyrovnat s kritikou na sociálních sítích, popisuje Jaromír Bosák

Jeho hlas doprovází fotbalové přenosy už tři dekády, jeho průpovídky má každý fanoušek spojené s velkými zápasy národního týmu. Jaromír Bosák (58) je jednou z největších postav sportovní televizní žurnalistiky v Česku.

Součkovi do ideálního lídra něco chybí, myslí si Lukáš Vácha

V sobotu večer rozhodl los o tom, že Češi se ve skupině Eura příští rok v létě utkají s Portugalskem, Tureckem a jedním ze čtveřice Gruzie, Kazachstán, Lucembursko, Řecko. Je to snadná skupina, nebo postup spíš očekávat nemůžeme? Jak velkou komplikací je to, že národní tým zatím nemá trenéra? I o tom jsme si bezprostředně po losu telefonicky povídali s dalším hostem podcastu Livesport Daily, bývalým reprezentantem Lukášem Váchou (34).

Ramsdale je herec, mně koncentrace problém nedělá, říká brankář Hladký

Soustředit se 90 minut na fotbal? Podle slov brankáře londýnského Arsenalu Aarona Ramsdalea (25) je to minimálně pro něj nemožná záležitost. Zajímalo nás, jak to mají jiní brankáři a proto jsme v dnešní epizodě Livesport Daily zavolali gólmanovi druholigového anglického Ipswiche Václavu Hladkému (33). Kromě koncentrace jsme se ho ptali i na jeho osobní výkony v této sezoně, protože český gólman zatím v Championshipu září a jeho tým drží postupovou druhou příčku.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele