Serie A preview - 36. kolo

04.05.2008, 09:39
Previews
Takřka veškerou pozornost na sebe strhává milánské derby, i jinde však jde o hodně. AS Řím jede bojovat o naději na titul na půdu Sampdorie, Fiorentina bude hrát o Ligu mistrů v Cagliari. Také záchranářské boje slibují zajímavou podívanou, je do nich namočeno sedm týmů.
Calcio Catania - Reggina Calcio  (neděle 15:00)
Ve 36. kole přivítá Catania na svém stadionu Regginu. Oba týmy jsou namočeny v boji o záchranu. Domácí jsou jen dva body od sestupu a hosté z Kalábrie zaujímají dokonce sedmnáctou pozici, která znamená sestup. Tři kola před koncem soutěže tedy půjde o všechno.

Catania v minulém kole nedokázala navázat na vítězství, které vybojovala proti Laziu Řím a prohrála na Stadio Friulli 2:1 s domácím Udinese. Pro sicilský klub to znamená, že o své setrvání v nejvyšší soutěži musí bojovat až do samotného konce. Svěřenci trenéra Waltera Zengy sehráli s Udinese vyrovnanou partii, ovšem kýžený bodový efekt to nepřineslo. Catania je na svém stadionu v posledních zápasech nepříjemná. O tom svědčí již zmiňované utkání s Laziem Řím, ale také předchozí utkání s Neapolí (3:0). Catanii navíc místo bojů o záchranu čeká ještě odvetné utkání italského poháru proti AS Řím. Catania v prvním utkání prohrála 1:0 a její šance na postup do finále ještě žijí.

Reggina patří v lize k vůbec nejhorším týmům ve venkovních utkání. Svěřenci trenéra Nevia Orlandiho stále čekají na první vítězství ze hřiště soupeře. V domácím prostředí je však situaci jiná. Reggina na stadionu Oreste Granillo neprohrála pět utkání v řadě. Naposledy dokonce porazila Parmu (2:1), Sampdorii Janov (1:0) a Sienu (4:0). Mezitím ještě remizovala s Neapolí 1:1. Sedmnáctá pozice je však zklamáním. Reggina má už jen tři zápasy na to, aby zvrátila špatně se vyvíjející sezonu. Tým z Kalábrie ještě čeká domácí utkání se zachraňujícím Empoli a poslední kolo zajíždí na půdu taktéž zachraňující se ho Cagliari.

Oba týmy budou téměř kompletní. Na straně Catanie to je pouze zraněný Gionatha Spinesi a v týmu Regginy Carlos Adrián Valdez. Reggina vyhrála poslední vzájemný souboj 3:1, a radovala se také před rokem v Catanii, když svého soupeře smetla 4:1.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Ciro Polito – Gennaro Sardo, Silvestre, Lorenzo Stovini, Sabato – Gennaro Izco, Biagianti, Giacomo Tedesco, Juan Manuel Vargas - Colucci, Giuseppe Mascara
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Andrea Campagnolo – Maurizio Lanzaro, Bruno Cirillo, Salvatore Aronica - Luca Vigiani, Edgar Barreto, Luca Tognozzi, Francesco Modesto - Francesco Cozza, Franco Brienza - Nicola Amoruso
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.75 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Cagliari Calcio - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Ve 36. kole přijede na Stadio Sant Elia do Cagliari Fiorentina a půjde tu o hodně. Domácí Cagliari stále nemá jistotu udržení a nyní se pohybuje na sestupových pozicích. Naopak Fialky drží na opačném pólu tabulky před dotírajícím AC Milán čtvrté místo. Ani jeden tým si tedy nesmí dovolit ztratit, ale favoritem jsou zajisté hosté.

Velkou roli může sehrát psychický stav hráčů Fiorentiny, kteří ve čtvrtek vypadli v semifinále Poháru UEFA, když je až na penalty pokořil skotský Glasgow Rangers. Český obránce ve službách Fialek ale věří, že se tým dokáže rychle oklepat a v Cagliari vyhraje. Pokud chce udržet čtvrtou příčku, bude to povinnost. "Samozřejmě, že nás to mrzí, ale to je fotbal. Často se stává, že silnější prostě nevyhraje," říká Ujfaluši, jenž tak naráží na velkou převahu Fiorentiny po celý zápas s Rangers. "Již jsme byli jednou nohou ve finále, ale velkou příležitost jsme nevyužili. Celý tým je zklamaný, ale nyní na prohru musíme zapomenout a soustředit se na domácí soutěž. Nebude to pro nás lehké, ale nesmíme zaváhat," dodává český reprezentant.

Domácí Rossoblu doufají, že Fialky nepřijedou v optimální pohodě a budou toho chtít využít. Pod novým koučem Davidem Ballardinim navíc před domácím publikem prohráli pouze jednou a tento fakt by jim mohl také pomoci. Vítězství by mohlo znamenat posun o několik příček výše, ale také by se nemuselo stát nic. "K udržení by nám mělo stačit 39 bodů," vytyčil si jasný cíl trenér Ballardini. Cagliari k tomuto počtu nyní chybí sedm bodů a mají ještě tři zápasy.

Domácím dělá jediné starosti klíčový útočník Acquafresca, jenž utrpěl v utkání s Interem menší zranění a není jisté, jestli se stihne dát do pořádku. Hosté mohou opět počítat s Giampaolem Pazzinim, tudíž Pablo Osvaldo usedne na lavičku. V utkání s Rangers si zranění přivodil Marco Donadel a nenastoupí, podobně jako Riccardo Montolivo, jenž je suspendován.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Storari - Pisano, Lopez, Bianco, Agostini - Biondini, Conti, Fini - Cossu - Jeda, Matri
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - Jorgensen, Ujfalusi, Gamberini, Gobbi - Donadel, Liverani, Kuzmanovič - Semioli, Pazzini, Mutu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 2.90 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sampdoria Janov - AS Řím  (neděle 15:00)
Fotbalisté AS Řím zavítají v rámci 36. kola italské nejvyšší soutěže do Janova, kde je na stadiónu Marassi čeká domácí Sampdoria. Oba týmy mají slušnou formu. AS Řím stále doufá v zisk Scudetta, i když šance jsou malé. Doria má pak ještě šanci dostat se příčku znamenající Ligu mistrů.

Speciální náboj bude mít utkání pro kanonýra domácí Sampdoria Antonia Cassana. Cassano totiž před madridskou štací hájil barvy Giallorossi. První utkání obou soupeřů na Stadio Olimpico musel Cassano vynechat kvůli disciplinárnímu trestu, ale nyní se leckdy problémový útočník těší. "Je velmi motivovaný. Ovšem jediné co chce, je zahrát dobře ve prospěch Sampdorie. Jméno soupeře tu nehraje roli," řekl trenér Blucerchiati Walter Mazzarri.

Sampdoria v minulém kole vydřela remízu 2:2 na půdě Fiorentiny. "La Viola" stále okupuje čtvrté místo, ale Sampdoria má ještě šanci ji dostihnout a zahrát si Ligu mistrů. Ovšem Walter Mazzarri smýšlí realisticky: "Dostat se do první čtyřky by byl malý sportovní zázrak. Abychom toho dosáhli, tak by Fiorentina musela udělat mnoho chyb a my bychom nesměli nic pokazit."

Pokud by se Sampdorii podařilo zvítězit nad Giallorossi, tak by Scudetto definitivně připadlo do rukou černo-modrých Lombardů, tedy do rukou FC Internazionale, a to i za předpokladu, že Inter prohraje v milánském derby. Navíc právě výsledek milánského derby je pro Sampdorii směrodatný, jelikož AC je jedním z adeptů na čtvrtou příčku a tedy přímým konkurentem Sampdorie. Rossoneri se nachází dva body před janovským celkem.

Domácí mají stále potíže se zadní řadou. Hugo Campagnolo a Stefano Lucchni jsou totiž stále zranění. "Měli jsme potíže s defenzívou celý rok, ale nemá cenu nad tím nyní brečet. Věřím svým hráčům, protože současný tým byl vždy schopen zabrat a zvednout nám, když jsme měli nějaké obtíže," řekl dále kouč Walter Mazzarri.

Pokud Sampdorii by pomohl k Lize mistrů malý zázrak, pak Giallorossi by k titulu pomohl zázrak o poznání větší. Tři kola do konce by museli Římané stáhnout šestibodový deficit. Sice Inter má, při současné formě AC Milán, velmi reálnou šanci prohrát milánské derby, ale stejně to budou mít Giallorossi hodně těžké. Luciano Spalletti však prohlásil, že jeho svěřenci jsou plně soustředění na utkání v Janově, bez ohledu na výsledek na San Siru.

Hostujícímu celku bude chybět dlouhodobě zraněný kapitán Francesco Totti. Spolu s ním si nezahrají také zranění Matteo Ferrari a Rodrigo Taddei. Chybět bude také navíc suspendovaný Juan. Na straně domácích absentují, kromě výše zmiňované dvojice, záložník Christian Maggio a brankář Luca Castellazzi.
Sampdoria Janov - pravděpodobná sestava:
Antonio Mirante – Daniele Gastaldello, Luigi Sala, Pietro Accardi – Cristian Zenoni, Paolo Sammarco, Angelo Palombo, Daniele Franceschini, Mirko Pieri – Antonio Cassana, Claudio Bellucci
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alexandre Doni – Cicinho, Philippe Mexes, Christian Panucci, Marco Cassetti - Daniele De Rossi, David Cortes Pizarro – Alessandro Mancini, Simone Perrotta, Max Tonetto – Mirko Vučinič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 2.95 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Parma - FC Janov  (neděle 15:00)
Parmu čeká ve 36. kole na domácím Stadio Ennio Tardini důležité utkání proti osmému Janovu. Domácí jsou nyní předposlední a na vítězství čekají již tři zápasy. Navíc ten poslední prohráli s Regginou, která je přeskočila a nyní je mimo sestup. Parma na tyto pozice ztrácí dva body.

Janov z posledních sedmi utkání ztratil pouze dvě a na osmém místě je příjemným překvapením letošní sezony. Do konce zbývají ještě tři zápasy a domácí tedy potřebují bodovat. Také Janov ještě hraje o teoretickou šanci na pohárovou Evropu, ale ztráta již je vysoká. Také v minulé sezoně, kdy ještě Parmu vedl Claudio Ranieri, se domácí zachránili výhrou v posledním kole a prezident Tommaso Ghirardi ví, že zachránit se bude těžké. "Po prohře s Regginou nám nezbývá nic jiného než vyhrát všechny tři zbývající zápasy."

Parmě příliš nepomohlo ani poslední zaváhání Janova, který doma překvapivě podlehl sestupem ohroženému Empoli, které již také je alespoň nyní ze sestupového pásma venku. Trenér Gian Piero Gasperini sice ví, že Pohár UEFA je již daleko, ale stále se ho nevzdává. I když pro Janov bude pravděpodobný cíl Intertoto Cup. "Máme tři týdny na to, abychom ukázali co umíme a umístili se co nejlépe. Samozřejmě víme v jaké situaci se Parma nachází, ale nadcházející zápas nesmíme podcenit, pokud chceme vyhrát. Janov určitě nehodlá rozdávat nějaké body zdarma," řekl kouč hostů pro webové stránky klubu.

Domácím boj o udržení stěžují rozsáhlé absence. Suspendováno je hned pět hráčů - Fernando Couto, Andrea Gasbarroni, Damiano Zenoni, Luca Cigarini a Massimo Paci. Naopak kvůli zranění nenastoupí Andrea Pisanu, Bernardo Corradi, Igor Budan a Domenico Morfeo.

Hosté z Janova nastoupí bez vykartovaného dua Fabiano a Marco Di Vaio, podobně jako bez zraněných Mattea Para a Matiase Masiera.
FC Parma - pravděpodobná sestava:
Bucci - Coly, Falcone, Rossi, Castellini - Dessena, Morrone, Mariga, Antonelli - Reginaldo, C. Lucarelli
FC Janov - pravděpodobná sestava:
Rubinho - Bovo, A. Lucarelli, Criscito - Konko, Milanetto, Juric, Danilo - Rossi, Boriello, Sculli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Empoli FC - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Tvrdý souboj se dá očekávat na Stadio Carlo Castellani v Empoli, kam zavítá sedmé Udinese Calcio. Domácí jsou pouhý bod od sestupu, kterého se pochopitelně budou chtít vyvarovat. Udinese zase ztrácí dva body na šestou příčku, který by ho posunula do Poháru UEFA.

"Teoreticky máme ještě šanci dosáhnout čtvrtého místa, ale vzhledem k bodové mezeře je velmi nerealistické," řekl trenér Udinese Pasquale Marino. "Máme o jedenáct bodů více než minulý rok, takže bude každý velmi rád, když skončíme na kýženém šestém místě. Pro nás je to příčka, které s velkou šancí můžeme dosáhnout. Jak jej dosáhneme je na nás, ale záleží také na výsledcích našich soupeřů. Je velmi těžké tu nyní předvídat, ale do konce ligy je ve hře dost bodů a poslední tři kola mohou skrývat nějaká překvapení." Udinese po dvou prohrách konečně v minulém kole vyhrálo a díky zaváhání Sampdorie stáhla její náskok na pouhé dva body.

Empoli také v minulé kole dosáhlo úspěchu. Nečekaně porazilo FC Janov 1:0 a vymanilo se ze sestupových pozic. Křídelník Luca Antonini tvrdí, že to pro Azzurri bude velká vzpruha: "Dobře jsme presovali, útočili a zahrávali protiútoky. Navíc hned z první velké šance se nám podařilo skórovat." Záložník Sebastian Giovinco se snažil burcovat své spoluhráče, aby věřili ve své schopnosti: "Tři body, které jsme si odvezli z Marassi, byli pro nás klíčové. Bylo velmi důležité porazit Janov. Musíme takto pokračovat. Musíme si věřit až do samého konce."

Domácím bude chybět stále zraněný Nicola Pozzi spolu s Gianlukou Musaccim a Levanem Mchedlidzem. Suspendovaný navíc je Ignazio Abate. Dobrá zpráva pro trnéra Luigiho Cagniho je, že mu k dispozici bude talentovaný ofenzivní hráč Luca Saudati. Hosté mají o poznání rozrostlejší absenci. Christian Obodo, Gyan Asamoah, Felipe, Antonio Chimetni a Damiano Ferronetti jsou zranění, zatímco Aleksandar Lukovič je suspendovaný.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Daniele Balli - Andrea Raggi, Lino Marzoratti, Felice Piccolo, Vittorino Tosto - Antonio Buscè, Davide Moro, Alessandro Budel, Luca Antonini - Ighli Vannucchi, Luca Saudati
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Samir Handanovič - Tomáš Zápotočný, Andrea Coda, Cristian Zapata - Giandomenico Mesto, Gaetano D'Agostino, Gökhan Inler, Andrea Dossena - Simone Pepe, Fabio Quagliarella, Antonio Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.20 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AC Milán - Inter Milán  (neděle 15:00)
Jednoznačně nejsledovanější utkání na Apeninském poloostrově obstará město Milán, kde proběhne již tradiční městské derby mezi Interem a AC Milán. Stadion Giuseppe Meazzy je beznadějně vyprodaný, a za jistých okolností může po tomto utkání Inter přebírat mistrovský titul.

Zřejmě nejsledovanější utkání celé sezóny, tak by se dalo hodnotit střetnutí dvou italských gigantů. Inter Milán bojuje o Scudetto s AS Řím a neměl by zaváhat. Totéž platí i pro AC, které válčí s Fiorentinou o čtvrté místo, zaručující kvalifikaci pro boje o Ligu mistrů.

Milánskému AC totiž vážně hrozí, že si po šesti letech nezahraje milionářskou soutěž. Rossoneri ztrácejí tři kola před koncem na čtvrtou Fiorentinu dva body, a pokud chtějí dosáhnout čtvrté příčky měli by všechna zbývající utkání vyhrát, včetně zápasu s Interem.

AC Milán v současnosti oplývá vynikající formou, tedy alespoň tomu nasvědčují poslední výsledky. Rossoneri si bez problémů poradili s Regginou (5:1) a Livornem (4:1). Ve skvělé formě hraje kanonýr Fillipo Inzaghi, který během čtyř utkání nastřílel osm branek.

Také Inter má solidní formu. Z posledních čtyř utkání si připsal dvanáct bodů a zatím si druhý AS Řím nepřipouští příliš těsně k "tělu." Po posledním utkání, které svěřenci trenéra Roberta Manciniho vyhráli 2:1 nad Cagliari je Scudetto na dosah. Nerazzurri mají v čele šestibodový náskok a pokud v derby uspějí a AS Řím bodově ztratí se Sampdorii Janov, budou se radovat z obhajoby Scudetta. Pro Inter Milán by to bylo obzvláště pikantní přebírat pohár před domácím publikem v zápase proti největšímu rivalovi AC.

Utkáni má velice prestižní náboj a podle některých hráčů se nedá srovnávat s finálovým utkáním Ligy mistrů. "Finále Ligy mistrů je něco neuvěřitelného, ale derby proti Interu se nedá s ničím srovnávat. Na zápas jsme natěšeni a věříme, že zvítězíme, protože musíme udělat další krok ke 4. místu," prohlásil obránce Rossoneri Kakha Kaladze. Rossoneri mají svému soku co oplácet. Inter totiž v minulém roce vyhrál obě derby, a také zvítězil v prvním derby letošní sezony, kde byl jako domácí tým napsán Inter. Nerazzurri zvítězili 2:1 díky brance Estebana Cambiassa, které velkou měrou pomohla hrubá chyba brankáře Nelsona Didy.

Milán se naposledy radoval z vítězství v derby 14. dubna 2006, když zvítězil 1:0. O hubeném vítězství tenkrát rozhodl Kakha Kaladze. AC bylo také úspěšnější v semifinále Ligy mistrů 2003 a ve čtvrtfinále 2005, kde na sebe oba soupeři narazili.

Trenér Rossoneri Carlo Ancelotti se bude muset obejít bez zraněných brazilců Ronalda, Emersona, Serginha a brankáře Nelsona Didy, který si poranil kotník. Do utkání nezasáhne ani ikona milánského AC, kapitán Paolo Maldini. Na straně konkurenčního Interu je situace podobná. Olivier Dacourt, Walter Samuel, Ivan Cordoba, Zlatan Ibrahimovic a Luis Figo jsou na marodce.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Zeljko Kalač – Daniele Bonera, Alessandro Nesta, Kakha Kaladze, Giuseppe Favalli – Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini, Clarence Seedorf, - Kaká – Fillipo Inzaghi
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar – Maicon, Cristian Chivu, Marco Materazzi, Maxwell – Patrick Vieira, Esteban Cambiasso, Javier Zanetti – Dejan Stankovič – Hernán Crespo, Julio Cruz
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.95 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Siena - Juventus Turín  (neděle 15:00)
Juventus Turín čeká v rámci 36. kola utkání v Toskánsku, konkrétně na Stadio Artemio Franchi v Sieně. Domácí mají sedmibodový náskok na sestupové pozice, a jsou tedy takřka zachránění. Juventus je naopak jistě třetí.

Juventusu se proti tomuto soupeři nesmírně daří. Zvítězil všech posledních devět zápasů, ve kterých na Sienu narazil. Jeden z hráčů Staré dámy zažil, jaké to je odcházet poražený z utkání Siena – Juventus. Christian Molinaro hájil dříve černo-bílé barvy Sieny. "Mé zkušenosti ze Sieny jsou pro mne nesmírně důležité. Měl jsem příležitost hrát za klub, který ve mně věřil. Byla to pro mě hodně cenná část mé kariéry. Díky Sieně jsem se dostal do vrcholného fotbalu a také díky Sieně mne kontaktoval Juventus, klub, za který jsem si přál hrát již jako malé dítě," řekl pro www.juventus.com Christian Molinaro.

Když Molinaro ještě působil v Sieně, trénoval Sienu shodou okolností stejný trenér jako v těchto časech, Mario Beretta. Molinaro tak ví, že před Starou dámou je těžký úkol: "Beretta je velmi dobrý trenér a svůj tým vždy směřuje pouze k vítězství. Musíme zahrát skvěle jako v předchozích dvou utkáních a nebudeme mít problém." Ovšem Juventus nemá vůbec nic jisté. Vzpomeňme jak na stadiónu Artemia Franchiho v Sieně dopadl AS Řím. Stará dáma tak svého soupeře jednoznačně nesmí podcenit. Hráči Sieny navíc budou více sebejistí poté, co již jim nehrozí sestup.

Domácí budou postrádat zraněného Valeria Bertotta a vykartovaného Manuela Coppolu. Claudio Ranieri nebude moci počítat s Jorgem Andradem a útočníkem Vincenzem Iaquintou.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Alexander Manninger - Luca Rossettini, Daniele Portanova, Simone Loria, Paolo De Ceglie - Simone Vergassola, Paul Codrea, Daniele Galloppa - Tomas Locatelli - Mario Frick, Massimo Maccarone
Juventus Turín - pravděpodobná sestava:
Gianluigi Buffon - Zdeněk Grygera, Nicola Legrottaglie, Giorgio Chiellini, Christian Molinaro - Mauro German Camoranesi, Mohammed Sissoko, Cristiano Zanetti, Pavel Nedvěd - Alessandro Del Piero, David Trezeguet
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.00 - 3.40 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta Bergamo - AS Livorno  (neděle 15:00)
Poslední celek soutěže Livorno zavítá na půdu jedenácté Atalanty Bergamo. Hosté mají poslední příležitost jak zvrátit hrozbu sestupu. Pokud Livorno v Bergamu nevyhraje, tak si zahraje v příští sezoně Sérii B.

Domácím fotbalistům nic podobného nehrozí. Jedenáctá pozice s dvaačtyřiceti body zaručuje jistotu startu v příštím ročníku nejvyšší italské soutěže. Atalanta už je ze hry i co se týče evropských pohárů, a tak už jen zbývá dohrát zbývající zápasy se ctí a neudělat ostudu. To rozhodně neznamená, že by měli domácí fotbalisté toto utkání vypustit. Atalanta Bergamo částečně napravila čtyřbrankový debakl, který jí uštědřil Juventus Turín před domácím publikem remízou 0:0 na Sicílii s Palermem.

Naopak o motivaci mají postarán hosté. Se třiceti body jsou na poslední místě tabulky se ztrátou tří bodů na klidné pozice. Jelikož zbývají do konce tři utkání, tak je velice pravděpodobné, že Livorno spadne. Hosté čekají už devět utkání na vítězství. Naposledy Livorno podlehlo Milánskému AC 4:1. tato porážka znamenala konec trenéra Giancarla Camoleseho. Na jeho post nyní nastoupil Fernando Orsi. Otázkou však je, jestli už není příliš pozdě. Možný sestup by téměř s jistotou znamenal odchod největších hvězd z týmu. Řeč je především o reprezentačním brankáři Marcu Ameliovi, o něhož má zájem španělský Valencia.

Oba týmy spolu hrávají vyrovnanou bilanci. Poslední utkání v Livornu skončilo remízou 1:1. V loňské sezoně zase vyhrál vždycky domácí celek. Problém Atalanty Bergamo by mohl být především ve vysoké absenci, čehož by Livorno mohlo využít. Zdravotní problémy mají v Bergamu Costinha, Forsyth, Moris Carrozzieri, Daniele Capelli, Antonio Langella. Karetní trest si odpykává Diego De Ascentis. Do boje o záchranu Livornu nepomůžou Jose Vidigal, Francesco Volpe, kteří jsou stále mezi zraněnými, a také vykartovaní Fabio Galante a Daniele De Vezze.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Ferdinando Coppola – Riccardo Fissore, Jose Talamonti, Thomas Manfredini, Bellini – Adriano Ferreira Pinto, Bonaventura, Tiberio Guarente, Simone Padoin – Cristiano Doni – Sergio Floccari
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Marco Amelia – Dario Knezevic, Simone Pavan, Alessandro Grandoni – Manuel Belleri, Nico Pulzetti, Martin Bergvold, Antonio Filippini, Giovanni Pasquale – Francesco Tavano, Fausto Rosini
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.20 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Turín - Neapol SSC  (neděle 15:00)
FC Turín, které si své další působení v Serii A v poslední době značně zkomplikovalo, doma přivítá SSC Neapol. Neapol již nyní nemá oč hrát, a tak se dá očekávat sběr bodů ze strany domácích. Toro se nachází pouhé dva body od sestupující trojice.

Trenér Turína Gianni De Biasi nabádá své svěřence, aby se vzchopili a snažili se vytěžit ze zápasu s Neapolí maximum. V posledních dvou kolech neměl Turín moc reálných šancí na zisk nějakého toho bodu, neboť mu soupeřem byli FC Internazionale a AS Řím. Nyní však cítí "býci" velkou šanci na zajištění záchrany. "Hráči si zaslouží dostat se na vítěznou cestu. Máme šanci se napravit nyní proti Neapoli. Bude to velmi důležité utkání, ve kterém musíme hrát jak srdcem, tak mozkem. Navíc budeme hrát, jak se říká, ve dvanácti, neboť budeme mít za sebou své domácí fanoušky," řekl De Biasi.

Dále De Biani dodal: "Víme, že máme kvalitní kádr, který nám může přinést ovoce. Je důležité, abychom se na svou budoucnost dívali s optimismem. Musíme si věřit." De Biasi navíc žádá po svých svěřencích, aby zapomněli na debakl s Římem v minulém kole. FC Turín má ještě o důvod více dotáhnout nedělní utkání do vítězného konce, neboť v neděli je 59. výročí letecké tragédie, během které zemřeli na palubě všichni členi turínského týmu, svého času nejlepšího v Itálii, možná i ve světě.

Neapol se nachází ve středu tabulky a motivace s hráčům bude dostávat jen těžko. Většina týmu se zajisté již vidí na slunné pláži na dovolené. Ovšem Daniele Mannini tvrdí, že Azzurri dají do utkání 100%. Hostujícímu celku budou chybět střelec Marcelo Zalayeta a Mirko Savini. Obranu navíc citelně oslabí suspendovaný Paolo Cannavaro.

Domácí se budou muset obejít bez zraněných Gianlucy Comotta a Cesare Nataliho. Pro disciplinární trest nemůže nastoupit Hernán Paolo Dellafiore.
FC Turín - pravděpodobná sestava:
Matteo Sereni – Marco Motta, Marco Di Loreto, Salvatore Lanna, Marco Pisano – Eugenio Corini – Aimo Diana, Vincenzo Grella, Alessandro Rosina, Nikola Lazetič – Roberto Stellone
Neapol SSC - pravděpodobná sestava:
Nicolas Navarro – Fabiano Santacroce, Matteo Contini, Maurizio Domizzi - Grygory Garics, Manuele Blasi, Walter Gargano, Marek Hamšík, Daniele Mannini – Mariano Bogliacino, Ezequiel Lavezzi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lazio Řím - Citta di Palermo  (neděle 15:00)
Do hlavního města Itálie, respektive na Stadio Olimpico, zavítá Citta di Palermo, aby se zde střetlo s domácím Laziem. Oba celky jsou určitě menším zklamáním letošní sezony, když se nacházejí ve středu tabulky. Dvanácté Lazio ztrácí na desáté Palermo tři body a v případě vítězství se na něj dotáhne.

Jenomže Lazio čeká na výhru již dlouhých šest zápasů a v posledním kole jim navíc uštědřil lekci Juventus v podobě pětibrankového přídělu. Trenér Delio Rossi nyní potvrdil, že je klidně možné, že po zpackané sezoně u kormidla Lazia skončí. "S Juventusem můžete prohrát, ale ne takovým způsobem, jakým jsme prohráli my," přiznává Rossi. "Naprosto chápu naše fanoušky, kteří s našimi výkony a výsledky nejsou spokojeni."

Lazio po třetím místě z loňské sezony letos zažívá hořké zklamání, když se potácí ve středu tabulky. Silně nevydařenou sezonu by mohlo ještě alespoň lehce napravit vítězství v Coppa Italia, kde ovšem Lazio čeká v semifinále Inter Milán. První utkání skončilo na San Siru bezbrankovou remízou, což dává Laziu naději. Právě triumf v poháru by domácím zajistil evropské poháry.

Také v Palermu měli před sezonou trochu jiné cíle než střed tabulky, ale šance na evropské poháry se již dávno rozplynuly. Palermo se bude chtít po dvou nepříliš vydařených zápasech vrátit na vítěznou vlnu a utkání s tabulkovým sousedem mu dodá motivaci. Hosté mají alespoň jeden důvod k radosti, jelikož se po zranění vrací kanonýr Amauri, jenž má na kontě již 13 branek. Jednozápasový trest si bude muset odpykat obránce Zaccardo.

Domácí nemůžou počítat se suspendovanou dvojicí Ousmane Dabo, Sebastiano Siviglia. K dispozici již ovšem jsou Cristian Ledesma a kapitán Luciano Zauri.
Lazio Řím - pravděpodobná sestava:
Muslera - Zauri, Rozehnal, Cribari, Kolarov - Mutarelli, Ledesma, Manfredini - Meghni - Pandev, Tare
Citta di Palermo - pravděpodobná sestava:
Agliardi - Cassani, Barzagli, Rinaudo, Balzaretti - Tedesco, Migliaccio - Jankovič, Miccoli, Bresciano - Amauri
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 2.40 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán35249264:2281
2.AS Řím35229466:3575
3.Juventus Turín352010568:3270
4.ACF Fiorentina35179950:3660
5.AC Milán351610959:3358
6.Sampdoria Janov351681151:4056
7.Udinese Calcio351591146:4754
8.FC Janov351391344:4748
9.Neapol SSC351381445:4847
10.Citta di Palermo3511101443:5243
11.Atalanta Bergamo3510121346:5242
12.Lazio Řím359131342:4840
13.AC Siena358151235:4139
14.Calcio Catania358111630:4135
15.FC Turín356161333:4734
16.Empoli FC35891827:4833
17.Reggina Calcio357121631:5333
18.Cagliari Calcio35981834:5332
19.FC Parma356131640:5731
20.AS Livorno356121732:5430

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tipy:

Catania - Reggina 1:0 (Reggina se bude snažit víc,ale stejně prohraje)

Cagliari - Fiorentina 1:1 (přeju si aby Fiore hrála UEFU a ne LM,Cagliari bude na nesestupové příčce)

Sampdoria - AS Řím 1:1 (protože chci aby bylo Udine před Sampdorií tak budu muset fandit Romě )

Parma - FC Janov 3:1 (poslední šance Parmy)

Empoli - Udinese 1:2 (Empoli přeu záchranu,Udine UEFU,takže radši ať vyhrajou červenobílí)

AC Milán - Inter 1:1 (podle mě uvidíme větší chuť vyhrát na straně Rossoneri a i když fandím oběma týmům,tak dneska ACM ať jdou na 4.místo,Inter si titul stejně pohlídá)

Siena - Juventus 1:2 (Siena je už v klidu,doufám,že Juventus potrápí)

Atalanta - Livorno 2:0 (Livorno=sestup)

Turín - Neapol 1:3 (i když Neapoli o nic nejde,tak myslím vyhraje)

Lazio - Palermo 1:0 (doufám,že mi tip nevýjde a Palermo nepustí před sebe Lazio)

Reagovat
Slejdy

mno

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že se do toho Cagliari doma opřou. ukažte, jak se bojuje o záchranu...

Reagovat
M11

fiore tam nevyhraje..

Reagovat
smazaný uživatel

v to pěvně věřím

Reagovat
M11

a pripiste cagliari konecne ty 3 body navic... maji mit 35 !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

AS prohraje na Sampdorii,Juventus vyhraje v Sieně a bude zápletka

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě urvem druhej post

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálně remízu uhrajem. Stejně, my pak máme Atalantu a Catanii a vy Catanii a právě Sampdorii, takže 2. místo vám nepřenecháme.

Reagovat
smazaný uživatel

LM jako LM, si ještě zatrénujem v předkole

Reagovat
smazaný uživatel

Teď už máte předkolo jistý.

Reagovat
M11

Reagovat
M11

zatim to tak nevypada

Reagovat
smazaný uživatel

Cagliari děkujem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele