Serie A - souhrn 10. kola: Atalanta veze body z Empoli

27.10.2023, 22:43, aktualizováno 30.10.2023, 22:42
Komentáře a souhrny
Gianluca Scamacca (© AFP)

Atalanta v dohrávce vyhrála v Empoli a posunula se na čtvrté místo. Další výhru přidalo Lazio, tentokrát si poradilo s Fiorentinou. Juventus se trápil, Hellas ale nakonec udolal a odměnou mu byl posun do čela tabulky, než se do akce pustil Inter. Nedělní večerní šlágr mezi Neapolí a AC Milán dopadl smírem, přestože si hosté po dvou brankách Oliviera Girouda vytvořili slušný náskok...

SS Lazio - ACF Fiorentina 1:0

30.10.2023 20:45

Góly: 90+5. Ciro Immobile (pen.)

Lazio ovládlo vyrovnanou bitvu 10. kola Serie A s Fiorentinou, kterou porazilo na vlastní půdě 1:0. Skóre duelu sice otevřeli hosté již ve 13. minutě, ale trefa Lucase Beltrána nebyla kvůli hře rukou uznána. Následně si oba týmy vytvořily spoustu příležitostí, nicméně se dlouho schylovalo k bezbrankové remíze. Až v samém závěru nastavení druhé půle rozhodl bitvu o střed Itálie Ciro Immobile gólem z pokutového kopu. "Fialky" tak popáté v řadě nenašly recept na Římany, kteří se svým sokem prohráli z posledních 13 duelů pouze jednou. Jejich pád neodvrátil ani Antonín Barák, jenž se na hřiště dostal zhruba půlhodinu před koncem.

Hráči Lazia měli o motivaci rozhodně postaráno. Naposledy totiž prohráli 1:3 v základní skupině Ligy mistrů s Feyenoordem a jejich kouč Maurizio Sarri měl ke spokojenosti hodně daleko. V lize si však tým z hlavního města Itálie nevedl nejhůře. Uzavíral sice první polovinu tabulky, ale v zádech měl dvě výhry v řadě. Pátá Fiorentina naposledy naopak prohrála 0:2 s Empoli.

Ačkoliv se musela domácí ofenziva protentokrát obejít bez Immobileho, byla to ona, kdo si vytvořil první vážnější příležitost. K odraženému míči se dostal Luis Alberto a z velké blízkosti jej vypálil na bránu, její síť však rozpohyboval pouze z boku. Před odehráním úvodní čtvrthodiny se na druhé straně ukázal Giacomo Bonaventura, jenž krásným pasem za obranu našel přesně zakončujícího Beltrána. Argentincův gól ale po následném přezkumu u videa nebyl kvůli hře rukou uznán.

Letní posila z River Plate byla i nadále při chuti a jen o několik minut později mohla vstřelit také regulérní branku, jenže tentokrát trefil Beltrán hlavičkou pouze tyč. Chvíli před odchodem do šaten ještě zahrozil hostující Nicolás González, jehož pokus zvládl pokrýt Ivan Provedel.

Po návratu na trávník se konečně oklepali také Orli a první šance druhé půle přišla z jejich dílny. Felipe Anderson dostal po necelé hodině hry přihrávku zhruba na úroveň penalty, krásně se obtočil kolem obránce a pohotově vystřelil, skvělým zákrokem se ovšem prezentoval Pietro Terracciano. Zkušený gólman byl v pohotovosti i o několik minut později, kdy po rychlé kombinaci musel reflexivně zlikvidovat pokus Luise Alberta.

20 minut před koncem z nebezpečné pozice zakončoval opět Felipe Anderson, jenže při snaze dostat míč do sítě trefil jednoho ze svých spoluhráčů. Když už to vypadalo, že se Biancocelesti kýženého gólu nedočkají, přišla v závěru nastavení po ruce jednoho z obránců soupeře penalta, které se zhostil střídající Immobile a nekompromisní ranou rozhodl.

Lazio tak v nejvyšší soutěži pokračuje na vítězné vlně a bere třetí vítězství v řadě. V příštím kole nastoupí 3. listopadu na hřišti Bologni, Fiorentina má o dva dny později doma Juventus.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Atalanta Bergamo 0:3

30.10.2023 18:30

Góly: 5. Gianluca Scamacca, 29. Teun Koopmeiners, 51. Gianluca Scamacca

Atalanta v 10. kole Serie A nedopustila překvapení a na hřišti Empoli zvítězila 3:0. Zápas byl již od úvodních minut v jasné režii hostů, kteří o zisku tří bodů rozhodli ještě do konce první půle. V obou trefách před odchodem do šaten měl prsty skvěle hrající Gianluca Scamacca, jenž nejprve v páté minutě sám skóroval a poté asistoval u přesné trefy Teuna Koopmeinerse. Italský útočník navíc po změně stran přidal další gól a potvrdil vizitku jednoznačného muže zápasu.

Empoli mělo až do minulého kola na kontě jediný vstřelený gól, pak však přijelo na hřiště Fiorentiny a nečekaně přidalo další dva. Azzurri navíc potřetí z posledních čtyř duelů udrželi čistý štít a vítězným utkáním podtrhli zlepšené výkony z posledních týdnů. Ani tím se ovšem nevymanili z jasné pozice outsidera proti Atalantě, jež do zápasu vstupovala ze šesté příčky a v minulé sezoně ovládla obě vzájemná střetnutí.

A právě hosté se hned z první vážnější šance dostali v páté minutě do vedení. Scamacca obdržel fantastickou přihrávku od Ademola Lookmana za obranu a následně excelentní patičkou překonal lehce nejistého Etrita Berishu. Autor první branky mohl zvýšit vedení svého celku v 17. minutě, tentokrát ale domácího brankáře zachránila levá tyč, kterou 24letý útočník po technické střele orazítkoval.

Pouze o tři minuty později Ital přece jen podruhé skóroval, jeho gól však nemohl být uznán kvůli jasnému ofsajdu. Nakonec se Bergamo dočkalo do přestávky i druhé trefy, když z pokutového území prostřelil Berishu tvrdou pumelicí Koopmeiners.

One man show italského útočníka pokračovala i po změně stran. V 51. minutě se Scamacca uvolnil uvnitř šestnáctky a nechytatelnou ranou na přední tyč navýšil náskok již na rozdíl třídy.

Ojedinělou šanci domácích měl o pár chvil později Nicoló Cambiaghi, z ostrého úhlu ale napálil jen Juana Mussa, který jeho pokus odnesl vyraženým dechem. Nezastavitelný Scamacca mohl po hodině hry završit hattrick, svou střelu ovšem namířil pouze do břevna. Mrzet jej to však nemuselo, jelikož především díky jeho skvělému výkonu si Nerazzurri došli pro pohodové tři body.

Atalanta tedy vyhrála pátý z posledních šesti zápasů na Stadio Carlo Castellani. V příštím kole 4. listopadu přivítá Inter, Empoli se o dva dny později představí na půdě Frosinone.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - AC Milán 2:2

29.10.2023 20:45

Góly: 50. Matteo Politano, 63. Giacomo Raspadori - 22. Olivier Giroud, 31. Olivier Giroud

AC Milán remizoval ve šlágru 10. kola Serie A s Neapolí na jejím trávníku 2:2. Pod výsledek se výrazně podepsal Olivier Giroud, který před měsícem oslavil své 37. narozeniny. Francouzský útočník se prosadil dvakrát hlavou a dal zapomenout na střeleckou impotenci, jež ho doprovázela od začátku září. Výhra z toho ovšem pro Rossoneri nebyla, jelikož obhájce trofeje po bouři v šatně ve druhé půli rychle srovnal skóre, přičemž mu bod zařídil parádně kopnutý přímý kop Giacomem Raspadorim.

Milánští za sebou neměli dobré období, když před týdnem prohráli v důležitém duelu domácí soutěže s Juventusem a o pár dní později jasně podlehli v Lize mistrů PSG. Rossoneri se trápili především v ofenzivě, v posledních čtyřech soutěžních duelech se totiž prosadili pouze jednou. Mistrovská Neapol navíc vzbuzovala značný respekt, jelikož v tomto ročníku stihla zaznamenat už 20 ligových branek.

Hned ve druhé minutě ovšem mohl domácí zaskočit Giroud, k němuž se odrazil balon, nicméně do jeho dorážky obětavě skočil jeden z obránců. Francouze to nezlomilo a ve 22. minutě se prodral k úspěšné hlavičce, na kterou gólman nedosáhl. Vzápětí mohlo přijít vyrovnání, ale Matteo Politano netrefil prázdnou bránu. Útočník z Milána zareagoval na neschopnost soupeře pohotově a ve 31. minutě opět předvedl skvělý výskok a přesné zakončení hlavou. Ještě do poločasu mohl zkompletovat hattrick, avšak z malého vápna po prudkém centru přestřelil.

Trenér Rudi Garcia své svěřence o přestávce rozhodně nešetřil, neboť do druhé půle vstoupili Gli Azzurri velmi aktivně. Hned v 50. minutě prostřelil gólmana po nedůrazu obránců ve vápně Politano. Milánští si mohli vzápětí vzít dvoubrankový náskok zpět, ale po zmatcích v defenzivě Neapole se nenašel nikdo, kdo by usměrnil míč mezi tři tyče. Promarnění šance se jim vymstilo po hodině hry, kdy se k přímému kopu postavil Raspadori a poslal míč prudce do sítě. Následné snahy na obou stranách hřiště k rozhodnutí duelu nevedly ani po vyloučení Natana za druhou žlutou kartu.

Neapol tak s AC remizovala. V příštím kole ji čeká 4. listopadu souboj se Salernitanou, Miláňané se ve stejný den střetnou s Udinese.

Více informací k zápasu

Inter Milán - AS Řím 1:0

29.10.2023 18:00

Góly: 81. Marcus Thuram

Inter v 10. kole Serie A zužitkoval drtivou herní převahu a porazil římské AS 1:0. Kýženého gólu dosáhl až v 81. minutě Marcus Thuram, který dal zapomenout na řadu předchozích neproměněných šancí Nerazzurri. Vlci se museli v Miláně potýkat nejen se silným tlakem soupeře, ale také s hlasitým pískotem fanoušků, kteří v širokém okolí vykoupili píšťalky a svůj hněv směřovali na svého bývalého hráče Romela Lukaka. Možná i kvůli těmto okolnostem nakonec hosté ukončili pětizápasovou sérii bez ztráty bodu, domácí se naopak výhrou dostali zpět před Juventus do čela tabulky.

Oba celky vstupovaly do vzájemného duelu po úspěšném vystoupení v evropských pohárech, když Inter doma porazil Salzburg 2:1 a Římané přehráli pražskou Slavii. V lize byli s průběžnými výsledky spokojenější domácí, kterým před tímto kolem patřila první příčka. Obrovský podíl na tom měl především Lautaro Martínez, jenž se s 11 přesnými zásahy neohroženě nacházel v čele tabulky střelců. Formou se však pyšnilo i AS, které ve třech předchozích zápasech zvítězilo a obdrželo jedinou branku.

Lídr italské nejvyšší soutěže vstoupil do šlágru jako uragán a jindy pevná defenziva Vlků nevypadala vůbec jistě. Po narážečce s Martínezem však Hakan Calhanoglu napálil pouze břevno a následné akrobatické zakončení Thurama pohodlně skryl do rukavic Rui Patrício. O pár minut později se portugalský reprezentant vyznamenal proti Thuramovi podruhé, když reflexivně vykopl jeho přízemní pokus. S úspěchem se nesetkal ani Federico Dimarco, jenž šajtlí jen těsně minul vzdálenější tyč. Útočné zbraně Capitolini po celou první půli prakticky neexistovaly, a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Hra na jednu branku pokračovala i po změně stran. Balon, jenž do šestnáctky přiletěl z kopačky Calhanoglua, za sebe prodloužil Francesco Acerbi do míst, kde byl připravený Thuram, špatně ale načasoval svůj výskok a mířil jen pár čísel nad břevno. První zakončení zaznamenali svěřenci Josého Mourinha až v 67. minutě. Byl u toho Bryan Cristante, jehož razantní hlavičku parádním zákrokem vytěsnil Yann Sommer. Na druhé straně hledal Dimarco na zadní tyči Denzela Dumfriese, létající Holanďan však na tento křižný pas jen o kousek nedosáhl. Nerazzurri zužitkovali svou herní dominanci až na startu poslední desetiminutovky, kdy se po krásné přihrávce Dimarca prosadil z malého vápna Thuram.

Z konečného výsledku se tak radovali fotbalisté Interu, kteří se v příštím kole 4. listopadu představí na půdě Atalanty. AS Řím přivítá o den později Lecce.

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - Udinese Calcio 1:1

29.10.2023 15:00

Góly: 27. Andrea Colpani - 67. Lorenzo Lucca

Monza udržela v 10. kole Seria A domácí neporazitelnost, když na vlastním hřišti remizovala s Udinese 1:1. Biancorossi poslal do vedení v závěru úvodní půlhodiny Andrea Colpani, pro kterého se jednalo již o pátou trefu na stadionu Brianteo v letošní sezoně. Domácí tým však vedení neudržel, jelikož po změně stran vyrovnal 23letý Lorenzo Lucca. Hosté další gól nepřidali, a tak si připsali již sedmou remízu v sezoně. Nic na tom nezměnilo ani angažování staronového trenéra Gabrieleho Cioffiho, jemuž přitom vedení Bianconeri před rokem neprodloužilo smlouvu.

Přestože Udinese mělo před zápasem na kontě šest bodů, na první výhru v ročníku stále čekalo. Remízový král soutěže chtěl tentokrát svou smůlu zlomit v Lombardii, kde se mu na hřišti Biancorossi podařilo loni zvítězit. Před vlastními fanoušky se však dařilo především Colpanimu, jenž všechny své dosavadní góly v ročníku vsítil na domácím hřišti.

Diváci v Monze sledovali vyrovnaný úvod zápasu, ve kterém si ani jeden z týmů větší příležitost nevytvořil. První střelu do prostoru branky si tak až v závěru 13. minuty připsali domácí, pokus Samueleho Vignata ale Marcu Silvestrimu problémy nenadělal. S přibývajícím časem se herní taktovky přece jen ujala Monza, k nebezpečnějším akcím v pokutovém území soupeře se ale dlouho nedostávala. Blíže vedoucí trefy tak byli Bianconeri, hlavička Jaka Bijola z 23. minuty ale zamířila pouze nad břevno. O několik okamžiků později již gólman Lombarďanů musel zasahovat, když jej stříleným centrem na zadní tyč prověřil Lazar Samardžič. Hosté promarněných příležitostí litovali, neboť v závěru úvodní půlhodiny poslal Brianzoli do vedení ranou zblízka Colpani.

Již krátce po návratu na hrací plochu mohlo být vyrovnáno, šanci osamoceného Jordana Zemury ale fantastickým vyběhnutím zneškodnil Michele Di Gregorio. Jednalo se však o ojedinělou šanci, neboť hra se po většinu času odehrávala daleko od obou branek. To platilo až do 67. minuty, kdy po nepřehledné situaci ve vápně Biancorossi míč proskákal až k nohám Luccy, jenž ranou zblízka vyrovnal. Již o několik okamžiků později mohl celek z Udine dokonce dokonat obrat, střelu Hassaneho Kamary ale na poslední chvíli zablokoval jeden z bránících hráčů. Závěrečná desetiminutovka patřila domácím, dalekonosný pokus Patricka Ciurria ale Silvestri vytáhl konečky prstů na roh. Gólman Bianconeri zařídil svému týmu bod, neboť zneškodnil i nebezpečnou přízemní ránu Andrey Carboniho.

Monza tak své příznivce potěšila alespoň ziskem bodu. V dalším kole Biancorossi čeká 5. listopadu duel s Veronou, Udinese se o den dříve střetne s AC Milán.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Frosinone Calcio 4:3

29.10.2023 12:30

Góly: 72. Gaetano Oristanio, 76. Antoine Makoumbou, 90+4. Leonardo Pavoletti, 90+6. Leonardo Pavoletti - 23. Matías Soulé, 37. Matías Soulé, 49. Marco Brescianini

Hráči Cagliari zvítězili po bláznivém průběhu utkání v 10. kole Serie A nad Frosinone 4:3, a připsali si tak vůbec první ligový triumf v ročníku. V souboji nováčků zaznamenal výrazně lepší start hostující celek, který se i díky dvěma brankám Matíase Soulého propracoval do třígólového vedení. Pak ale nastal naprostý kolaps v obraně Giallazzurri a neuvěřitelný comeback domácích odstartoval po necelých 10 minutách na hřišti Gaetano Oristanio. Na toho dvěma trefami v nastaveném čase navázal střídající Leonardo Pavoletti. U obratu svého celku již chyběl Jakub Jankto, jenž ze hřiště odešel zhruba po hodině hry.

Cagliari bylo v předešlém kole velmi blízko premiérové výhře, když se hned dvakrát v závěru zápasu se Salernitanou dostalo do vedení, soupeř však pokaždé dokázal srovnat. Na zisku bodu Rossoblu se podílel asistencí Jankto, jenž poprvé po návratu do Serie A bodoval. Možná právě tento zápis do statistik přesvědčil trenéra Claudia Ranieriho, aby českého hráče postavil do základní sestavy proti Frosinone, které bylo stejně jako Cagliari nováčkem mezi italskou elitou.

A právě domácí si v 18. minutě připravili první gólovou situaci. Matteo Prati vyslal z vápna skrytý skákavý balon, ten však na poslední chvíli srazil brankář na roh. Vedoucího zásahu se tak o chvíli později dočkalo Frosinone. Soulé po úniku za obranu nezaváhal a zakončil po zemi přesně k pravé tyči. Po půlhodině hry zahodil Marco Mancosu jedinečnou příležitost na srovnání skóre, míčem z penaltového puntíku totiž rozezvučel jen břevno. Z následné dorážky trestuhodně selhal Jankto, když hlavičkou netrefil odkrytou síť. Soulé ještě do přestávky vyškolil defenzivu Rossoblu podruhé, když si navedl balon na střed šestnáctky a s klidem zakončil opět k pravé tyči. Stejně jako v prvním případě mu byl dvorním nahrávačem Brazilec Reinier.

Ani po poločasové meditaci se domácí defenziva nevzpamatovala. Krátce po návratu z kabin totiž zvýšil náskok defenzivněji laděný záložník Marco Brescianini, jenž si přesnou přízemní střelou k levé tyči připsal premiérovou trefu v dresu Canarini. Po hodině hry fotbalisté Rossoblu konečně překonali hostujícího gólmana, toho ovšem ke smutku fanoušků zastoupil na brankové čáře hlavičkující obránce Ilario Monterisi. O poznání větší ovace v ochozech odstartoval Oristanio, jenž v 72. minutě obstřelem na zadní tyč znervózněl doposud sebevědomé Frosinone. Ihned tak přišel slepený gól, když Antoine Makoumbou využil chybné rozehrávky na polovině soupeře a pohodlně zakončil. Vyrovnávací trefa Cagliari poté visela ve vzduchu, zvlášť když došlo ke dvojité intervenci videorozhodčího. Ten ovšem prohřešek neobjevil, a hosté tak museli dodat v nastaveném čase zásah ze hry. Vyrovnání zařídil Pavoletti, na jehož milimetrovou hlavičku nemohl gólman dosáhnout. Naprostou euforii v hledišti odstartoval italský střelec o dvě minuty později, kdy druhou trefou duel rozhodl.

Po neuvěřitelném průběhu se tak Cagliari podařilo poprvé v sezoně zvítězit. Další duel jej čeká 5. listopadu proti Janovu, Frosinone o den později hostí Empoli.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Hellas Verona 1:0

28.10.2023 20:45

Góly: 90+7. Andrea Cambiaso

Fotbalisté Juventusu zvítězili v 10. kole Serie A v domácím utkání nad Veronou 1:0. Bianconeri mohli jít do vedení hned několikrát během první půle, nejblíže k otevření skóre měl aktivní Moise Kean. Ten byl ovšem před úvodním přesným zásahem přistižen ve velmi těsném ofsajdu, když za bránícím hráčem nechal jen část paty. I druhá trefa italského útočníka byla odvolána po intervenci videorozhodčího. O rozhodující gól se tak až v závěru nastavení druhého poločasu postaral Andrea Cambiaso, jenž se v dresu turínského celku prosadil vůbec poprvé.

Po třech sezonách strávených mimo trůn se Juventus znovu stal uchazečem o Scudetto. Vítězství 1:0 nad rivalem AC Milán na San Siru v minulém kole potvrdilo, že o titul bojovat určitě může. Stará dáma měla na rozdíl od většiny ostatních aspirantů, kteří se nacházeli v horní části tabulky, celý týden na zotavení a přípravu na další utkání. V něm na vlastní půdě vyzvala Veronu, která naopak tápala, když sedmkrát v řadě nedokázala zvítězit.

Juventus potvrzoval dobrou formu i tentokrát a mohl se dostat do brzkého vedení, avšak zakončení Dušana Vlahoviče po centru z levé strany zablokoval jeden z obránců. O chvíli později byl středem pozornosti Kean, jenž po několika úspěšných kličkách sice střelou z dálky překonal gólmana, avšak při zrodu akce se nacházel v milimetrovém ofsajdu. Italský útočník málem otevřel skóre i v 19. minutě, jenže v tomto případě těsně minul pravou tyč. Udeřit mohl po úniku znovu i Vlahovič, opět mu ale zabránil jeden z bránících hráčů, a tudíž následoval pouze kop od rohového praporku. Neproměněné šance málem Starou dámu mrzely v závěru prvního dějství, když z voleje vypálil Federico Bonazzoli, proti němuž se zaskvěl Wojciech Szczesny.

Spasit družinu Massimiliana Allegriho se pokusil zkraje druhé půle Adrien Rabiot, jenž dostal pořádnou dávku prostoru ke střele, francouzský záložník ale těsně minul. Chvíli to vypadalo, že mu to nemuselo vadit, avšak videorozhodčí další trefu Keana odvolal kvůli předešlému faulu. Krátce po svém příchodu na hřiště pořádně otestoval gólmana hostů Federico Chiesa, nicméně Lorezno Montipo míč vytěsnil na roh. Při Veroně stáli všichni svatí, po přihrávce pod sebe totiž nejprve promáchnul Vlahovič a následně v odkryté bráně zasáhl jeden z obránců proti prudké střele Chiesy. V nastaveném čase si po prodloužení od Arkadiusze Milika našel balon Kenan Yildiz, ovšem turecký mladík lobem přestřelil bránu Montipa. Domácí fanoušky nakonec potěšil střídající Cambiaso, jenž po nepřehledné situaci ve vápně dorazil míč za brankovou čáru.

Juventus tak potvrdil na domácí půdě svou sílu a získal další tři body. Oba celky se do ligové akce vrátí 5. listopadu. Zebry se střetnou s Fiorentinou, Verona změří síly s Monzou.

Více informací k zápasu

US Lecce - Turín FC 0:1

28.10.2023 18:00

Góly: 41. Alessandro Buongiorno

Fotbalisté Turína zvítězili v 10. kole Serie A na půdě Lecce 1:0. Uspávací první poločas završil gólem odchovanec Alessandro Buongiorno, k němuž propadl balon po přihrávce talentovaného Samueleho Ricciho. Tým z města, kterému se přezdívá Florencie jihu Itálie, si sice své příležitosti vypracoval, avšak rezolutní stopku jim vždy vystavil Vanja Milinkovič-Savič. Býci tak po porážkách od Interu a Juventusu bodovali naplno, Giallorossi naopak nevyhráli popáté v řadě. Na posledních pár minut se na hřiště za hosty podíval i David Zima.

Lecce, na jehož lavičce se objevil Daniel Samek, začalo po fantastickém vstupu do sezony herně upadat, o čemž svědčily čtyři zápasy v řadě bez vítězství. Stále se však Giallorossi nacházeli bezpečně daleko od sestupových vod, což pro ně bylo pro nadcházející průběh ročníku klíčové. Podobně špatně na tom byl v posledních týdnech i hostující Turín, jenž z pěti předcházejících duelů posbíral pouze dva body, přičemž už čtyřikrát po sobě nedokázal vsítit branku.

Domácí o sobě dali vědět pěkným signálem při standardce, když se k zakončení kousek za hranicí pokutového území dostal Lameck Banda, mladý útočník ovšem mířil pouze do míst, kde se nacházel urostlý Milinkovič-Savič. Na druhé straně se v poslední desetiminutovce odhodlal ke střele z dálky mladý talent Ricci, jenže bránu Lecce přepálil. Záhy se po protiútoku zaskvěl Milinkovič-Savič, jenž skvěle vychytal technickou ránu na zadní tyč z levé kopačky Pontuse Almqvista. Do vedení šli nakonec přece jen Býci. Míč propadl ke stoperu Buongiornovi, který jej napálil pod břevno.

Po změně stran opět dominoval Turín, což mohl gólově korunovat paraguajský útočník Antonio Sanabria, jeho hlavička ovšem nemířila mezi tři tyče. Granata i nadále kontrolovala průběh hry a Salentini nemohli najít účinný recept na její obranu. Ani střídání Gabriela Strefezzy, jenž se v minulé sezoně podepsal pod 12 přesných zásahů svého týmu, domácím nepomohlo. Naopak šanci na přidání pojistky měl v závěru Valentino Lazaro, jeho volej však prosvištěl kolem levé tyče.

Sérii nepříznivých výsledků tak nakonec prolomil hostující Turín. Giallorossi se v následujícím kole hraném 5. listopadu střetnou s AS Řím, Granata poté vyzve na souboj Sassuolo.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Bologna FC 1:1

28.10.2023 15:00

Góly: 44. Daniel Boloca - 3. Joshua Zirkzee

Hráči Bologni remizovali v 10. kole Serie A na půdě Sassuola 1:1. Duel přitom začal pro hosty skvěle, když už ve třetí minutě slavili branku po přesném zakončení Joshuy Zirkzeeho. Neroverdi se však nevzdali a ještě před změnou stran byli za svou aktivitu odměněni. Postaral se o to Daniel Boloca, jehož přízemní pokus z hranice vápna zapadl přesně k tyči. Chrti se tak ani na pátý pokus neradovali z venkovní výhry, k jejich uspokojení však může hrát fakt, že na hřištích soupeře zároveň zatím neprohráli.

Podceňované Sassuolo si výhrami nad Juventusem a Interem získalo respekt, od té doby se mu však nedařilo. Doma totiž v průběhu října nejprve nestačilo na Monzu a následně přenechalo všechny body i Laziu, v obou případech navíc Neroverdi nedali ani gól. Bologna naopak atakovala pohárové příčky, když se po porážce od AC Milán z úvodního kola rozjela a v dalších osmi kláních marně hledala přemožitele.

Hosté nakročili za bodovým ziskem v regionálním derby již na sklonku třetí minuty, kdy se povedeným nákopem za obranu Sassuola prezentoval Michel Aebischer. Švýcarský středopolař našel ideálním lobem rozběhnutého Zirkzeeho, který si po parádním zpracování míče následně poradil i s gólmanem a do poloodkryté branky vstřelil první gól utkání.

Několikrát za sebou poté zahrozili i domácí, avšak ani nejnadějnější pokus Armanda Laurientého v síti neskončil. Neroverdi se tak vyrovnání dočkali až v závěru první půle, kdy tvrdou přízemní ranou z hranice vápna srovnal Boloca.

Na začátku druhého poločasu se dostal do dobré pozice Zirkzee, avšak zpracování míče v šestnáctce mu nadělalo nečekaně velké problémy. V 57. minutě mohl šťastného odrazu využít Martin Erlič, chorvatský stoper ale svůj ofenzivní výlet zakončil pouze střelou nad bránu. Nebezpečněji pálil o několik okamžiků poté Domenico Berardi, jehož pumelici zastavila až tyč. Na druhé straně mohl strhnout duel na stranu hostí Riccardo Orsolini, jenže jeho lob stihla obrana Neroverdi odklidit ještě před brankovou čárou.

Sérii neporazitelnosti Bologni tak remíza z Mapei Stadium udržela při životě. V příštím kole 3. listopadu přivítá Lazio, Sassuolo se o tři dny později představí na půdě Turína FC.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Salernitana Calcio 1:0

27.10.2023 20:45

Góly: 35. Albert Gudmundsson

Fotbalisté Salernitany prohloubili nekončící krizi i na půdě Janova, kde v 10. kole Serie A prohráli 0:1. Domácí byli již od prvních minut jednoznačně lepším týmem na hřišti, což po dvou nastřelených tyčkách přetavil ve vítězný gól Albert Gudmundsson. Rossoblu se tak po dvou prohrách bez vstřelené branky mohli radovat ze zisku tří bodů. Granata si naopak bude muset s nejhorší defenzivou v celé soutěži na první triumf od startu ročníku ještě počkat.

Janov do zápasu vstupoval po dvou velmi těžkých utkáních s italskými velkokluby, z obou ale odcházel s hlavou vztyčenou navzdory nulovému bodovému zisku. Doma s milánským AC inkasoval až v 87. minutě a Atalanta rovněž našla recept na obranu Grifone až v samém závěru. Salernitana příliš důvodů k radosti neměla. Jediným faktorem, proč nespadla na samé dno tabulky, byl probuzený Boulaye Dia, jenž dvěma zásahy odmítl porážku s Cagliari.

V úvodu zápasu byli aktivnější domácí, kteří si již ve čtvrté minutě vytvořili první gólovou šanci. Hlavičkující Milan Badelj ale trefil pouze pravou tyč. Konstrukci brány orazítkoval v 17. minutě také Mateo Retegui, který po ráně z otočky spálil druhou velkou příležitost Janova. Po půlhodině hry už ovšem na Stadio Luigi Ferraris propukla gólová radost. Na hranici velkého vápna si převzal míč Gudmundsson a milimetrově přesnou přízemní střelou jej poslal do levého spodního rohu hostující branky. Velmi špatně hrající Salernitanu ještě před koncem první půle podržel Guillermo Ochoa, jenž zlikvidoval nebezpečný pokus Stefana Sabelliho.

Po změně stran Granata přeřadila na vyšší rychlostní stupeň a Rossoblu především bránili. To jim šlo velmi dobře a hosté se i přesto, že drželi ve druhém dějství míč na svých kopačkách až zhruba 70 % času, nedostávali do gólových šancí. Jedna obrovská možnost na srovnání však pro hráče v bílých dresech přece jen přišla. Pasquale Mazzocchi ovšem z bezprostřední blízkosti napálil hlavičkou pouze břevno a z následné dorážky vysoko přestřelil Dia. Na kýžený gól tak Granata nedosáhla.

Tým z města Salerna se tedy opět první výhry nedočkal a po další ztrátě může po víkendu propadnout až na poslední příčku. V příštím kole 4. listopadu přivítá Neapol, Janov se o den později představí na hřišti Cagliari.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
10
8
1
1
25 : 5
25
2
Juventus FC
10
7
2
1
16 : 6
23
3
AC Milán
10
7
1
2
18 : 11
22
4
Atalanta Bergamo
10
6
1
3
18 : 8
19
5
SSC Neapol
10
5
3
2
22 : 12
18
6
ACF Fiorentina
10
5
2
3
18 : 14
17
7
SS Lazio
10
5
1
4
13 : 12
16
8
Bologna FC
10
3
6
1
11 : 8
15
9
AS Řím
10
4
2
4
20 : 13
14
10
AC Monza Brianza
10
3
4
3
9 : 9
13
11
US Lecce
10
3
4
3
10 : 12
13
12
Frosinone Calcio
10
3
3
4
15 : 17
12
13
Turín FC
10
3
3
4
7 : 12
12
14
Janov CFC
10
3
2
5
11 : 14
11
15
US Sassuolo
10
3
2
5
13 : 17
11
16
Hellas Verona
10
2
2
6
6 : 12
8
17
Udinese Calcio
10
0
7
3
6 : 14
7
18
Empoli FC
10
2
1
7
3 : 19
7
19
Cagliari Calcio
10
1
3
6
9 : 21
6
20
Salernitana Calcio
10
0
4
6
6 : 20
4

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (45)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
stuff

Reagovat
Kucka

4 góly za posledních 25 minut jsou nářez, předtím měli smůlu s tyčema a napadalo to tam až ke konci.

Reagovat
snuff24

Velmi uspokojující Lukaku absolutně nulovej a o vítězství rozhodl jeho nástupce Thuram. Je to Bestie miluju to jeho zrychlení a chytrý přihrávky FORZA INTER

Reagovat
Salfovic

Kolik tak může Lukaku v současnosti vážit? To je strašný hovado.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolem 90, ale je e formě, nemá kila navíc.

Reagovat
Lech

Tak zaslouzila si to merda vic, oproti nam hrali asi o 98 minut dyl fotbal. Dimarco nas klasicky popravil, nejlepsi bek v lize... Nas genius to klasicky svede na sirku kadru (uz pres tyden rozjizdel alibi na vikend), na zraneni a na vcerejsi uplnek. Nastesti nikdo nemuze byt za vysledek nasranej, protoze to ani jinak dopadnout nemohlo

Reagovat
pastal

Tak jak píšeš Rim teď nemá kvalitu ikdyz pár dobrých borců je zraněných, ale s tím co máme to jinak dopadnout nemohlo, nejhorší možný scénář prohrajes gólem ke konci zápasu během kterého nechceš útočit

Reagovat
Lech

Horsi by bylo kdybychom vyhrali my po tehle sracce a cely Rim by mu chtel klasicky lizat prdel. Takhle je to v rovine, zaslouzene, ani bod by me nedelal radost

Reagovat
10

Reagovat
Nuno čomes

Vzhledem k tomu, že byste si zaslouzili spis minimálně bod odebrat, tak docela troufalost napsat zasloužili si to víc

Reagovat
Alberto Aquilani

Ty vole, vy ste kvalitní čierno-modrí mozgoví atléti ci jebe, treba si ísť pospať

Reagovat
Nuno čomes

Kliiid. Já bych byl nasraný stejně ne-li víc, akorát bych napsal, že soupeř zaslouženě.

Reagovat
Lech

A o co jde? Ze jsem napsal merda a ne inter? To ale nema s nasranosti nic spolecnyho, naopak prave vubec nejsem, zaslouzene jedem dom s nulou, hlavne kvuli mourinhovi ktery vam dovolil nas takhle znasilnovat

Reagovat
Nuno čomes

Ne merda mě nechává chladným.

Ok beru.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ja nechápem, čo nechápeš na tomto...

"Tak zaslouzila si to merda vic, oproti nam hrali asi o 98 minut dyl fotbal."

... že tým dáva jasne najavo - a aj zvyškom svojho postu, že Inter úplne zaslúžene...

Reagovat
Nuno čomes

Ok

Reagovat
snuff24

Tak to bys mohl být už u fanoušků Interu zvyklej a já jsem opravdu spal naposledy včera ráno od 9h do 14h

Reagovat
Salfovic

Řím asi dobrej výkon dneska. Držení míče 37 %, xG 0,12, 3 střely celkem, 1 na bránu, 0 rohů.

Ty vole, to i Plzeň měla na Interu lepší čísla

Reagovat
Rudy

Inter to vzal zodpovedne. Nikam nehrnul a trpelive vyckaval. Vykon hodny dulezitosti zapasu. Desil jsem se hura fotbalu ale kupodivu klid a vse pod kontrolou. Takticky dobre zvladnute, inteligentne rozestaveni po hristi hodne pomahalo, Rim to nemel vubec lehke. Spokojenost, dalsi nula vzadu i s Acerbim uprostred. Jak me posledne potesil Barella, kdyz ho na hristi zmrdal, jestli se hodla vratit na stopera, kdyz sel souper do protiutoku. Interu musi byt tezke dat gola!

Reagovat
AngryPrd

AC po trapnom vykone v Parizi hraje efektivny futbal s totalnou dominanciou na ihrisku Neapola. Nechapem preco taka snaha nebola s PSG. Keby Reijnders nebol pri 1 sanci sebec a pri druhej dal, mohlo byt 0-4. Aspon mala naplast na ten psg vysledok. Dufam, ze to nedoseru. Zatial pekne

Reagovat
AngryPrd

Pioli je magor. Giroud hraje naj zapas za posledne obdobie a on ho vystrieda ? Chudak Romero tam beha akoby sa stratil a nevie co a kde skor urobit. Calabria mohol prihrat na vitazny gol

Reagovat
AngryPrd

Neapol - AC - remiza spravodliva. Prvy polcas lepsi AC a druhy Neapol. Pekny otvoreny futbal, obaja superi hrali utocny futbal. Skoda toho uplne zleho striedania co Pioli vymyslel. Giroud mal rozhodne ostat. Leao moze sediet aj par zapasov nech sa da dokopy. Asi vymysla nejaky teenrap a hlavu ma v textoch Najkrajsi moment na konci ked sa po 94 minutovom boji Kvara a Calabria priatelsky s respektom objali.

Reagovat
Salfovic

Pěknej fotbal, kam se na to hrabalo El Clásico

Reagovat
AngryPrd

Jou presne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

o vyrovnávací trefu se přitom zasadil útočník Giacomo Raspadori z přímáku. Byla to mimochodem první branka přímo z volného kopu v tomto ročníku Serie A

Reagovat
10

se nediv, když to je samej běžec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

Tu kritiku Pioliho chápu a taky sem byl za to aby se mu poděkovalo a začlo se s novým trenérem, když už se vyhodil Maldini s Massarou. Dělá špatné rozhodnutí čím dál víc ale větší vinu za výsledky dávám těm na hřišti...

Včera mohlo být dávno rozhodnuto nebýt marného zakončení a nedůslednosti v dotahování brejků...A to je už několikátý zápas v téhle sezóně...

K tomu hromada svalových zranění od začátku sezóny...to je rok od roku horší, nechápu co se tam děje, v tomhle jsme snad nejhorší na světě...Kalulu nastoupí po měsíci ná druhý zápas v řadě a zase se zraní...Kjaer se zranil radši už na hotelu a tak tam zbyl ten argentinský sněhulák, který se pro jistotu taky zranil ke konci...Pulisic střídal kvůli svalové únavě...

Nakonec jsme to ještě málem projeli i proti 10...

MILAN PER SEMPRE!

Reagovat
pastal

Na co vy si můžete stěžovat hrát tak AS jak vy včera tak jsem šťastný Celkove když jsem AC viděl i v jiných zápas mi to prislo v pohodě, pěkný zápas pro diváka, to co předváděl Řím na Interu to byl hnus a těch marodu má Asko snad nejvíce v lize za poslední roky a přesto si nemyslím že ten kádr nemá na to hrát trochu pěkný fotbal

Reagovat
maras93

Kolik brejků se nevyužilo a zbytečně zahodilo, to je strašný. Mam v hlavě jeden moment, kdy Leao šel do 3 hráčů a místo, aby nahrál (tuším) Romerovi, tak nakonec zkusil nějakej lob, kterej šel uplně někam do hajzlu.

Reagovat
GEGE

Jo tady se krásně ukázala jeho povaha díky, které nebude nikdy patřit mezi absolutní špičku...

Reagovat
AngryPrd

Presne si mi to vybral z ust

Reagovat
AngryPrd

Ten chlapec je dieta co sa bavi na ihrisku. On nema sajnu co to znamena hrat za AC. Ja by som ho pustil za hocijaku slusnu ponuknutu sumu. Keby tam bol Capello chlapec by hned pochopil co ma robit a ked nie pekne by sa pratal na lavicku alebo prec z klubu. Skoda, ze Lukaku sa nevydaril, som presvedceny ze by mal gol na zapas a derby by malo iskru jak hrom

Reagovat
AngryPrd

Ja nechapem preco dal dole Oliho, ved hraj jeden z naj zapasov, co sanca to gol alebo nebezpecenstvo z jeho strany. Posle tam Jovica, ktory je neviditelny a Romera, co vyzeral jak na tripu a behal jak splaseny chudacik, nevedel kde je.

Reagovat
GEGE

Vyndat Girouda zrovna v tomhle zápase byla chyba...Jovic vypadal v každém zápase naprosto strašidelně, když si vezmu, že kvůli takovému lemplovi odpalime Colomba...Romero tam jít musel nebyla jiná možnost...

Reagovat
AngryPrd

Reagovat
maras93

Ten downgrade Jovice je ještě horší než jsem si myslel a to jsem od něj nečekal víceméně nic. Ten nemá vůbec co nabídnout. Jakmile jde na hřiště, tak už počítám s tím, že jsme bez hrotaka.

Reagovat
AngryPrd

ano mas pravdu ale pobavilo

Reagovat
1899-1995

V klidu, v lednu přijde Jonathan David, Jović už si nečuchne a titul se urve.

Reagovat
AngryPrd

https://milanreports.com/2023/10/30/pioli-choices-not-ideal-for-top-team/

...to co som presne pisal vidia to tak vsetci ...

Reagovat
maras93

Reagovat
Salfovic

Co tam ten blbec dělal s tou rukou

Reagovat
Zark

Něco mi říká, že tímto obratem Cagliari teprve začíná sezónu. Teď od nich čekám o mnoho víc a doufám v záchranu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele