Serie A souhrn - 17. kolo

22.12.2007, 19:56, aktualizováno 23.12.2007, 17:02
Komentáře a souhrny
Milánské derby vyznělo lépe pro Inter, který AC zdolal 2:1. Modročerní tak uhájili svůj vysoký náskok na prvním místě před AS Řím, které dvěma brankami kapitána Tottiho porazilo Sampdorii. Fiorentina smetla Cagliari, Juventus si poradil se Sienou. Pouhý bod získaly Udinese a Palermo.

Janov CFC - Parma FC 1:0

22.12.2007 18:00

Góly: 42. Marco Borriello (pen.)

FC Janov přerušil svou sérii devíti zápasů bez výhry, když doma porazil nejtěsnějším možným rozdílem Parmu. Jediný gól utkání dal Marco Boriello ve 43. minutě z pokutového kopu.

Utkání začalo vcelku v klidu, hrálo se ve středu hřiště a oba soupeři byli velmi vyrovnaní. První střela na bránu byla vyslána až 34. minutě! Bylo to před brankou Parmy, kde Matteo Paro zahrával přímý volný kop. Našel nehlídaného Boriella, který vyslal dobrou přízemní střelu mezi tři tyče. Brankář Bucci ji však skvělým reflexem nohou vyrazil. Na druhé straně se také hosté snažili ohrozit branku Rubinha. Andrea Gasbarroni prošel skrz pokutové území domácích, jeho střelu Rubinho vyrazil a následný centr uklidil do bezpečí Andrea Masiello. Ve 43. minutě nemohl Marco Boriello dosáhnout na centr od Para, jelikož ho Stefano Morrone stáhl za dres a rozhodčí Girardi okamžitě zapískal penaltu. Sám Boriello ji s malými problémy proměnil.

Do druhé půle vstoupila Parma s odhodláním smazat jednogólové vedení soupeře. První varování vyslal Reginaldo v 60. minutě, jeho střela však minula pravou tyč jen o několik centimetrů. O deset minut později Reginaldo obešel Ivana Juriče a přihrál Morronemu, jehož přízemní střela byla polapena Rubinhem. Patnáct minut před koncem mohl přidat svůj druhý gól Marco Boriello. Damiano Zenoni zavařil svému gólmanovi nepovedenou malou domů, Boriello jeho přihrávku zachytil ještě před vyběhnuvším Buccim, ale ten stihl jeho následnou střelu instinktivně vyrazit. Do konce utkání se již nic výrazného nestalo, a tak všechny tři body zůstávají v Turíně.

Více informací k zápasu

AS Řím - UC Sampdoria 2:0

22.12.2007 20:30

Góly: 18. Francesco Totti (pen.), 90. Francesco Totti

Kapitán Giallorossi Francesco Totti ukázal světu, že nezapomněl, jak se dávají branky. Sampdorii poslal dvěma trefami domů, když se nejprve trefil z penalty a pak v 90. minutě upravil na konečných 2:0 pro římský tým.

Právě Francesco Totti navíc neměl k utkání nastoupit, protože si nedávno obnovil zranění kotníku, ale jak vidno, stihl se z něj opět rychle zotavit. Toto utkání, stejně jako všechna dnešní v Itálii, začalo minutou ticha za 18letého sudího Lorenza Morena, který dnes zkolaboval a následně zemřel během zápasu ve Veroně.

Hned zkraje utkání se snažili Christian Maggio a Emiliano Bonazzoli prokombinovat skrz obranu domácích, ale byli, stejně jako na druhé straně kličkující Totti, zastaveni. První zákrok zápasu si připsal Luka Castellazzi, když se k němu dobře odrazil nebezpečný pokus Marka Cassettiho. V 17. minutě nařídil sudí Gervasoni pokutový kop po zákroku Stefana Lucchiniho, který na hranici pokutového území stáhl za dres Mattea Ferrariho. K penaltě se postavil Totti a předvedl, že zranění mu rozhodně nevzalo sebedůvěru. Odvážným dloubáčkem přeloboval padajícího Castellazziho.

Několik minut nato se do dalekonosné střely opřel David Pizarro, ale omylem trefil svého kapitána. Na druhé straně vyrobil hrubku Max Tonetto a Doni musel vyrážet prudkou Maggiovu střelu. Na druhé straně zlikvidoval Castellazzi střely z 20 metrů od Mirka Vučiniče a Daniele De Rossiho.

Krátce po přestávce našel Totti z otočky Vučiniče, který byl pár metrů před vápnem soupeře faulován. Z následného přímého kopu Pizarro přestřelil. V 53. minutě byl Simone Perrotta blízko ke vstřelení druhého gólu. Totti mu hodil míč z autu, Perrotta se nerozpakoval a jeho bomba orazítkovala břevno branky hostí. Několik minut poté byl pronikající Perrotta sestřelen Volpiho bodyčkem a záložník Sampdorie si vykoledoval předčasný odchod do kabin za druhou žlutou kartu. Nařízený přímý kop zahrál De Rossi a jeho střelu musel Castellazzi vyrazit. Claudio Bellucci se snažil odklidit pryč vyražený balón, ale netrefil ideálně a míč padl přímo k Perrottovi, kterému na poslední chvíli zabránil ve vstřelení branky Hugo Campagno.

Z nařízeného rohového kopu domácí vytvořili před brankou soupeře solidní závar. Nejprve Perrottovy nůžky odkopli bránící hráči Sampdorie a poté Manciniho dorážka prolétla skrz pokutové území mimo. Sampdorie se však ani v deseti nevzdávala a tři minuty před koncem vyslal na branku domácích prudkou střelu z voleje Andrea Caracciolo, avšak Doni skvělým reflexem vyrazil na roh. Po rohu se dostal k zakončení opět Caracciolo, ale nikým neatakovaný přestřelil. Poslední slovo však měli domácí. Marco Cassetti po skvělém sprintu po levé straně naservíroval před bránu Tottimu, který nekompromisně zavěsil a vstřelil tak svůj 160. gól v Serii A.

Více informací k zápasu

Juventus FC - AC Siena 2:0

23.12.2007 15:00

Góly: 32. Hasan Salihamidžić, 59. David Trézéguet

Juventus ukázal, že ze souboje o titul se ještě necítí odepsán. Hladce smetl sestupem ohroženou Sienu góly Salihamidžiče v prvním a Trezegueta v druhém poločase.

Siena minulý týden nešťastně nezískala všechny tři body s výše postavenou Neapolí, možná proto před utkáním neštřila sebedůvěrou. Juventus však už od začátku jasně dominoval, v páté minutě Alessandro Del Piero poslal nádherný centr na Antonia Nocerina, ten však z bezprostřední blízkosti minul branku. O tři minuty později Pavel Nedvěd zkusil štěstí střelou zpoza pokutového území, jeho pokus však brankař Alexander Manninger snadno chytil. O malou chvíli později musel být opět v pozoru, ale Salihamidžič hlavičkou míč do brány usměrnit nedokázal. Do šance se pak dostali ještě Trezeguet a Nocerino, ale to hlavní přišlo až v minutě 32., kdy po zmatcích v obraně Sieny propadl míč až k Salihamidžičovi a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Před koncem druhé půle mohli zvýšit vedení ještě Trezeguet a Nicola Legrottaglie, oba však mířili vedle. Do kabin tak šel Juventus s jednobrankovým vedením.

Do druhé půle Juventus vstoupil trochu laxněji a hned toho mohl litovat. Massimo Maccarone poslal střelu zpoza vápna těsně nad. Siena jakoby se začala rozjíždět a Juventus pochopil že takhle by to dál nešlo, svou hru opět zaktivnil a v 59. minutě se mohl radovat z druhého gólu. Tiagovu přihrávku Trezeguet zkušeně poslal po zemi k tyči a vstřelil už svůj třináctý gól v sezoně. V 74. minutě se blýskl brakař Buffon po přímém kopy Lorii a jen korunoval jasnou výhru Juventusu 2:0.

Více informací k zápasu

AS Livorno - Atalanta Bergamo 1:1

23.12.2007 15:00

Góly: 26. Alessandro Grandoni - 33. Fernando Tissone

Livorno si bude moci užívat Vánoce mimo sestupovou zónu tabulky poté, co po urputném boji utkání s Atalantou skončilo remízou. Livorno tak prodloužilo svou sérii bez porážky na sedm zápasů.

Livorno má vstupy do začátku zápasu skvělé, a tak nebylo překvapením, když prvních patnáct minut nepustili domácí soupeře k míči. Jedinou vážnější šanci si však vypracoval jen Martin Bergvold a Francescem Tavanem. Bergvold neohroženě naběhl do obrany hostujícího týmu, prošel až k brankaři Coppolovi, ten jeho střelu vyrazil a následně se do odkryté klece Tavano nedokázal trefit. Hosté na sebe nenechali dlouho čekat, po centru Zlatana Muslimovice a následné hlavičce Simoneho Padoina se blýsk domácí gólman De Lucia skvělým zákrokem a vyrazil míč na roh. V 26. minutě se domácí radovali z prvního gólu, když po centru Daniela De Vezzeho Alessandro Grandoni nasměroval míč do branky přesně. Ve 33. minutě však první vážnější útok po inkasovaném gólu znamenal vyrovnání. Domácí dali Bergamu možnost přímého kopu z velmi dobré pozice a Tissone se nemýlil. Tissone měl do poločasu ještě jeden přímý kop a vůbec nebyl špatný, tentokrát se však vyznamenal brankař De Lucia a míč za svá záda nepustil. Do kabin tak šly týmy za stavu 1:1. Po přestávce týmy nastoupily nabuzeny uhrát vítězství. Blíže ke tře bodům měla Atalanta, která si vypracovala řadu šancí, De Lucia ale chytal velký zápas a překonat ho nebylo vůbec jednoduché. Občas mu pomohlo štěstí, a to hlavně v 64. minutě, kdy po rohu Pinty ne zcela dobře odhadl dráhu letu, míč proletěl až na zadní tyč, ale Maximiliano Pellegrino ho do branky nepropasoval. Domácí se pak v poslední minutě dožadovali penalty, po zákroku Thomase Manfrediniho na Davida Balleriho, rozhodčí však zůstal v klidu a nic neodpískal a utkání tak skončilo 1:1.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Turín FC 1:1

23.12.2007 15:00

Góly: 81. Marek Hamšík - 36. Alessandro Rosina (pen.)

SSC Neapol doma jen remizovala s FC Turín. Bod jí zajistil až deset minut před koncem Marek Hamšík. Neapol navíc neproměnila penaltu. San Paolo stadio tak zažil velmi vyhecovaný zápas, kde navíc padla i červená karta.

Azzurri mohli ve svém kádru opět přivítat Ezequiela Lavezziho, který byl suspendovaný. Naproti tomu Toro muselo ve svém kádru udělat větší změny. V trestu byli Gianluca Comotto, Salvatore Lana a i trenér Walter Novellino měl zákaz být s týmem po excesech v minulém utkání proti AS Řím. Navíc Matteo Rubin a Marco Motta jsou zranění.

Hned zkraje utkání mohl Azzurri poslat do vedení Marcelo Zalayeta. Maurizio Domizzi mu přiťukl balón a Uruguayec z pěti metrů napálil míč jen do brankáře hostí. V 36. minutě nařídil rozhodčí Trefoloni rozporuplnou penaltu za Domizziho údajnou hru rukou. Opakovaný záběr nakonec ukázal, že obránce Neapole zahrál nohou. Domácí s tím však nic neudělali a Alessandro Rossina penaltu s přehledem proměnil. Pět minut nato se do strkanice s Manuelem Blasim pustil Vincenzo Grella, který za tento incident vyfasoval druhou žlutou kartu a domácí byli rázem v početní výhodě. O několik minut později se opět předvedl Matteo Sereni, brankář Turína, když převedl obtížný zákrok proti bombě Domizziho.

V 50. minutě byl Zalayeta faulován ve vápně a sudí Trefoloni správně nařídil penaltu. K jejímu zahrání se postavil Maurizio Domizzi. Avšak Sereni vystihl směr jeho střely a pokutový kop polapil. Zhruba 10 minut poté se hrdina utkání Sereni střetl s Lavezzim a musel střídat. Neapol se tlačila dopředu a v 81. minutě se dočkala zaslouženého vyrovnání. Sosa uvolnil Hamšíka, který s přehledem zavěsil pod břevno a stanovil tak na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - SS Lazio 2:2

23.12.2007 15:00

Góly: 34. Fábio Simplício, 46. Amauri - 59. Fabio Firmani, 80. Igli Tare

Trenér Lazia Delio Rossi měl při střídání šťastnou ruku, když poslal na hřiště místo Makinwy Tareho, který se mu v závěru utkání odměnil vyrovnávací brankou. Zajistil Laziu v konečném součtu cenný bod, protože utkání Římané dohrávali v devíti.

Lazio hře zpočátku dominovalo a podnikalo nebezpečné výpady. Ve 14. minutě přinesla akce hostů první vzrušení. Fabio Vignaroli vystřelil a jeho parťák z útoku Tommaso Rocchi střelu lehce tečoval. Palermský brankář Federico Agliardi ale předvedl pěkný zákrok. Lazio pokračovalo v tlaku, ale i Makinwova střela z hranice pokutového území byla zlikvidována, tentokrát obráncem Barzaglim. Ve 26. minutě měli hosté další větší šanci, ale ani tu neproměnili a Palermo jejich neproměněné šance potrestalo. První nebezpečnější akce přišla ve 34. minutě a hned byla gólová. Palermo kopalo volný přímý kop, který zahrával Miccoli. Ten poslal do pokutového nebezpečný centr, který skvěle zužitkoval Brazilec Simplicio a hlavičkou překonal brankáře Ballottu.

Příliš sekund ve druhém poločase neuběhlo a Palermo vedlo 2:0. Byl to opět Miccoli, kdo celou akci vymyslel a poslal opět výborný pas do pokutové území. Amauri hbitě zpracoval a prostřelil bezmocného Ballottu. Lazio se vrátilo do zápasu v 59. minutě, kdy Firmani vyslal směrem k brance něco mezi střelou a centrem. Tato výsledná "střela" překvapila brankáře Agliardiho, který kapituloval a hosté snížili na 2:1. Domácí promarnili v 76. minutě obrovskou příležitost na zvýšení svého náskoku, když Amauri neproměnil pokutový kop. Penalta byla nařízena za faul na Amauriho, kterého sestřelil Siviglia a vysloužil si za něj červenou kartu. I přes to, že hráli hosté o desíti dokázali tohoto zaváhání beze zbytku využít. Střídající Tare pronikl rozhozenou obranou soupeře a v 80. minutě srovnal na 2:2 a stanovil konečný výsledek utkání. V 89. minutě ještě viděl De Silvestri červenou kartu, ale i v devíti lidech dokázalo Lazio remízu udržet a z Palerma si odváží cenný bod.

Více informací k zápasu

Reggina Calcio - Calcio Catania 3:1

23.12.2007 15:00

Góly: 34. Luca Vigiani, 78. Luca Vigiani, 90. Luca Vigiani - 90. Juan Vargas

Předposlední Reggina díky hattricku Lucy Vigianiho porazila devátou Catanii, ale i přes zisk tří bodů zůstává na 19. místě Serie A.

Oba celky začaly ofenzivně a do první šance se dostala Catania. Dobrý Sardův centr našel ve vápně Martineze, jeho střelu ale zblokoval obránce Aronica. Na druhé straně dalekonosnou střelou prověřil pozornost brankáře Polita Amoruso, ale nic z toho nebylo. Potom se diváci poměrně dlouho nudili. Až ve 34. minutě načal svoje gólové představení Vigiani. Hlavní podíl měl na této brance Francesco Cozza, který výborně zahrál volný přímý kop. Míč se snesl na hlavu Amorusa, který ho prodloužil na Vigianiho a ten z bezprostřední blízkosti propálil Polita. Cozza pokračoval v dobrém výkonu a těsně před koncem prvního dějství opět poslal do vápna dobrý centr. Tentokrát ale Polito následnou hlavičku Amorusa zneškodnil.

Do druhého poločasu opět vstoupili lépe hosté, podobně jako do toho prvního. Střela Marca Biagiantiho skončila v rukavicích brankáře Novakoviče. V 53. minutě byl opět hlavní postavou Biagianti. Tentokrát ale ve vlastním pokutovém území, kde domácí reklamovali pokutový kop za údajnou Biagiantovu ruku. Rozhodčí ale rázně ukončil protesty a penalta se nekopala. Dvanáct minut před koncem Reggina zvýšila svůj náskok, když z hranice velkého vápna vystřelil Vigiani a jeho střela zapadla do dolního rohu branky. Když poté v 87. minutě uviděl Sardo druhou žlutou kartu, tak to vypadalo, že je rozhodnuto. Jeho spoluhráči se ale nevzdali a v 90. minutě snížil přesnou střelou z přímého kopu Vargas. Konečný stav ale nakonec určil o pár sekund později svým třetím gólem Vigiani a mohl se radovat ze zisku tří bodů.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Cagliari Calcio 5:1

23.12.2007 15:00

Góly: 3. Riccardo Montolivo, 42. Adrian Mutu, 45. Adrian Mutu (pen.), 47. Mario Santana, 79. Mario Santana - 6. Michele Fini

Fiorentina na svém stadionu uštědřila poslednímu Cagliari pěkný debakl. Dva góly dal Adrian Mutu, další dvě branky přidal Mario Santana, jednou se trefil Riccardo Montolivo a jediný gól hostí dal Fini. Dohromady to čítá 5:1 pro Violu.

Viola, přestože v poháru UEFA postoupila do dalších bojů, do dnešního utkání nevyhrála v Serii A pět utkání v řadě. Zpravila si chuť až pěti brankami v síti Cagliari. Hosté ze Sardinie prožili opravdu chaotický týden. Trenér Nedo Sonetti rezignoval a tým povolal zpět trenéra Marka Giampaola měsíc po jeho odvolání.

Domácím ke vstřelení první branky utkání stačily pouze tři minuty. Adrian Mutu našel ve vápně Riccarda Montoliva, který svou pravačkou rozpoutal přestřelku. Hned za tři minuty dokázali hosté odpovědět. Pasquale Foggia předvedl senzační úprk po levé straně, poté zasekl a přesný centr poslal na Michela Finiho, který míč bez problémů dopravil za Lupatelliho záda. Hosté se o několik minut později dokonce mohli ujmout vedení. Avšak Cristiano Lupatelli nejprve vyrazil Mancosuovu pumelici a poté ještě zlikvidoval Finiho dorážku. Hra byla velmi otevřená a ještě před přestávkou poslal Fialky do vedení Adrian Mutu. Na přední tyči dosáhl na centr Martina Jørgensena a přesnou hlavičkou k tyči rozjásal domácí fanoušky podruhé. V nastaveném čase navíc rumunský šutér přidal ještě jednu branku. Paolo Bianco poslal v pokutovém území k zemi Vieriho. Nařízenou penaltu pak poslal Mutu pod břevno a nedal Marruoccovi nejmenší šanci.

Adrian Mutu, hvězda utkání, zařídil krátce po začátku druhé půle čtvrtou branku domácích. Zpětnou přihrávkou vybídl k zakončení Maria Alberta Santanu, který přízemní střelou nasadil gólmanovi Marruoccovi housle. Cagliari se však nevzdávalo. Joaquin Larrivey měl několik příležitostí, ale vše skončilo nad bránou Lupatelliho. Konečný výsledek stanovil v 80. minutě svou druhou trefou Mario Santana. Obešel Cristiana Del Grossa a krásnou střelou vymetl pavučinku ve vzdálenější šibenici Marruoccovi branky.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Empoli FC 2:2

23.12.2007 15:00

Góly: 22. Andrea Dossena, 85. Antonio Di Natale - 50. Andrea Raggi, 90. Lino Marzoratti

Udinese prodloužilo svou mizérii a doma pouze remizovalo s podprůměrným Empoli. Bod týmu hostí zařídil až v 93. minutě stoper Lino Marzoratti. Udinese však díky svému náskoku na Fiorentinu zůstává přes zimní pauzu na čtvrté pozici.

Tým Pasquala Marina chtěl odčinit porážku z minulého kola, kdy Udinese podlehlo prohrálo na Sicílii 0:2 s Catanií. Friulani tedy vlétli do utkání zostra. Dossena nacentroval přímo na Fabia Quagliarellu, který míč chytře hrudí přiťukl Di Natalemu. Kapitán domácích se opřel do balónu a jeho volej trefil jen vhodně stojícího brankáře Balliho. O několik okamžiků později se pokoušel na druhé straně Giovinco o únik, ale byl obrán o míč. Ovšem poté se již domácí ujali vedení. Di Natale vystrčil Dosenu, který nekompromisně poslal míč vedle vyběhnuvšího Balliho – 1:0. Branku Handanoviče se pokoušel ohrozit, po pěkné přihrávce Vannucchiho, Luka Saudati, ale pálil vysoko nad.

Druhý poločas začal lépe tým hostí. Ve 49. minutě si nejvýše vyskočil na rohový kop Andrea Raggi a hlavou překonal Samira Handanoviče. Empoli se tedy nadechovalo k sympatickému výkonu, avšak v 61. minutě neudržel morálku Francesco Pratali. Nedovoleným způsobem poslal k zemi Fabia Quagliarellu, za což byl oceněn žlutou kartou, ke smůle hostí již druhou v pořadí, a musel předčasně do kabin. I v deseti lidech se však Empoli snažilo útočit. Giovinco zahrával přímý kop, proti kterému musel Handanovič vytasit pěkný zákrok.

Konec utkání si však vzalo pod taktovku Udinese. Nejprve Antonio Floro Flores poslal Pepeho centr mimo tři tyče. Deset minut před koncem však Pepe dokázal vstřelit gól, ale nebyl uznán pro ofsajd. Opakovaný záběr poté ukázal, že se rozhodčí mýlil a o ofsajd se nejednalo. V 85. minutě se Udinese přeci jen dočkalo. Bývalý hráč Empoli, Antonio Di Natale, napálil míč z osmi metrů a přesnou střelou nedal Ballimu šanci. Byl to jeho stý gól v kariéře.

Studená sprcha pro domácí přišla až v nastaveném čase. Byl to prakticky poslední pokus soupeře vstřelit branku, což se Marzorattimu podařilo pohlednou rybičkou.

Více informací k zápasu

Inter Milán - AC Milán 2:1

23.12.2007 15:00

Góly: 36. Julio Cruz, 63. Esteban Cambiasso - 18. Andrea Pirlo

Velkolepé ‚derby della Madonnina‘ vyznělo lépe pro domácí Inter. Modročerní udrželi letošní neporazitelnost, když vyhráli nad odvěkým rivalem AC Milán 2:1. Velkým smolařem utkání byl brankář hostí Dida, který hráčům Nerazzurri hrubou chybou daroval nejenom gól, ale také tři body.

Inter je letos v Serii A nezastavitelný, ale proti AC Milán nastupoval s patřičným respektem, protože "hosté" nastupovali jako novopečení mistři světa. Na hráčích Interu to bylo vidět. Ze začátku se hlavně bránili a také inkasovali první branku. Do poločasu ale stihli vyrovnat a ve druhém dějství dokonali obrat a zvítězili 2:1.

AC Milán vstoupil do utkání o něco lépe, ale v úvodní čtvrthodince toho moc k vidění nebylo. Až v 17. minutě Andrea Pirlo, který dříve hájil barvy Interu, se postavil k exekuci trestného kopu a brilantní střelou do levého horního rohu nedal brankáři Cesarovi šanci – 0:1. Inter mohl srovnat po třech minutách. Julio Cruz vyslal do pokutového centr, který Dida pouze vyrazil k Jimenezovi. Dida měl štěstí, protože Jimenezova střela z velkého úhlu těsně minula tyč. Po půl hodině hry se k velkému sólu nadechl novopečený nejlepší fotbalista světa Kaká. Proběhl polovinu hřiště, dostal se do vápna, ale než stihl vystřelit, tak se z něj sám vyhnal a nic z šance nebylo.

O čtyři minuty později opět hrozil Inter a tentokrát už účinněji. Cambiasso narazil míč Cruzovi, který stál na hranici šestnáctky a propálil míč mezi třemi obránci. Dida toho příliš neviděl, a tak neměl šanci zasáhnout. Po 32 minutách byl stav nerozhodný 1:1. "Hosté" se mohli opět dostat do vedení, ale pět minut před koncem prvního poločasu z dvaceti metrů přestřelil branku Ambrosini a pořádně tak rozhněval své spoluhráče, kteří si říkali o míč a byli v dobré pozici. Těsně před poločasovým hvizdem mohl strhnout vedení na stranu "domácích" Javier Zanetti, ale Dida si s jeho střelou poradil.

I ve druhém poločase se hrál oboustranně útočný fotbal a po pěti minutách se po dobrém Maldiniho centru dostal do šance Gilardino, ale slibnou příležitost zahodil. Inter opět rychle kontroval a po pár minutách to byli domácí, kdo se mohli dostat do vedení. Fotbal to byl jako na houpačce a diváci se bavili. Cambiasso se ocitl na hranici pokutového území v dobré střelecké pozici. Na střelu měl dostatek času, ale obrovskou šanci promarnil a branku netrefil. O šest minut později se už Cambiasso po chybě brankáře Didy a trochou pomocí Maldiniho nemýlil. Argentinský reprezentant se opět ocitl na hranici pokutového, ale tentokrát jeho střela dopadla o něco lépe. V cestě mu stál pouze Maldini, přes kterého Dida pravděpodobně neviděl a spadl na levou stranu. Střela ale mířila doprostřed a lehce doklouzala za brankovou čáru.

Po smolném gólu to vypadalo, že se z hráčů AC Milán vypařila veškerá energie. Byl to totiž Inter, kdo po své druhé brance kontroloval utkání a AC Milán k ničemu nepouštěl. V 75. minutě vyslal směrem na Didovu branku dělovku Zlatan Ibrahimovič, ale míč se mezi tři tyče nevešel. V 82. minutě se přece jenom hosté dostali do šance, když z voleje vystřelil Kaká. Brankář Cesar se ale položil velice rychle a střelu zneškodnil. Ve druhé minutě nastavení promarnil skvělou příležitost Ambrosini, když nezužitkoval Seginhovu nahrávku a z bezprostřední blízkosti netrefil. Inter tak ve velkém derby porazil AC Milán 2:1 a kráčí za titulem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán17134037:943
2.AS Řím17106133:1836
3.Juventus Turín17105235:1535
4.Udinese Calcio1785422:2129
5.ACF Fiorentina1777326:1628
6.Citta di Palermo1767425:2725
7.Neapol SSC1765625:2223
8.Atalanta Bergamo1657423:2122
9.Sampdoria Janov1763822:2421
10.Calcio Catania1756617:1921
11.FC Janov1747616:2319
12.AC Milán1446421:1218
13.FC Parma1746719:2418
14.Lazio Řím1746719:2518
15.FC Turín17211415:2017
16.AS Livorno1636719:2715
17.Empoli FC1736814:2415
18.AC Siena1728717:2514
19.Reggina Calcio1627712:2513
20.Cagliari Calcio17241113:3310

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hóóódně důležitý 3 body

Reagovat
-Kopy-

Viděl sem posledních deset minut, ale nejvíce mě pobavil jako vždy Slepička

Reagovat
smazaný uživatel

zaplať Pán Bůh za ty dary...

První poločas tragédie, druhý poločas už jsem konečně trochu poznával ten starý Řím, nejdřív drtivý tlak, krásný narážečky, ale neproměňování šancí. Z toho vyplynulo vyloučení. Posledních patnáct minut držení výsledku a Sampdoria i v deseti nás tlačila, ještě že nás Doni podržel a Sampdoria zahodila zbylé šance.

Reagovat
Antijuve

Nečekal jsem, že vám Janov nedá ani branku a dokonce jsem čekal i remízu, ale koukám, že Totti zase řádil.

Reagovat
smazaný uživatel

*Sampdoria

jinak Totti dal sice dva góly, ale optimální výkon to nebyl. Ale důležitý je, že Francesco je zpět!

Reagovat
smazaný uživatel

Francesco!!!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Francescooooooo...Tottiiiiiiiiiiiiiiii

Reagovat
2miguel1

mnooo de je ten Shevcenko ??

Reagovat
Shevchenko

Tady jsem, chceš něco? A nauč se psát Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda ac milana ......dpc ale ten druhy goll..

Reagovat
smazaný uživatel

Vubec nemá na gunners šanci! dyt sou 12. hrajou nic, trapej se a pochybuju že se to do unora zlepší

Reagovat
Shevchenko

Tak ty o tom víš úplný hovno

Reagovat
Antijuve

Zrovna Arsenal dostane od ACM jako nic.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele