Sevilla reaguje na výsledky, po sedmi měsících odvolala Mendilibara

09.10.2023, 09:08
Aktuality

José Luis Mendilibar po nevydařeném vstupu do sezony končí na lavičce Sevilly. Dvaašedesátiletý kouč byl ve funkci od března a do historie klubu se zapíše triumfem v Evropské lize...

Sevilla v sobotu vydřela remízu 2:2 s Rayem Vallecano, po osmi odehraných zápasech se s pouhými dvěma výhrami (2-2-4) a osmi body nachází až ve druhé polovině LaLigy.

Lepší to z pohledu španělského klubu není ani v Lize mistrů, kde má Sevilla po dvou kolech skupinové fáze dva body, vedení se proto rozhodlo odvolat Josého Luise Mendilibara. Jméno nástupce zatím andaluský celek neoznámil, očekává se tak během reprezentační přestávky.

Mendilibar v březnu nahradil Jorgeho Sampaoliho a kromě pohodlné záchrany pomohl k sedmému vítězství v Evropské lize/Poháru UEFA. Sevillu vedl do 30 zápasů ve všech soutěžích s průměrnou bilancí 1,47 bodu na utkání. Podobně na tom byl zmíněný Sampaoli.

Sevilla bude mít čtvrtého trenéra během roku - Sampaoli loni v říjnu vystřídal Julena Lopeteguiho, který byl ve funkci před tři roky a také pomohl k výhře v Evropské lize (2019/20).

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, marca.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Sedm trofejí v EL v posledních sedmnácti letech - tuto soutěž dokáže se Sevillou vyhrát očividně téměř kdokoliv. Zbývá hodnotit domácí ligu a tam je to naprostá bída, divím se, že vydržel až do dnešních dnů.

Reagovat
celeb

V superpohari ohurili vykonom a takmer zdolali City, nakoniec padli na penaltach. Nasledne kriza, 3 prehrate zapasy v rade v lige. Lenze potom sa otriasli a uz sa to zacalo zlepsovat, padli akurat s nami predminule (1:0).

Aby este nelutovali, v poslednej dobe to az take zle nebolo. Divny cas na vyhodenie trenera.

Reagovat
Y.N.W.A

taky si říkám... jedině, že by měli nějaký eso v rukávu... ale tak, víme my, jaký tam maj vztahy hráčí-trenér-vedení? ...prostě se teď hledaj a hledaj někoho, kdo tam chvíli vydží jako Emery nebo Lopetegui

Reagovat
Laliga

Veď v lige odohrali asi jediný vydarený zápas proti Almerii Inak to bola zakaždým bieda.

Reagovat
Raul=Real

Kto namiesto neho?

Reagovat
eder

Sergio Ramos ho zničil...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele