Šilhavý zůstává koučem reprezentace, jeho smlouva ale prošla úpravou

17.10.2023, 15:32
Aktuality
Jaroslav Šilhavý (© AFP)

Jaroslav Šilhavý zůstává trenérem české fotbalové reprezentace. Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR ho na dnešním mimořádném zasedání v Praze, které po čtvrteční porážce 0:3 v Albánii v evropské kvalifikaci svolal předseda FAČR Petr Fousek, ponechal ve funkci na závěrečné dva listopadové zápasy skupiny v Polsku a s Moldavskem. Vedení asociace tak rozhodlo především kvůli nedostatku času i vzhledem k tomu, že národní tým má blízko k postupu na šampionát v příštím roce. Fousek o tom informoval na tiskové konferenci.

FAČR zároveň po vzájemné dohodě upravila smlouvy trenéra a členů realizačního týmu, kontrakt nově platí do 30. listopadu s možností oboustranné opce. Předchozí smlouvu měl Šilhavý do konce kvalifikačního cyklu s automatickou opcí na závěrečný turnaj v případě postupu.

Trenérova pozice byla v ohrožení poté, co národní mužstvo ve čtvrtek vysoko prohrálo v Albánii a Fousek hned po utkání svolal mimořádné jednání výkonného výboru. Fotbalová "vláda" zvažovala více variant včetně okamžité výměny Šilhavého, nakonec ale jednašedesátiletého kouče podržela na listopadové duely. Český tým po nedělním domácím vítězství 1:0 nad Faerskými ostrovy i díky ostatním výsledkům figuruje v kvalifikační skupině na postupovém druhém místě a k účasti na šampionátu v příštím roce v Německu mu stačí 20. listopadu doma porazit Moldavsko. O tři dny dříve nastoupí v Polsku. Už nyní má jistotu minimálně startu v play off o Euro.

Výkonný výbor jednal zhruba čtyři hodiny a podle Fouska rozhodl o setrvání Šilhavého drtivou většinou. "Vedlo nás k tomu několik skutečností. Zaprvé jaká je situace ve skupině. Museli jsme vzít v úvahu i to, že už 27. října je potřeba oznámit širší nominaci a už 13. listopadu začne sraz reprezentace," uvedl Fousek. Výbor diskutoval i nad tím, že by Šilhavému v případě odvolání musel vyplatit odstupné v řádu několika milionů, klíčové při rozhodování to ale podle šéfa FAČR nebylo.

"Zvažovali jsme i další varianty, jako okamžitou výměnu celého realizačního týmu. Výkonný výbor stejně tak zamítl improvizovaná nebo částečná řešení, zejména využití trenérů či asistentů pod smlouvou v klubech. Výkonný výbor zavrhl i možnost využití jiných trenérů FAČR od dalších reprezentačních kategorií, stejně jako variantu zahraničního trenéra," řekl Fousek. Doplnil, že se zástupci Slavie o případné výpomoci trenéra Jindřicha Trpišovského nyní nehovořil.

Výkonný výbor si na dnešním zasedání vyslechl Šilhavého i manažera reprezentace Tomáše Pešíra. "Trenér shrnul dosavadní kvalifikaci a deklaroval maximální odhodlání a připravenost. Byl to trenér Šilhavý s větší sebedůvěrou a sebevědomím," odpověděl Fousek na dotaz, zda Šilhavý působil odhodlanějším dojmem než po uplynulých zápasech.

"Každý z nás je jiný řečník, motivátor. Jsem přesvědčen o tom, že trenér musí ukázat, že chuť má. Není to o tom, jestli má smlouvu, je to o odhodlání, nastavení. Musí bezezbytku využít čas, který do 17. listopadu má," doplnil Fousek.

Nechtěl spekulovat, zda je pravděpodobnější, že Šilhavý v případě postupu na Euro bude pokračovat, nebo skončí. "To je předčasná otázka. My jsme napjali veškeré síly, abychom zvládli závěrečné dva zápasy. Počátkem prosince je standardní zasedání výkonného výboru, kde budeme hodnotit celou kvalifikaci. Tam se k tomu vrátíme," řekl Fousek.

"Co se týče té upravené smlouvy, je tam možnost oboustranné opce. V překladu to znamená, že jedna i druhá strana musejí souhlasit, aby se pokračovalo dál," doplnil místopředseda FAČR Jiří Šidliák.

Nad budoucností reprezentace diskutoval výkonný výbor i s novým technickým ředitelem asociace Erichem Brabcem a předsedou sportovní rady Vladimírem Šmicerem, kteří byli na jednání pozváni. Fousek se v pondělí také spojil s kapitánem národního mužstva Tomášem Součkem, jenž za tým vyjádřil Šilhavému podporu.

"Zopakoval postoj kabiny. Na jednu stranu tomu rozumíme, ale musím říct, že výkonný výbor se spíše ztotožňuje s vyjádřením hráče Michala Sadílka, který řekl, že tohle je věc vedení FAČR. Hráči mají hrát, trenéři trénovat a funkcionáři funkcionařit," řekl Fousek. "Doporučení od sportovní rady nebylo úplně jednoznačné, bylo víceméně variantní. Obsahovalo i některé návrhy do budoucna, ale ty budou předmětem až po kvalifikaci," uvedl.

Šilhavý převzal národní celek v září 2018 po Karlu Jarolímovi a mužstvo pozvedl. Někdejší reprezentační asistent předloni nečekaně došel s týmem na minulém evropském šampionátu až do čtvrtfinále. S mužstvem také postoupil do elitní divizi A Ligy národů, odkud ale Češi následně sestoupili. Reprezentace naopak neprošla na mistrovství světa, výkonný výbor i tak s Šilhavým vloni na jaře prodloužil smlouvu.

Autor: ČTK

Komentáře (436)

Přidat komentář
Infeld Prácheňský

Skandál !!!

Reagovat
icka

Netřeba slov.

Reagovat
pobody's nerfect

Preblafl celý výbor nebo stačila část?

Reagovat
südkurve

celý a 2x.

Reagovat
Chlupatá máma

Čekal někdo něco jinýho?

Reagovat
jsemdement

Klauni.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Ten má ty mrdky mediální pěkně zvládnutý.

Reagovat
jsemdement

Si myslej, čůrácí, že se to udělá samo, ten fotbal.

Reagovat
Y.N.W.A

Dle očekávání. Možná by i nějaká snaha něco udělat byla, jenže on fakt není nikdo, kdo by teď narychlo přišel, navíc není možný, aby v tak krátký změnil fungování repre. Jo kdyby to nefungovalo mezi trenérem a hráčema, tak by to bylo o něčem jiným, ale tohle funguje. Borci prostě maj jen blbou taktiku, neuměj hrát do plných, naštěstí to nás v Polsku nečeká. Ale s Moldavskem to bude těžký. Pak, ať už to dopadne jakkoliv, ať se novej trenér hledá, Šilhavý už najel do stropu, víc reprezentaci nedá. Patří mu dík, jak jí vrátil kredit po době temna, ale začalo to upadat. Novýho trenéra to v zimní pauze chce...

Reagovat
Salfovic

Jak víš, že to funguje ?

Reagovat
Kejza

Reagovat
VersaceChain

"s Moldavskem to bude tezky"

tohle je tak kurevsky smutne

Reagovat
Kucka

Reagovat
STR

Světový fotbal se vyrovnává

Reagovat
Rezan

Reagovat
ACSeRw!n

spis my se zhorsujeme

Reagovat
Kuchta

Reagovat
Reggie

žádnou taktiku

Reagovat
Beči

Moje slova

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ACSeRw!n

podrzeli ho jakoby oficialne jen na dva zapasy, aby se zavrela huba tem, co chteli jeho odchod, ale pritom s nim na euro normalne pocitaj

Reagovat
10adam

Bohužel mám stejný názor…

Reagovat
VersaceChain

tezce pochybuju, ze ho vyhodi po postupu na Euro

Reagovat
Rezan

a my postoupíme?

Reagovat
guzman

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
kecipep

Reagovat
Sosi

mrdky

Reagovat
Cotton

Reagovat
doshcz

jestli si Silhavy mysli ze uz to ma secteny tak chci videt tu jeho snahu a motivaci za mesic no, buh s nami

Reagovat
Salfovic

To jsem zvědavej, co řekne na otázku, jestli má chuť pokračovat, když už nemá ani tu smlouvu.

Reagovat
Puskas

Jestli budu mít smlouvu...

Reagovat
Sosi

Reagovat
Rezan

jj, už teď působil, že se mu vlastně nechce ani ty hráče povolávat, někoho trénovat, natož vymýšlet nějakou taktiku.

Hlavně, že jedu, jedu, jedu.

Reagovat
insane

Jarda by měl vést tak maximálně chráněnou dílnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný rozdíl je, že vede chráněný fotbalový tým.

Reagovat
Kluivert9

A teď vede co?

Reagovat
ratusek

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
Lof

Reagovat
TopinB

Reagovat
icemike

Reagovat
VersaceChain

Pro me je proste naprosto nepochopitelne, jaktoze nemaji v zaloze predpripravene kontingencni plany pro tyhle situace, co to je za picovinu, ze jako se to narychlo neda?

Reagovat
Y.N.W.A

ty voe, tohle není žádná firma, tohle je FAČR s teplejma místečkama

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
Infeld Prácheňský

No právě. Důležitý instituce se spoustou lidí vedou šašci, který s něčim obdobnym nemají zkušenosti a neměli kde se naučit, jak se to dělá

Reagovat
dave30

Chceš mi říci, že když někde vyhazují trenéra, tak už mají nachystaného nového? V drtivé většině něco dohraje asistent a potom se řeší nový trenér.

Reagovat
VersaceChain

Asistent odehraje jeden zapas a do tydne mas noveho trenera v drtive vetsine.. tady se bavime realne o trech tydnech nez musi dat nominaci do kupy.

Reagovat
dave30

Takže má přijít někdo nový, kdo ty hráče v podstatě nezná a má sepsat nominaci?

Reagovat
VersaceChain

Jako tri tydny nestaci na to sepsat nominaci?

Reagovat
Rezan

sorry, ale asi každej českej trenér zná ty hráče ne?

A když bude mít tři týdny čas, udělá si představu i zahraniční trenér.

Reagovat
dave30

Českého trenéra fanoušci moc nechtějí. Protože ti, kteří by byli hratelní o to nemají zájem (Trpišovský, Svědík). A zahraniční trenér? To má jako něco sepsat aniž by hráče viděl? Vždyť u nás každý druhý fanoušek chce do repre nominovat hráče, kterému se podaří 3 až 4 zápasy (že má formu). To by měl asi dost dobré.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Salfovic

To je ale šok

Reagovat
Zemun

To teda je,a tak sa všetci báli že ho vyhodia.

Reagovat
Puskas

No...

Reagovat
bakasa

Volali Součkovi ty pičo to snad není možný. Banda zkurvenejch mrdek

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
verv

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
doshcz

Reagovat
10adam

Kundy

Reagovat
Pablos

Reagovat
Zephyr

Sice i Fousek řekl to moudro, že "hráči jsou od toho, aby hráli, a funkcionáři od toho, aby funkcionařili", ale i tak mi přijde rozumné, že se ho aspoň zeptáš na názor. Daleko horší varianta by byla, kdyby hráčům vnutili nějaké nepřijatelné řešení a tím by ještě rozesrali kabinu.

Reagovat
Pablos

Ale mluvili s jeho největším chráněncem, vždyť Souček je jeho prodloužená ruka. Měl prostě jít do kabiny po Faerech a sám mít zájem… né reagovat na nějaký Součkův výrok.

Reagovat
Zephyr

vždyť je to kapitán... ten snad mluví jménem kabiny, ne?

Reagovat
Pablos

Jasný ať mluví když hrajou píču… jménem kabiny o tom, proč hrajou pod své možnosti a jestli na to má nebo nemá trenérský štáb vliv…. Né o tom, chceme/nechceme u týmu.

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
Zephyr

Asi fakt nechápu, proč je kolem toho takový humbuk Prostě se ho zeptali, má pozici kapitána + odpovědnost, tak jim dal svůj názor. Určitě svoje rozhodnutí nestavěli jen na tomhle, tak mi přijde ok aspoň sondovat, jak to vnímají sami hráči.

Reagovat
bakasa

Nesmysl, hráči se do ničeho takovýho netahají.

Reagovat
celeb

to jak u nas Danko

Reagovat
Witcher

On je kapitán a kapitán

Reagovat
icemike

A kapitánem ho zvolili hráči nebo Šilhavý, ha?

Reagovat
Infeld Prácheňský

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Zemun

Kapo to musel posvětit

Reagovat
dondinho

Volal mi Fousek. Co chtěl ? Nic... A co jsi mu na to řek' ? No nic... To jsi mu řek' dobře.

Reagovat
Salfovic

Ti volal Fousek, čurák, co chtěl ?

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
Lemond Laws

Stejně prostě není náhrada... Kterou by všichni uvítali

A jako hlavní důvod skoro říkali, že prostě příštího pátku se musí odeslat nominace atd, že by to bylo všechno složitý

Ať to Jarda dojede. Postoupí a pak se jakž takž rozumně rozloučí zaslouženě

Reagovat
nvidia

Vzhledem k okolnostem za mě ok rozhodnutí s tím, že bych tu opci pak prostě neprodlužoval. Ty dva zápasy nějak doklepneme a pak to chce čerstvou krev a novou motivaci.

Reagovat
Zephyr

Za mě osobně nejlepší řešení. Trenér dostane šanci ukázat kvality a zachránit si reputaci. Hráči budou takhle nejspíš taky ve větším klidu. A upravené smlouvy jsou vítaným bonusem, který umožní méně bolestný rozchod. Ale i tak doufám, že mu prostě na konci úspěšné kvaldy poděkují za odvedenou práci a pak v klidu vyberou nového trenéra pro ME a kvaldu MS.

Reagovat
Salfovic

Jestli budou hráči v ještě větším klidu, tak na tom hřišti usnou.

Reagovat
bakasa

Reagovat
Puskas

během našeho útoku

Reagovat
Pablos

Páč Souček bude rozdávat míče

Reagovat
Zephyr

Asi jsem holt optimista

Reagovat
krisa

Reagovat
Reggie

Osobně si se bojím a i si to asi myslím, že ti přizdisráči ho budou těžko vyhazovat po dostání se na EU, ale snad se pletu.

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Nuno čomes

Nebuď naivní.

Reagovat
Zephyr

Hele kolem repre bylo/je teď tolik negativity, že si chci nechat aspoň trochu naděje, že se to nakonec ukoulí k relativní spokojenosti všech

Reagovat
Man__United

Takže to skutečně zachránila remíza Moldavska v Polsku

Reagovat
Puskas

Aby to nebyla od těch Poláků taktika...

Reagovat
r.mrazik

takze do konce kvaldy,at si to strejda vyzere a pak odejde,at bude vysledek jakykoli (doufam)

jestli se ale postoupi a oni ho tam nechaji,tak to bude komedie nejvetsi

Reagovat
Salfovic

Pak nedejbože chytne Schick na ME zase formu, postoupíme ze skupiny, a dají mu další kvaldu na MS

Reagovat
Rudy

S tim pocitam. Patrik bude mezi ostatnima jako zjeveni. Poradi si i s tema prasackyma prihravkama od spoluhracu. Holt skill

Reagovat
Beči

Nedejbože? Taky nechci, aby Šilhavka zůstal u repre, ale úspěch budu repre přát tak nebo tak.

Reagovat
Salfovic

Za cenu odpálení další kvaldy na MS, tak to fakt ne.

Reagovat
r.mrazik

nestras...jen ted proste nemaji koho za nej

Reagovat
dave30

Chceš mi říci, že když smeteme Poláky i Moldavce (třeba 2 krát 3:0), tak budeš stejně pro jeho odvolání? Já myslím, že ta oboustranná opce je tam kvůli tomu (i když nepravděpodobné).

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
r.mrazik

samozrejme ze budu

on tam nemel co delat uz po minule kvalde

Reagovat
doshcz

Reagovat
Dron

Reagovat
jenage

Oni asi fakt nemají na to odstupné, jinak si to nedokážu vysvětlit.

Reagovat
insane

Kolik že je? 6 miliónů? Ať projdou s pár kasičkama tribuny během zápasu s Moldavskem a vyberou to v pohodě i s dýškem.

Reagovat
Johny Flus

No zrovna na Hané toho asi moc nevyberou..

Reagovat
GjøvikFF

Takže Šilhavýho zachránila neschopnost Polska porazit doma Moldávii. Regulérně budu ve vzájemným zápase té Moldávii fandit, protože téhle klauniády mám už plné zuby.

Reagovat
maras93

Reagovat
mistr129

Reagovat
ratusek

Reagovat
Nuno čomes

A v Polsku bouchají šampaňské.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
maras93

"Hráči mají hrát, trenéři mají trénovat a funkcionáři mají funkcionařit," pronesl předseda Výkonného výboru FAČR.

To je neskutečný moudro od Fouska, kašpar.

Reagovat
Puskas

Dnes je 19. října...

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pablos

Sdílí názor se Sadílkem a pak stejně volají Součkovi

Reagovat
ACSeRw!n

jo a proto volal Souckovi, kokot

Reagovat
Salfovic

A pseudoexperti držet hubu, měl ještě dodat.

Reagovat
Kiss Me Polka!

je prostě nějaký fotbal nezajímá, je zajímá jen to, že se povede svolat nějaký zkurvený sjezd do prahy nebo podobná pičovina, která je fotbalu k ničemu, ale hlavně že si může fousek vychválit, co všechno dokázal

Reagovat
Pablos

Pokud jim vsem skonci smlouva tak ok. Jen nevim jestli Šilhavý dokáže udělat ty dva body ještě.

Reagovat
Coutinho10

logický řešení + úprava smluv taky dává smysl, asi na ní Šilhavý nemusel přistupovat, když měl garanci prodloužení až na Euro, ale i on sám cítí a má soudnost a tak případná budoucnost bude na oboustranný shodě

Reagovat
Cottage

A ty víš, jak jsou ty smlouvy upravené celkově? Klidně tam můžou mít ze v případě neprodloužení mají nárok na odstupné a podobně to je jen typická fačrovina na uklidnění

Reagovat
Pablos

Na to neodpověděl Mádlovi radši… jen, že souhlasili

Reagovat
Coutinho10

štvali mě, že jim nedali mikrofony, takto ty otázky skoro vůbec nebyli slyšet...to jsme se s tiskovkama vrátili o 10 let zpět

Reagovat
Coutinho10

*nebyly

Reagovat
Pablos

Ptal se jich, jestli tam byly kompenzace, když museli podepsat o dost horší smlouvu, než měli původně

Reagovat
Coutinho10

j, tak tím pádem předpokládám, že asi jo, jinak by to řekli, že ne si myslím

Reagovat
Coutinho10

jo takto, nějaký menší tam asi bude no, ale je to lepší obecně, že obě strany vlastně, když budou chtít, tak to můžou po úspěšný kvaldě přerušit

Reagovat
Cottage

Ale vždyť to mohli i teď ty tam hrozně moc chceš najít neco pozitivního

Reagovat
Coutinho10

no do teďka si myslím, že určitě ne....tam byly pouze 2 varianty...buď se postoupí, tak logicky prodloužení na EURO nebo se nepostoupí a tím pádem konec, protože to je neúspěch

Reagovat
Greny

A když ne tak bude chybět místo šesti míčů jen tři a cca 200 od UEFA

Reagovat
Coutinho10

jako možný je samozřejmě všechno, ale dát to musíme, ať už s Francem nebo bez

Reagovat
Reggie

Myslím dokonce kolem 250 mio.

Reagovat
dave30

Nemohli...

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
Zephyr

Hele i kdyby... tak za mě lepší dát Šilhavému pár míčů navíc teď, než aby smděl až do ME.

Reagovat
Greny

Reagovat
VersaceChain

jasny a jeho celej realizacni tym prijde o odstupny protoze Silhavy ma soudnost dobra pohadka ty pico

Reagovat
Coutinho10

tak to je na nich...jako můžou to třeba chtít ukončit, ale taky nemusí...pokud tam je odstupný a budou chtít radši pokračovat, tak můžou a nebude to na nich, kdo rozhodne o opaku, udělají maximum pro pokračování a tím pádem dostanou odstupný, pokud Fousek je nebude chtít dál

Reagovat
VersaceChain

promin, ale vubec jsem nepochopil, co si tim chtel rict

Reagovat
Coutinho10

že nepřijdou o odstupný, pokud oni budou chtít pokračovat...samozřejmě nevíme, když Šilhavý nebude chtít pokračovat, tak asi žádný odstupný nebude

Reagovat
Coutinho10

ale chtěl jsem vyzdvihnout, že ta možnost tam je...v té předešlé formě smlouvy, tak mohl jedině dát rezignaci, což teď nemusí

Reagovat
dave30

Asi to, že nemůžeš vyhodit někoho, kdo s tím nesouhlasí...

Reagovat
doshcz

na odstraneni Franka neprisla zelena od Tvrdika

Reagovat
10adam

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
verv

Reagovat
VP85

Hovno, řekli buď půjdeš rovnou, nebo upravíme smlouvu. Kdyby měl soudnost, tak se na to vysere po Albánii sám.

Na otázku, zda má chuť a energii dál pokračovat, odpoví, že je stále pod smlouvou a dokud poběží, bude trénovat dál. A ta chuť a energie je, nebo není... Nebo jak to je? 15. to pípne?

Působí to hodně zoufale.

Reagovat
Coutinho10

jako ty pozápasový rozhovory nebyly úplně šťastný...působilo to na mě, že je tím otrávenej těma otázka pořád dokola, že se neřeší vyloženě třeba ten zápas, ale pořád jeho pozice....jako asi to musí bejt otravný no a není lehký se od toho odprostit

Reagovat
VP85

Na otázku, zda mám energii a chuť, řeknu kufa že mám, jestli je to pravda. Jednoduchá otázka. Chceš nebo nechceš - odpověď ano/ne bez ohledu, zda je mi to příjemné nebo ne.

Zoufalec.

Reagovat
Coutinho10

j, nechal se moc pohltit, za tyto spekulace nebo názory na něj si tímto může sám, to nejde rozporovat...dalo se na to odpověď jasně a stručně, jak zmiňuješ

Reagovat
Reggie

To je riziko povolání, za který má mimo jiné výborný peníze.

Reagovat
Coutinho10

to jo, to je pravda...myslim si, že hodně z nás by ten flek hned bralo

máš třeba 2 zápasy za měsíc, některej měsíc ani zápas a o víkendech koukáš na svoje hráče a pak nominace, tiskovky a za to několik stovek táců měsíčně, krásnej job

Reagovat
GabrielBatistuta

Na trenink mas asistenty a taktiku a sestavu nastavis po pulhodine na EF.

Reagovat
Coutinho10

easy

Reagovat
Reggie

Reagovat
oli9

kdyby měl soudnost tak po Faerech rezignuje

Reagovat
Coutinho10

j, on to říkal pak na pozápasový tiskovce, že si toho váží bejt trenér repre, takže z toho vyplynulo, že on se sám sebe neukončí....škoda, že tak, jak odpověděl na pozápasový tiskovce neodpověděl i po zápase, protože ty pozápasový tiskovky sleduje míň lidí než rozhovory po zápasech

Reagovat
Greny

Zlatý časy kde se mohli všichni posrat z chování Vrby na rozhovorech...

Ale když je to hodný strejde Jarda tak ho obhajime

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Coutinho10

tak Vrba byl ještě o level úplně jinde, možná o víc levelů, to fakt nejde porovnávat

Reagovat
icka

Reagovat
Reggie

bral bych to z fleku

Reagovat
Coutinho10

taky taky

nepotřeboval bych žádný pseudoexperty jako asistenty, stačil by EF, nominace by se dělala na EF hlasováním a základní sestava by byla podle toho, kterej příspěvek se sestavou by dostal nejvíc palců

Reagovat
Reggie

asi tak a nejlepší nebo spíš nejhorší na tom je, že by to beztak nebylo horší než teď

Reagovat
Coutinho10

tjn

Reagovat
pobody's nerfect

Já bych těm kundam ze svazu opravdu přál, ať nás Moldavsko smazne

Reagovat
Salfovic

To by bylo diveníčko.

Reagovat
Greny

1) neudělá se Euro - Fousek, Šilhavý out

2) udělá se Silhavy out

3) Souček je hodnej kluk ale zbavit ho pásky toto je prostě špatně

4) čemu jsme si pomohli? Výkonný výbor získal čas jednat o mesic

Reagovat
Kiss Me Polka!

součkovi vzít pásku za co? za to že zvedl telefon a podpořil trenéra?

Reagovat
Greny

Ano přesně za to, jeho vyjádření spojte se s hráči, pak měli volat nejen Sukovi ale i Schickovi nebo Barákovi

Reagovat
Kiss Me Polka!

sebrat pásku za to, že vedení nezavolalo i jiným hráčům? já absolutně nechápu tu logiku, kde je ta součkova chyba, že by měl být trestán za neschopnost franca a fouska a výboru

Reagovat
Greny

Uvidíme v listopadu

Reagovat
Nuno čomes

To není jeho chyba. Chyba je to toho, kdo mu tu pásku vůbec svěřil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
wyqinac

Reagovat
Zephyr

Reagovat
mistr129

to jsou dneska hovada ty hraci, oni dokonce podrží trenéra? Správný srdcař se snaží trenéra vyštípat

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Lof

Reagovat
vacin

A vám se ten fotbal jako líbil pane Fousek?

Reagovat
Pablos

Součka vyhodit z týmu… podle mě tohle vnucování se o důležitosti je horší, než když pošleš všechny do píče jako Barák

Reagovat
Greny

Být novinář tak udělám anonymní anketu ...

Reagovat
doshcz

se divim ze par dobrejma otakzama nedostanou nejaky info treba z Kuchtaka

Reagovat
Greny

Reagovat
Coutinho10

tak oni po něm chtěli názor, tak jim ho dal

Reagovat
Pablos

Tak já to vážně nemyslím, že jo… proto ten smajlík. Ale měli přijít do kabiny třeba po faerech, né se ptát jednoho hráče, který si o to ještě řekne ve veřejném prostoru.

Reagovat
Greny

Ale prej Jarda slíbil že se sejde osobně s Barakem

Reagovat
Coutinho10

dělá krok, aby si získal veřejnost

Reagovat
Coutinho10

j, takto to vypadá blbě no, pokud se mu volá během porady, ale po Faerech asi neměli čas

Reagovat
ACSeRw!n

a ani nemel koule prijit pred novinare.. snad ho Barak posle do prdele

Reagovat
Bechy1893

Reagovat
San Iker

Nedovedu si představit, jak bude Šilhavý působit na veřejnost/hráče, až v Polsku rupneme nějakým vyšším výsledkem či příšerným herním projevem, jelikož Poláci už můžou hrát uvolněně, média/reportéři/lid mu naloží a pak klíčový zápas s Moldavcema... Vůbec nechápu, že toho "motivátora" a médii už teď totálně semletého a vyfluslého Šilhavku tam nechaj za téhle konstelace

Reagovat
Puskas

Aby to měli na koho hodit, třeba.

Reagovat
mayday

A Jarda je až tak blbej, že mu to nedochází.

Reagovat
San Iker

Jarda spíš nechce přijít o odstupný/další platy... Neříkám, že on sám je třeba tak nenažraný, za tím bude manželka, děti, no zkrátka nějaký vyšší dobro, co je oproti tomu reputace a vydržet nějakej ten hejt

Reagovat
San Iker

Jako chápu, ale přijít či nepřijít o 250 mega, o to by mi šlo v první řadě

Reagovat
Rudy

Pro zacatek bude stacit vratit se k tomu co fungovalo 4231 a nevymyslet kokotiny s 3-4-3. Tim bych zacal. Prvni polocas s Faery byl naprosto OK na nase drivejsi pomery. Organizace hry je vic nez Soucek ve vapne.

Reagovat
San Iker

S tím rozestavením souhlas, doteď mi není jasně, proč si za tím tří/pěti obráncovým systémem tak stál, co to přineslo? Prohru v baráži? Sestup z LN, výbuchy v Moldávii a doma s Albánií? Šup a lupne to tam zas v Albánii. Dcl škoda, že jsem nikde nezaznamenal, že by se ho někdo třeba zeptal "Pane trenére, jak Vás napadlo dát Jana Kuchtu na levé křídlo?"

Reagovat
VersaceChain

Protoze ma jedineho kreativni stredaka a to je Barak, ktereho stavet nechce. Takze idea byla hrat na tri stopery a ve stredu mit Soucka a Krale.

Reagovat
Rudy

Radsi bych videl pod Patrikem nekoho jako Dybala. Barak mi ale bude bohate stacit. Tonda ale nema rad nakopavany fotbal. Pekne po zemi, do nohy pak uz si poradi. Kdyz se mu jeste spoluhraci nabidnou svym pohybem urcite nebude nadavat.

Reagovat
VersaceChain

Ja s tebou souhlasim, jen jsem vysvetloval Silhaveho myslenkovy pochod

Reagovat
Rezignuj

Proč by měl jako ztrácet čas s nějakejma PSEUDOexpertama????

Reagovat
ACSeRw!n

nick

Reagovat
Rudy

Zeptal komentator pred zapasem, hned dostal podpasovku Jeho odpoved, to se musi videt

Reagovat
San Iker

Aha tak já viděl jen ty pozápasovky, dcl bych si to poslech

Reagovat
ACSeRw!n

proste kopiroval hru Sparty.. stejne jako se kopirovala hra Plzne a pak Slavie

Reagovat
oli9

v Polsku bude remíza

Reagovat
Frank Lampard 8

Petr Fousek o tom, jestli je VV spíše nakloněný k pokračování trenéra Šilhavého v případě postupu na ME 2024: "Je to předčasné, napnuli jsme teď veškeré síly k tomu abychom zvládli dva nadcházející zápasy. Počátkem prosince je standardní zasedání VV, kde budeme hodnotit celou kvalifikaci a k tomuto se vrátíme."

Takže mají teď odpracováno a případnou náhradu budou pak zase řešit narychlo s tím, že dojdou ke stejnému závěru, že na hledání lepší varianty bylo málo času.

Reagovat
Pablos

Jasný, že si to jen odfajfkovali… a teď hurá řešit komu třeba ještě dát nějákou funkci a s kým z Uefy zajít na golf

Reagovat
Salfovic

V první řadě by měl začít pracovat na rozhodčích proti Moldavsku. Ale asi i v tomhle bude neschopnej.

Reagovat
PaYaB

Proč? Takovej tým musíme doma přejet.

Reagovat
Salfovic

Jo, ty vole, asi jako jsme přejeli Faery.

Reagovat
Kiss Me Polka!

teď už je snad jasné, že pokud se udělá EURO, tak ani náznakem nebudou o odvolání uvažovat

Reagovat
Acrocephalus

Má to svoje pro a proti, sám být ve funkci, tak jsem taky na vážkách. Jako z dlouhodobého hlediska Šilhavý už mužstvu nic nepřidá a narazil na svůj momentální strop, teď už dokonce hrají pod své možnosti, takže změna trenéra je určitě nutná a dobrá investice.

Nicméně, čekají nás ještě dva kvalifikační zápasy a shánět teď někoho narychlo, když příští týden už se musí hráči nominovat... jako nově nominovaný trenér si nedokážu představit tohle všechno stihnout, vybrat hráče, posoudit jejich formu, jejich herní vytížení, kde kdo by byl platný, koho vzít a koho ne, teď ještě tomu naordinovat nějakou taktiku a mít ještě perspektivu do budoucna - to se nedá do příštího srazu stihnout. Asi souhlasím, že je třeba v těchto kolejích tu kvaldu nějak doklepat a modlit se, ať to vyjde, protože jinak to bude průser a ostuda, pokud budeme muset v téhle lehké skupině do baráže.

Na druhou stranu, říct Šilhavému, že má dva poslední repre zápasy, které musí odehrát a pak letí ven, tak to taky není ideální, jak má potom trenér v takové situaci zůstat koncentrovaný na přípravu mužstva, když víte, že to jsou definitivně vaše poslední zápasy.

Jako vždy, udělal se takový kompromis, aby nejmíň bolel a byl nejméně riskantní. Jestli to byl správný krok, to se uvidí po listopadu.

Reagovat
San Iker

Tys jim na ten argument skočil? Ta širší nominace má tak 40 jmen, to by mohla tuhle širokou nominaci sepsat i uklízečka na FAČRu, jak kdybychom měli tolik jmen, ze kterých se dá reálně vybírat

Reagovat
Puskas

Čeští trenéři ty naše kluky mají nasledované.

Reagovat
Acrocephalus

Ja nevim, byt trenerem, tak se krome sirsi nominace budu sam chtit podivat a podumat, kdo na to aktualne ma a koho chci sam vzit. Dostat papir "hele tady mas 40 hracu, kteri splnuji pozadavky pro repre", tak to mi stacit nebude. Jasny, ze jako cesky trener bych MEL vedet, kdo jak aktualne hraje, ale mit na to tyden i s nejakou aklimatizaci na novou praci v repre... meh. Ale mluvim o dlouhodobym reseni, ne o tom, ze by mel byt docasny trener na par zapasu.

Reagovat
Pablos

A ono to jsko nejde se zaměřit na krátkodobej cíl s tím, že vím jaký pak budu chtít mít vizi a cíl dál ?

Reagovat
Puskas

A Šilhavý snad sleduje i jiné hráče, když dává mezi náhradníky Čelůstku a povolává hráče typu Zmrhal či Stronati?

Reagovat
Acrocephalus

Idealne by mel. Ale jestli tam je nejaka tlacenka, coz asi bude, tak bohuzel nikdy nebudeme mit to nejlepsi, co je aktualne k dispozici.

Jako Jurasek byla teda posledne hodne strela mimo.

Reagovat
VersaceChain

A jako v klubovem fotbalu to delaj jak?

Reagovat
vacin

To je právě ono dát vůbec dohromady těch 40 jmen je výkon

Reagovat
VP85

Podle nominací v minulosti máš pocit, že Šilhavý vybírá dle nějaké aktuální formy a podobně, že má atributy, podle kterých vybírá? Zmrhal nehraje ani slovenskou ligu pravidelně a kolikrát už byl na svazu (jeden příklad za všechny). Takový Trpišovský (ktrey ty dva zápasy klidně mohl odkoučovat) má hráče nastudované tisíckrát lépe, proč by nedokázal udělat niminaci. Alibismus jak kráva, velká kráva.

Reagovat
Acrocephalus

Nerikam, ze to neni alibismus. Je. Ale ten Trpisovsky stejne nebyl na poradu dne, takze o tom je zbytecny diskutovat. Ja teda nejsem pro kratkodoby reseni typu Trpisak na dva zapasy a pak pohledame. Kdyz tam nekoho davam, at uz to je na delsi dobu. A Trpis neni trenerem pro repre v tom smyslu, ze ten repre rytmus by ho ubijel. Chce trenovat furt, ne jednou za X mesicu.

Ale z dosavadnich treneru... uf tezko pohledat,to je prast jak uhod. Za jmenovani Bilka bych vesel za kule do vetru, to snad ani nemuze byt mysleno vazne.

Jediny, kdo me napada, je Holoubek. Ale nevim kurva, fakt ne, je to zoufaly.

Reagovat
Beči

Ale tak každý trenér chce být s týmem každý den, na to se nedá vymlouvat... Mě v našich luzích a hájích napadá jedině Svědík, když nepočítáme Trpiše.

Reagovat
Salfovic

Přesně, třeba Vrba říkal to samé.

Reagovat
VP85

Řekněme, že to byl příklad. Ale dva zápasy Trpišovský a pak někdo s koncepcí, proč ne? Takto je to hra s ohněm a ještě jsme schopni nepostoupit. To raději Trpiš, to je stratég a lišák a věděl by jak na soupeře, což Jarda už asi neumí znát...

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
VP85

Boží...

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Dobre nafouknuta bublina ohledne toho Soucka. Novinari se ho po utkani zeptaj na situaci, tak rekne, ze by byl rad, kdyby trener zustal. A debilove to nafouknou do rozmeru, ze Soucek diktuje kdo bude a nebude trenerem a ze si neco vynucuje. Bejt Souckem, tak se na repre vyseru a soustredim se na PL.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Lemond Laws

Šílený

Reagovat
San Iker

On ale řekl, že doufá, že bude výkonný výbor taky mluvit s hráči, aby mu k tomu řekli své

Reagovat
doshcz

Reagovat
Pablos

Reagovat
Salfovic

Takovou tragédii bych asi nepřežil.

Reagovat
VersaceChain

"Budu rád, myslím, že by to tak mělo být, aby se výkonný výbor spojil hráči v nějaké komunikaci. Oni sami vlastně nejsou v té kabině, neví úplně, jak to hráči cítí. "

Reagovat
icka

Reagovat
FCSL

Místo Součkovi měli asi zavolat EF komunitě. To je stejný jako s tím, že Souček nechce střídat. Nekteří to moc prožívaj a vymejšlej sračky. Ještě že už repre pauza končí. Škoda,

že jen na 3 týdny

Reagovat
xjert02

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Greny

Blbý ale je když mu člen výkonného výboru potom volá

Reagovat
7kaka7

Fousek: Se Součkem jsme mluvili

Reagovat
Blasphemer

Snad se na to vysere, stejně tam hraje hovno.

Reagovat
Greny

Zeptal bych se Kalvacha jak vážně byl nemocnej

Reagovat
Blasphemer

Teď ho určitě povolá, aby bylo na co svést neúspěch.

Reagovat
Greny

Tam nebyl že jo jen proč by jel když by si nezahral

Reagovat
Blasphemer

Já vím. Píšu, že ho povolá na další repre sraz, aby bylo na koho svést neúspěch.

Reagovat
vacin

Tak to myslím Jarolím řekl na margo někoho,"Všichni volali po jeho nominaci, tak jsem ho teda nominoval"

Reagovat
Blasphemer

No vždyť.

Reagovat
Pablos

Nebyl to Bílek ?

Reagovat
vacin

Jako možný to je

Reagovat
Salfovic

Ten ne. Možá Rada.

Reagovat
Blasphemer

Národ chtěl hrát na dva útočníky.

Reagovat
vacin

Jo tohle je ono Celej národ si přál, ať hrajeme na dva útočníky, tak jsme tak hráli.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Selänne

Reagovat
Sosi

Rada se hrou na dva útočníky

Reagovat
Salfovic

Byl by vůl, kdyby se na něj znovu nevysral.

Reagovat
j_mrazik

Tak tam dejte místo něj třeba Kalvacha nebo Krále a Moldávie nám ukáže, kde má kanec píču.

Reagovat
Blasphemer

Jak jako místo něj? Jako že by spolu nehráli dva defenzivní záložníci vedle sebe? Posral ses úplně?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně! Běda, jak se na Sukyho někdo jen křivě podívá! Vy hovada!

Reagovat
Salfovic

Kapitán, lídr, legenda, vy volové

Reagovat
mistr129

Reagovat
Nuno čomes

Za poslední větu

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Witcher

Ne jen to ne....

Reagovat
andrew96

"Fousek se v pondělí také spojil s kapitánem národního mužstva Tomášem Součkem, jenž za tým vyjádřil Šilhavému podporu."

Si tu bublinu nějak modeluješ.

Reagovat
Cotton

jenže Souček je normální a na repre se nevysere, protože mu na ní záleží

Reagovat
FCSL

Dobře s váma Fousek vyjebal

Reagovat
Salfovic

?

Reagovat
7kaka7

Já jsem upřímně nečekal ani to symbolické zkrácení smlouvy... vždyť si uvědomte, že dle vyjádření, bylo z jejich pohledu do Chytilovy červené všechno v naprostém pořádku takže by vlastně vyhazovali trenéra po jednom nepovedeném poločase

Reagovat
Lemond Laws

Jarda potvrdit postup - ideálně v Polsku, aby to mělo nějakou "hodnotu".

Pak doma smáznout Moldavsko a s poděkováním mu za docela úspěšné období poděkovat a ahoj

to by bylo za mě nejlepší vyústění..

Reagovat
Pablos

Nejhorší co by se stalo… to by zůstal. Bralo by se to (Albánie) jen jako malé zaklopýtnutí. Tady se vůbec nebere v potaz, že ten tým on už v životě neposune.

Reagovat
Lemond Laws

Já říkám, jak by to pro mě bylo ideální.

Něco v té repre udělal a bylo by hezké se s nim rozloučit aspoň trochu pozitivně. I on musí cítit, že dál by přesluhoval a pro obě strany by to tak bylo ideální a důstojné

Reagovat
Pablos

Samozřejmě takhle ano. Ale, já těm lidem na svazu nevěřím prostě.

Reagovat
vacin

Tak to by bylo prodloužení smlouvy do roku 2036...

Reagovat
kilobyte

Toho se právě bojím. Už vidím, jak porazíme Polsko, které bude hrát otevřený fotbal, což nám bude vyhovovat. A pak doma podrtíme odevzdané Moldavsko v zápase ve kterém už o nic nepůjde. Po 6 získaných bodech ho neodvolají.

Reagovat
Skleepy

Jakoby se od nich dalo čekat něco jiného. Spíš je smutný, že pokud postoupíme, tak už ho tuplem neodvolají, takže ME bude jedna velká nuda bez jakýchkoli ambic na úspěch.

Reagovat
7kaka7

"Souček radil ohledně Šilhavého" ... to je taky naprostý top jako na šéfa, kterej by mě několikrát povýšil, vím, že mě nikdy nevyhodí a ještě mě nechá kopat penalty, bych taky nenadával naopak bych se bál jako čert kříže, že ho vyhodí

Reagovat
Jordi Alba

Se queda.

Reagovat
PaYaB

Reagovat
Fakt

Asi logický řešení, za měsíc mu poděkovat a rozloučit se s ním.

Reagovat
bartes

takže s dohromady nic nezměnilo. Na oko se upraví smlouva, aby se pak řeklo, že když byl tak blízko postupu, tak se mu prodlouží.

V podstatě takhle je to ještě více na bombu mezi oči a mnohem výhodnější pro obě zúčastněné strany .

Reagovat
Sandstorm

To se dalo čekat vzhledem k vývoji ve skupině. Kdyby ho odvolali a tým s novým trenérem rupnul s Moldávií tak by měl Fousek máslo na hlavě. Takhle když to posereme tak to prostě hodí všechno na Jardu. Otázka bude když to neposereme...

Reagovat
smazaný uživatel

Před posledními dvěma zápasy by to smysl opravdu nedávalo.

Reagovat
Greny

A jinak teda s Trpisem nejednali prý to nemá smysl dlouhodobě ....tak hlavně že s Járdem ano

Reagovat
kilobyte

To s tím Trpišem bylo beztak jen Tvrdíkovo PR.

Reagovat
Greny

Reagovat
Salfovic

Tvrdík to má dobře vošéfovaný

Reagovat
Sandstorm

To ano. Jarda mu bude dál povolávat Jurečky a Douděry, aby je mohl Tvrdík střelit do Turecka.

Reagovat
Kluivert9

Překvápko

Reagovat
fabec1222

OT:Co to je ten Flag Fotbal ?V zivote jsem o tom neslysel a hned sup na LOH To nejsou na cekacce znamejsi sporty?

Reagovat
VersaceChain

CS2, LoL a Dota tam mela byt urcite driv

Reagovat
FiX

Však už teď byla Olympiáda v esportech, dali si tam hezky mobilní hry hrozná tragédie.

Reagovat
VersaceChain

tak to byla ale nejaka mrdka

Reagovat
FiX

Mno jako bylo to oficálně od Olympijskýho výboru. Jen tam prej nějakej mecenáš vlastnil ty studia co ty mobilní hry dělaj, tak proto to tam bylo

https://olympics.com/en/esports/olympic-esports-week/#highlights

Reagovat
VersaceChain

jojo, videl jsem, ale nebyly tam zadne hry, co maji sledovanost a stoji za to

Reagovat
ACSeRw!n

LoL LOL

Reagovat
Selänne

Reagovat
VersaceChain

boomer alert

Reagovat
doshcz

tak to fakt ne a to rikam jako nekdo kdo celej vikend nespal kvuli TI23

Reagovat
bakasa

Já to přestal sledovat před 3 rokama a nevěřím svým očím TI prizepool 3 mega?wtf? Saberlight má co za spoluhráče? Dobrý legendy.

Skiter s Topsonem, to jsou věci.

Reagovat
doshcz

Valve udelalo par zmen no i kdyz jsem byl vzdy proto aby byl ten prizepool mensi tak tohle je kurva skok, prestiz turnaje je furt velka ale letos uz delali turnaj Saudove kde byl prizepool vetsi no

Saber je se starou EG bandou, dnes si rikaj Shopify Rebelion ale na to aby neco vyhrali nemaj

Skiter vyhral TI vloni takze je z nej milionar letos jim moc sanci nedavam, Topson tam nahradil Saksu co si vzal volno kvuli vyhoreni

Reagovat
VersaceChain

proc?

Reagovat
doshcz

esport to nepotrebuje a ani na to neni pripravenej.. nema poradny struktury, je zavislej na soukromejch spolecnostech, ktery tvorej ty hry, strasne rychle se ty hry dokazou menit.. za dalsi 4 roky uz nemusej ani existovat navic poptavka po narodnich tymech aspon u Doty nikdy nebyla.. urcite je to narocnejsi nez nejaky jiny sporty ale dle me je lepsi nejaka poradna esport olympiada nez to na silu spojovat s normal olympiadou

Reagovat
VersaceChain

Tak zrovna ty hry co jsem zminoval existuji a budou existovat jeste dlouho.. a to ze je zavisle na soukromych spolecnost naopak beru jako plus, ze neni zavisle na soukromych bafunarich (o kterych je tenhle clanek btw) a proste kdyz si na sebe nevydela tak jde do prdele, v tom bych problem vubec teda nevidel.

Me je to teda vicemene fuk, ale lepsi nez nejaky posrany flag fotbal co na svete sleduje 10 lidi mi prijde dat tam neco co v Evrope sleduji miliony a v Asii sta-miliony

Ti hraci jsou vetsi profesionalove nez polovina sportovcu na te olympiade co tam jsou v tady tech pofidernich sportech mi prijde.

Reagovat
veikko

Vypadá to jako hrozná blbina. Je to jako americký fotbal, kde si místo skládek strháváš takové praporky na gatích.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
0:1

A cyklokros nic.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Jestli někdy v budoucnu bude Belgie pořádat OH, tak si to tam prosadí, jinak těžko

Reagovat
ACSeRw!n

to je fakt nesmysl

Reagovat
FiX

Zachvilku tam bude i Famrpál, nedávno jsem to viděl nějakou bandu trénovat na Letný.

Reagovat
Salfovic

Ten je prej dost oblíbenej u holek.

Reagovat
veikko

Chtěl jsem původně napsat něco o půl hodině s klackem mezi nohama, ale pak mě víc zaujala představa, že tam vlastně za každý tým hrajou dva lidi s dřevěnými pálkami. Kdyby je mohli použít na soupeřův tým, stal by se z toho možná oblíbený sport u úplně jiné skupiny lidí.

Reagovat
Gedofrey

O víkendu bude mistrovství republiky ve Žďáře

Reagovat
Lemond Laws

"bezkontaktní americký fotbal"

Přijde mi to takový hra pro buziky, co nechtějí, aby to bolelo..

Ono to bude na LOH? slušný

Reagovat
ratusek

piča co to je? To at si hrajou holky někde na plácku za barákem nebo děcka jako nějaký uvod do ragby nebo am.fotbalu, ale dospělí borci? Hlavně aby to nebolelo

Reagovat
j_mrazik

Tady zafungovalo lobby z Hjundaje. Museli by točit novou reklamu před ME.

Reagovat
vacin

Tak by na konec reklamy dali jen nápis "Konečně vypadl" a potom "Hyundai zbaví Vás každého břemene"

Reagovat
Greny

Můžete spolehlivě odjet z jakékoli prace

Reagovat
Puskas

Spolehlivě a hlavně rychle.

Reagovat
vacin

Hyundai i pozdní řešení uděláte rychle

Reagovat
Salfovic

Nemuseli. Jen by nechali audio stopu a flákli k tom fotku Šilhavého v autě.

Reagovat
Greny

Každopádně když volali i do kabiny, čekám velký rozhovor se Sukem kde se dozvíme proč ho podpořili, proč nejezdí Barák, proč když se zastávají trenéra tak hrají tak jak hrají (špatně a pod možnosti týmu)

Reagovat
VersaceChain

Jak byste to postavili proti Polsku?

Kovar - Jurasek, Krejci, Panak, Coufal - Soucek, Kral, Sulc - Hlozek, Schick (Cvancara), Cerny

Reagovat
smazaný uživatel

Ať se Kovář prvně rozchytá v klubu, pak bych ho stavěl do brány v repre.

Reagovat
VersaceChain

muze byt, spis jsem poukazoval na to, ze pokud chce posadit Pavlenku, tak bych radeji videl Kovare nez Mandouse

Reagovat
Urbis__

Reagovat
Salfovic

Pavlenka - Jurásek, Holeš, Masopust, Coufal - Souček, Král, Provod - Zmrhal, Chytil, Lingr

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
kilobyte

Jedu, jedu.

Reagovat
uff

Tecl nikde?

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
Witcher

Jurečka s Teclem v 78

Reagovat
0:1

Vybral bych podle pozic na hřišti všechny co u nás nebo v cizině odehráli v této sezóně aspoň 2 zápasy v lize a nechal je tahat los.

Reagovat
Acrocephalus

Co je vlastne s Vaclikem?

Reagovat
vacin

Ten už si užívá klid v USA

Reagovat
Rudy

Proc ne. Bude zaloha kontrolovat stred hriste nebo se na to opet vysere? Utok ve 3 si musi vicemene vse poresit sam, beci obcas pomuzou. Poradi si s tim? Soucek bude mit prostor pro svoje nabehy

Reagovat
Beči

Kovář - Zmrzlý, Krejčí, Panák, Coufal - Souček, Král - Hložek, Barák, Černý - Schick

Reagovat
John Obi Mikel

Pro mne překvapení, čekal jsem, že se vsadí na nové koště.

Některym lidem tady praskne žilka

Reagovat
Salfovic

Skoro všichni po remíze Polska počítali s jeho setrváním.

Reagovat
luismiksak

Pane trenére, gratuluji, postoupili jsme na Euro do Německa! Tesite se na zápasy na šampionátu??

Tak mám platnou smlouvu a tým povedu dal, jak chce výkonný výbor ...

Reagovat
Godwinson

U nás v tom vedení fotbalu jsou vážně samé píče

Reagovat
Nuno čomes

Tak ono je dost reálné, že se ten postup ještě může posrat. Pak by ale měli skončit i frajeři z výkonného výboru v čele s předsedou

Každopádně pokud postoupí, tak na 99% stejně zůstane. Takže krom utrpení a protěžovaných oblíbenců v sestavě to nebudou jen 2 zápasy, ale ještě další na ME

Reagovat
dondinho

Je to takové....české.

Reagovat
delfin

Správně, "Má smlouvu!"

Reagovat
Beči

Dle očekávání. Ale je to vlastně logické, takto narychlo by se stejně nedala sehnat kvalitní náhrada a ani by neměl čas v těch dvou zápasech něco s týmem provést. Ať Jarda dojede kvaldu a poté bude dostatek času to promyslet a v klidu jednat s případnými kandidáty na jeho post.

Každopádně to zdejší blití na Šilhavkovu osobu nesdílím. Jarda repre pozvedl z úplného dna a vrátil jí hrdost, Euro bylo povedené. Teď je vidět, že narazil na svůj limit a už nemá týmu co dát, ale i tak si za provedenou práci zaslouží respekt a ne blití.

Reagovat
Puskas

Ale ona tady většina z nás respektuje, jak to od Jarolím pozvedl, nicméně též říkáme to, co Ty s tím limitem.

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Pablos

Protože to tam zase vrátil Kdyby sám od sebe odstoupil (resp. nebyl prodloužen)po kvaldě na MS, tak si svůj kredit zase tak nepošramotil.

Reagovat
kattos

V žádném období pod Šilhavkou to nebylo takové hovno jako před tím než to vzal.

Já taky bych ho chtěl pryč, ale je pravda že na ME máme dobrý šance a to je to hlavní. Jasně je tam regres a proto ho chci taky pryč, ale nedělejte tady z toho že jsme na úrovni jako pod Radou, Jarolímem...

Reagovat
mistr129

Teď už jsem taky spíš pro jeho odvolání, ale ta náhrada musí být nějaký posun.

Reagovat
kattos

Reagovat
Manik...

Reagovat
Cotton

za druhý odstavec

Reagovat
oli9

jako nic překvapivého.. Nejhorší na tom je ovšem to,že oni se ted na to vyserou že zavřeli hubu lidem a náhradu hledat nebudou...ani případnou

Reagovat
delfin

Reagovat
deporpepa

Pokud nemají nikoho lepšího, tak co mají dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Rezignovat.

Reagovat
delfin

Ano?

Reagovat
Salfovic

Taky bych byl spíš pro hromadnou sebevraždu.

Reagovat
delfin

Reagovat
deporpepa

Já být na jeho pozici, tak se taky držím...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já to myslel hlavně na vedení svazu, protože jestli jednali o Šilhavého budoucnosti, kde jednou z variant bylo jeho odvolání a oni neměli připravenou žádnou lepší alternativu, kor v době, kdy jak sami říkají je na všechno málo času, tak je to hrozný amatérismus.

Reagovat
deporpepa

To rozhodně... Ale podle mě jsou jen tři alternativy. Svědik, Jílek, zahraniční trenér. Zbytek je asi krok zpět.

Nicméně mě úplně nevadí, že Šilhavý zůstal, třeba na konec té kvalifikace. Ale měl by třeba Fousek říct. Že je potřeba ukončit rozpory s hráči jako třeba Barák. Ten kluk není asi spása pro narodak... Ale určitě by v zápase jako je Moldavsko plnil ofenzivní roli lépe než třeba Sadílek.

Reagovat
VP85

Jílek těžce neuspěl ve Spartě. Ač se Sigmou dělá a dělal dlouhodobě dobrou práci, větší klub nezvládl...

Reagovat
deporpepa

Ve Spartě neuspělo spoustu trenérů...

Reagovat
uff

Reagovat
eder

Stejnak na tu kopanou už nikdo nekouká...

Reagovat
Vinci

Správně rozhodnutí Nebyl žádný vhodnější kandidát

Reagovat
Sosi

Pořád to máme ve svých rukou. Cílem zůstává postup na ME, vyhlásil Fousek (EF 11.9.)

""Ale v žádném případě nemůžeme připustit paniku, naopak je zapotřebí zachovat chladnou hlavu. Zvlášť v rozehrané kvalifikaci, když se za měsíc hrají další zápasy. Jsem přesvědčený, že hráči i trenéři vědí, co musejí v říjnu změnit a zlepšit, a že situaci musíme čelit tvrdou prací a zlepšeným výkonem v Albánii i doma s Faerskými ostrovy," dodal předseda výkonného výboru FAČR směrem k říjnovým duelům."

Sosi

11.09.2023 14:47

Jakou paniku ty vole. Naopak ted mas cas a muzes o zmene premyslet. Jenze ty ne, se na to vyseres a pak to budes pristi rok v panice resit...

Takže se stalo přesně to, co se dalo čekat a stát se nemělo. Místo aby Fousek ten poslední měsíc hledal náhradu a měl nekoho v záloze, aby to řešil v klidu a bez stresu, bez paniky, jak sám uváděl, tak se na to klasicky vysral a teď už nevidí pro změnu prostor. Čůrák. Jinými slovy - předtím bylo na změnu podle něj moc brzo, teď zase moc pozdě. Alibista zasranej, to je na jeho okamžitou rezignaci

Reagovat
uff

Reagovat
pingla

"i s novým technickým ředitelem asociace Erichem Brabcem a předsedou sportovní rady Vladimírem Šmicerem"

tohle je taky slušný bizárek, bývalí profi fotbalisté asi potřebují na rohlíky, proto tyhle manažersko ředitelské pozice, bliju, fujtajbl

Reagovat
Urbis__

Kdo jiný by tahle esa zaměstnal??

Reagovat
deporpepa

No tam mělo být něco, že Fousek na ně vůbec nedá a nenasloucha jim... Ale teď když má něco rozhodnout, tak se jima zaštiťuje... Takže bych se vůbec nedivil, kdyby někdo jako Šmicer se mu na to vysral.

Reagovat
Urbis__

Přece nevyhodí Peltova zlatého kluka

Reagovat
pobody's nerfect

Co znamená ta oboustranná opce na prodloužení? Jako že svaz s ním nebude chtít po listopadu pokračovat, ale Šilhavý může využít opce a smlouva bude prodloužena a nakonec stejně dostane to svoje odstupné?

Reagovat
Puskas

že musí chtít obě strany

Reagovat
pobody's nerfect

Tak co to je za opci? To je přece zbytečný dodatek ve smlouvě ne? Kdyby tam nebyl, nic se nestane a prodloužení smlouvy se dá udělat i tak.

Reagovat
Puskas

Je to pro nás fanoušky. Stejně jako všechny ty kecy, co kolem toho Fousek měl.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Manik...

Reagovat
uff

Reagovat
Salfovic

S prodloužením musí souhlasit obě strany.

Reagovat
Sosi

"Vedlo nás k tomu několik skutečností. Zaprvé jaká je situace ve skupině. Museli jsme vzít v úvahu i to, že už 27. října je potřeba oznámit širší nominaci a už 13. listopadu začne sraz reprezentace," uvedl Fousek.

Hm, letos budou volby, to nesmíme předkládat žádnou reformu... A příští rok vlastně taky... A pak taky...

"Výkonný výbor si na dnešním zasedání vyslechl Šilhavého i manažera reprezentace Tomáše Pešíra"

Vůbec nechápu jeho kvalifikaci, jak se mohl na takovou pozici dostat. Jen šéfoval odborům, tak ho "povýšili", aby měli klid...

"Nad budoucností reprezentace diskutoval výkonný výbor i s novým technickým ředitelem asociace Erichem Brabcem a předsedou sportovní rady Vladimírem Šmicerem, kteří byli na jednání pozváni. Fousek se v pondělí také spojil s kapitánem národního mužstva Tomášem Součkem, jenž za tým vyjádřil Šilhavému podporu."

A stihla se ta sportovní rada taky sejít, nebo šlo jen o soukromou návštěvou Šmicera? A Souček se k tomu vyjadřuje proč?

FRAŠKA

Reagovat
mistr129

Ad první bod, znamená to, že to nechtějí rozesrat, když jsme ve hře o postup. Kdybychom byli v situaci třeba Poláků, tak ho vymění.

S Pešírem souhlasím, strašný tragéd.

A Souček se vyjadřuje jako kapitán, což je asi docela pochopitelný, že když ti hráči pod tím trenérem hrají a hráli by případně pod novým, tak se zeptáš, co si myslí oni.

Reagovat
pobody's nerfect

Jak můžeš rozesrat něco, co evidentně delší dobu nefunguje? Neříkám, kdyby se jednalo třeba o jeden sraz, ale reprezentace nefunguje minimálně od konce kvalifikace na MS. Nebýt první desetiminutovky proti polakum, tam je i situace ve skupině úplně odlišná.

Reagovat
kattos

Nebýt... kdyby...

Kdyby tam spadl gol proti Moldavsku taky to vypadá jinak

Taky chci Šilhavku ven ale zase se na to chci dívat férově.

Reagovat
pobody's nerfect

Souhlasím. Ale ro se bavíme o výsledcích. Když se podíváme na výkony, dlouhodobý regres je jednoznačně patrný a ten by nezachranila ani šťastná výhra v Moldavsku nebo doma s Albánií

Reagovat
Greny

Pak mě vysvětlí proč volají Souckovi jako kapitánovi, když zároveň se přiklání k tomu co řekl Sadílek že hráči mají hrát, trenéři trénovat atd..

Reagovat
Greny

Sehrálo roli, že se za trenéra dost jednoznačně postavila také kabina?

Mluvil jsem s kapitánem Součkem, který mi postoj jeho i ostatních hráčů zopakoval. Rozumím mu, ale abych řekl pravdu, tak se jako výkonný výbor spíš ztotožňujeme s vyjádřením hráče Sadílka, který zmínil, že jde o záležitost vedení. Podle mého názoru by měli hráči hrát, trenéři trénovat a funkcionáři funkcionařit. A ještě bych doplnil, že jako výkonný výbor máme o fungování a mechanismech reprezentace dobrou představu.

Tak proč mu volají když mají názor takový a takový...a to není jediná perla z tiskovky

Reagovat
Salfovic

Ono to vyjádření Sadílka taky o něčem vypovídá.

Reagovat
Greny

Reagovat
uff

Reagovat
kattos

Reagovat
Pablos

Je to absolutně nepochopitelný právě s tím Součkem.

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Mirek na tenisu

Pešír. ten měl být vyhozený už dávno. Slizký člověk.

Reagovat
inferno08

Na Twitteru někdo jako nového trenéra repre navrhnul:

https://www.transfermarkt.com/marek-papszun/erfolge/trainer/29618

Nepřijde mi to jako špatný nápad. Počkám si ale na vyjádření zdejších pseudoexpertů.

Reagovat
nafukovaci.tucnak

V Polsku se začlo o tom taky dost mluvit

Reagovat
Salfovic

Nereálné.

Reagovat
inferno08

Proč myslíš? Je bez angažmá, přeci jen trénovat repre je dobrá motivace, navíc se kvůli tomu nemusí stěhovat přes půl Evropy. Určitě nebude levný, ale tak myšlenka zahraničního trenéra se tady objevuje pravidelně, a to asi nebude žádný úplně levný.

Reagovat
doshcz

na nej proste nemame penize

Reagovat
fabec1222

Protože Fousek nechce zahraničního trenéra

Reagovat
Salfovic

On mi přijde jako vyloženě takovej ten koncepční klubovej trenér, ktrerej si třeba ten Rakow celej sám postavil. Ani nevím, proč tam po konci loňské sezony skončil.

Reagovat
Mass

S Rakowem hrál docela dobrej beton, nevim jestli by se ten jeho styl tady líbil.

Reagovat
Bakary3

Tak já to vidím takhle:

1) naše jediná ambice je prostě postoupit na euro a naplnit kašičku ... S tím, že o MS tak nějak neusilujeme, vyšší cíle si nedáváme, to bereme jen jako bonus...

2) takže Jarda - lidsky o něm nikdo nepochybuje, ale jinak - trenersky - nepochopitelný nominace, vůbec neví, co chce hrát, jaký rozestavení hraje a proč ho hraje, proč hráče nasazuje na pozice, na jaký je nasazuje... Lpění na vycpelych borcich nebo hracích bez formy jen proto, že už mu na ně Pešír namackal číslo do Nokie... Motivace nula, alibismus, prizdisracstvi, žádná snaha o progres, žádná dlouhodobá vize.

Při tomhle všem tedy svaz vyhodnotil, že prostě neexistuje lepší kandidát?

Tedy - na svazu sedí lemplove, který udělali řešení, který pro ně bylo nejjednodušší.

A jedním dechem řekli - nás rybníček je malej a za hranice nevidíme.

Reagovat
LeonardoUžoa

Ale vždyť to je repre dřeváků. Krom toho, že jsou dřeváci, nemají ani žádnou motivaci. Sou to prostě Češi. Flexit, že jsem hrál bundesligu a vydělal nějaký ojro tvl, to je jejich všechno.

Reagovat
uff

Reagovat
Mirek na tenisu

Už po zadrbané kvaldě na mundial v Kataru jsem na EF zastával názor že má být Šilhavý vyhozen. Byl jsem tady v menšině. Nejsem rád že se můj tehdejší názor na schopnosti trenéra potvrdil. Jde přece o národní mužstvo. Teď ale uznávám že vedení svazu rozhodlo uvážlivě a logicky. Nový trenér by možná zvedl morálku ale mohl by nadělat i více škody než užitku. Jsem ale jistý. Ať postoupíme z druhého místa nebo vypadneme, tahle neschopná parta musí odejít. ŠILHAVÝ VEN!

Reagovat
dave30

Nový trenér nepostoupi, a co dál? Hlavně, že se vyhodil Šilhavy...

Reagovat
Csaplárova past

Kvaldu na MS jsme zadrbali se všemi trenéry, to není zrovna relevantní důvod. Začít se musí u hlavy, takže do FA dosadit lidi, kteří to budou chtít dělat pro fotbal a ne jen pro osobní profit. Zaměřit se na mládež, financování sportu a za 30 let se můžeme začít bavit ...

Reagovat
mario23

Šmicer si vybrečel, aby zůstal? To je komedie to vedení a to je platím z příspěvků. Místo Fouska měl bejt Poborák a ne tady ty komedianti sešívaný.

Reagovat
Sosi

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Langi

Prostě a jednoduše není náhrada...teď...at Šilhavý dojede kvalifikaci a klidně ať odtrénuje i to EURO a tahle otázka se řeší s rozmyslem a ve chvíli, kdy svaz bude mít opravdu pár variant ze kterých vybírat...já nevím, co si kdo myslí, že by se ted stalo, kdyby skončil...přišel by někdo jako Bílek, Hašek nebo Straka a s tou kvalitou kádru, kterou máme k dispozici, by jako udělali co?

Reagovat
smazaný uživatel

Já tady tohle asi nějak nedokážu pochopit. Vedení svazu s nikým nekomunikuje, nemá připravené varianty na to, kdyby Šilhavý musel skončit? Vždyť on nemusí odejít jen po odvolání, může se stát cokoliv, ať už zdravotní, rodinné nebo jiné důvody, proč by třeba musel ze dne na den ve funkci skončit a to pak na svazu začne panika, že nemají žádný plán B? Nebo tam dosadí někoho z vlastních zdrojů, jak to říkal na tiskovce, třeba Suchopárka, který se u trápí u U-21 a má být lepším řešení pro post u áčka?

Reagovat
Langi

Plán B rozhodně nemají a pokud by Šilhavý skončil sám od sebe, tak to buď na zbytek kvalifikace dostane Chytrý a nebo by přišel nějaký caretaker viz výše

Zároveň ale my prostě nemáme v záloze 5 trenérů, kteří by mohli být okamžitě variantou pro reprezentaci...buď jsou pod smlouvou v klubu, nechtějí a nebo na to nemají...taková je prostě realita. Je listopad...skoro začátek sezóny...trenéra pod smlouvou teď k repre prostě nedostanou a těch bez smlouvy tolik není, natož aby za něco stáli.

A jinak zrovna Suchopárek je můj favorit, i to, že Šilhavý dostane i EURO...ne že bych si ho přál, ale on to bude zase nějaký přirozený vývoj, protože u U21 úspěchy měl, pak se vyčerpal a teď se řekne, že to bude ten progresivista, který do repre natáhne mladé kluky a začne to budovat...

Klidně pojďme diskutovat o lepších jménech, ale ten trojlístek, co jsem zmínil, to je doufám vtip a nikdo svéprávný si snad zpátky někoho jako je Bílek, nepřeje...Trpiš to nevezme, to by musel letos ve Slávii uplně shořet, že by se ho Tvrdík zbavil...Svědíka nebo Kozla svaz ani neosloví, na to nemají koule...a zahraniční trenér? To posloucháme už od konce Brucknera

Reagovat
smazaný uživatel

Jako jo, souhlasím s tebou, je to těžké, není tady zástup kvalitních trenérů, kteří sedí za dveřma reprezentačního áčka a čekají, až je pozvou dovnitř, ale beru to tak, že ti lidi, kteří o trenérovi rozhodují, to mají v popisu své práce. Já chodím do práce, vydělávám si něčím jiným a fotbal je pro mě jen zábava, odreagování, ale tihle za to berou prachy, věnují se tomu každý den, tak předpokládám, že mají připravené varianty, koho by oslovili místo Šilhavého, co by mu nabídli atd. Jestli nemají žádný plán, aby se kvalita na lavičce minimálně nesnížila, tak o čem pak jdou jednat? Já asi i dokážu pochopit, proč Šilhavý zůstal, proč jeho odvolání zrovna v tuhle chvíli před posledními dvěma zápasy kvalifikace, když za ním stojí i kabina, není dobrý nápad, mohou to být i nefotbalové důvody, dobře, chápu, hodnotit se bude po Moldavsku, ale ať mi nikdo neříká, že svaz nemá žádnou jinou variantu. To mi přijde u takové pozice prostě vtipné.

Reagovat
VP85

1) už vidím, jak v Anglii mají plán pěti trenérů po odvolání Southgata. Nesmysl. Trenéři naskakují do angažmá a pod smlouvy a ne vždy jsou pro repre volní a svolní. Většinou se to řeší za chodu. Jakmile se "kýve židle" pod trenérem, začnou se hledat možnosti. Což tady evidentně neproběhlo. Mělo po domácí remíze s Albánii.

2) Suchopárek favorit? Ses zbláznil?

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc fakt nemáme tak špatné hráče, aby odehráli proti Faerským Ostrovům jeden dobrý poločas a musela je zachránit penalta nebo dostali takovou čočku s Albánií.

Reagovat
Csaplárova past

Jak jako že není náhrada? To musí repre trénovat jenom češi?

Reagovat
Lemond Laws

Ta oboustranná opce

To je co zase za výmysl A ten sympaťák co seděl vedle Fouska, proč leze na veřejnost tak nesympatický člověk

Reagovat
Rezan

Když neposoupíme, tak ho vyhodí.

Když postoupíme, tak ho nechají odehrát Euro. Budeme na něm k smíchu a pak ho vyhodí. Však o nic nejde jen o jedno Euro, za 4 roky bude lépe.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Bakary3

Právě, hlavně že za něj pritecou prachy, o nic jinýho nejde, sportovní ambice nula.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele