Souhrn kvalifikace o postup na ME 2024 - sobota 18.11.

18.11.2023, 16:57, aktualizováno 18.11.2023, 22:43
Komentáře a souhrny
Warren Zaïre-Emery střílí rekordní gól (© AFP)

Francie překonala dosavadní rekord kvalifikací o Euro, když 14 góly smetla Gibraltar a dala zapomenout na demolici San Marina ze strany Německa z roku 2006. Arménie doma remizovala s Walesem a výsledek nahrává do karet Chorvatsku, to si poradilo s Lotyšskem a poskočilo na postupovou druhou příčku své skupiny. Rumunsko jde před váhající Švýcarsko a oba týmy slaví, postup mají v kapse i Nizozemci.

Skupina B

Francie - Gibraltar 14:0

18.11.2023 20:45

Góly: 3. Ethan Santos (vl.), 4. Marcus Thuram, 16. Warren Zaïre-Emery, 30. Kylian Mbappé (pen.), 34. Jonathan Clauss, 36. Kingsley Coman, 37. Youssouf Fofana, 64. Adrien Rabiot, 66. Kingsley Coman, 73. Ousmane Dembélé, 75. Kylian Mbappé, 82. Kylian Mbappé, 89. Olivier Giroud, 90+1. Olivier Giroud

Francouzští fotbalisté si v sedmém kole skupiny B kvalifikace o postup na mistrovství Evropy pochutnali na Gibraltaru, který na své půdě smetli drtivě 14:0. Hrozivý večer z pohledu nejmenšího člena UEFA předznamenala již branka debutujícího mladíka Warrena Zaïra-Emeryho, jehož dohrál jeden z fotbalistů v bílých dresech a domácí sice získali početní výhodu, ovšem vycházející hvězda musela následkem zranění střídat. Tu mnohokrát potrestali, a svému soupeři dokonce připravili jeho nejvyšší soutěžní porážku v historii. Mezi úspěšné střelce se hattrickem zapsal mimo jiné Kylian Mbappé, který v tabulce kanonýrů Les Bleus překonal na druhém místě kolegu Antoina Griezmanna.

Země galského kohouta už měla místenku na mistrovství Evropy zajištěnou, a tak se nabízelo, aby Didier Deschamps zařadil do nominace nová jména. Zkušený stratég však této možnosti téměř nevyužil. Jedinou výjimkou byl teprve 17letý Warren Zaïre-Emery, jenž se rovnou objevil v základní sestavě a stal se třetím nejmladším hráčem, který kdy za francouzskou reprezentaci nastoupil. Hostům se v Nice nedávaly žádné šance na bodový zisk, k čemuž přispíval i fakt, že dosud ve skupině ani jednou neskórovali.

Favorit vlétl na soupeře s maximální možnou efektivitou a po necelých třech minutách si nevydařeným defenzivním skluzem srazil centr Jonathana Clausse do sítě Ethan Santos. Příznivci Gibraltaru se nestačili vzpamatovat a galský kohout klovl podruhé. K balonu první doběhl Aymen Mouelhi, po jehož bídném zákroku skončil míč opět v síti hostujícího týmu. Rozdíl několika tříd se projevoval i nadále, po čtvrthodině se mohl po ráně z těsné blízkosti radovat debutant Zaïre-Emery. Za faul na jeho osobu při této akci byl vzápětí vyloučen nešťastník zápasu Santos a osud utkání byl definitivně zpečetěn. Tvrdý zákrok bohužel ukončil také působení francouzského juniora v utkání. Po ruce jednoho z bránících hráčů v pokutovém území se stav znovu měnil, jelikož penaltu proměnil Mbappé. Modus operandi slepených branek dokázali Francouzi dovést k dokonalosti po 35. minutě, tři trefy ve třech minutách zajistily Francii již sedmigólový náskok.

Ve druhém poločase Francie lehce zvolnila, přesto byly k vidění krásné a slepené góly. Krátce po hodině hry se radovalo duo Adrien Rabiot a Kingsley Coman. Hranici 10 branek gibraltarští fotbalisté dlouho chránit nedokázali, pokořil ji Ousmane Dembelé. Bleskově po jeho ráně se podruhé v zápase prosadil Mbappé, který se tak stal třetím nejlepším francouzským střelcem všech dob. Nezastavitelná hvězda zkompletovala o několik minut později hattrick a na krále francouzských kanonýrů Olivera Girouda jí chybělo pouhých osm zásahů. Ani ten ovšem nezůstal na suchu, dvěma góly v úplném závěru si opět vytvořil na Mbappého dvouciferný polštář.

Francie tak zvládla i čtvrtý domácí kvalifikační duel a znovu to bylo bez obdržené branky. V příštím kole se 21. listopadu představí v Řecku, na hřiště Gibraltaru tentýž den zavítá Nizozemsko.

Více informací k zápasu

Nizozemsko - Irsko 1:0

18.11.2023 20:45

Góly: 12. Wout Weghorst

Fotbalisté Nizozemska zvítězili v sedmém kole kvalifikační skupiny B o postup na mistrovství Evropy nad Irskem 1:0, čímž si zajistili účast na závěrečném turnaji. Klíčovým mužem úspěchu celku ze země tulipánů se stal hned zkraje utkání Wout Weghorst. Ten přesnou ranou k bližší tyči zakončil individuální akci, a potvrdil tak formu z Hoffenheimu, v jehož dresu se prosadil ve všech třech uplynulých ligových duelech.

Celek z Britských ostrovů ještě do čtvrtka živil teoretickou naději na účast v Německu. K té mu mohla paradoxně pomoct porážka právě s Oranjes, které Irové potřebovali dostat na druhou příčku, aby zvýšili vlastní šanci na účast v jarní baráži. Kvůli úspěchu Slováků ovšem všechny tyto teorie pozbyly platnosti, a pozornost tak byla upřena především na domácí celek. Ten se v případě výhry mohl definitivně radovat z postupu.

Oranjes na nic nečekali a ujali se vedení už ve 12. minutě. Weghorst dostal na pravé straně překvapivě mnoho prostoru, ze kterého vypálil nechytatelně k bližší tyči. Nizozemsko po rychlé vedoucí trefě rozhodně nestáhlo nohu z plynu. Irové byli po celý poločas pod velkým tlakem, při němž vyčníval zejména aktivní Cody Gakpo. V největší příležitosti se ovšem na konci úvodní půle objevil Tijjani Reijnders, jehož střelu z plné rychlosti vytěsnil Gavin Bazunu na břevno.

Krátce po změně stran se po pohledné kombinaci dostal k zakončení Xavi Simons, jeho dorážku však před brankářem zablokoval spoluhráč Gakpo, a mladý Nizozemec se tak první trefy v národním týmu nedočkal. O chvíli později se opět vytáhl Bazunu, když konečky prstů vytáhl na levou tyč ránu Reijnderse. Irové působili bezradně a nedokázali si vytvořit žádnou nebezpečnou akci. Naopak Oranjes se snažili jednogólový náskok pojistit, skvěle chytající Bazunu však další změny ve skóre nepřipustil.

Nizozemsko tak zvítězilo a zajistilo si výslednou druhou příčku. V příštím kole se představí 21. listopadu na hřišti Gibraltaru, Irsko vyzve tentýž den v přátelském zápasu Nový Zéland.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Francie
7
7
0
0
27 : 1
21
2
Nizozemsko
7
5
0
2
11 : 7
15
3
Řecko
7
4
0
3
12 : 6
12
4
Irsko
8
2
0
6
9 : 10
6
5
Gibraltar
7
0
0
7
0 : 35
0

Skupina D

Lotyšsko - Chorvatsko 0:2

18.11.2023 18:00

Góly: 7. Lovro Majer, 16. Andrej Kramarić

Fotbalisté Chorvatska zvítězili v sedmém kole skupiny D kvalifikace na mistrovství Evropy na půdě Lotyšska 2:0. Kostkovaní se na outsidera vrhli hned v úvodu, kdy se krátce po sobě prosadili dva hráči působící v německé nejvyšší soutěži. Na trefu Lovra Majera navázal svým pátým gólem z posledních sedmi reprezentačních utkání kanonýr Hoffenheimu Andrej Kramarič. Díky ztrátě Walesu navíc k jistotě účasti na Euru stačí Vatreni v posledním duelu porazit před svými fanoušky Arménii.

V Chorvatsku bylo ještě na začátku předchozího srazu vše zalité Sluncem. Tým okolo nestárnoucího Luky Modriče kráčel směrem k mistrovství Evropy, pak ale prohrál nejprve doma s Tureckem a poté i ve Walesu. Právě reprezentace z Britských ostrovů se tím posunula na druhou příčku, a Vatreni si tak nemohli dovolit další zaváhání. To zejména v Rize nemusel být takový problém, jelikož Lotyšsku se dlouhodobě nedařilo. Ve svém posledním domácím vystoupení však porazilo nevyzpytatelnou Arménii.

Chorvaté se ujali brzkého vedení, když už v sedmé minutě skóroval z náběhu na hranici malého vápna Majer. Na letní posilu bundesligového Wolfsburgu navázal o chvíli později Kramarič, jenž poslal balon nechytatelně k pravé tyči. Bezradní Lotyši se během celého úvodního poločasu nedostali do žádné zajímavější šance, což se odrazilo i na nulovém počtu vyslaných střel.

Po změně stran se dočkali domácí alespoň prvního pozdravu směrem k Dominiku Livakovičovi. Nepřesný pokus Andrejse Ciganikse však neměl gólový potenciál. Poklidný průběh druhé půle přerušil až v 72. minutě Mario Pašalič, který z hranice pokutového území vypálil do náruče připraveného gólmana. Hráči Chorvatska se zbytečně nehnali na zteč a dohrávali zápas s míčem na kopačkách. V samotném závěru ještě pokoušel štěstí střídající Marco Pašalič, zamířil ovšem jen do pravé tyče.

Chorvatsko si tak povinným vítězstvím vylepšilo pozici ve skupině. V příštím kole přivítá 21. listopadu Arménii, Lotyšsko tentýž den sehraje přátelský duel v Polsku.

Více informací k zápasu

Arménie - Wales 1:1

18.11.2023 15:00

Góly: 5. Lucas Zelarayán - 45+2. Najr Tiknižjan (vl.)

Fotbalisté Arménie remizovali v sedmém kole skupiny D kvalifikace o postup na mistrovství Evropy s Walesem 1:1, čímž proti tomuto soupeři uhájili historickou neporazitelnost. Celek ze Zakavkazska se sice díky přesné trefě Lucase Zelarayána ujal rychlého vedení, branka argentinského rodáka však nakonec domácím k vítězství nestačila. Krátce před odchodem do šaten totiž vlastního gólmana nešťastně překonal Nair Tikinizyan a v Jerevanu se body dělily. Naděje Arménů na přímý postup se tak přenesly do čistě teoretické roviny a výrazně lépe na tom nezůstali ani hosté, kteří budou muset spoléhat na krach Chorvatů.

Reprezentace z Britských ostrovů se musela po nepovedeném mistrovství světa vypořádat s ukončením kariéry její největší hvězdy Garetha Balea. O necelý rok později se přesto nacházela na hraně postupu na evropský šampionát, přičemž nejdůležitější krok k tomu udělala v říjnu, kdy doma zdolala Chorvatsko. Pozice Velšanů ale mohla být ještě lepší, kdyby v červnu nevybouchli před vlastními fanoušky právě s Arménií. Ta pak ještě zdolala Lotyšsko, od té doby však nevyhrála.

Týmu ze Zakavkazska se povedlo zaskočit Wales i v domácím prostředí, když jej už v šesté minutě poslal do vedení přesnou ranou do pravého spodního rohu Zelarayán. Vzápětí mohl brzký gól znegovat David Brooks, z dobré pozice ve vápně ale zamířil nad břevno. Arméni působili svižněji i po zbytek úvodního dějství, na dostřel se ovšem příliš nedostávali. Smělým průnikem směrem do šestnáctky se předvedla 20letá naděje německého Gladbachu Grant-Leon Ranos, toho však zastavil razantním skluzem Ethan Ampadu. Celek ze Země kamení inkasoval pár minut před pauzou, když se hlavou do vlastní sítě smolně trefil Tiknizyan.

Vyrovnání Draky jistě povzbudilo, po návratu z kabin totiž drželi soupeře pod neustálým tlakem. Po hodině hry se na druhé straně odhodlal k překvapivé střele z hranice pokutového území Vahan Bichakhchyan, gólmana ovšem zachránila horní tyč. Wales si velmi dobře uvědomoval důležitost případného tříbodového zisku a s postupujícím časem zvyšoval ofenzivní aktivitu. Arméni ovšem také toužili po vítězství, dokonce se v závěru k zajímavému pokusu dostal střídající Edgar Sevikyan, brankář byl však pozorný a vytěsnil dobře mířený balon na roh.

Arménie tak neprohrála ani druhé vzájemné utkání a získala bod. V příštím kole se 21. listopadu představí v Chorvatsku, Wales tentýž den přivítá už jistě postupující Turecko.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Turecko
7
5
1
1
13 : 6
16
2
Chorvatsko
7
4
1
2
12 : 4
13
3
Wales
7
3
2
2
9 : 9
11
4
Arménie
7
2
2
3
9 : 10
8
5
Lotyšsko
8
1
0
7
5 : 19
3

Skupina I

Izrael - Rumunsko 1:2

18.11.2023 20:45

Góly: 2. Eran Zahavi - 10. George Puşcaş, 63. Ianis Hagi

Fotbalisté Izraele podlehli v devátém kole skupiny I kvalifikace o postup na mistrovství Evropy v maďarském azylu Rumunsku 1:2. Úvod utkání nabídl hned dva přesné zásahy, když na brzký gól Erana Zahaviho zareagoval útočník italského Janova George Puscas, jehož branka by sama o sobě stačila k jistotě účasti na závěrečném turnaji. Hosté ale pokračovali v aktivitě také po změně stran, což ke vstřelení pojišťující trefy využil Ianis Hagi, syn legendárního Gheorgheho.

Izrael si v posledním utkání proti Švýcarsku udržel alespoň malý plamínek naděje pro postup na Euro. Ten však neměl ve svých rukou, jelikož na první dvě příčky ztrácel čtyři body. Nyní před ním stál klíčový zápas s Rumunskem, který se opět odehrával v maďarské Pancho Areně. Rumuni se v minulém kole dobře naladili, když porazili Andorru 4:0. Do karet jim navíc hrál i fakt, že k jisté místence na mistrovství Evropy jim stačila proti celku z Blízkého východu i remíza.

Izrael vstoupila do zápasu snově, když se hned ve druhé minutě objevil po rohovém kopu na vzdálenější tyči zcela nebráněný Zahavi. Ostřílený hrotový útočník zkušeně hlavou poslal svůj tým do vedení. Těsně před koncem první desetiminutovky však Tricolorii dokázali vyrovnat, parádní dalekonosná rána Denise Draguse se od tyče odrazila k Puscasovi a na jeho pohotovou hlavičku nemohl již na zem položený Omri Glazer reagovat. V polovině první půle byli hráči z Rumunska velmi blízko druhé gólové oslavě, také další projektil Draguse ovšem zastavila branková konstrukce.

Mírnou herní převahu Rumunů mohl krátce po změně stran využít Razvan Marin, v dobré pozici na hraně vápně však selhal a svůj pokus o technické zakončení poslal výrazně nad. Po hodině hry již rumunská radost propukla naplno, Hagi překvapil Glazera přízemní ranou na bližší tyč a překlopil vedení na stranu hostujícího týmu. Nedlouho poté se Izraelci hned po dvou perspektivních akcích obraceli na rozhodčího s nadějí, že budou kopat penaltu, oba jeho verdikty byly však vůči jejich žádostem zamítavé. Neskutečnou příležitost definitivně mač zlomit zahodil v 74. minutě Valentin Mihaila, který, místo aby zakončil přečíslení dva na nikoho přímo do prázdné branky, dokázal takřka obdivuhodně nalézt gólmana soupeře. Utkání se výrazně zdramatizovalo pět minut před koncem základní hrací doby, kdy právě tento muž obdržel druhou žlutou kartu. Krátkou přesilovku ovšem modrobílí využít nedokázali.

Izrael tak zápas s Rumunskem nezvládl a definitivně přišel o přímý postup na Euro. Obě reprezentace sehrají poslední zápas skupiny 21. listopadu. Izrael změří síly s Andorrou, Rumunsko poté svede bitvu se Švýcarskem.

Více informací k zápasu

Švýcarsko - Kosovo 1:1

18.11.2023 20:45

Góly: 47. Rubén Vargas - 82. Muhamet Hyseni

Fotbalisté Švýcarska remizovali v devátém kole skupiny I kvalifikace o postup na mistrovství Evropy na vlastní půdě s Kosovem 1:1, a zajistili si tak svou třetí účast na tomto reprezentačním turnaji v řadě. Hráči ze země helvétského kříže si dle očekávání užívali míče na svých kopačkách, ale gólově se dokázali prosadit až po změně stran, kdy je přesně umístěnou hlavičkou vysvobodil Rubén Vargas. V samotném závěru ještě dokázal z ojedinělé útočné akce srovnat Muhamet Hyseni. Kosovo si i přes jeho trefu neudrželo ani teoretickou šanci na postup ze skupiny a na svou premiérovou účast na Euru si tak bude muset počkat.

Švýcarský národní tým neprožíval v posledních zápasech povedené období, jelikož z předchozích pěti utkání čtyřikrát remizoval a jen jednou zvítězil. V minulém klání s Izraelem dokonce přišel o jednogólové vedení až v samém závěru. Stále však měli Švýcaři postup na Euro jednoznačně ve svých rukou, k naprosté jistotě jim stačilo porazit Kosovo. To se ovšem nejevilo jako úplně snadný úkol, jelikož nejnovější člen UEFA dvakrát v řadě zvítězil, přičemž ani jednou neinkasoval.

Hosté se od úvodních minut koncentrovali na defenzivu a hráči ze země helvétského kříže trpělivě kombinovali. První skulinku v obranném bloku našel Vargas, jenž si na hranici pokutového území narazil se spoluhráčem, ale jeho následná přízemní rána skončila těsně vedle levé tyče. Ve 14. minutě se hráč Augsburgu dostal do další šance, když těžil z průniku Denise Zakarii, tentokrát ho vychytal gólman Visar Bekaj. Takřka vzápětí již domácí příznivci zvedali ruce nad hlavu, když si Remo Freuler naběhl na přihrávku na zadní tyč a stačilo míč pouze uklidit do sítě. Kulatý nesmysl však na poslední chvíli skočil, a i proto 31letý záložník bránu přestřelil. Svou příležitost měli i Kosované díky hlavičce Elbasana Rashaniho, která mířila jen těsně vedle.

Krátce po změně stran se poprvé měnilo skóre, když se po závaru v pokutovém území nejlépe zorientoval Vargas a hlavou poslal domácí do vedení. V 55. minutě dostal míč znovu do sítě Freuler, pomezní rozhodčí však jeho oslavy zastavil zvednutým praporkem, a gól tak kvůli ofsajdu neplatil. Svěřenci Murata Yakina se snažili přitápět pod kotlem, střela Zakarii ale mířila pouze doprostřed brány a branka Noaha Okafora opět neplatila kvůli postavení mimo hru. Pojistka tedy nepřišla a to se nakonec ukázalo jako klíčové, jelikož v 82. minutě Kosované vyrovnali po ojedinělé ofenzivní akci zásluhou Hyseniho.

Švýcarsko tak ani poslední zápas skupinové fáze nezvládlo, i přesto si však ziskem jednoho bodu zajistilo postup na mistrovství světa. Tam se podle očekávání nepodívá jeho soupeř z Kosova.

Více informací k zápasu

Bělorusko - Andorra 1:0

18.11.2023 18:00

Góly: 83. Dzjanis Lapceu

Fotbalisté Běloruska vyhráli v devátém kole skupiny I kvalifikace o postup na mistrovství Evropy nad Andorrou 1:0. Bílá křídla si dle očekávání užívala míče na kopačkách více než jejich protějšek z Pyrenejí, nicméně k rozdílové brance to dlouho nevedlo. Aktivně působil 15gólový střelec Dinama Minsk Vladislav Morozov, mladý útočník ovšem ve všech příležitostech selhal. O vítězství Bělorusů tak rozhodl až v samotném závěru utkání střídající Denis Laptev, kterému na gól stačilo pouhých devět minut na hřišti.

Do utkání, ve kterém se již o nic nehrálo, nastupovala v lepším rozpoložení Bílá křídla. Ta totiž dokázala překvapivě uhrát remízu s Rumunskem a v posledním střetnutí po bláznivém průběhu také se Švýcarskem. Naopak Andorra se bez jediného vítězství a s pouhými dvěma získanými body topila na úplném dně tabulky. Jednu z remíz ovšem získala právě proti Bělorusům, na což chtěla navázat i v odvetě.

Knížecí stát zaostával zejména v soubojích o míč, ze kterých vycházeli díky silovému pojetí vítězně běloruští hráči. Otevřená vrátka v defenzivě Andořanů však Bílá křídla v úvodních 20 minutách příliš nenacházela. Naopak na druhé straně se k ojedinělé šanci dostal Márcio Vieira, brankář ale jeho střelu k levé tyči vytěsnil na roh. Energické bránění takřka všech 11 fotbalistů Trikolóry znemožňovalo reprezentaci z Pyrenejí jakýkoliv postup do šestnáctky. Cestu do kabin mohl Bělorusům zpříjemnit Morozov, jehož smělý únik ovšem včasným vyběhnutím překazil gólman.

Výměna stran neměla na obraz hry žádný vliv, Andorra se stále držela osvědčené defenzivní taktiky. Aktivní Morozov se pokoušel otevřít skóre, ránu z hranice šestnáctky však namířil jen do náruče brankáře. Lídr útoku Dinama Minsk si ale za dobrý výkon vysloužil po hodině hry překvapivé střídání. Katalánsky mluvící země přicházela postupem času o síly, což Bělorusové využili ke dlouho očekávanému úvodnímu gólu. Ideálním žolíkem se totiž po devíti minutách na hřišti stal střídající Laptev.

Bitvu dvou týmů ze spodu tabulky tak nakonec ovládlo Bělorusko. Obě reprezentace sehrají poslední utkání skupinové fáze 21. listopadu. Bílá křídla změří síly Kosovem, Andorra vyzve Izrael.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Rumunsko
9
5
4
0
15 : 5
19
2
Švýcarsko
9
4
5
0
22 : 10
17
3
Izrael
9
3
3
3
9 : 11
12
4
Kosovo
9
2
5
2
10 : 9
11
5
Bělorusko
9
2
3
4
8 : 14
9
6
Andorra
9
0
2
7
3 : 18
2

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
Modroočko

Arméni spaľovali šance až komicky a škoda, že nezostali v hre, ale aspoň znížili šance Walesanov. Chorváti by si to mali postrážiť. Izrael nakoniec dosť sklamal, mládež majú nadupanú, ale potrebujú ešte zopár rokov na vytvorenie funkčného tímu.

Reagovat
0:1

Izrael má snad každou kvalifikaci takovouto, že to v závěru totálně podělá, ale teď to můžou svést na tzv. objektivní příčiny. Ty mohli od ztráty Karabachu hrát roli i u Arménů a já byl přesvědčen, že s Walesem prohrají. Takto už si to Chorvatsko utéct nenechá. Spíš ale čumím na ty Švýcary. Čekal jsem, že to bude jiná jízda v takové skupině.

Reagovat
oli9

škoda že ten Wales nerupnul.. Jim to prostě nejde přát

Reagovat
bbbauch

Francie s rekordní výhrou

Francouzi dnes svého soupeře z Gibraltaru skutečně nešetřili. Vůbec poprvé v historii někomu nasázeli v první půli více než pět branek (7) a ve druhé půli se nezasekli - prostřednictvím dalších pěti gólů si pohodlně dokráčeli za svým rekordním vítězstvím 14:0. Dosavadním maximem les Bleus byl triumf 10:0 nad Ázerbajdžánem roku 1995.

Expresska

Reagovat
Thimpu25

to mi nevychádza

Reagovat
fenixLFC

tvl ten santos by mal vo fante neskutocny bodovy vykon 18 minut, 14 inkasovanych golov, vlastnak a redka. pokial spravne ratam tak by mal minus 11

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kepy_FCB

Je nesmysl aby území s 30K obyvateli hrálo proti státu s 60M

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
oli9

To už tu bylo stokrát...

Já jsem byl dřív zastáncem toho aby tyhle ministaty San Marino atd.. Nejníže postavených např 4 až 6 by mělo minitirnaj že kterého by šli 2 do kvaldy o ME a radši by měli nějaký svůj pohár...

Nebo tak jak je to v oceanii atd více fází kvalifikace

Reagovat
technecium

Neni. Cristiano by jinak nemohl honit rekordy

Reagovat
Pablos

Rumuni se po letech bídy konečně vzpamatovávají.

Reagovat
oli9

Ten Zahavi prostě umí a měl vždy skvělá čísla.. Kdoví kdyby hrál například v Německu v těch nejlepších letech... Jak by mu to padalo tam

Reagovat
oli9

Jinak Poláci už mají jistou baráž na euro... Díky LN

https://www.livesport.cz/tabulka/6XqXitgp/GdboAWKS/#/GdboAWKS/table/overall

Reagovat
ACSeRw!n

,,Tři hráči národního týmu zásadním způsobem v sobotu v noci porušili interní pravidla reprezentace. Jakub Brabec, Vladimír Coufal a Jan Kuchta s okamžitou platností z rozhodnutí vedení reprezentace opustili sraz národního týmu.“

byla kalba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele