Švédský reprezentant Olsson je v nemocnici po mozkové příhodě

27.02., 11:43
Aktuality
Kristoffer Olsson (© AFP)

Švédský záložník Kristoffer Olsson byl hospitalizován kvůli akutní mozkové příhodě, poté co doma náhle ztratil vědomí. Uvedl to dnes jeho dánský klub FC Midtjylland. Osmadvacetiletý reprezentant je napojen na ventilátor v nemocnici v Aarhusu, kde lékaři pracují na stanovení jeho diagnózy a správné léčby.

Midtjylland na webu uvedl, že "byl nucen" zveřejnit informaci o Olssonově zdravotním stavu kvůli "narůstajícím spekulacím" týkajícím se jeho absence v týmu. "Olssona postihla náhlá příhoda týkající se mozku, jež nebyla způsobena žádným sebepoškozením ani externími faktory," sdělil klub. Olsson je v nemocnici obklopen nejbližší rodinou a členy realizačního týmu.

Mistr Evropy do 21 let z Prahy z roku 2015 nastoupil za švédskou seniorskou reprezentaci k 47 zápasům, naposledy v listopadu proti Estonsku. V Midtjyllandu působí Olsson od roku 2022 podruhé v kariéře, hrál také za Anderlecht, Krasnodar, AIK Stockholm a Arsenal.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
lampas

U trénované člověka v takto nízkém věku se bohužel může jednat o fatální genetickou vadu, která vůbec nemusí skončit dobře Věřím ovšem, že přežije.

Reagovat
Freedo

To je hrozný. Dá se to nějak odhalit?

Reagovat
wwwx

On někdy není?

Reagovat
verv

Reagovat
Shevchenko

expert

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Selänne

Reagovat
wwwx

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele