Stav švédského reprezentanta Olssona se po mozkové příhodě zlepšuje

14.04., 12:34
Aktuality
Kristoffer Olsson (© AFP)

Stav švédského reprezentanta Kristoffera Olssona se po únorové mozkové příhodě zlepšil. Dánský klub Midtjylland, kde osmadvacetiletý záložník působí, dnes uvedl, že se hráči vrátily motorické funkce a řeč.

Olsson rehabilituje v neurocentru v Hammelu poté, co ho v důsledku extrémně vzácného zánětlivého postižení cév v mozku postihlo několik malých krevních sraženin v obou hemisférách. Doma zkolaboval 20. února.

"Jeho fyzický pokrok je výrazný. Nyní cvičí svou schopnost chodit a dokáže sám jíst. Ačkoli problémy v kognitivní oblasti přetrvávají a prognóza plného zotavení je nejistá, specialisty v léčebném centru povzbudily pozitivní kroky, které Kristoffer udělal," uvedli představitelé Midtjyllandu v prohlášení.

Mistr Evropy do 21 let z Prahy z roku 2015 Olsson nastoupil za švédskou seniorskou reprezentaci k 47 zápasům, naposledy v listopadu proti Estonsku. V Midtjyllandu působí od roku 2022 podruhé v kariéře, hrál také za Anderlecht, Krasnodar, AIK Stockholm a Arsenal.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele