Švédský reprezentant Olsson opustil JIP a je na rehabilitační klinice

18.03., 15:57
Aktuality
Kristoffer Olsson (© AFP)

Švédský reprezentant Kristoffer Olsson měsíc po akutní mozkové příhodě opustil jednotku intenzivní péče a z nemocnice jej převezli do rehabilitačního centra. Podle prohlášení jeho dánského klubu Midtjylland se osmadvacetiletému záložníkovi stále nevrátily motorické funkce ani řeč.

"Už nemusí být na ventilátoru a převezli ho do neurologického centra Hammel," informovali dnes zástupci Midtjyllandu. "Specialisté odhadují, že doba rehabilitace potrvá několik měsíců. Prognóza je ale předčasná," dodali.

Olsson byl hospitalizován v univerzitní nemocnici v Aarhusu poté, co 20. února doma náhle ztratil vědomí. Podle lékařů ho postihlo několik malých krevních sraženin v obou hemisférách v důsledku extrémně vzácného zánětlivého postižení cév v mozku.

Mistr Evropy do 21 let z Prahy z roku 2015 nastoupil za švédskou seniorskou reprezentaci k 47 zápasům, naposledy v listopadu proti Estonsku. V Midtjyllandu působí Olsson od roku 2022 podruhé v kariéře, hrál také za Anderlecht, Krasnodar, AIK Stockholm a Arsenal.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Drevar

Toto už ani nikto nekumentujje...normálka..... Náhle príhody rôzneho druhu sa stali bežnou záležitosťou

Reagovat
Pony Slaystation

Bohužel, hotovson...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele