Těším se na to, že budeme mít volno, program byl náročný, uvedl Priske

17.03., 23:46
Aktuality
Brian Priske (© AFP)

Trenér Brian Priske byl rád, že se hráči Sparty ve 25. kole proti Hradci Králové po čtyřech soutěžních zápasech vrátili na vítěznou vlnu a vyhráli 2:1. Šestačtyřicetiletý dánský kouč zároveň přivítal, že obhájce titulu nyní čeká reprezentační přestávka. Navzdory posledním výsledkovým nezdarům považuje úvod jara za povedený. Na tiskové konferenci připomněl, že Pražané stále vedou tabulku, v Evropské lize vyřadili Galatasaray Istanbul a ve čtvrtfinále domácího poháru Slavii na jejím stadionu.

Sparta vyhrála po čtyřech soutěžních zápasech a třech debaklech za sebou. V osmifinále Evropské ligy vypadla po výsledcích 1:5 doma a 1:6 venku s Liverpoolem a mezitím v domácí soutěži utrpěla porážku 0:4 v Plzni.

"Dnes jsme dosáhli na velmi důležité vítězství. Máme za sebou náročný týden pro celý tým, pro všechny členy klubu. Věděli jsme, že dnes záleží jen na třech bodech. Po celkem solidní hře jsem je nakonec získali, přestože ten náskok měl být vyšší," prohlásil Priske.

Jeho svěřenci půjdou do reprezentační přestávky v čele tabulky s náskokem bodu na druhou Slavii. "Reprezentační pauza přichází ve správný čas, to je úplně zřejmé. V průběhu období, které tímto zápasem končí, byli ale hráči naprosto skvělí. Výsledky v minulých týdnech nebyly sice takové, jaké jsme si představovali, za mě však byli kluci fantastičtí," řekl Priske.

"Když to shrnu, postoupili jsme přes Galatasaray. Postoupili jsme přes Slavii do semifinále poháru a to na stadionu soupeře. Přestože jsme měli náročný program, posbírali jsme hodně bodů a pořád vedeme ligu. Odehráli jsme 11 zápasů, z českých týmů možná nejvíce v tomto období. Proti Slovácku a Plzni jsme hráli venku, zápasy v evropských pohárech byly na úrovni Ligy mistrů. Takže bych chtěl hlavně vyzdvihnout hráče za to, jak toto období zvládli," pochvaloval si bývalý trenér Midtjyllandu a Antverp.

Reprezentační pauzu přivítal i z osobního pohledu. "Těším se na to, že budeme mít volno. Program byl náročný pro nás všechny. Nemůžu se dočkat, až znovu uvidím rodinu, stejně jako někteří moji kolegové z realizačního týmu," řekl Priske.

"I hlava si musí trochu odpočinout od fotbalu. To platí pro hráče, realizační tým a myslím si, že částečně i pro fanoušky. Byli úžasní, drželi při nás, ale na podporu teď vydali spoustu energie. Volno nám teď přijde vhod. Až skončí reprezentační pauza, budeme znovu hladoví," doplnil.

Autor: ČTK

Komentáře (23)

Přidat komentář
Mr.Mike

dlouho sem nebyl rad za repre pauzu tak jako teda..potrebujem se zas srovnat trochu a nabrat sily

Reagovat
anarchochuligan

Přestávka přijde vhod. Kluci zvládli těžký program fantasticky, chválil Priske - titulek na Idnes

Ptám se co tam ten Priske zobe, už dorazil C₂₂H₂₈N₂O na Letnou?

Sparta - Livepool 1:5

Liverpool - Sparta 6:1

Co je ta těchto výsledcích fantastického? Bude se děkovat před nastartovanou V3S?

Kdyby byl rozumný napsalo by něco ve smyslu: Momentálně nemáme tým, který by mohl hrát LM, sotva stačíme na EP, konferenční liga by nám mohla vyhovovat. Budu se snažit přivést fotbalisty, kteří budou stačit týmům z LM rychlostně i technikou.

Reagovat
kilobyte

Během měsíce jsme postoupili přes Gala, přešli přes Slavii v Edenu a v lize s těžkým losem ztratili "jen" 4 body.

Reagovat
icefish

Ztratili bodů 5, jinak souhlasím

Reagovat
kilobyte

Jo, Slavia ztratila 4 body.

Reagovat
anarchochuligan

V GALa Sparta prohrála, hlavně GALA po vyřazení z LM už něměla o co hrát. Prostě Turci soutěže nižší než LM vypouští. Slávia není měřítko, stále tým z ČR, i když dala na AC Milan dvě branky a stále měla o co hrát i v odvetě, což u Sparty nepřicházelo v úvahu.

Reagovat
kilobyte

Tím pádem Sparta neměla o co hrát s Liverpoolem, takže je jedno jaký byl výsledek.

Reagovat
verv

To jsou hrozný bláboly Postoupili do osmifinále EL ale měla by jim vyhovovat KL?

Reagovat
doshcz

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
r.mrazik

jestli si nekdo mysli,ze budeme nekdy konkurovat tymum jako Liver rychlostne a technikou,tak je uplne mimo

a teda sotva stacime na EL,kdyz jsme postoupili ze skupiny..dzizs

Reagovat
delfin

Kdo chtěl vidět Baník, jak Baník poráží Barcelonu?

Reagovat
Imos

Landa

Reagovat
GabrielBatistuta

Nohavica

Reagovat
anarchochuligan

Proč by tým v ČR složen s dobrý hráčů ze zahraniční nemohl konkurovat jiným týmům? Evidentně na to čeští a slovenští hráči nestačí + ty zbytky ze severu.

Vše je otázkou peněz, stačí když Spartu koupí nějaký mladý nadějný šejk a přivede vyšší až top level.

Je jasné že za 100/150 000 EU týdně už by se mohl někdo najít, kvalitou na úrovni hráčů LIVE či AC Milán.

Nejhorší jsou pravidla O TOM, ŽE tito musí nastupovat finanční stropy atd, to do kapitalistického systemů prostě nepatří.

Lidi dnes zajímají jen výsledky a ty jsou ještě cca semifinále či finále toho poháru, případně vítěz, ostatní je jen stafáž.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
r.mrazik

tak dobre

Reagovat
Svandik68

Ty máš potenciál zařadit se mezi legendy Filipa s arsinem.

Reagovat
Salfovic

Vždyť sis sám odpověděl, že díky F,,FP´´ není možné, aby se tým jako Sparta jen přiblížil top klubům.

Reagovat
Pepe1911

Ale nevšiml si toho

Reagovat
Y.Cabaye

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
iamek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele