základní část, 25. kolo
17.03.2024 18:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Radost hráčů Sparty (© Sparta Praha)

Sparta stráví reprezentační pauzu v čele. Výsledkovou krizi zastavil útočný trojzubec

Hráči Sparty dali zapomenout na řadu neúspěchu z nedávné doby a ve 25. kole Fortuna ligy porazili Hradec Králové 2:1. Domácí realizační tým tentokrát nesáhl k experimentům se sestavou a v útoku vsadil na trojici mužů, která před startem utkání obstarala už 24 ligových branek. Její solidní představení proti Votrokům rozjel v 16. minutě Veljko Birmančevič a krátce po změně stran se trefil také Jan Kuchta. Prosadit se mohl i nejlepší střelec klubu Lukáš Haraslín, toho ale obral o radost ofsajd.

Lídr tabulky ve čtvrtek podle očekávání zakončil pouť evropskými poháry a před reprezentační pauzou musel zapracovat na tom, aby odčinil výbuch ze hřiště Plzně, po kterém se jeho náskok na sešívané ztenčil na pouhý bod. K tomu se sparťanům naskytl ideální soupeř, za celou éru samostatné české ligy totiž s Hradcem na svém hřišti ztratili body jen v jednom případě.

Hosté dle úvodních minut nepřijeli na Letnou pouze bránit a začátek utkání byl vyrovnaný se šancemi na obou stranách. Útočný styl s poměrně otevřenými zadními řadami se jim však stal osudným v 16. minutě, kdy Qazim Laci parádním pasem za obranu našel Tomáše Wiesnera. Ten z voleje sklepl míč do malého vápna a osamocený Birmančevič bez problémů otevřel skóre. Následně tempo hry opadlo a další velká šance přišla až v nastavení po hlavičce Martina Vitíka. Mladý stoper si skvěle naběhl za obranu a z prostoru zadní tyče vyslal pokus, jenž pouze proplachtil podél brankové čáry.

V kabině Letenských zřejmě trenér Brian Priske hráčům řádně promlouval do duše, jelikož čekal ještě aktivnější Spartu. Hned ve 47. minutě zvýšenou ofenzivní snahu potvrdil Kuchta, jenž využil soupeřovy chyby a chladnokrevně rozvlnit síť. Po následující akci si užíval gólovou radost s plnými tribunami Haraslín, když uvnitř vápna svým tradičním způsobem uklidil míč na pravou zadní tyč. Oslavy mu ale překazil videorozhodčí, kterému neunikl ofsajd Lukáše Sadílka, jenž balon sklepával. V 79. minutě vyslal Kuchta krásnou přihrávku za obranu, po níž se řítil sám na gólmana soupeře Birmančevič. Na jeho prudké zakončení z úhlu ovšem skvělým zákrokem zareagoval Adam Zadražil. V nastavení ještě zaznamenal čestný úspěch Votroků střídající Matěj Koubek, který se uvnitř pokutového území dostal k dorážce.

Sparta se tedy podle očekávání vrátila do vítězných kolejí a uhájila pozici v čele tabulky. Po reprezentační pauze zavítá do Českých Budějovic, kde se představí 31. března. Hradec ve stejný den hostí Karvinou.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (2)

Přidat komentář
Filip236

3:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele