Tvrdý trest pro Tonaliho, v Newcastlu přijde o zbytek sezóny, nezahraje si ani na EURO 2024

26.10.2023, 13:53
Aktuality
Sandro Tonali (© AFP)

Záložník Newcastlu a italské reprezentace Sandro Tonali má kvůli sázení na fotbalové zápasy zastavenou činnost na deset měsíců. O trestu pro třiadvacetiletého hráče, jenž se proti pravidlům provinil ještě v dresu AC Milán, informoval šéf italského svazu FIGC Gabriele Gravina. Podle agentury Reuters bude trest platit na veškerý mezinárodní fotbal. Tonaliho tak vyřadí ze zbytku klubové sezony a v příštím roce přijde i o start na mistrovství Evropy, pokud se Itálie kvalifikuje.

V rámci dohody s FIGC navíc musí Tonali absolvovat skupinovou terapii zaměřenou na gamblery. V příštích osmi měsících rovněž povinně absolvuje další pohovory o závislosti na hazardu.

Tonali, který se v létě po příchodu do Newcastlu za 70 milionů eur stal nejdražším italským fotbalistou historie, je druhým hráčem potrestaným v této kauze sportovních sázek. Reprezentační kolega Nicoló Fagioli byl minulý týden suspendován na sedm měsíců. Další hráč národního týmu Villy Zaniolo z Aston Villy je ještě vyšetřován.

Tonali dostal vyšší trest než Fagioli, neboť podle agenta kriminálním i sportovním vyšetřovatelům přiznal, že sázel i na zápasy svých bývalých klubů AC Milán a Brescie v době, kdy za ně hrál. Při vyšetřování ale plně spolupracoval a stejně jako Fagioli si tak vysloužil nižší než maximální postih.

V Itálii mají hráči od svazu zakázáno sázet na fotbalové zápasy, na jiné sporty sázet mohou. Za porušení pravidel jim hrozí zákaz činnosti na tři roky a pokuta nejméně 25.000 eur (asi 617.000 korun).

Autor: ČTK

Komentáře (381)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele