Události La Ligy: Barcelona je zimním šampionem, Atlético velebí De Paula

31.01.2023, 15:44
Názory a komentáře
Rodrigo De Paul (© AFP)

Barcelona začíná být dominantní silou v této sezoně La Ligy, což potvrdila i tím, že se stala zimním šampionem. Katalánci dál předvádí špičkový fotbal a s pětibodovým náskokem se jim postupem času zvětšuje odstup od ostatních pronásledovatelů. Například od druhého Realu Madrid.

Asi není třeba si něco nalhávat, jedinými týmy, které se poperou o letošní titul šampiona La Ligy, jsou právě Barcelona s Realem. Katalánci aktuálně tabulku vedou, i když k sobotní výhře 1:0 na trávníku Girony se docela protrápili. Fanoušky uklidnil až gól mladíka Pedriho.

Ačkoliv výhry se občas rodí těžko, Barcelona si k nim vždy najde cestu. To v Madridu to je podstatně složitější, a to není třeba mluvit jen o Realu, nepříjemné chvíle si v průběhu ročníku několikrát prožili také rivalové z Atlétika.

Ale zpět k Realu, ten v sobotu pouze bezgólově remizoval s Realem Sociedad, a to hlavně proto, že nedokázal najít recept na fantastického gólmana Remira, který si vysloužil chválu dokonce z tábora soupeře. Například od Ikera Casillase, legendy Realu.

Hráč kola

Ani Atlétiko zrovna nerozdávalo gólovou radost, nad Osasunou vyhrálo jenom 1:0 díky brance osmadvacetiletého Saúla ze 74. minuty. Hvězdou utkání byl ale čerstvý mistr světa Argentinec Rodrigo de Paul, který na jediný gól nahrál, navíc stíhal pomáhat obraně a hlídal i střed pole.

Gól kola

Atlético Madrid je tým, který je rok co rok zvyklý na tlak. Jak ze strany médií, tak fanoušků. Proč? To je přece snadné, tým musí pravidelně svádět boj o ty nejvyšší příčky s giganty Barcelonou a Realem. Ve čtvrtek bylo Atlético vyřazeno z Copa del Rey právě svým městským rivalem, lehkou útěchou bylo ale aspoň to, že parta Diega Simeoneho odehrála výborný zápas.

V neděli na hřišti houževnaté Osasuny už z toho zase byla výhra, Atlético hrálo přímočaře a důrazně a bylo odměněno Saulovým gólem. Záložník, který se do týmu v létě vrátil po ne zrovna vydařeném angažmá v londýnské Chelsea, se tak stal hrdinou zápasu.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
18
15
2
1
37 : 6
47
2
Real Madrid
18
13
3
2
38 : 16
42
3
Real Sociedad
19
12
3
4
28 : 18
39
4
Atlético Madrid
19
10
4
5
28 : 16
34
5
Villarreal CF
19
9
4
6
21 : 14
31
6
Real Betis
18
9
4
5
20 : 14
31
7
Rayo Vallecano
19
8
5
6
25 : 22
29
8
CA Osasuna
19
8
4
7
18 : 18
28
9
Athletic Bilbao
19
7
5
7
25 : 20
26
10
RCD Mallorca
19
7
4
8
15 : 18
25
11
UD Almería
19
6
4
9
23 : 29
22
12
Girona FC
19
5
6
8
26 : 29
21
13
Sevilla FC
19
5
6
8
21 : 26
21
14
Valencia CF
18
5
5
8
25 : 21
20
15
Espanyol Barcelona
19
4
8
7
23 : 29
20
16
Celta Vigo
19
5
5
9
18 : 29
20
17
Real Valladolid
19
6
2
11
14 : 28
20
18
Cádiz CF
19
4
7
8
14 : 29
19
19
Getafe CF
19
4
5
10
16 : 26
17
20
Elche CF
19
0
6
13
12 : 39
6

Autor: Livesport.cz / Rafael Gómez

Komentáře (18)

Přidat komentář
celeb

to je vsetko?

Reagovat
jack_donaghy

pozri sa na autora...

Reagovat
VersaceChain

co by sis predstavoval? La Liga nikoho nezajima.

Reagovat
misinho7

Hmm akoze celkom ma zacina srat nase vedenie ked vidim ako napr Chelsea hadze sialene ciastky za kde koho a my nedame ani 5 za Garciu ked je Mendy out na 2 mesiace. Cancela vraj nam ponukol jeho agent na hostovacku a nechceli sme..co pritom by nam vyriesil ako RB tak aj LB ....

Na Bellinghama vraj tiez nebudeme davat sialene ciastky a taka Chelsea jebne 120 za Enza ktoreho predtym nikto nepoznal. Mam pocit ze to pre Real ci Barcu ktory nie proste nemaju za sebov bohatych majitelov bude tazsie a tazsie..

Reagovat
Manik...

Tak Cancela nikdo nechtěl, protože je to blbeček.

Souhlasím, že to bude těžší a těžší. Kluby z PL se budou vzdalovat. On o tom Peréz i mluvil. nejde s šejky držet krok. Chelsea se zklidní. Amíci nesypou tolik co arabové..

Je ale pravda, že vedení Real nějak stagnuje. To i Barcelona do toho více sype. Realu hlavně chybí hroťák.

Reagovat
Rizek

Mohla by tomu pomoct Superliga, kde se o společné prachy budou dělit všichni napříč státy.

Reagovat
misinho7

Hej cital som ze je to kkt a stvaral blbosti. Ale kto vie no, taky top bek by sa nam sialene hodil

Hej hovoril no, preto vraj ide tou cestou ako kupil Viniho a Rodryga, Endricka a dalsich X. Akoze aj za nich dal viac ale stale menej ako keby teraz musel za nich jebnut 200. A teraz sa vlastne vypracovali do tych top hodnot Ale casto je to risk, sice nam to zatial dost vychadza ale nemusi to byt stale..a taktiez sa vlastne caka dokym sa ten hrac vypracuje a nie je to hned top kvalita. Napr teraz potrebuje LB a RB top kvalitu, tak isto top bakcup na hrot..ale nic no

Ale bude sa to len finacne prehlbovat..

Reagovat
Rizek

Tak to se dalo čekat, že to PL bude víc a víc válcovat. Já to tady psal už před snad sedmi lety. Zaměstnávají nejlepší trenéry a dávají jim obrovské možnosti. Tomu se nedá konkurovat.

Bellinghama schlamstnou taky. Tam ta cenovka může atakovat 200 mega.

Reagovat
misinho7

tak proste so sejkami sa neda drzat krok ak nechce real byt v miliardovych dlhoch..Perez to robi fantasticky a znizuje to ale asi tie mega nakupy uz budu ojedinele alebo urcite nie az tak ako anglicke kluby alebo sejkovia

Reagovat
vilp

Kádr teda fantasticky nestaví už nějakou dobu. A nemyslím si, že je to o penězích, ty sračky, co vymýšlí momentálně Chelsea, ti nic stejně nezaručí. By stačilo si nenechat ujít dostupný hráče jako Haaland nebo Odegaard. Místo toho se žene za Mbappém a prodlužuje chcanky jako Asensio.

Reagovat
misinho7

Noo akoze bolo tam ja dost chyb o tom ziadna..ale tak Ode proste u nas nehral dobre a proste mu to neslo a nevedel ani vyckat ako Fede na to ze raz sa cez Toniho a Luku dostane..

Haaland je chyba no ale tak zas ako by sme hrali kebyze tu je Karim aj on? aj ked vsetci vieme ze Karim ten peak mal a proste uz to pojde len dole a o rok mozme zhanat utocnika..

Potom mozno skoda ze sme nechali ujst aj Hakimiho atd. Sere ma ale teraz ze stale tvrdi ze vsetko je fajn a pritom ocividne nam chybaju hraci na RB a LB a na hrot. A potom mame v time napr Hazarda, Mariana ci Valleja ktorych Carlo nechce a su tam zbytocne.

Reagovat
vilp

Ode nehrál dobře. No že toho odehrál, Zidane mu volá, přesvědčí ho a pak mu dá 2x šanci v základu, parádička. Jinak Benz fungoval pod Mourinhem při zranění di Maríí v sezoně 10/11 v útoku s Higuaínem a Cristianem, tak si myslím, že s tím Haalandem by to nebylo zas tak hrozný.

Reagovat
vilp

Martina neměli nikam pouštět natrvalo, protože bylo jasný, že na to má. Hakimi to stejný.

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
vilp

Ať si ho schlamstnou, za ty prachy stejně nestojí.

Reagovat
Visca el barca

To co předvedl dnes opět Tebas při registraci Gaviho Vážně je pro španělskou La Ligu dobře tenhle chlap ve vedení?

Reagovat
Kluivert9

Samozřejmě, že není. Ostuda a koule ligy u nohy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele