základní část, 29. kolo
16.04.2023 20:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Alkmaar se probral v pravý čas a Fortunu porazil snadno o tři góly

Alkmaar se poslední dobou výrazně trápil a kvůli několika ztrátám se mu vzdálila nejlepší trojka, navíc ve čtvrtek nečekaně prohrál v Bruselu v úvodním vystoupením čtvrtfinále Konferenční ligy s místním Anderlechtem po výsledku 0:2. Teď se však dobře naladil na nadcházející odvetu, neboť předvedl koncentrovaný výkon od začátku až do konce a Fortunu porazil hladce 3:0.

AZ tak přerušilo svou sérii tří ligových utkání bez vítězství a se sedmapadesáti body se udrželo na čtvrtém místě tabulky, před pátou Spartou momentálně drží pětibodový odstup. Naopak celek ze Sittardu prohrál počtvrté z předchozích pěti utkání Eredivisie a patří mu jedenáctá pozice s dvaatřiceti body. Hosté se rozjížděli pomaleji, první větší možnost si totiž vypracovali až v polovině úvodního dějství.

Nejprve zahrozil čtyřiadvacetiletý dánský útočník Jens Odgaard, jehož prudká rána z hranice šestnáctky těsně minula pravou konstrukci, následně ale stejný hráč přeci jen otevřel gólový účet. Tentokráte si po výtečné kolmici Reijnderse seběhl před hranici brankového území a z první usměrnil balón do protějšího spodního růžku. Výběr vedený kouče Pascalem Jansenem pojistil svůj náskok necelých pět minut před přestávkou.

Druhý gól tohoto nedělního střetnutí vsítil Milos Kerkez, neboť se středem hřiště prosmýkl mezi čtyřmi bránícími protihráči a svůj nezištný přízemní pokus umístil k pravé konstrukci. Hosté měli navrch také po změně stran, jenomže Van Brederode, Vangelis Pavlidis ani střídající Lahdo své slibné šance neproměnili. V 84. minutě skóroval podvanácté v této ligové sezóně nejlepší střelec týmu Pavlidis, řecký forvard totiž dopravil k bližší tyči povedenou přihrávku Sugawary.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele