základní skupiny - skupina G, 2. kolo
08.11.2007 17:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Hapoel Tel-Aviv - Tottenham Hotspur 0:2

Tottenham byl od začátku zápasu aktivnější než domácí Hapoel a zápas rozhodly dvě rychlé branky v prvním poločase. Vedení dal hostům Keane a o pět minut později vsítil druhý gól Berbatov. Tottenham si tak zaslouženě odváží z Tel Avivu všechny body za výhru 2:0.

Na začátku zápasu mohli strhnout vedení na svou stranu hráči izraelského klubu, střela Bebarse Natcha ale nebyla dost přesná a brankář Robinson s ní neměl velké problémy. Začátek zápasu byl jinak velmi opatrný a ani jedna strana nechtěla udělat chybu. V šestadvacáté minutě se už ale Hapoel nedokázal ubránit. Akce začala díky Robbiemu Keanovi, který napadáním vybojoval míč v pokutovém území domácích. Vzápětí ho šikovně poslal na levou stranu volnému Malbranquovi, ten mu přihrávku ihned vrátil před bránu a irský útočník poslal míč do brány. Tottenham se tímto gólem dostal do vedení a Hapoel tak musel otevřít hru a začít hrát ofenzivněji. To se mu příliš nevyplatilo a už za pět minut to bylo o dva góly. Malbranque proběhl podél levé čáry a poslal před bránu přesný centr, který hlavičkoval do brány Dimitar Berbatov. Tottenham si do poločasu vytvořil ještě několik šancí, ale gólem už žádná z nich neskončila.

Do druhého poločasu připravil trenér Hapoelu dvě změny. Na hřiště vyběhl Mantzur, který nahradil Dakshiho a Robson Abedi vystřídal Abutbula. Týmu to ale i tak příliš nepomohlo a dál měl převahu Tottenham. Další rána přišla pro Hapoel v padesáté minutě. Gal Shish dostal za faul na Lennona druhou žlutou kartu a tým tak musel dotahovat vedení Tottenhamu v deseti. O šest minut později provedl Tottenham ve své sestavě první změnu, na hřiště přišel Defoe místo Malbranqua. Defoe s Jenasem o chvíli později založili další velkou šanci pro Keana, jeho střela ale tentokrát mířila mimo bránu. Na druhé straně moc příležitostí ke skórování k vidění nebylo. Vyjímkou snad může být jen střela Fabia Juniora, Robinson ale byl proti a s míčem si poradil. Tottenham chtěl přidat ještě jeden gól, střela Benta ale jen orazítkovala tyč.

Juande Ramos tak mohl být po tomto zápase spokojený. Jeho Tottenham totiž Hapoel přehrál na celé čáře a připsal si do tabulky první tři body. Hapoel naopak prohrál i druhé utkání skupiny a je na samém dně tabulky.

Autor: Vít Sedlák / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*bary72

Jsem na Tottenham strašně zvědavej, co v Izraeli předvedou ??? Na to v jaký jsou situaci to vypadá na remízu. Tip 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele