základní skupiny - skupina I
17.12.2009 21:05 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Everton FC - BATE Borisov 0:1

Fotbalisté Evertonu už měli postup do další fáze jistý, nicméně porážka od běloruského BATE Borisov se i tak určitě nečekala. Čtvrthodiny před koncem se totiž dokázal trefil Alexander Yurevich a rozvášnil hrstku věrných v Liverpoolu. Everton tak celkově i přes postup zklamal, tři prohry na kontě v základních skupinách nebývají pro tento anglický velkoklub zvykem. Borisov díky třem bodům obsadil třetí místo se sedmi solidními body.

Kouč David Moyes se nebál do hry poslat úplné benjamínky a tak byl překonán historický klubový rekord. Od začátku totiž na hřiště vyběhl Jake Bidwell, kterému je pouze 16 let a 271 dní, nikdo mladší v této evropské soutěži za tento tým nenastoupil. Mimo něj si svou premiéru v prvním týmu odbyla také čtveřice vycházejících hvězd Carlo Nash - Shane Duffy - Kieran Agard a Adam Forshaw.

A nutno podotknout, že běloruskému týmu mladíci vzdorovali po celý průběh až do samého závěru. Po čtvrthodině hry se ocitla v úvodní možnosti právě nová tvář Agard, útočník ale v zakončení selhal. Ve 20. minutě otestoval Leon Osman pozornost brankáře Sergeie Vermka, na druhé straně pálil po půl hodině velmi nebezpečně Aleksandr Volodko, prostor mezi třemi tyčemi se mu ovšem trefit nepodařilo.

V dalším průběhu až do konce úvodního dějství hrozil Borisov, po pauze se však role obrátily. 2x hodně nebezpečně zahrozil zkušený Yakubu, jeho ofenzivní choutky neustále podporoval Agard. Ani jeden z nich ovšem skóre neotevřel a proto se karta razantně obrátila. V 75. minutě z krásných 25 metrů brilantně zakroutil balón Alexander Yurevich a gólman Carlo Nish pouze zaplachtil vzduchem - 0:1. Do konce duelu si sice vypracoval Everton tlak, jenže síť nerozvnlnil a proto si BATE odváží cenný skalp.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 EVERTON!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele