1/16 finále - odvety
26.02.2015 21:05 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Everton FC - BSC Young Boys 3:1

Everton zachránil čest anglického fotbalu v Evropě. Po nevydařených výsledcích Manchesteru City, Arsenalu, Tottenhamu a Liverpoolu se tak alespoň jeden celek z Premier League dočkal vítězství. Opět zářil Romelu Lukaku, který dal dva góly a byl hlavním hrdinou utkání proti Young Boys Bern, které skončilo 3:1 a ztvrdilo postup Toffees do osmifinále Evropské ligy.

Začátek zápasu přitom hovořil o pravém opaku, totiž že Švýcaři udělají něco s katastrofickým výsledkem domácího klání (1:4) a porvou se o naději na postup. Už ve třinácté minutě se pohotovou dorážkou prosadil Sanogo Junior, když využil nejistého zákroku Tima Howarda. Za další moment to mohlo být už 0:2, bohužel pro hosty trefil Sutter po rohu hlavou jen břevno.

Tento okamžik se nakonec ukázal jako rozhodující, neboť významně utnul útočné šance hostí a naopak zahájil gólostroj domácích. Lukaku patičkou připravil Naismithovi penaltový pád a Romelu Lukaku pokutový kop s přehledem proměnil. Jen za čtyři minuty navíc vsítil už svůj pátý (!) gól dvojzápasu, když senzačním volejem proměnil Garbuttův centr ve vedení 2:1.

Definitivní konec nadějí pro Young Boys pak obstaral další Belgičan Kevin Mirallas, který proměnil samostatný nájezd. Nutno podotknout, že se do něj dostal po senzační práci a ještě senzačnější kolmici na třicet metrů Darrona Gibsona.

Po změně stran pokračovala "one-side-show" Evertonu - už minutu po obrátce tíhnul k dalšímu hattricku Lukaku, ale jeho radost překazil blokující soupeř. Tmavého střelce pak vystřídal Arouna Koné, který po něm převzal otěže ofenzivy. Do konce utkání stihl ztroskotat na připraveném Wölfim a nastřelit tyčku.

Snažil se i Kevin Mirallas, jenž se rovněž snažil o další branku v utkání, ale taktéž mu již vystavil stopku Wölfi - perfektním reflexivním zákrokem špičkou kopačky. Jediný gól druhého dějství vsítil ve druhé minutě nastavení střídající Leon Osman. Anglický záložník si však po centru Colemana pomohl v souboji rukama. Mrzet jej to však muselo jen trošku - i přesto totiž Toffees jasně prošli mezi 16 nejlepších.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1 ...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele