20. kolo
20.03.2005 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Brno - Dynamo České Budějovice 0:0

Brněnští fotbalisté si zatím pod vedením kouče Kotrby připsali jednu výhru a jednu prohru. Sérii 1-1-1 zkompletovali ve svém prvním jarním zápase před domácím publikem. Oba týmy začaly opatrně, velkou šanci měli Jihočeši už v sedmé minutě, kdy se do brejku dostal Vyskočil, Václavík však včasným vyběhnutím nebezpečí bez problémů zlikvidoval. Největší šancí prvního poločasu byl Mezlíkův nájezd ze 44. minuty. Naložil s ním ale nejhůř jak mohl, slabou placírkou vystřelil přímo na brankáře. I tak se ale míč ještě odrazil k nabíhajícímu Sieglovi, který se s ním posunul až téměř na hranici malého vápna, měl před sebou odkrytou bránu, ale zcela nepochopitelně nahrál vedle sebe, kde byl pouze jeden z budějovických zadáků. Do kabin se tak odcházelo za stavu 0:0.

Festival zahozených šancí Brňanů pokračoval i ve druhém poločase. Musil uličkou našel do vápna nabíhajícího Mezlíka, ten mohl z první střílet, místo toho si ale míč posunul a vzápětí o něj přišel. V 68. minutě celý stadión ztichl, když sledoval neuvěřitelný kiks domácího Živného. Ve vlastní šestnáctce, nikým neatakován, si dal míč příliš daleko před sebe a přímo namazal na střelu Vyskočilovi, fantastickým zákrokem se ale opět blýskl Václavík. Odražený míč se dostal k Plockovi, i jeho střelu však Václavík vyrazil. Velmi nebezpečný byl pro hosty slovenský obránce Had, který často pořádal útočné výpady, v 80. minutě se odhodlal i ke střele, jeho nebezpečnou ránu však brankář Kafka kryl. Závěrečnému náporu domácích budějovičtí úspěšným betonem odolali a Brno tak doma nevyhrálo už v šestém zápase v řadě.

"Začali jsme hodně nervózně a dvacet minut jsme prohospodařili. Pak jsme si vytvořili tlak a v závěru poločasu šel Mezlík sám na branku. To byla tutovka, která mohla určit jiný průběh druhé půle. Sami jsme hostům nabídli gólovou šanci. To, co provedl Živný, je těžko k pochopení," konstatoval Kotrba.

"Už zápasy doma se nám herně povedly, takže jsem rád, že jsme dobrý výkon konečně korunovali bodovým ziskem. V prvním poločase jsme se po dvaceti minutách dostali pod tlak, ale ve druhém jsme hráli poctivý fotbal a měli jsme i dvě gólové šance. Ale i s bodem jsem spokojený a určitě pro nás bude psychickou vzpruhou," uvedl Žák.

Autor: Jan Werner

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele