2. kolo
06.08.2006 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Brno - Tescoma Zlín 1:0

Historický punc mohl mít pro brněnský klub sobotní zápas se Zlínem. Navrátilci Wagnerovi totiž stačila jediná branka, aby se gólově dotáhl na dosud nejlepšího brněnského střelce v historii, Karla Kroupu, který nastřílel celkem 117 gólů. Pro Wagnera to byl zároveň první zápas před domácími fanoušky po návratu z Rakouska. Kromě něj se domácím příznivcům premiérově představili také Polách, Švejnoha a Gjoreski - všichni se objevili v základní sestavě.

Přáním kouče brněnských fotbalistů Mazury bylo, aby se hrálo na suchém terénu, který by umožňoval technický fotbal. Zhruba půl hodinu před výkopem se ale v Brně strhla obrovská průtrž mračen, a tak bylo ještě před zahájením jasné, že rozhodovat bude především bojovnost. Utkání začalo velmi zostra - už ve 4. minutě postupoval sám proti gólmanu Kořínkovi Wagner, jeho pokus však zlínský brankář pokryl. Bohužel to byl na dlouhou dobu poslední zajímavý okamžik.

Zcela rozmáčený terén absolutně znemožňoval jakékoliv snahy o technický fotbal a na hřišti tak byly velmi často vidět kuriózní situace, kdy se míč zničehonic na vodě zastavil a zcela tak změnil původní záměr přihrávajícího. Pokud nebudeme počítat situaci ve 12. minutě, kdy se zlínští hlasitě dožadovali penalty za údajnou ruku při nepřehledné skrumáži v brněnské šestnáctce, tak se za první půlhodinu nestalo nic zajímavého a ani se nedá říci, že by měl jeden z týmů navrch. Zhruba v oné 30. minutě si začali domácí fotbalisté vytvářet převahu, ovšem pět minut před koncem první půle opět začalo vydatně pršet.

Do druhého poločasu nastupovali hráči obou celků za deště, k radosti domácích fanoušků ale záhy padl gól. Ve 48. minutě se po menším zmatku v šestnáctce Zlína dostal míč k Zelenkovi, který hlavou otevřel skóre. Zřejmě klíčový okamžik zápasu se odehrál o pár minut později, pomocí kaluží se zlínský útočník Bača dostal sám přes tři brněnské zadáky, před gólmanem Lejsalem vystřelil a když už to vypadalo, že bude vyrovnáno, míč se v další kaluži, několik málo centimetrů před brankovou čarou, náhle zastavil. K míči se sice jako první dostal dorážející Kraus, který mohl ze vzdálenosti několika centimetrů zavěsit do prázdné branky, jenže ani jeho "střela" míči za brankovou čáru nepomohla, a tak se vrátil domácí Siegl a odvrátil na roh. Voda tak v tomto střetnutí sehrála zcela klíčovou roli.

Po zbytek druhého poločasu už moc nebylo na co koukat, za zmínku stojí snad jen Poláchova dalekonosná rána ze 63. minuty těsně vedle. I v další brněnské gólové příležitosti měl prsty Polách, když ideální přihrávkou vyslal Zelenku, ten postupoval sám a až na poslední chvíli mu míč vypíchl bránící hráč. Na závěr utkání se Brno stáhlo a bez větších problémů těsnou výhru 1:0 ubránilo.

"Po porážce doma jsme se na Brno velice pečlivě připravovali, ale počasí nám naši práci zbouralo. Byla to fotbalová válka, která neměla s fotbalem nic společného. Dalo se čekat, že kdo udělá chybu, ten prohraje. My jsme za ni byli potrestáni a sami jsme jednu chybu soupeře potrestat nedokázali. Náš brankář udělal hroznou hrubku, a proto jsme prohráli. Bačova neproměněná šance mě moc mrzí. Kdyby to dal vrchem, musel to být jasný gól. Bylo by to na 1:1 a asi by to tak i skončilo. Ale jak říkám, nebyl to fotbal, ale bramboračka, ve které vyhrál šťastnější tým," zhodnotil zápas Uličný.

"Souhlasím s Petrem. Dneska to nebylo moc o fotbale, ale spíš o bojovnosti, nakopávání míčů a o štěstí. Podmáčený terén nikomu moc nepovolil. My jsme toho štěstíčka měli trochu víc a využili jsme Kořínkovu chybu. V každém případě musím klukům poděkovat za bojovnost. Za tři body jsem spokojen. Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. Připravovali jsme se zejména na standardky, při kterých je Zlín velice nebezpečný, protože má vysoké hráče. Naše taktika měla být jednoduchá, hrát útočně a dát góly. Jenže to počasí...," řekl Mazura.

Autor: Jan Werner

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele