28. kolo
03.05.2008 19:00 CET
4 : 1
(1:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - SK Kladno 4:1

Baník oplatil Kladnu tříbrankovou porážku, navázal na loňské domácí vítězství 5:1 a dostal se minimálně do zítřka na třetí příčku. Kladenské čekají perné dny, které se začínají zdát posledními v první lize.

Dlouho trvalo ostravským favoritům než dokázali přijít na recept, jak překonat středočeskou obranu. Kladenští zase kazili brejky dříve, než se k nim dostali. Většina balónů tak skončila v zámezí buď kvůli nepřesnostem nebo odvrácenému nepřesnému centru. První zajímavý fotbalový moment přišel až ve 35. minutě a hned z toho byl vedoucí gól pro domácí. Lukeš se po několikáté pokusil o centr, na který si tentokrát skvěle naběhl Mičola mezi obránce a hlavičkou do šibenice zklamal hostující přívržence. Tři minuty před koncem našel Lukeš Svěrkoše, ten ale ztroskotal na Pavlíkovi, který mu tvrdou střelu z úhlu vychytal.

Když se to aspirantu o reprezentační dres nepodařilo tři minuty před koncem, podařilo se mu to tři minuty po začátku druhé části. Mičola vyslal Svěrkoše za obranu a ten tentokrát Pavlíka prostřelil, když se trefil přesně mezi nohy. Aby toho pro kandidáty na sestup nebylo málo, neuplynulo stále ani deset minut od změny stran a domácí vedli o tři branky. Otepka zahrával přímý kop, Zeher naskočil na hlavičku a míč zpozoroval Pavlík až ve své síti. V poslední dvacetiminutovce se Baník stáhl do obrany, což se mu vymstilo v minutě osmdesáté. Cigánek nabídl centrem skórovat Klinkovi, který zblízka šancí nepohrdl. Jenže Svěrkoš ukázal, že kromě střílení gólů umí i přihrávat. Po přihrávce od Zehera se zbavil Jablonského a nahrál přímo ke střele Rajtoralovi, který míč nasměroval přesně k tyči a dal výsledku konečnou podobu.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To bude snad jasný zápas. Baník má sílu a věřím, že Kladno smete a pomůže jim zpět do II. ligy !!! Tip 4:1.

Reagovat
herbage

master tip

Reagovat
Shevchenko

BANÍK PIČO! 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kladno bude bodovat....1:1.!

Reagovat
smazaný uživatel

mam strach aby baník kladno nepodcenil

Reagovat
smazaný uživatel

tutovy zapas 4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele