o udržení, 2. kolo
12.05.2024 15:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Michal Hlavatý (© FK Pardubice)

Pardubice dotlačil k velkému vítězství Hlavatý i další neuvěřitelný zkrat Českých Budějovic

České Budějovice podlehly ve druhém kole skupiny o udržení ve Fortuna lize Pardubicím 2:3. Hosté se sice ujali vedení po trefě křídelníka Waleho Musy Alliho, ještě před přestávkou ovšem Východočeši srovnali a po změně stran dokonce otočili skóre ve svůj prospěch. K tomu jim pomohl hostující obránce Florent Poulolo, který ve výskoku nepochopitelně dotlačil za brankovou čáru míč směřující do náruče gólmana. Šílený vlastenec sice Jihočechy nepoložil, na jejich vyrovnávací trefu ale chvíli před koncem odpověděl v duelu dvougólový Michal Hlavatý.

Dynamu se ve druhém kole nadstavby naskytla patrně nejlepší příležitost, jak nakročit k opuštění poslední trojice. V případě výhry v Pardubicích se totiž mohlo za svého soupeře dostat na rozdíl jediného bodu. Navíc oproti červenobílým oplývalo výrazně lepší formou. V posledních pěti ligových duelech vždy bodovalo a dvakrát dokonce zvítězilo. Naproti tomu Východočeši z předcházejících tří případů hned ve dvou případech padli.

První branku měl na noze už v osmé minutě Samuel Šigut, nicméně mladík ve velké šanci selhal, a skóre se tak neměnilo. O chvíli později zkusil překvapit talentovaného Antonína Kinského ranou z dálky Jan Suchan, jenže kmenový brankář Slavie si s jeho přízemní ránou poradil. Za aktivitu nakonec hosté byli odměněni, když přihrávka na zadní tyč našla Alliho, který bez problémů dopravil míč do prázdné brány. V závěru poločasu červenobílí dokázali vyrovnat po střele Hlavatého, jenž těžil ze skvělého průniku Kryštofa Daňka.

Po změně stran mohl dokonat obrat Ladislav Krobot, ale po skvělém náběhu i zakončení mu stopku vystavil reflexivní zákrok Dávida Šípoše. Pardubice naopak ve hře udržel Kinský, když bleskurychle zareagoval na tečovanou střelu soupeře. Po kuriózní situaci se vedení ujali domácí, jelikož zakončení Hlavatého vyrazil Šípoš pouze nad sebe a po následné srážce se spoluhráčem se míč ocitl za brankovou čarou. Záhy bylo ovšem opět vyrovnáno po nechytatelné střele k pravé tyči z kopačky Marcela Čermáka. Jako poslední se však radovali svěřenci Radoslava Kováče poté, co jim tři body vystřelil Hlavatý.

Pardubice tedy dokázaly přibrzdit solidně hrající Budějovice a vzdálily se jim na již těžko dosažitelný sedmibodový rozdíl. Východočeši v příštím kole 16. května zavítají do Jablonce, Dynamo se ve stejný den představí ve Zlíně.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele