29. kolo
10.05.2008 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SK Kladno - Sigma Olomouc 1:0

Kladenští fotbalisté udělali velký krok k záchraně. Díky výhře 1:0 nad Olomouci a zaváhání Bohemians 1905 se dostali na čtrnáctou pozici zajišťující prvoligovou příslušnost i pro příští ročník.

Kladno mělo od úvodních minut nad Olomoucí navrch. Do pokutového území hostů létal jeden centr za druhým, jenže skoro všechny bez větších problémů odvraceli obránci Sigmy. Během úvodní dvacetiminutovky byl vidět především vysoký útočník Karel Kroupa, jeho nejnebezpečnější střelu ale zblokovali bránící hráči.

Ve 20. minutě o sobě poprvé dala vědět také olomoucká ofenzíva. Před Schulmeisterem, který se dostával do dobré pozice, na poslední chvíli zakročil domácí kapitán Lukáš Killar. Mnohem blíže gólu byl o patnáct minut později záložník Ondřej Szabo. Jeho pozemní střelu ale dokázal výborně vyrazit Drobisz. Ten už podobné štěstí neměl o pár sekund později. Po centru Szaba hlavičkoval Bartoš a míč poslal do sítě - 1:0.

Olomouc byla nejblíže vyrovnání už v 51. minutě. Brazilský záložník Melinho našel Tomáš Janotku, ten se pokusil přelobovat gólmana Pavlíka, jenže nakonec míč poslal vysoko nad bránu. Janotka byl ve druhém poločase poměrně aktivní, což dokázal také o pět minut později, kdy po centru opět nemířil přesně, branku přehlavičkoval.

V 60. minutě zkoušel štěstí tvrdou ranou po odraženém míči domácí záložník Radek Hochmeister, ale Drobisz jeho pokus vykryl. Kladenský záložník měl také na své hlavně poslední velkou šanci svého týmu. Jenže tentokrát nemířil vůbec přesně. A když těsně před koncem selhal v zakončení i Kazár, odchází Olomouc potřetí v řadě z utkání bez bodu.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kladno doufám sestoupí, takže palce budu držet Olomouci. Můj tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kladno dobře !jednou nohozachráneno ...pochybuju že Bohemka vyhraje na Baníku !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele