22. kolo
28.03.2010 17:00 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

SK Kladno - Sigma Olomouc 2:3

Dva diametrálně odlišné poločasy přinesly nakonec pět branek. Ze šaten přišly na druhý poločas naprosto jiné týmy, na kterých šla vidět touha vyhrát. To se nakonec podařilo Olomouci, která tak po dvou prohrách konečně bodovala. Kladenští zůstávají na chvostu tabulky.

V opatrném a nepřesném fotbalu předváděla méně špatný výkon Olomouc, i přes to se do zakončení nemohla dostat. Vzrušení tak přinesla šestadvacátá minuta, kdy musel zakročit Blaha a odkopnout míč před dotírajícím Procházkou. Jednu z výraznějších šancí hostů měl na svědomí Hubník, když po chybě Strnada zkoušel stříleným centrem usměrnit míč do branky, kterou ovšem minul.

První poločas byl ve znamení tápání před soupeřovým vápnem. I když se tak Kladno postupem času ujímalo aktivity, nevytvořilo si žádnou lepší šanci pro vstřelení úvodního gólu. Utápějící se Sigma své nadějné přechody do útoku spalovala nepřesnými přihrávkami. Bezbrankový poločas ani jinak dopadnout nemohl.

Změna stran přinesla famózní změnu v atraktivitě. Vše začal po čtyřech minutách Bartoš, který se uvolnil k příhře na Procházku, který míč snadnou tečí nasměroval do branky. Jenže okamžitě po rozehrání se do střelecké pozice dostal Šultes a pohotovým pokusem překvapil Tesaře. Vrátit vedení domácím mohl za pouhé dvě minuty později Tatanašvili, který stoprocentní šanci z malého vápna překopl.

Toho využil Komárek k dlouhému nákopu za obranu, kam si seběhl Schulmeister a střelou bez přípravy kolem těla brankáře otočil. Jenže po hodině zápasu se opět začínalo od znovu. Nedorozumění mezi olomouckými stopery využil Holub a střelou k pravé tyči vyrovnal.

Jenže Sigma podruhé v zápase ukázala, jak moc je pravdivé pravidlo "nedáš - dostaneš". Z brankové čáry vykopával hlavičku Tatanašviliho olomoucký obránce, aby se za pár desítek vteřin mohl z vedoucího gólu radovat Rossi. Ten hlavičkoval z malého vápna, podle rozhodčího reagoval Tesař až ve chvíli, kdy míč přešel brankovou čáru.

V naprostém závěru nedopravili míč do sítě ani Tatanašvili s Mrázem, zápas tak skončil vítězstvím hanáckého mužstva, což nelibě nesli domácí fanoušci a ve vlně propírané kauzy nahlas spekulovali o koupených bodech.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud se chce Kladno zachránit tak by mělo vyhrát.1-0

Reagovat
smazaný uživatel

doufejme ze uz se sigma uklidni a zacne hrat svuj utocnej fotbal....tip: 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Achjo. neprohra hostí 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kladno doma neprohraje a už rozhodně ne s Olomoucí. 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeddddddddddddddddddddddddddeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm kladnoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
sosna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele