základní část, 30. kolo
28.04.2024 15:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Plzně (© FC Viktoria Plzeň)

Teplice vzdorovaly ve Štruncových sadech poločas, představení Chorého doplnil Vydra

Hráči Viktorie Plzeň porazili v závěrečném 30. kole základní části Fortuna ligy Teplice 3:0. Viktoriáni našli recept na svého houževnatého soupeře až v 50. minutě, kdy se hlavou do odkryté branky trefil nakonec dvougólový Tomáš Chorý. Svého ofenzivního kolegu doplnil ještě dlouhodobě kritizovaný Matěj Vydra, jenž třetí ligovou trefou v sezoně alespoň částečně splatil neutuchající důvěru Miroslava Koubka.

Západočeši museli po senzačním tažení Konferenční ligou a postupu do finále MOL Cupu najít motivaci i pro zdárné dokončení ligové sezony, která pro ně již příliš překvapení přinést nemohla. Plzeň se na třetí pozici prakticky odřízla jak od boje o titul, tak od zápolení o čtvrtou příčku. Závěrečnou zkoušku základní části pro Viktorii představovaly Teplice, jež v minulém kole zaváhaly s Českými Budějovicemi, přesto si zajistily účast ve skupině o Konferenční ligu.

Svěřenci Zdenka Frťaly se v úvodu prezentovali sympatickým výkonem a znepříjemňovali soupeři kombinaci, která tak nesla prvky nepřesnosti. První vážnější příležitost měl až ve 29. minutě Jhon Mosquera, jenž šel z ostrého úhlu sám na brankáře Richarda Ludhu. Kolumbijský útočník však pálil jen do vrchních pater Doosan Areny. Postupem zápasu začali viktoriáni stupňovat svůj tlak. Znamením toho byla i akce, kdy Mosquera ve vápně přiťukl balon Pavlu Šulcovi, ten si jej přehodil na pravačku, nicméně výsledkem byl jen slabý pokus do rukavic Ludhy. Vzápětí se neujala ani hlavička Chorého, a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Hned zkraje druhého dějství nezachytila defenziva hostujícího celku náběh Šulce. Nádherná přímočará akce nakonec vyvrcholila Šulcovým centrem na zadní tyč, kde byl již připravený Chorý a hlavou do odkryté branky otevřel skóre utkání. Definitivní klid na kopačky Západočechů mohl přinést Robin Hranáč, ale z malého vápna nastřelil pouze Štěpána Chaloupku. V 69. minutě se mezi asistenty podruhé zapsal Šulc, když milimetrovou přihrávkou našel nabíhajícího Vydru, který zakončil nekompromisně pod břevno. V samotném závěru ještě upravil konečný výsledek Chorý, jemuž přepustil míč nezištně mezi nohama Vydra a vytáhlý útočník se z penaltového puntíku nemýlil.

Teplice tak na západě Čech na bodový zisk nedosáhly. Příští týden již čeká oba celky nadstavbová část, která odstartuje v sobotu 4. května.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele