základní část, 30. kolo
28.04.2024 15:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Lukáš Provod (© SK Slavia Praha)

Slavia si v Hradci tentokrát zuby nevylámala, za Pražany poprvé pálila zimní posila

Hradec Králové ve 30. kole Fortuna ligy před vyprodanými tribunami Malšovické Areny podlehl pražské Slavii 1:2. Domácí obrana držela bezbrankový stav do 41. minuty, kdy se z hranice šestnáctky trefil Lukáš Provod. Hned dvě minuty nato na něj navázala zimní posila z Olomouce Ondřej Zmrzlý, další muž jednoznačně preferující levou nohu. Slavia si tak spravila chuť z minulého ročníku, kdy na půdě Votroků přišla o cenné body v honbě za titulem. Ten jí přesto i letos zatím uniká, do nadstavbové fáze totiž vstoupí se čtyřbodovým mankem na Spartu.

Fanoušci Hradce museli před zápasem řešit kuriózní situaci, neboť zvolili hromadný bílý "dress code", na což hosté zareagovali volbou červené. Hrozilo tedy, že by se hlediště obléklo do sešívaných barev. Domácí příznivci proto nakonec dorazili v černé a chtěli dohnat své oblíbence k dalšímu úspěchu, jelikož Východočeši na jaře před vlastním publikem ještě neprohráli. Slavia však chtěla odčinit nečekané zaváhání s Olomoucí z minulého kola.

Mojmír Chytil se hned ve třetí minutě prodral přes Petra Kodeše do stoprocentní příležitosti, jeho zakončení k pravé tyči ale zázračně zneškodnil Adam Zadražil. V 18. minutě se Jindřicha Staňka na druhé straně pokoušel překvapit Štěpán Harazim, jeho dobře trefený projektil ovšem těsně minul levou tyč. Hradec sešívaným vzdoroval až do 41. minuty, kdy zpoza šestnáctky skrytě k pravé tyči vypálil Provod a Slavia šla do vedení. Skóre na světelné tabuli se znovu změnilo už po dalších dvou minutách, když hradecká obrana nezachytila náběh Zmrzlého, který se dokázal prosadit po centru Tomáše Holeše.

V 57. minutě mohl Zmrzlý skórovat podruhé, přízemní centr Provoda ale v dobrém postavení trefit nedokázal. Ofenzivní snažení sešívaných se následně zmírnilo, a Hradec tak dostal prostor pro případné snížení. V poslední desetiminutovce se domácí dostali do několika vyložených šancí. Tváří v tvář Staňkovi nejprve selhal Matěj Koubek, o chvíli později pak z dorážky nedokázal dopravit míč do sítě Václav Pilař. Gólovou znělku si fanoušci Hradce vyslechli nakonec v první minutě nastavení. Karel Spáčil bravurně trefil skákající balon a nádhernou ránou k pravé tyči dokázal snížit.

Hradec si tak skvělou domácí formu neudržel a na soupeře nestačil. Teď už se Votroci ovšem mohou těšit na play off, v němž zabojují o Konferenční ligu. Slávisté v nadstavbě, která začne 4. května, zkusí stáhnout ztrátu na vedoucí Spartu.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele