14. kolo
31.10.2010 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

České Budějovice - Zbrojovka Brno 1:0

Nulová akce brněnských fotbalistů směrem vpřed znamená plný bodový zisk Budějovic, které svým výkonem táhl Mezlík. Zbrojovka tak nadále bude okupovat sestupové příčky.

Daleko za kvalitami nejvyšší fotbalové ligy zůstal první poločas, který nabídl spíše jen náznaky šancí před brankou hostí. Ti byli až překvapivě bezzubí ve své ofenzivní snaze, pokud se vůbec nějaká snaha objevila.

Ani Jihočeši brankáře soupeře nedokázali pořádně zaměstnat. Mezlíkova střela z gólové pozice mířila nad břevno. Hudson po příhře Ondráška trefil v nadějné šanci pouze jednoho z protihráčů. V poslední minutě před odchodem do šatny pak znovu Ondrášek našel Lenceviče, který z malého vápna pálil v pádu příliš vysoko.

Změna stran toho nepřinesla mnoho lepšího, ale přeci jen se domácí dostávali k lepšímu zakončení. Po pěti minutách zamotal nadvakrát hlavu třem bránícím hráčům Mezlík a nepříliš povedenou střelou k bližší tyči málem nachytal Lejsala, který vyrazil na roh.

Stejný hráč pálil lépe i za několik minut později, tentokrát za brankáře zaskočil jeden z obránců. V 67. minutě se Mezlík proměnil v přihrávajícího a solidně vybídl Ondráška, jehož razantní pokus Lejsal musel vyrážet.

Devatenáct minut před koncem se zdálo, že je branka hostů zakletá. Závar po centru skončil odrazem míče do břevna a následný pokus Otepky orazítkoval brankovou konstrukci také. Mezlíkova dorážka pak prostor tyčí minula.

Jenže v dalším momentu se už štěstí přiklonilo na stranu snažících se hráčů Budějovic. Po centru Otepky se míč ve vápně několikrát odrazil, aby ho nakonec Peter Černák poslal do sítě ztuhlého Lejsala.

O rozhodnutí za další dvě minuty obral domácí hráče Husár, když na poslední chvíli odkopl Ondráškovu přihrávku na Hudsona před prázdnou branku. Deset minut před koncem vůbec poprvé zaujala situace v šestnáctce domácích, Žizkovu ruku sudí nepostřehl. Budějovice tak uhlídaly těsné vítězství.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tomtaf

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

jo jasně 2:1

Reagovat
Didier Drogba

Udavače musíme porazit

Reagovat
smazaný uživatel

není co řešit, 1:4

Reagovat
Veselac

0:0

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele