8. kolo
25.09.2011 15:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

FK Jablonec - Viktoria Žižkov 3:1

Zápas mezi Jabloncem a Žižkovem měl být jasnou záležitostí, nakonec ale nabídl pořádné drama se šťastným koncem pro domácí fotbalisty.

Už od začátku držel favorizovaný Jablonec mnohem častěji míč na svých kopačkách, první pořádnou šanci si ale vypracoval až ve 12. minutě. Kopic přiťukl míč Pitákovi, který ovšem v dobré pozici nezakončil ideálně a míč lapil gólman Vaclík. O několik okamžiků později byl blízko brance také stoper Beneš, ten však hlavičkoval těsně vedle.

Jablonecký tlak každopádně pokračoval i nadále a obrana Žižkova si rozhodně na nedostatek práce stěžovat nemohla. Nebezpečně pálil jak Jarolím, tak krátce na to i Lafata, s oběma pokusy si ale poradil jistý Tomáš Vaclík.

V 33. minutě nakonec z ničeho nic udeřil Žižkov. Böhm se v pokutovém území zbavil bránícího Jablonského a následně překonal také brankáře Špita. Příznivý stav ale hostům příliš dlouho nevydržel. Bodeček totiž už o minutu později fauloval pronikajícího Lafatu, za což viděl červenou kartu a daroval Jablonci pokutový kop. Ten proměnil ostrostřelec David Lafata. První poločas tak vítěze nepoznal.

Brzy po změně stran mohl přidat druhý gól Lafata, jenže v dosti krkolomné pozici nakonec nemířil přesně. Viktoria se ale každopádně nevzdala a také v deseti lidech naplno bojovala. Do šestnáctky poslala řadu nebezpečný centrů, útočník Böhm ale ani jeden z nich využít nedokázal. Přesně po hodině hry mohl úspěšně zakončit Kovařík. Ten šel na Vaclíka zcela sám, jenže žižkovský brankář předvedl výborný zákrok a míč vyrazil.

Branky se nakonec dočkal Jablonec až v 77. minutě. Kovařík si zpracoval centr Pavlíka a hostujícího gólmana bez potíží přeloboval. O šest minut se Severočeši radovali znovu. Po faulu na svou osobu zahrával další penaltu David Lafata a ani tentokrát se nemýlil. Vydřený dvoubrankový náskok už Jablonec uhájil až do samotného konce.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FK Jablonec 6 - 1 Viktoria Žižkov-Lafata dá aspon dva fíky.

Reagovat
smazaný uživatel

FK Jablonec - Viktoria Žižkov - Lafata gól

Reagovat
vanGomm

1.

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
forma

6:1 ... (3x Lafata, 2x Kovařík,Kopic - LaFrance)

Doufám že se Lafata uzdraví a Jablonec naplní roli absolutního favorita zápasu a rozcupuje sympatický tým Viktorky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné vítězství Jablonce ikdyž nevím jak bude na hráče působit ta prohra 4:2 s Plzní...

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 lafi2,kovarik i kdyz viktorka bude kousat meli bysme ji zvladnout

Reagovat
diastan

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze i bez Lafaty by si mel Jablonec poradit se Zizkovem..tip 1..2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lafata stihne za podzim 20 a víc golů a pak odejde :D jo a stane se nej střelcem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele