18. kolo
01.03.2014 20:15 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians nadějný výsledek neudrželi a Spartě těsně podlehli

Neporazitelnost Sparty pokračuje. Letenský celek dokázal do vítězného konce dovést derby na půdě Bohemians a na čele si momentálně drží již osmibodový náskok na Plzeň, která má však utkání se Znojmem k dobru. Zelenobílí naopak zůstávají nadále na úplném dně.

Před samotným zápasem domácí příznivci nachystali transparent "Mistr Tipsport ligy 2014" a nutno podotknout, že Klokani se ani na ligové scéně neprezentovali vůbec špatně. Bohemka se před vyprodaným Ďolíčkem spoléhala na své tradiční zbraně jako je tvrdost, agresivita a především ochota nevypustit jeden jediný souboj. To ACS přidělávalo nemalé problémy...

Díky absenci obvyklých krajních záložníků Dočkala a Krejčího se drtivá většina sparťanských akcí vedla přehuštěným středem hřiště, odkud logicky nehrozilo pro domácí takové nebezpečí. Jako první zahrozil Matějovský, ovšem Berkovec byl na místě. Nejnebezpečnějším hráčem Klokanů byl bezesporu Lietava, ani jemu se však z první akce nepovedlo udeřit.

Výborný střelecký pokus vyslal Vácha a Berkovec parádním reflexem jenom potvrdil, že jeho kmenový klub Slavia bude mít po sezóně s obsazením brankářského postu zřejmě jasno! Ve 24. minutě už ale reagovat nestihl: Hušbauer si poradil s Vaitkunasem a pohotovou ranou usměrnil mičudu do sítě - 0:1. Radost však vydržela Spartě jen pět minut, než si Lietavův pokus srazil do vlastní branky Holek a srovnal na 1:1. Berkovec poté ještě likvidoval hlavičku Holka.

Do druhého poločasu už nenastoupil otřesený Erich Brabec, jenž se právě srazil při poslední nebezpečné akci s Mario Holkem, který na hřišti vydržel jen o pár minut déle, než ho pro změnu vystřídal Ondřej Švejdík. Po 56. minutách se Bohemians dokonce mohli ujmout vedení, ale Šmídova hlavička si cestu mezi tři tyče nenašla! Krátce nato měl obrovskou možnost Costa, ovšem z bezprostřední blízkosti nedokázal zamířit do vymezeného prostoru!

Ten samý hráč však zhruba dvacet minut před koncem odcentroval do šestnáctky a nehlídaný Lafata pohodlně zaznamenal jubilejní desátou branku této sezóny - 1:2! Stejné "skóre" má Hušbauer, přičemž oba se dotáhli na vedoucí dvojici Mahmutović - Pospěch, který se záhy mohl na čele sparťanské střelecké listiny osamostatnit, ovšem mířil jen do boční sítě.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
twl

Bohemka remizuje už musí.............

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
boryland

Klokani vo záchranu kuwa bojovat!!! 1:1......

Reagovat
smazaný uživatel

1X 1:1

Reagovat
dest1l

0:3 Hušbauer,Lafata, Bednář

Reagovat
goodbay

Skoro

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
cepinzcegamy

zero the hero

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele