základní část, 25. kolo
27.05.2020 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Slezská bitva také bez branek. Opava se rozešla smírně s Karvinou

Ani v Opavě se nepodařilo narazit na gólový pramen a souboj domácích hráčů se slezskými rivaly z Karviné tak navázal na bezbrankové zápasy předešlého dne. Pro oba týmy to znamená, že v tabulce zůstaly na stávajících pozicích. Opava je nadále předposlední, Karviná se zase usadila o dvě patra výše na třináctém místě.

Kouč SFC Balcárek obměnil po minulém utkání oba kraje obrany. Na ten pravý se postavil Harazim, nalevo zase operoval z Ostravy hostující Helešic. Na straně Karviné zůstal jen mezi náhradníky špílmachr Ba Loua, prostor místo něj dostal Vukadinović.

Jako první za to vzal v páté minutě velezkušený domácí záložník Zavadil, jehož rána prosvištěla nad břevnem hostující svatyně. MFK odpovědělo za šest minut, kdy Lingrův pokus lapil opavský brankář Fendrich. Následně se na větší šanci čekalo až do 35. minuty, kdy po úniku pálil těsně vedle tyče Schaffartzik. Žluto-modří byli v akci opět za tři minuty, kdy Součkovo pohotové zakončení na poslední chvíli zablokoval Rundić.

Velký zmatek vyvolal centr Harazima z 43. minuty před bránu hostů, veškeré nebezpečí nakonec hasil Ndefe, ačkoli Schaffartzik s Dordićem nebyli daleko od zásahu. Těsně před přestávkou se po delší době ukázala také Karviná. Po sraženém pozdravu Vukadinoviće zkoušel štěstí Taiwo, na Fendricha si ale nepřišel.

Druhý poločas zahájil dalekonosný pozdrav Janečky, se kterým Fendrich neměl sebemenší problém. V 51. minutě už mu však bylo daleko větší horko a po pasu od Vukadinoviće jej nakonec překonal Taiwo, nacházel se však v ofsajdu a gól tedy neplatil. Osm minut nato zahrozila Opava. Po centru od Zavadila střílel střídající Mondek, jehož pokus zastavil ped brankovou čarou Rundić, jenž se dnes očividně rozhodl blokovat úplně všechno.

Následovala doba temna a větší vzrušení přinesla až 78. minuta, kdy další střídající hráč chtěl dvakrát překonat gólmana hostů Bolka. Poprvé byl však úspěšnější hráč Karviné a podruhé Juřena vůbec netrefil cíl. Vzápětí hlavičkoval po centru od Řezníčka v dobré pozici Helešic, ani on však nezamířil mezi tří tyče. Na hřiště přišel v průběhu druhé půle také Ba Loua a na konci zápasu byl hodně vidět. Nejprve v 85. minutě pálil těsně vedle tyče, v nastavení pak tečoval pobídku od Lingra ke své smůle přímo do Fendricha. Domácí v závěru nakonec rozvlnili sít, ale Žídkův zásah po centru od Zavadila nebyl podobně jako na druhé straně uznán pro postavení mimo hru.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
ondrasch77

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
berliner

Co myslite da Taiwo gola ? tip 0:2

Reagovat
slonzacky_lenoch

Mohl by ale smrdí mi z toho holomajzna. Opava bude betonovat...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele