1. kolo
21.08.2020 18:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Plzeň se nadřela, tři body na úvod ligy ale získala

Nebyl to snadný začátek. Fotbalisté Viktorie Plzeň se proti Opavě pořádně nadřeli, aby potvrdili svou roli favorita. Hosty totiž poslal do vedení Helešic, ještě v první půli ale srovnal Bucha. Protti oslabeným Slezanům se ve druhé půli prosadili Beauguel a Ba Loua, díky čemuž Západočeši zvítězili 3:1.

Hned v úvodu mohl přijít ve Štruncových sadech šok. Brabcova přihrávka Hruškovi nepatřila mezi ty nejpřesnější, a tak musel Texlovu ránu z brankové čáry vykopávat Řezník. První plzeňská šance přišla v desáté minutě, kdy se po Kopicově centru natahoval Chorý. Vše nakonec skončilo jen rohovým kopem. Kopic byl strůjcem i další zajímavé situace. Svůj únik zakončil pasem do nebezpečného území, kde přihrávku čekal Čermák, obrana však dokázala balón odvrátit.

Po půlhodině se museli Slezané vypořádat s velkou nepříjemností, kvůli zranění musel ze hřiště stoper Hnaníček, kterého nahradil Rychlý. Vzápětí mohla přijít další pohroma, Fendrich však zneškodnil Čermákův přímák a Limberského následná střela už byla hodně nepřesná.

O pět minut později vyli viktoriáni ještě blíže gólu. Rukou ve vápně zahrál Mondek, načež sudí nařídil pokutový kop. Jeho exekutor Čermák si ale neupravil mířidla a napálil míč pouze do břevna. Tentýž hráč nedokázal proměnit ani další šanci po pasu Řezníka.

A tak trestali Opavští. Z pravé strany nacentroval Mondek, načež balón propadl až na zadní tyč, kam nabíhal Matěj Helešic, jenž poslal míč za Hruškova záda. Jenže nakonec mohli jít do kabin spokojeněji Západočeši. Ti totiž nejenom že srovnali zásluhou Pavlem Buchou proměněné penalty, předchozí Hrabinův zákrok navíc byl oceněn červenou kartou a žluto-modří tak přišli i o druhého stopera.

Početní převahu Plzeňští zužitkovali necelých deset minut po přestávce. Hejdovu střelu z vápna sice ještě dokázal Fendrich zneškodnit, míč se však odrazil přímo k Jeanu-Davidu Beauguelovi a ten už z bezprostřední blízkosti překlopil vedení na stranu svého týmu. Uklidňovací gól mohl dát po třech čtvrtinách utkání Kopic, hlavičkou však prázdnou bránu minul.

Na 3:1 tak zvyšoval až debutant Adriel Ba Loua, a to jen dvě minuty po svém příchodu na hřiště. Limberského fantastický pas našel za obranou právě křídelníka z Pobřeží slonoviny a ten mezi Fendrichovýma nohama procpal balón do sítě. Tentýž hráč mohl přidat i další trefu, Beauguelovy pobídky ale nevyužil a zamířil nepřesně.

V závěru základní hrací doby přišly zajímavé situace na obou stranách. Za Plzeň spálil tutovou šanci Kovařík, jenž se nechal vychytat gólmanem, na opačném konci hřiště zachránilo Hejdu od vlastence břevno. V nastavení pak neproměnil šanci Čermák a utkání tak skončilo dvougólovým rozdílem.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
kecipep

4:0

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1 (Juřena)

Reagovat
smazaný uživatel

Přání 0:1

Tip 1:0

Reagovat
boryland

3:0.........Kovarna,Kalvach,Bogy..........

Reagovat
czepelin

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
ondrasch77

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Viktorka je nej, škoda mohlo to být o více gólů, ale i tak velmi dobré.

GRATULUJI

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele