o titul, 5. kolo
27.05.2023 16:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

V Ďolíčku vypukly oslavy. Bohemians si i přes porážku od Sigmy zahrají evropské poháry

Hráči Bohemians sice prohráli v posledním zápase nadstavbové části Fortuna ligy doma se Sigmou 0:1, i přesto však mohli slavit postup do kvalifikace o Konferenční ligu. Konkurenční Slovácko totiž na půdě Slavie padlo 0:4. Poslední tři body v letošním ročníku zajistil hostům stoper Vít Beneš gólem z 87. minuty.

Klokani se v pohárové Evropě představili naposledy v roce 1987, přičemž od té doby se tak blízko branám evropského fotbalu ani nepřiblížili. Tentokrát jim však stačilo k pojištění čtvrté příčky neprohrát se Sigmou. To nemělo být před zaplněným Ďolíčkem nic nemožného, jelikož hosté již sezonu spíše dohrávali. Bilance Pražanů před vlastním publikem navíc neměla daleko k dokonalosti, jelikož Bohemians doma od začátku září prohráli jen se Spartou a Slavií.

Domácí Klokani začali utkání mnohem aktivněji. Už v šesté minutě se po výborném centru dostal k hlavičce Lukáš Hůlka, jenž těsně minul levou tyč. Ještě k nebezpečnějšímu zakončení se vzápětí prodral Martin Hála. Křídelník Bohemky z malého vápna překonal brankáře, ale jeho střelu zastavila tyč. Na druhé straně se ve velké šanci objevil Martin Pospíšil, kterého pohotovým zákrokem vychytal Roman Valeš. S koncem poločasu se mohlo změnit skóre, ale střela Jana Matouška prosvištěla jen těsně vedle levé tyče.

Ve druhé půli fanoušci na velkou šanci čekali až do 60. minuty. V té se k odraženému míči před vlastním vápnem dostal Matoušek, který ukázal, jak rychlé má nohy. Šikovný záložník bez problému doběhl s balonem na kopačkách až před pokutové území soupeře, kde přihrál volnému Hálovi, ale ten obrovskou příležitost zahodil nepovedeným pokusem o lob. Do šance se procpal i olomoucký Dele Israel, jehož ránu ovšem obrana se štěstím zblokovala. V závěru utkání nejvýše po rohovém kopu vyskočil Beneš, který zamířil přesně a dostal Hanáky do nakonec rozhodujícího trháku.

Bohemians sice nesplnili svou část úkolu, díky zaváhání Slovácka se přesto probojovali do pohárové Evropy. Sigma zakončila ročník na šesté pozici.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele