základní část, 21. kolo
25.02.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Zbrojovka venku na Klokany znovu nevyzrála. Bod v Ďolíčku musel zachraňovat Řezníček

Bohemians remizovali ve 21. kole Fortuna ligy se Zbrojovkou Brno 1:1. Zajímavá pasáž byla k vidění už v první čtvrthodině, kdy hlavní sudí anuloval jednu trefu na každé straně. U Klokanů se jednalo o hru rukou v případě Davida Puškáče, jenž následně musel kvůli zranění střídat. Jako skvělý žolík se však ukázal slovenský útočník Erik Prekop, který svou druhou prvoligovou brankou otevřel skóre. Moravskému celku následně zajistil bod Jakub Řezníček, jenž 14. gólem v ročníku překonal své dosavadní maximum. Flinta přesto čeká na ligovou venkovní výhru proti klubu z Vršovic již déle než 20 let.

Klokani sice ulovili v úvodních dvou jarních kolech šest bodů, jenže od té doby se hned dvakrát sami stali lovnou zvěří. Využít nepříliš vyrovnaných výkonů Bohemians chtěla Zbrojovka, v jejímž dresu exceloval kapitán Řezníček. Útočník se zkušenostmi ze sedmi prvoligových klubů sestřelil v předchozím kole dvěma brankami Baník a vrátil se do čela tabulky střelců. Zajímavý byl nicméně také pohled na umístění moravského celku, který na skupinu o titul ztrácel pouhé čtyři body.

Příznivci Klokanů nečekali na úvodní gól dlouho. Hned v sedmé minutě se fantasticky prosadil Puškáč, který po otočce překonal hostujícího brankáře. Při zpracování přihrávky si však pomohl rukou a hlavní sudí po konzultaci s videorozhodčím trefu anuloval. O několik málo minut později nebyla uznána ani branka Denise Granečného, protože Řezníček byl v postavení mimo hru a snažil se zapojit do akce. Ani po sérii standardních situací před odchodem do šaten se nepodařilo prolomit bezbrankový stav.

Lepší vstup do druhého dějství si nemohli Klokani ani přát. Na konci parádní týmové akce se nacházel střídající Prekop, který nahradil právě Puškáče. Útočník Bohemky si našel nejlepší pozici v pokutovém vápně a po neskutečném centru z prvního dotyku od Daniela Köstla šli domácí do zaslouženého vedení. V 55. minutě mohl odpovědět Jan Hladík, ten však trestuhodně nedal míči patřičnou razanci. Veškerou svou kvalitu ukázal v 70. minutě zkušený Řezníček, jenž až do tohoto momentu nebyl příliš výrazný. Přesto si hravě poradil s obranou Klokanů a nekompromisně vyrovnal. Bohemku mohl těšit alespoň solidní výkon v základní sestavě debutujícího Adama Kadlece.

Klokani si tak po dvou porážkách připsali jeden bod. Příští utkání sehrají 5. března, kdy zavítají do Liberce. Zbrojovka se pokusí protáhnout sérii solidních výsledků o den dříve před vlastním publikem proti Zlínu.

Autor: Livesport.cz / isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
Bagr007

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele