základní část, 21. kolo
26.02.2023 15:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Jablonec nezastavila ani vánice. K výhře nad Teplicemi přispěli hosté z Prahy

Víkendové počasí sice fotbalu v podhůří Jizerských hor moc nepřálo a pár hodin před výkopem to na jablonecké Střelnici nevypadalo moc růžově. Utkání s Teplicemi však domácí nakonec přes všechny problémy se sněhem odehráli. A mohli být rádi, neboť důležitá bitva skončila výsledkem 4:1 v jejich prospěch.

Trenér Jablonce Horejš si jistě pochvaloval, že oproti minulému kolu mohl využít Polidara i Sejka. Oba se před týdnem nemohli představit na pražské Letné, neboť v Jablonci hostují ze Sparty. O to větší chuť měli proti Teplicím. A oba se taky gólově nasytili. Polidar skóroval jednou, útočník Sejk rozvlnil síť dokonce dvakrát.

Poprvé se druhý jmenovaný radoval již v deváté minutě. Sejk těžil z práce Považance, jenž potáhl míč do pokutového území a před bránou našel svého spoluhráče, který hlavičkou překonal gólmana Teplic Grigara. Za hosty chtěl stejnou částí těla jako Sejk odpovědět Chaloupek, avšak jeho zakončení hlavou po standardní situaci proletělo kolem tyče do zámezí.

Správci jabloneckého stadionu předvedli před úvodním hvizdem skvělou práci a na hřišti dlouho nebylo znát, že jej ráno pokrývala vrstva sněhu. Nadílka bílého prašanu se ovšem do města vrátila a trávník začala znovu okupovat. Již ve sněhové vánici tak Považanec zpoza vápna vyprášil Grigarovy rukavice. Obrovskou šanci pak spálil Chramosta, který se dostal za defenzivu Teplic, jenže minul svatyni "Sklářů".

Jablonec se však nenechal rozhodit ani přerušením zápasu, které kvůli pokračujícímu sněžení na čas nařídil hlavní sudí. Po znovuzahájení duelu tak domácí podruhé skórovali. Chramosta se tentokrát osvědčil v roli asistenta a ve třetí minutě nastavení první půle předložil ideální přihrávku Polidarovi, jemuž stačilo propálit bezmocného Grigara.

Deset minut po změně stran vedl Jablonec již 3:0. Sejk s Chramostou pelášili sami na Grigara, a byť druhý jmenovaný po přihrávce od Sejka při zakončení zaváhal, stejně se z gólu radoval. Grigar totiž chybu Chramosty nepředpokládal, situaci již vypustil a dovolil domácímu hráči dorazit nepovedenou střelu.

Po hodině hry se Teplice mohly vrátit do hry poté, co unikajícího Žáka fauloval brankář Jablonce Hanuš a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Gning. Další gól už ale "Skláři" nepřidali. Juchali naopak domácí, a to v 83. minutě. Hüsbschman milimetrovým pasem vyhledal Sejka, ten přehodil Grigara a pohledným zakončením upravil na konečných 4:1.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
esmuellert

Vyhrát by bylo fajn.

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele